Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Περιορίζονται οι άδειες σε τέσσερα τεχνικά επαγγέλματα

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα προεδρικά διατάγματα που ρυθμίζουν την άσκηση των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων του υδραυλικού (ΦΕΚ Α' 197), του τεχνικού καύσης υγρών και αερίων καυσίμων (ΦΕΚ Α' 199), του χειριστή μηχανημάτων έργου (ΦΕΚ Α' 198) και του τεχνικού βιομηχανικών εγκαταστάσεων (ΦΕΚ Α' 200).Τα διατάγματα αυτά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αποτελούν την αφετηρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων.

Απεργούν και αύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου οι τράπεζες

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κήρυξε για την Πέμπτη η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Καταγγελία ΟΛΜΕ για καταργήσεις τμημάτων

Ενώ η κατάσταση στα δημόσια σχολεία, ενάμισι μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, είναι εκρηκτική, με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες, αποτέλεσμα των εξοντωτικών περικοπών που οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση σε κατάρρευση, Διευθυντές Εκπαίδευσης προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Έκλεβαν κομμάτι κομμάτι τη μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σχετικά με συστηματική αποκόλληση μεταλλικών τμημάτων από μεταλλική γέφυρα κυριότητας ΟΣΕ, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: Αυξήστε την τιμή των τσιγάρων για να μειωθούν οι καπνιστές!

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες φαίνεται πως εισηγούνται πια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει μέτρα κατά του καπνίσματος μεταξύ αυτών και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων.
Δείτε τι λέει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Ξενάγηση δημοσιογράφων στην έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» στη Θεσσαλονίκη

Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υποδέχτηκαν σήμερα (Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Βασίλειος Νικόλτσιος, προκειμένου να τους ξεναγήσουν στην έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» που θα φιλοξενηθεί στο δεύτερο όροφο του Υπουργείου από τις 26 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Καρατζαφέρης: «Καληνύχτα…»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της συμφωνίας για τα μέτρα μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, δήλωσε τα εξής:
« Ο κυρίαρχος λαός κληθείς δύο φορές στην κάλπη, επέβαλλε τις ηγεσίες που θα τον έβγαζαν από την κρίση.  Οι εκλεκτοί του, μέχρι στιγμής, πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν έχουν ανταποκριθεί στο έργο που τους ανετέθη. Κάθε τι άλλο. Βαδίζουν από κοροϊδία σε κοροϊδία και από γελοιοποίηση σε γελοιοποίηση.
Καληνύχτα…»

Απάντηση Περιφέρειας σε δημοσιεύματα για «κρυφά» κονδύλια»

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου για «κρυφά» κονδύλια και «άγνωστα» αποθεματικά, από το γραφείο Τύπου ανακοινώνονται τα εξής:
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Στους λογαριασμούς των παραγωγών η προκαταβολή του τσεκ

Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων αγροτών, η προκαταβολή του 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, που ανέρχεται σε 1,1 δισ. Ευρώ, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων θα είναι δυνατή από αύριο, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα, Μ. Κορασίδη, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δ. Μελά και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Α. Θεοχαρόπουλο. 

«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την επιμήκυνση»

Δύο χρόνια επιπλέον για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής θα δοθούν στην Ελλάδα, γράφει η SZ. Διαψεύδει η Κομισιόν. "Δεν έχουμε αποφασίσει", διαμηνύει το Βερολίνο.

Εορτασμός για την απελευθέρωση της Παιονίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ.Θεόδωρου Καράογλου. 

Ερώτηση Σταυρούλας Ξουλίδου για την παροχή φυσικού αερίου στο Κιλκίς

Με ερώτησή της στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων η Βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θίγει το ζήτημα της χρόνιας μη αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου στο Νομό Κιλκίς από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
"Η απαρχή της διανομής του φυσικού αερίου θεωρήθηκε ότι θα αποτελέσει καταλυτική εξέλιξη και στην μείωση του κόστους των οικογενειακών προϋπολογισμών αλλά και θα ελαχιστοποιήσει τους ρύπους από άλλα καύσιμα.

Εκλεισε η συμφωνία για το πακέτο, υποχώρηση της τρόικας στα εργασιακά

Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Ο υπουργός ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά ότι η τρόικα υπαναχώρησε στις αξιώσεις της για τα εργασιακά και ότι το Eurogroup Working Group θα ενημερωθεί πως το πακέτο έκλεισε.

"Κέρασε Ελλάδα" ο νομός Κιλκίς στα Χανιά

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της Κιλκισιώτικης αποστολής στην τριήμερη έκθεση των Χανίων με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».
Η έκθεση είχε ως κύριο αντικείμενο την προβολή αγροδιατροφικών προϊόντων. Ο Νομός Κιλκίς συμμετείχε με τις εξής επιχειρήσεις:

Χρυσή Αυγή: "Προηγούνται οι αλλοδαποί στις φοιτητικές εστίες"

"Σύμφωνα με δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι μη ελληνικής καταγωγής φοιτητές προηγούνται των Ελλήνων στις φοιτητικές εστίες. Η Χρυσή Αυγή θεώρησε το γεγονός αυτό απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση για την σχετική αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών, με σκοπό τη σύνταξη επίκαιρης ερώτησης για τη χρηματοδότηση του εν λόγω ιδρύματος."

Τον συνέλαβαν για χρέη 154.907 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (23.10.2012) το απόγευμα, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας, ένας ημεδαπός 42 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 154.907 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν 34 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (23.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, ένας ημεδαπός 39 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Καλλιεργούσε χασίσι στην αυλή του

Συνελήφθη χθες (23.10.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στη Λευκοθέα Σερρών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 47χρονος καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης και κατέχει ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο διακινητής λαθρομεταναστών διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι χθες (23.10.2012) το απόγευμα, προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες (έξι άνδρες και μία γυναίκα).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της αναμενόμενης μεγάλης εξόδου – κίνησης των οχημάτων λόγω του τριημέρου, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως: 

28η Οκτωβρίου στη Χαλάστρα με την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…»

Στην καρδιά της Μακεδονίας , σε γωνιά που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αλλά και επί γερμανικής Κατοχής μας καλεί η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της τηλεόρασης 4Ε. 

''Με φυλάκισε και με ανάγκαζε να εκδίδομαι καθημερινά''!

H γυναίκα ξεπέρασε τους φόβους της και μίλησε στους αστυνομικούς, για τα όσα ζούσε τους τελευταίους μήνες...
Τον εξαναγκασμό μιας Bουλγάρας να συνευρίσκεται με άλλους άνδρες φέρεται πως προκαλούσε το τελευταίο διάστημα ένας ομοεθνής της στην περιοχή της Γαστούνης, ύστερα από τα όσα κατήγγειλε η ίδια στις αστυνομικές αρχές.

Διορισμοί Μονίμων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών - Κάλυψη Κενών

Μετά από πολλές παλινωδίες, η πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών κατέληξε στο γνωστό φιάσκο, σε εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής των χωρίς όρια και λογική περικοπών, αδιακρίτως και παντού. Παρά τις εξαιρετικά μεγάλες ανάγκες στην Εκπαίδευση που αυξήθηκαν δραματικά από τις χιλιάδες των συνταξιοδοτήσεων, οι διορισμοί περιορίστηκαν στο ελάχιστο και δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα.

Νέα ρύθμιση για οφειλές στον ΟΑΕΕ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών δίνεται νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με τη διάταξη του άρθρου 3 του Ν.4087/2012 (ΦΕΚ 196/ΤΑ/16-10-2012).

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά «Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ» στην Αξιούπολη

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Δημήτριος Ε. Οικονόμου” Αξιούπολης πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6-8 χρονών με τίτλο «Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ».

Ταμειακά διαθέσιμα: Από τη γλωσσολαγνεία στον εκφοβισμό;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

«Έως τις 15 Νοεμβρίου φτάνουν τα ταμειακά μας διαθέσιμα». Αυτό τόνισε κατ’ επανάληψη από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της χώρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Επιστολή ενός αντιπαραγωγικού εργαζομένου...

Το τσουχτερό κρύο και το χιονισμένο τοπίο συνθέτουν, κάτω από τις ασημένιες αχτίδες του φεγγαριού, ένα ιδανικό περιβάλλον για την θαλπωρή της συζυγικής κλίνης. Η ώρα είναι 03:30 όταν την ησυχία της νύχτας σκίζει το δαιμονισμένο κουδούνισμα του τηλεφώνου.

«Τουρισμός: Οι χαμένες ευκαιρίες και οι προοπτικές του μέλλοντος»

Το 3ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.
Είναι από τα καλύτερα του είδους που  γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα μας καθώς σ΄ αυτό παίρνουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες σε θέματα οικονομίας, καινοτομίας και ανάπτυξης.

Ανεκδοτάκι... με πολύ νόημα

Οι επιβάτες της πτήσης κάθονται στις θέσεις τους και περιμένουν τους πιλότους. Σύντομα, δύο άνδρες μπαίνουν στον αεροπλάνο, με στολή πιλότου.
Φορούν μαύρα γυαλιά. Ο ένας από τους δύο συνοδεύεται από έναν σκύλο για τυφλούς και ο άλλος βρίσκει το δρόμο του με την βοήθεια ενός άσπρου μπαστουνιού.

Έγινε η ημερίδα «Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου από αυτήν»

Με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή πολιτών από τη Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές της Θράκης καθώς και της ανατολικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου από αυτήν», του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Συνεδρίαση της Διασυμμαχικής Συνομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών

To ΠΚΕΕΥΕ συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της Διασυμμαχικής Συνομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, που διεξήχθη από την 16 έως την 21 Οκτ 2012 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κιλκίς με θέμα το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Κιλκίς (Ε.Φ.Ε.Ε.) σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Στενημάχου 2, Κιλκίς) σε ενημερωτική εκδήλωση με θέματα: 

Συνάντηση με Σαμαρά ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς με θέμα τη συγκάλυψη παρανόμων ενεργειών και παραλείψεων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών

"Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 1458/13.07.2012 επιστολής – υπομνήματός μας, με θέμα : «Καλπάζουσα εκτροπή από τη νομιμότητα, του συστήματος παροχής και διαχείρισης της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια επιχειρήσεων», που Σας απευθύναμε προσωπικά (επισυνάπτεται) λάβαμε την διαβεβαίωσή Σας, μέσω του οικονομικού Σας συμβούλου κυρίου Γιάννη Μουρμούρα, ότι έχετε επιληφθεί προσωπικά:

Ψηφίστε τα μέτρα ή πάμε σε εκλογές! - Όλα στον αέρα για μέτρα και Κυβέρνηση – Προχωρούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και χωρίς ΔΗΜΑΡ;

- Ανένδοτος ο Κουβέλης, ψάχνει συμβιβασμό ο Βενιζέλος, με κάλπες απειλεί ο Σαμαράς
- Τα 15 λεπτά Σαμαρά – Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη
- Τα μέτρα πάνε στη βουλή για... ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση
- Προσπάθεια συμβιβασμού στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών
- Κανένα αποτέλεσμα και στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα -Τρόικας
- Έκλεισε η συμφωνία και για τα μέτρα, λένε Γερμανικά μέσα

Η εμφάνιση Σαμαρά, για πρώτη φορά μετά από σύσκεψη των Αρχηγών, ήταν από μόνη της ένα μήνυμα. Η πρόταση όμως του Πρωθυπουργού πως “θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε” είπε ακόμη περισσότερα.

Με τον πρωταθλητή Διομήδη Άργους σήμερα το απόγευμα ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Με τον πρωταθλητή και κάτοχο του challenge cup Διομήδη Άργους αγωνίζεται η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. σήμερα το απόγευμα στις 6, σκοπεύοντας σε μια καλή εμφάνιση που θα φέρει τη νίκη και τους δύο πολύτιμους βαθμούς. Η παρουσία του κόσμου είναι επιβεβλημένη αφού η στήριξη που προσφέρει δίνει ώθηση στους παίχτες για να πετύχουν το στόχο τους.

1.068 προσλήψεις σε δήμους, παιδικούς σταθμούς και φορείς του Δημοσίου

Στις 1.068 ανέρχονται οι θέσεις εποχιακής εργασίας που προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, φορείς του δημοσίου αλλά και τη ΔΕΗ.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι θέσεις εποχικής εργασίας που έχουν ήδη προκηρυχθεί και των οποίων οι προθεσμίες τρέχουν είναι οι εξής:

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα (έγγραφο υπ’ αριθμ. 16/Γ/ΟΙΚ/5251/19-10-2012), ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2012,

Η 3η συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας στο Τορόντο του Καναδά

Με πλούσιες κι ελπιδοφόρες εμπειρίες από τις επαφές με την Ομογένεια και από την ομογενειακή ζωή επέστρεψε η ελληνική αποστολή της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας από το ταξίδι της στο Τορόντο του Καναδά, όπου πραγματοποιήθηκε η 3η Συνδιάσκεψη της Αμφικτιονίας. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ η συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Τσιτσίμη με τον τίτλο "Ενοικιάζομαι"

Στα βιβλιοπωλεία βρίσκεται το 5ο πλέον βιβλίο του Γιάννη Τσιτσίμη. Με τίτλο "ενοικιάζομαι" το βιβλίο αποτελεί μία σειρά διηγημάτων με κεντρικό άξονα τις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων σήμερα, τον ερωτισμό ως αφετηρία (αλλά και τέλος) του προσδιορισμού των ατόμων στο σύγχρονο (θολό) γίγνεσαθι. 

Όπως σημειώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:«Ενοικιάζομαι. Ως συνείδηση, ως κορμί, ως ψέματα, ως χώρα. Ενοικιάζομαι εγώ, εσύ, όλοι. Ενοικιάζεται η σιωπή, τα λάθη, η υποκρισία, η «καριέρα», η λήθη, το μέλλον. Αλλά πουθενά μέσα στα ενοικιοστάσια δεν βρίσκεις να μισθώσεις λίγη ανθρωπιά.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Εμπλοκή στα εργασιακά – Ο Αντώνης Σαμαράς δεν κάνει πίσω και δηλώνει: «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε»·Με μπαράζ δημοσιευμάτων από Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης – Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα – Περισσότερο ελκυστική για «επιχειρήσεις» η χώρα μας- «Ενδιαφέρον» επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα.. ·Από σήμερα – Ο ΕΛΓΑ αρχίζει τις αποζημιώσεις σε 1.350 παραγωγούς
ΑΥΓΗ ·Υπό το βάρος της λαϊκής οργής για τα νέα μέτρα – Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση·Νέο «μαχαίρι» στις δημόσιες επενδύσεις·»Βαράνε διάλυση»τα ασφαλιστικά ταμεία

Εγκώμιο στην Ελλάδα

To εγκώμιο στην Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα, μια συνέντευξη της Ελληνίδας υπ. Τουρισμού, η ελληνική δικαιοσύνη κατά της Siemens, και οι διαφωνίες τρόικας-Κύπρου είναι τα θέματα της επισκόπησης του γερμανικού τύπου.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου

1.-'Εναρξη χορευτικών τμημάτων Σάββατο
-3 μμ-4 μμ νηπιακό τμήμα
-4 μμ-5 μμ παιδικό τμήμα
-5 μμ-6μμ εφηβικό τμήμα
- 6 μμ-7 μμ τμήμα ενηλίκων
-7 μμ-8 μμ τμήμα αρχαρίων
2.- Κάθε δεύτερη και τέταρτη Τρίτη του μήνα 6 μμ-8 μμ τμήμα χορωδίας
3.- Κάθε πρώτη και τρίτη Τρίτη του μήνα 6 μμ-7 μμ Διδασκαλία Θρακικής ιστορίας
4.- Παρασκευή 6 μμ μέχρι 9 μμ και Σάββατο 10 πμ μέχρι 12 το μεσημέρι,
εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων
5.- Από Πέμπτη 25.10. και κάθε Πέμπτη 5μμ μαθήματα χειροπλεκτικής (πλέξιμο)
σε συνεργασία με το κατάστημα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ
(πληροφορίες Κική Χαμουρούδη 9 πμ-2 και 5 μμ-8 μμ. κινητό 6944795220)