Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Πώς και σε ποιους θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Το αργότερο έως την Πέμπτη θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, βάσει νέων διευρυμένων κριτηρίων για την επιστροφή φόρου, τα οποία εκτιμάται ότι θα καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Έτσι θα γίνουμε αποικία της ΕΕ!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ανατριχιαστικό κυριολεκτικά είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε άθλια αποικία του Βερολίνου και της ΕΕ, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Έλληνες φοιτητές έκραξαν και πέταξαν έξω από εστιατόριο στο Βερολίνο τον Γιώργο Παπανδρέου - Συγκλονιστικό βίντεο



- Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής σε εστιατόριο στο Βερολίνο
- Μάταια όλη η παρεά προσπαθούσε να ηρεμήσει τους έλληνες φοιτητές
- Οι φοιτητές οργισμένοι του φωνάζουν "Μας εξευτελίσατε"

Σίγουρα για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου αυτό το γεύμα της 28ης Οκτωβρίου θα είναι κάτι που θα θυμάται για πολύ καιρό.

Πρακτικά Ημερίδας, "Το Γένος μας σήμερα. Προβλήματα και λύσεις"

Σε ένα καλαίσθητο τόμο κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες τα πρακτικά της ημερίδας με θέμα: «Το Γένος μας σήμερα. Προβλήματα και λύσεις» που είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη».

«Δεν υπάρχει πιθανότητα επιθετικών απολύσεων από τις τράπεζες»….

Υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών διαψεύδουν κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα και κυρίως το πρόσφατο δημοσίευμα του Έθνους περί μαζικών απολύσεων στις τράπεζες (20.000 ανέφερε το Έθνος), στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των τραπεζών που έχουν ανακοινωθεί και αυτών που ενδέχεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.Συγκεκριμένα, ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, ανέφερε πως οι διοικήσεις των τραπεζών δεν πρόκειται να μπουν στη λογική των μαζικών απολύσεων, αφού η μείωση του αριθμού των εργαζομένων είναι εφικτό να επιτευχθεί είτε μέσω προγραμμάτων εθελουσίων εξόδων, είτε συνταξιοδοτήσεων.

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων προς Έλληνες βουλευτές: "Καταψηφίστε αύριο την τροποποίηση για το “Επικουρικό Κεφάλαιο” στην Ελλάδα"

Επείγουσα έκκληση στα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία Στουρνάρα για τις αποζημιώσεις των Θυμάτων Τροχαίων απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων - FEVR.  Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου. H FEVR (http://fevr.org/ ) εκπροσωπεί 24 οργανώσεις από 17 χώρες και είναι σύμβουλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

36 χρόνια φυλακή στον «πατέρα» για το βιασμό της ανήλικης κόρης του

Σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου, αποδόθηκε δικαιοσύνη και ο «πατέρας» καταδικάστηκε σε κάθειρξη 36 ετών για βιασμό της ανήλικης κόρης του, ενώ η «μητέρα» καταδικάστηκε σε 4 έτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και άσκηση ενδο-οικογενειακής βίας.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Έπεσαν πλέον και τα τελευταία προσχήματα»

«Κατάλυση κάθε έννοιας της ανεξαρτησίας του τύπου αποτελεί η απόφαση της γενικής διεύθυνσης της ΕΡΤ να «κόψει» εν ψυχρώ την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη.
Έπεσαν πλέον και τα τελευταία προσχήματα. Η κυβέρνηση θέλει την ΕΡΤ ως φερέφωνό της και τιμωρεί κάθε διαφορετική άποψη, γυρίζοντας την κρατική τηλεόραση στην δεκαετία του ΄80 όταν εξυπηρετούσε κομματικούς σκοπούς.  Η γενική διεύθυνση της ΕΡΤ οφείλει άμεσα να ανακαλέσει την απόφασή της και να συνειδητοποιήσει ότι η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά οφείλει να υπηρετεί την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού».

Συνάντηση Αγαθοπούλου με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων «Η ΑΝΕΜΗ»

Για τα προβλήματα του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού ενημερώθηκε σήμερα, Δευτέρα 29/10, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων «Η ΑΝΕΜΗ».

Ολοκλήρωση της παρουσίασης της δράσης συλλογής ρουχισμού της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. και ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση συλλογής ρουχισμού με συνεργασία των οργανώσεων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου τα μέλη των προαναφερθέντων οργανώσεων συνέλεξαν με τη βοήθεια των συμπολιτών μας διάφορα είδη ρουχισμού τα οποία θα παραδοθούν στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς και στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά smartphones

Τα «έξυπνα» τηλέφωνα κατακτούν την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας. Οι ετήσιες πωλήσεις στον χώρο είναι μεγάλες, αποδίδοντας τεράστια κέρδη στις κατασκευάστριες εταιρείες.

Χρυσή Αυγή: "Να συμψηφισθεί το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας με το κατοχικό δάνειο"

"Τα καταστροφικά μέτρα έχουν στόχο την διάλυση της οικονομίας μας και την παράδοση της εθνικής περιουσίας μας στους τοκογλύφους. Η Χρυσή Αυγή αντιπροτείνει τον συμψηφισμό του εξωτερικού μας χρέους με το κατοχικό δάνειο, ώστε να κοπεί η φόρα σε όσους ορέγονται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο."

Συνάντηση Αγαθοπούλου με κτηνοτρόφους του ν. Κιλκίς

«Η ανάταξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και η ανασυγκρότησή της, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πρωταρχικό στόχο μιας εθνικής πολιτικής». 
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους του κτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς. Οι κτηνοτρόφοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι αν υλοποιηθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόθεση της κυβέρνησης, να γίνει το “φρέσκο” γάλα διαρκείας 9 ημερών από 5 που είναι σήμερα, αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Τον συνέλαβαν για χρέη 1.838.389,67 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (29.10.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 58 ετών διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.838.389,67 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στο Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Με μεγαλοπρέπεια και τις ανάλογες τιμές, εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης στο Κιλκίς με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τιμώντας τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς: "Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ανθρώπινη"

Με αφορμή την επίθεση λάσπης και συκοφάντησης που πραγματοποιείται μέσω δημοσιευμάτων τοπικού έντυπου τύπου, η τοπική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς, θέλει να τονίσει ότι οι καταιγιστικές εξελίξεις σε διεθνές και σε εγχώριο επίπεδό, σε συνδυασμό με το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας, από την εξαθλίωση, τον επερχόμενο καιάδα, για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με τα ψέμματα, την υποκρισία, τους θεατρινισμούς και το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ξένους κατακτητές, από την τροικανής έμπνευσης, κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας, έχουν προκαλέσει έναν πανικό στο όλο σύστημα που πλέον νιώθει ξεκάθαρα το έδαφος να υποχωρεί, βυθιζόμενο μέσα στις αντιθέσεις που το ίδιο δημιούργησε. 

Ανακοίνωση για τους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς

Ανακοινώνεται στους βιοκαλλιεργητές του νομού μας , οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2012-2013 καθορίζονται ως εξής: 

Καράογλου: "Τα γραπτά μένουν"

Σχολιάζοντας την πρωτοφανή επιτυχία και την εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων Θεσσαλονικέων στη «Γιορτή Σημαίας» που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μέτρα προστασίας μετά την εμφάνιση κρούσματος λύσσας

Το τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, μετά την εμφάνιση κρούσματος Λύσσας σε δείγμα εγκεφάλου αλεπούς στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Επιτήρησης της Λύσσας, ενημερώνει ότι, η λύσσα είναι νόσος κυρίως των σαρκοφάγων άγριων και κατοικίδιων (σκύλου, γάτας ) επίσης προσβάλλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, ανθρώπους.

Ημερίδα με θέμα, "Το παιδί μου, ένας ξένος: Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης"

O Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ
ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ), σας προσκαλούν στην επιστημονική ημερίδα,
"Το παιδί μου, ένας ξένος: Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης" που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Θεματικό κύκλο «Βιβλιοθήκες και παιδί».
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Το LEADER και στα δημόσια έργα

Υπεγράφη την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 η σύμβαση μεταξύ της Αναπτυξιακής Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ Τ.Δ. ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ». Η ανάπλαση θα αφορά τμήμα της κεντρικής οδού στην είσοδο της ΤΚ Πικρολίμνης του Δ. Κιλκίς (πρώην Δ. Πικρολίμνης), με διαμόρφωση των πεζοδρομίων, διαμόρφωση θέσεων στάσης – καθιστικών, κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ, καθώς και τοποθέτηση στύλων φωτισμού. 

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς επισκέπτεται το Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς διοργανώνει την Κυριακή 04/11/2012 ημερήσια εκδρομή στην Ι. Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας (Βασιλικά), στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (π. Παΐσιος - Σουρωτή), επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS (Φίλυρο). 

Σάλος με ροζ βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί νεαρή!

Της... κακομοίρας έχει γίνει σε χωριό της Αχαΐας! Μαθαίνουμε πως «κυκλοφορεί» η φήμη πως νεαρή η οποία εργάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κατάστημα εστίασης της Πάτρας, έχει συμμετάσχει (εν γνώσει της) σε «ροζ» βίντεο, με παρτενέρ... διάφορους νεαρούς συγχωριανούς της.

Θεραπεία των αιμορροΐδων με υπερήχους

Ο χειρουργός
κ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Αποτελεσματική, απόλυτα ασφαλής και με μηδενικές επιπλοκές είναι η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία με τη χρήση υπερήχων για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων!
Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 16ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο «Πρόκειται για μία αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική και με μηδενικές σχεδόν επιπλοκές θεραπεία , η οποία διαρκεί μισή ώρα και δίνει οριστικό τέλος στο επώδυνο πρόβλημα των αιμορροΐδων» ανέφερε ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας γενικός χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ο οποίος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για 610 τέτοιες επεμβάσεις.

Ευχαριστήριο ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Το διοικητικό συμβούλιο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ ευχαριστούν την ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ για την άψογη φιλοξενία στον 1ο ημιτελικό κυπέλλου.
Εύχονται επίσης καλή πορεία στην ομάδα και υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σε Εφορίες, Πολεοδομίες, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες – Διπλασιάστηκαν οι ουρές! – Χαλαρά λειτουργεί το ημιδιαλυμένο κράτος! ·Οργασμός στην κυβέρνηση για το πακέτο των 31,5 δις ευρώ – Τελεσίγραφο πρωθυπουργού για επίλυση εκκρεμοτήτων·Κατά τον εορτασμό της 28ης – Επεισόδια από τους Τσάμηδες στην Αλβανία!
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (σε απεργία)
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Ασφαλιστικός οδηγός της «β» - Σύνταξη με πλασματικά για να προλάβετε τα νέα όρια·Κρίσιμη εβδομάδα για τη δόση – Ζητείται συμβιβασμός – Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα·Εγκύκλιος ΟΑΕΔ- Τι αλλάζει στα επιδόματα ανεργίας – Αναλυτικά παραδείγματα για το πόσο θα κοπούν