Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μην ποστάρετε τα παιδιά σας στο Facebook

Οι κίνδυνοι για τα μικρής ηλικίας μέλη των κοινωνικών δικτύων δεν είναι υποθετικοί. Ακόμα και όταν κανείς απλώς ποστάρει τη φωτογραφία του παιδιού του, πρέπει να έχει επίγνωση ότι το κάνει αυτό σε έναν χώρο που ευνοεί -αν μη τι άλλο- το cyberstalking. Ο Χεμανσού Νίγκαμ, ο πρώην αξιωματούχος ασφαλείας του MySpace που σήμερα διευθύνει μια εταιρία συμβούλων για την ασφάλεια στο Ίντερνετ, θυμάται ένα πρόσφατο συμβάν...

Στα χέρια της αστυνομίας ο εκτελεστής της Πάρου - Γνώριμος της αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος

- Εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση
- Δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία του στη δημοσιότητα
- Κρατάει το στόμα του κλειστό
- Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του

Ο φερόμενος ως εκτελεστής της Πάρου είναι ένας 30χρονος άντρας ο οποίος προσήχθη σήμερα από την αντιτρομοκταική υπηρεσία και μέχρι αυτήν την ώρα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Πετυχημένο το πανηγύρι των «Μωμόγερων» στον Άγιο Μάρκο Κιλκίς






Την χορευτική εκδήλωση της πανήγυρης διοργάνωσε ο ¨Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέα Ματσούκα, «οι Μωμόγερο»ι, Αγίου Μάρκο Κιλκίς¨, στο προαύλιο χώρο του Συλλόγου την 14.08.2012.

«Στον τόπο που γεννήθηκα…» και φέτος κοντά σας!

Η αγαπημένη εκπομπή που αναδεικνύει τα χωριά μας και πάλι κοντά σας από τον Σεπτέμβριο.  Τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά ολόκληρο το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν.  Η ομάδα της εκπομπής με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα «οργώνει» την ελληνική ύπαιθρο.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Δράμα και στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (17.08.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στους Σιταγρούς Δράμας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 49χρονος καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (0,8) έως (1,6) μέτρων.

«Μαθήματα για τον Σαμαρά» λένε οι Financial Times

Πηγή: Deutsche Welle
Η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και οι συνομιλίες του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.
«Μαθήματα για τον Σαμαρά», είναι ο τίτλος άρθρου στη γερμανική έκδοση των Financial Times που διακρίνει μάλιστα «κίνδυνο απόρριψης στο Βερολίνο».

Φάτε καρύδια για καλύτερο σπέρμα!

Αν τρώει κανείς περίπου δύο χούφτες καρύδια τη μέρα για μερικές εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματός του, ιδίως αν είναι νέος, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία πάντως δεν παρέχει τη διαβεβαίωση ότι αυτή η βελτίωση θα βοηθήσει όντως την ανδρική γονιμότητα.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ. 150 σχολές σβήνουν φέτος από τον χάρτη

Πρόταση για κλείσιμο τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων μελετά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα πρώτης προτεραιότητας, ενώ η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη διασπορά τμημάτων και σχολών στη χώρα.
Προτάσεις για «σβήσιμο» από τον χάρτη της Ανώτατης εκπαίδευσης πάνω από 150 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων, έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της χωροταξικής ανακατανομής των ΑΕΙ, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

"Η φιλία και το ποδόσφαιρο μας ενώνουν"

Με την ικανοποίηση της επιτυχίας της αποστολής τους επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Ουγγαρία, Αυστρία και Σερβία τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Δ.Ε. Δοϊράνης του Δήμου Κιλκίς «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Η Ελληνική αποστολή με το μήνυμα «Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ» και σταθμούς τις πόλεις Βουδαπέστη, Βιέννη και Νις αγκαλιάστηκε από τους Ευρωπαίους φίλους της Ελλάδας και του ποδοσφαίρου.

90 Χρόνια ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ (1922-2012)

Ο Παντελεήμων είναι χωριό του Νομού Κιλκίς από το 1934 και Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Κιλκίς από το 2011. Πριν το 1934 υπαγόταν στον Νομό Θεσσαλονίκης καθώς αποτελούσε μέλος της Κοινότητας Μπάλτζης (Μελισσοχωρίου) και μετέπειτα της Κοινότητας Βολοβότ (Νέας Σάντας). Το 1998 αποτέλεσε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Γαλλικού. Βρίσκεται Νότια της πόλης του Κιλκίς σε απόσταση 18 χιλιομέτρων και 21 χιλιομέτρων Βόρια της Θεσσαλονίκης, επί της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.