Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στο «τραπέζι» η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Λύση για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, αναζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ενόψει των τελικών αποφάσεων για τη χώρα που αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία!
Ευκαιρία για να δώσει ο λαός ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό και άκρως επίκαιρο περιεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα εθνική επέτειο!
Ευκαιρία για να διακηρύξει ο λαός μας και η ελληνική νεολαία το δικό του σύγχρονο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ!

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς.
Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Μέσα από τις φλόγες" σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς.
Είσοδος ελεύθερη

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» που φιλοξενείται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. 

Πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος: "Παράνομη η πώληση βρεφικών γαλάτων σε σούπερ μάρκετ"

Είναι θλιβερό και απαράδεκτο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς να χρησιμοποιεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σούπερ μάρκετ. Η δήθεν… αύξηση της τιμής των βρεφικών γαλάτων της τάξεως του 20%, που επικαλείται ο υφυπουργός είναι ανυπόστατη και αναπόδεικτη. Ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος έχει προσκομίσει σχετικά στοιχεία τόσο στον Υφυπουργό όσο και στα αρμόδια Δικαστήρια αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Ο Π.Φ.Σ. θεωρεί τη στάση του κ. Σκορδά απαράδεκτη, προκλητική, αντιεπιστημονική, αντιθεσμική και παράνομη.

Διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε Στρατιωτικούς λόγω καθυστέρησης πληρωμών

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς σε έκτακτη σύσκεψή του που πραγματοποιήθηκε στις 25-10-12, αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει από την 1η Νοεμβρίου 2012 την πίστωση στους ασφαλισμένους Στρατιωτικούς λόγω μη καταβολής των οφειλομένων δαπανών του ταμείου σας από τον Φεβρουάριο του 2012. 

«Μαραθώνιος Δράσεων» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δράσης του Future Library «Δίκτυο Παιδικών Υπηρεσιών». Το ανακαινισμένο μας παιδικό τμήμα είναι πλέον πραγματικότητα!
Με αφορμή την ολοκαίνουρια παιδική μας Βιβλιοθήκη, –μαζί με άλλες 7 δημόσιες και δημοτικές παιδικές Βιβλιοθήκες της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στη Δράση- σας περιμένουμε σε ένα εορταστικό διήμερο στις 12 & 13 Νοεμβρίου, μέσα από ένα μαραθώνιο δημιουργικών εργαστηρίων και καινοτόμων δράσεων για παιδιά!

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΚ, κ. Δημήτριο Καμπούρη και τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτη Πεβερέτο.
Στη συνάντηση, στην οποία, συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στον κτηνοτροφικό κλάδο από την εφαρμογή του νόμου 4056/2012 περί ρυθμίσεων για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο για τα εκατό χρόνια από την Απελευθέρωση της Μακεδονίας

«Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, σεβαστέ Πατέρα, κύριοι συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε, κύριοι αρχηγοί,
Σαν σήμερα πριν από εκατό χρόνια, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωνε τη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ολόκληρη τη Μακεδονία μας.

Συνεδριάζει το Δημοτική Συμβούλιο δήμου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 30 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» από την Τράπεζα Eurobank

Η Τράπεζα Eurobank συνεχίζει για δέκατη χρονιά να υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει εξελιχθεί σε θεσμό με ευρύτατη αποδοχή από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και από την κοινωνία γενικότερα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003,

«Τήρηση Πρακτικών» στην Κύπρο από την NOTESIS

Συνεχίζεται η δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, με την υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.» και τη διοργάνωση του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τίτλο «τήρηση πρακτικών», διάρκειας 15 ωρών.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις:

Πιάστηκε 21χρονος τσαντάκιας τσαμπουκάς

Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, χθες (25.10.2012) το βράδυ, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απόπειρα Ληστείας» και για «Ληστεία». 

Μήνυμα Εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης
Φιλόλογος Θεολόγος
Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα τιμής των αθάνατων νεκρών ηρώων μας, ημέρα συνειδητοποίησης ότι η ελευθερία μας έχει εξαγοραστεί με το αίμα τους, ημέρα συστολής, περίσκεψης, απόδοσης χρέους και τιμής.
Το 1940, για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος απέδειξε ότι, ενώ αποστρέφεται τους επεκτατικούς πολέμους, αμύνεται με αξιοθαύμαστο ηρωισμό, προκειμένου να υπερασπιστεί τις αξίες και τα ιδανικά του, αποδεικνύοντας έτσι διαχρονική τη ρήση του Περικλή:

20.000 υπάλληλοι τραπεζών στον αέρα – Κλείνουν 450 υποκαταστήματα

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον χάρτη των τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις φέρνουν τα πάνω κάτω για τους εργαζόμενους
Ουσιαστικά μετά από λίγο καιρό το τραπεζικό τοπίο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό.

Βρεφονηπιοκόμος αναλαμβάνει


Βρεφονηπιοκόμος αναλαμβάνει τη φύλαξη βρεφών και νηπίων για την πόλη του Κιλκίς.
ΤΗΛ: 6937 154228

Ο πόλεμος του γάλακτος! Ξανά στα σούπερ μάρκετ τα βρεφικά γάλατα

Η μάχη του βρεφικού γάλακτος καλά κρατεί καθώς από τη μία το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι πήρε την ανιούσα κατά τουλάχιστον 20% επειδή πωλείται στα φαρμακεία, από την άλλη οι φαρμακοποιοί διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός αυτό ενώ αφήνουν και αιχμές για σχέσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης με τα σούπερ μάρκετ. 

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με τις 4 νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων – 1.000 θέσεις εργασίας στην Αττική – Τι δήλωσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εσωτερικών·Με την ελπίδα ότι θα συμφωνήσει τελικά ο Φ. Κουβέλης –-Θα προχωρήσουμε έστω και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ, λέει η κυβέρνηση·Διαβεβαίωση Γ. Βρούτση – Καμιά περικοπή στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ
ΑΥΓΗ ·Τελικώς , προτεκτοράτο – Η επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στη χώρα μας, στα πρότυπα του 1898, είναι ο γερμανικός όρος για την επιμήκυνση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που ζητεί η κυβέρνηση Σαμαρά·Κυβέρνηση – Εμπλοκή στις ιδιωτικοποιήσεις·Κλείδωσε η κατάργηση των φοροαπαλλαγών