Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανάσα για ΕΟΠΥΥ! Κανονικά γιατροί και ιδιωτικές κλινικές από σήμερα

Τελικώς δε θα χρειασθεί να πληρώσουν έστω προσωρινά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς ανέστειλαν για μία εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές αλλά και οι συμβεβλημένοι γιατροί (κλινικοί και εργαστηριακοί) μετά από τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα λάβουν εντός της εβδομάδας ένα τμήμα των οφειλών. 

Ισόβια στον 35χρονο για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη - Είχε συλληφθεί στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 35χρονος Στάθης Ευσταθίου για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη, τον περασμένο Δεκέμβρη στη Καστοριά. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για την συγκεκριμένη πράξη, δίχως να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Το «μεγάλο κόλπο» με τις ακάλυπτες επιταγές


Μια εντυπωσιακή γυναίκα ήταν το «βαρύ πυροβολικό» της συμμορίας που πραγματοποίησε μέσα σε τρεις μήνες απάτες μεγάλης αξίας σε βάρος επιχειρηματιών, με «βιτρίνα» την εταιρία-«μαιμού» την οποία είχαν συστήσει τα μέλη της. Η 40χρονη αλλοδαπή, με την τσαχπινιά και το ταμπεραμέντο της, εμφανιζόταν στις εκθέσεις προϊόντων σε όλη τη χώρα, προσέγγιζε τους επιχειρηματίες και τους έπειθε ότι η εταιρία που αντιπροσωπεύει έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, κυρίως στη Ρωσία, ότι διαθέτει 17 super market και δύναται να αγοράσει μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για ένοπλες ληστείες

Συνελήφθησαν, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, πρωινές ώρες χθες (7-10-2012), στη Σταυρούπολη, τρεις ημεδαποί ηλικίας 15, 16 και 15 ετών κι ένας 16χρονος αλλοδαπός, διότι νωρίτερα, ενεργώντας από κοινού κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφαίρεσαν με την απειλή όπλου από περίπτερο της περιοχής προϊόντα αξίας 200 ευρώ περίπου.

Ο Σμπώκος στη φυλακή, τα "ρίχνει" στον Άκη!

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

Οι Κιλκισιώτες Αθήνας και Περιχώρων ζητούν να συμπεριληφθούν στα «ολοκαυτώματα» και τα χωριά του Κιλκίς Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό

"Ο Σύλλογος μας διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το ολοκαύτωμα των τριών χωριών του νομού μας, Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό, πείρε μια σειρά πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδειχθεί η ηρωική θυσία των συμπατριωτών μας και να αποδοθεί ο φόρος τιμής όπως αρμόζει. 

Μέρκελ: «Αναμένω εποικοδομητικές συνομιλίες»

Κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ θέλει να εκφράσει την στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση και παράλληλα να της υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις της. Η καγκελάριος αναμένει εποικοδομητικές συζητήσεις.

Τα 'χουν παίξει εντελώς

Νέα εξωφρενική τροπή παίρνει η υπόθεση των 600 δισ. ευρώ που προτίθεται να δανείσει στην Ελλάδα ο Αρτέμιος Σώρρας, καθώς ο Μανώλης Λαμπράκης υποστηρίζει ότι ο άγνωστος μέχρι σήμερα ελληνοαμερικάνος μεγιστάνας είναι κάτοχος απόκρυφης τεχνολογίας που γνώριζαν μόνο οι αρχαίοι Έλληνες. Και αυτήν την τεχνολογία φέρεται ότι πούλησε στους Αμερικανούς για να πάρει 3 τρισ. δολάρια, ενώ είχε και διαστημόπλοιο!

Ξεκινάει τουρνουά ο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς

Τουρνουά Ακαδημιών στις ηλικίες τζούνιορ (2002-2003) διοργανώνει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς από αυτή την Κυριακή.

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Άρη Παντελεήμονα

Τους τρεις βαθμούς πήρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Μεσιανιακό μετά το νικηφόρο 4-2 που συνδυάστηκε και με καλή απόδοση. Πέτυχε τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο με τον Χαρίτο Χρήστο να πετυχαίνει τα πρώτα δυο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και τον Φαρμάκη Αστέριο να σφραγίζει με ένα δικό του τέρμα ουσιαστικά την νίκη πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

“Κοινωνική Συμφωνία”: "Η λαϊκή αντίθεση δεν μπορεί να φιμωθεί"

Η “Κοινωνική Συμφωνία” καταδικάζει την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης που, πανικόβλητη, απαγορεύει κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα, την ημέρα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και επαναλαμβάνει το κάλεσμά της για μαζική συμμετοχή των πολιτών, των μελών και των φίλων της στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 13:00 την Τρίτη 09/10/2012. Η λαϊκή αντίθεση στην αδιέξοδη βίαιη λιτότητα και την κοινωνική εξαθλίωση δεν μπορεί να φιμωθεί.

Angela Merkel kommt morgen nach Griechenland


Η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel πραγματοποιεί αύριο, Τρίτη 9 Οκτωβρίου, επίσκεψη στην Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί στις 13:30, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην επίσημη τελετή υποδοχής της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
Στις 14:15 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. 

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, διοργανώνει κινηματογραφική λέσχη με προβολές ταινιών υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

15χρονη Βουλγάρα έπεσε από υπέργεια διάβαση πεζών και σκοτώθηκε

Χθες (07.10.2012) το πρωί, στη Σκύδρα Πέλλας, 15χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, έπεσε από υπέργεια διάβαση πεζών ύψους (8) μέτρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Έδεσσας και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε.  Διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας Πέλλας.

Έπιασαν 41χρονο με 700 γραμμάρια χασίσι

Συνελήφθη το Σάββατο (06.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

Τους συνέλαβαν με 171.400 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής πέτυχαν τη σύλληψη τριών ημεδαπών 47, 39 και 17, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 37χρονος ημεδαπός. 

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, πέντε ημεδαποί 35, 30, 35, 28 και 17 ετών (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής. 

Συνέλαβαν δύο αρχαιοκάπηλους στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της (06.10.2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 65 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ερώτηση ΚΚΕ για την έλλειψη παιδιάτρων στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου Κιλκίς.

Με βάση το οργανόγραμμα στελέχωσης του Κ.Υ. Πολυκάστρου, επείγοντα χαρακτήρα αποκτά η προκήρυξη και κάλυψη των οργανικών θέσεων Παιδιάτρων.
Με δεδομένο ότι και η τελευταία Παιδίατρος έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί ουσιαστικά, μένει χωρίς Παιδίατρο όλη η περιοχή του Δήμου Παιονίας (δηλαδή η μισή Π.Ε. Κιλκίς), αφού δεν έχει παρόμοια ειδικότητα γιατρού και σε ιδιωτικό επίπεδο.

Σε λειτουργία το Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κιλκίς

Ένας χώρος -κόσμημα για τον τόπο και μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο- που έρχεται όχι μόνο να αναδείξει την προϊστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, αλλά και να ενισχύσει τον τοπικό τουρισμό, λειτουργεί τον τελευταίο μήνα στην πόλη του Κιλκίς.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Να διαγραφούν όλα τα χρέη των δημοτών προς τον δήμο Κιλκίς"

Στις 2-10-2012 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς, αλλά και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της πόλης μας ανακοίνωση του Δήμου, που εν ίδει ενημέρωσης προς τους πολίτες που οφείλουν στον Δήμο, προβαίνει στην πραγματικότητα σε ανοιχτή απειλή κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, χωρίς μάλιστα να κάνει οποιαδήποτε διάκριση των οφειλών (πρόστιμα, τέλη, φόροι, κλήσεις κλπ), ούτε καν να αναφέρεται σε μεγάλες ή μικρές οφειλές. Σε μια προσπάθεια δε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες από πάνω της και να νίψει τας χείρας της, η δημοτική αρχή καταφεύγει στο γράμμα του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) καθώς και του Κώδικα Υπαλλήλων ΟΤΑ, για να πείσει τους συμπολίτες μας ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. 

Παρέμβαση Αγαθοπούλου, στη συνέλευση με θέμα «η νεολαία που αντιστέκεται, η νεολαία που νικά»

Για κανέναν δεν είναι εύκολο να μιλήσει αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο τόσο για νεολαία, όσο και για αντίσταση αλλά κυρίως για νίκη. Αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο λείπουν από το λεξιλόγιό μας βασικές λέξεις, πιο βασικές από τις παραπάνω: Λείπει η δημοκρατία, λείπει η αξιοπρέπεια, λείπει η ζωή.

Αναφορά ΚΚΕ για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, του Προέδρου και του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας Ν. Κιλκίς, με την οποία καταγγέλλουν την επικείμενη συγχώνευση – κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας.

Ζούμε εδώ, στηρίζουμε εδώ

Γράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

Σε πολλά εμπορικά καταστήματα του νομού υπάρχει στη βιτρίνα τους η μικρή αφίσα του Επιμελητηρίου με το ευρηματικό σύνθημα “ΖΩ εδώ στηρίΖΩ εδώ”. Παράλληλα υπάρχει η αφίσα με την επίσης σημαντική προτροπή “Ταμειακές παντού, απόδειξη για όλους”.

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Αντισυνταγματική η τροπολογία για μη καταβολή αποζημίωσης σε τροχαία δυστυχήματα"

Το Υπουργείο Οικονομικών με τρόπο εντελώς αιφνιδιαστικό και ακατανόητο και μάλιστα με τροπολογία, σε νομοσχέδιο που ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω διάταξη, επιχειρεί να περιορίσει την ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου.

"Καθόλου Τυχαία μαζί" "Aspects of Balkan Photography

"Καθόλου τυχαία μαζί". Κάτω απ αυτόν το τίτλο πραγματοποιείται μια ακόμη ομαδική έκθεση φωτογραφίας από 4 - 27 Οκτωβρίου 2012 στα πλαίσια της διοργάνωσης "Aspects of Balkan Photography" του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Εκδηλώσεις στο Κιλκίς για τον εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την 14η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Κυριακή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Παρουσίαση του βιβλίου “Ψάρια και Οργανισμοί Εσωτερικών Υδάτων της Ελλάδας”

Το βιβλίο “Ψάρια και Οργανισμοί Εσωτερικών Υδάτων της Ελλάδας” έρχεται να καλύψει μια μακροχρόνια απουσία ενός Οδηγού για την πλειονότητα των ζωικών υδρόβιων οργανισμών που απαντούν στις λίμνες, τα ποτάμια και τις πηγές της χώρας μας. Συμβάλλει στη σύνδεση και ανάδειξη της σημαντικής διαχρονικά επιστημονικής γνώσης που έχει παραχθεί, με τις σύγχρονες και επίκαιρες ανάγκες για δράσεις προστασίας των βιολογικών πόρων.

Διαβάστε και κλάψτε - Φτωχοί στην Ελλάδα, εκατομμυριούχοι στο εξωτερικό! - Λίστα με παραδείγματα

- Αγρότης με εισόδημα 496 ευρώ είχε στο εξωτερικό 12 εκατομμύρια
- Ταξιδιωτικός πράκτορας με μηδενικό εισόδημα αλλά καταθέσεις πάνω από 1 εκατ.
- Κηπουρός με 2.275 ευρώ και καταθέσεις πάνω από μισό εκατομμύριο

Τα περιστατικά είναι αποκαλυπτικά! Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι πιθανοί φοροφυγάδες δεν είναι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας όπως: κηπουροί, αγρότες, λαχειοπώλες, σουβλατζήδες, έμποροι, δημοσιογράφοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες.

Ημερίδα για την πράσινη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζει να δραστηριοποιείται με κύριο στόχο την εκλαΐκευση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων, καθώς και στην κατανόηση της σπουδαιότητας της καινοτομίας. Παράλληλα, φιλοδοξεί να συμμετέχει και να υποστηρίζει δράσεις που αφορούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη για την κατάργηση του ΙΚΑ Αξιούπολης

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λυκουρέντζο έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Όπως τονίζει ο κ. Ψωμιάδης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι «κατά της προσπάθειας για περιστολή δαπανών στο δημόσιο τομέα. Ωστόσο, η πληθυσμιακή προϋπόθεση για τη λειτουργία αυτόνομου υποκαταστήματος ΙΚΑ/ΕΤΑΜ έχει πρακτική και χρήσιμη εφαρμογή σε περιοχές με συμπαγή πληθυσμό, όπως είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα» κι όχι σε περιοχές με δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις, όπως η δήμος Παιονίας.

Ανώδυνη, γρήγορη και οριστική λύση στα προβλήματα των δακτύλων του ποδιού

Ο ορθοπαιδικός
χειρουργός κ Δημάκης
Ανώδυνη, γρήγορη και οριστική λύση στα προβλήματα των δακτύλων του ποδιού και συγκεκριμένα στο κότσι (παραμόρφωση της πρώτης άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου) που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι, δίνει η νέα επαναστατική μέθοδος της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (Διαδερμικής Χειρουργικής ) του άκρου ποδός! 

«Απορρίμματα, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους»

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το διάστημα από 11 έως 23 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Κιλκίς η “Εκστρατεία ενημέρωσης για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις Επιστήμες" από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς.

Ττλοι εφημερίδων, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ενώ καλά μαντάτα αναμένονται από το σημερινό EUROGROUP- Αισιοδοξία για την επίσκεψη Μέρκελ- Υπέρ της Ελλάδος και Γερμανοί βουλευτές, σκληρή κριτική από την ελληνική αντιπολίτευση·Από τον Απρίλιο καταργείται η Εθνική Συλλογική Σύμβαση – Το κράτος θα αποφασίζει για τον κατώτατο μισθό – Γ. Βρούτσης – «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση»·Ενώ αναμένονται απεργιακό τσουνάμι , καταλήψεις ακόμα και «λευκή απεργία».. –Πολιτική επιστράτευση εξετάζει η κυβέρνηση
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (σε απεγία)
ΒΡΑΔΥΝΗ · Αυθαίρετα – Μείωση παραβόλου και ρύθμιση για διευκολύνσεις – Προβληματισμός στο ΥΠΕΚΑ για τη χαμηλή προσέλευση·Υπουργείο Εργασίας – Συντάξεις και επιδόματα μέσω.. συμβολαιογράφου –Τον μίτο των παράνομων συντάξεων θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ»·Μέγαρο Μαξίμου – Πυρετός συσκέψεων για την επίσκεψη Μέρκελ

Οργανώνονται οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στο νομό Κιλκίς

Με αφορμή την παρακάτω απόφαση του κινήματος, απευθυνόμαστε σε όλους τους Κιλκισιώτες προκειμένου να εξετάσουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής ανθρώπινου δυναμικού και από το Νομό Κιλκίς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ή μέσω mail.