Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Θανατηφόρο Ουράνιo -ο «θησαυρός» του Κιλκίς

Οι φήμες και οι υποψίες υπήρχαν, ακούσματα από τους ανθρώπους στα χωριά υπήρχαν, «ουράνιο» ακούγαμε από δω κι από εκεί, απ’ τον έναν κι απ’ τον άλλο – από όλους – εκτός από τους ανθρώπους του Υπουργείου. Αυτοί όποτε ρωτήθηκαν απάντησαν με τη σιωπή τους. Υπάρχει ουράνιο; Επιτρέπεται η εξόρυξή του; Είναι επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον; Απαντήσεις από το ΥΠΕΚΑ, υπεύθυνες και σοβαρές δεν υπάρχουν.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων

Πηγή: Deutsche Welle
Μια θλιβερή πρωτιά κατακτά η Ελλάδα. Με 52,8% έρχεται πρώτη στην ανεργία μεταξύ των νέων από 15 μέχρι 24ων ετών, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία, σύμφωνα με την Eurostat. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της στατιστικής για την ανεργία των νέων ξεπερνώντας την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.

Νεο αφεντικό του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!

Ο ομογενής επιχειρηματίας ήρθε σε οριστική συμφωνία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και τον υποψήφιο επενδυτή, έπεσαν οι υπογραφές, κάτι που σημαίνει ότι θα μπουν άμεσα στα ταμεία του συλλόγου σχεδόν 10εκ. ευρώ!

ΑΔΕΔΥ: «Όλοι στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους»

"Με τη νέα επίθεση που στοχοποιεί, κατασυκοφαντεί, διαστρεβλώνει, υβρίζει και λασπολογεί κάθε εργασιακό δικαίωμα και τους εργαζόμενους του στενού αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, επιδιώκεται η νέα γενίκευση ακραίων και δραματικών μέτρων σε βάρος των μικρομεσαίων, χαμηλών ακόμη και περιθωριοποιημένων κοινωνικών στρωμάτων.

ΑΔΕΔΥ: "Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα "

Η κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο μια αρρωστημένη σκέψη από το παρελθόν, που αφενός στέλνει λογαριασμό 3,5-4 δισ. ευρώ και πάλι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αφετέρου διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα 4 δισ. ευρώ για τους δανειστές (τοκογλύφους-κερδοσκόπους). Είναι απαράδεκτη η προκλητική επαναενεργοποίηση ενός μέτρου που αποτελεί πλήρη παραβίαση του Συντάγματος, που συνέβαλε στην αποδόμηση και αποδυνάμωση πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου, που προκάλεσε το δραματικό περιορισμό αναγκαίων παροχών για την Ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες, που κατακρεούργησε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οδηγώντας στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση εργαζόμενους με τεράστια εμπειρία και γνώση, εντελώς απαραίτητους για την εύρυθμη και προς όφελος της κοινωνίας, λειτουργία των υπηρεσιών.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ για την αύξηση των κατωτάτων ορίων συνταξιοδότησης

"Αφού ρήμαξαν τα αποθεματικά των ταμείων από το 1950 κατά 58 δισ. ευρώ με τη δέσμευση των αποθεματικών τους άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδας και την χρόνια αυτοχρηματοδότηση, αφού τζογάρισαν τις εισφορές των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο προς όφελος των εισηγμένων με χασούρα 3,5 δισ. ευρώ, τα λεηλάτησαν με τα «δομημένα ομόλογα» και τα χρεοκόπησαν με την μη απόδοση στα Ταμεία πάνω από 2 δις. ευρώ από τη νομοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, ήρθε και το «κούρεμα» του χρέους και τα αποτελείωσαν.

Ανακοίνωση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τη διασφάλιση του προσωπικού της ΑΤΕ και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τους

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την πορεία ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Η συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας Πειραιώς για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του προσωπικού της ΑΤΕ και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων αυτών, σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τον αιφνιδιασμό για την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου και πολύ περισσότερο με την καταστρατήγηση των υπαρχουσών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει να εφορεύσει για την τήρηση των κανόνων της συμφωνίας και του εργατικού δικαίου.

Με σούβλες τον 15αύγουστο στα Μπαχάρια


Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για παιδικούς σταθμούς

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) ενεργώντας ως Δικαιούχος των πράξεων, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», προϋπολογισμού 125 εκ. € για το έτος 2012 -13, ανάρτησε τους τελικούς πίνακες επιλογής για τις ωφελούμενες μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών.

Τα ονόματα των παιδιών που εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κιλκίς

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς τα ονόματα των βρεφών και νηπίων που εγγράφονται στους δημοτικούς παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς για το έτος 2012-2013.
Για να δείτε τα ονόματα

δείτε ΕΔΩ

Πληροφορίες για την ανθρωποκτονία στην Πάρο

Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού και την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Νάουσα της Πάρου, παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ανακοινωση της Οικοκοινωνικής Δράσης Ν. Κιλκίς για την κατακύρωση των μεταλλείων

"Η κυβέρνηση της τρόικας και του ξεπουλήματος της χώρας συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων εγκληματικών κυβερνήσεων των μνημονίων κατακύρωσε το διαγωνισμό για δημιουργία μεταλλείων στα Κρούσια του Κιλκίς στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. του Μπόμπολα και στους Καναδούς συνεταίρους του.

Ένοπλη ληστεία με έναν νεκρό σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, για το εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) δραστών, οι οποίοι σήμερα το πρωί, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 53χρονο ημεδαπό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2012, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Έδεσε και χτύπησε 91χρονη για 300 ευρώ

Σήμερα (10.08.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας, όπως καταγγέλθηκε, ένας άγνωστος δράστης, εισήλθε στην οικία 91χρονης από ανασφάλιστη θύρα, ενώ η ίδια βρίσκονταν μέσα και με την απειλή μαχαιριού αφού την έδεσε και τη χτύπησε στο πρόσωπο, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 Ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κατερίνης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής για οφειλές προς το δημόσιο

Συνελήφθη χθες (09.08.2012) το πρωί, στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, 75χρονος ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση κατά το χρονικό διάστημα από 28.01.2008 έως 30.01.2012. Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 172.744,86 Ευρώ. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 75χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 του Π.Κ. και 25 παρ 1δ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» σε συνδυασμό με άρθρο 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μετά τον αφόρητο καύσωνα – Οι φωτιές καίνε την Ελλάδα! – Περισσότερα από 170 μέτωπα μέσα σε 72 ώρες·Σύσκεψη Σαμαρά – Δένδια για την επιχείρηση – Δεν αφήνει ούτε μέρα μόνο του τον αρμόδιο υπουργό για το μεγάλο πρόβλημα των λαθρομεταναστών·Εγκαίνια – εξπρές και χωρίς συνοδεία! – Άλλαξε όλο το καθιερωμένο πρόγραμμα για τη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς
ΑΥΓΗ ·1.147. 372 άνεργοι σπονδή στο Μνημόνιο – 1.365 άτομα έχαναν ημερησίως τη δουλειά τους τον Μάιο – Χωρίς δουλειά το 54,9% των νέων·Τουλάχιστον 40.000 απολύσεις μέσω εφεδρείας – Αντ. Ρουπακιώτης: - «Είμαι κάθετα αντίθετος με την εφεδρεία»·ΣΕ κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ουρανούπολη, Αρκαδία και Κορινθία

Ομάδα στο Facebook ζητά την παραίτηση του Πολύδωρα για το διορισμό της κόρης του

«Παραίτηση Β. Πολύδωρα τώρα» είναι το όνομα του νέου γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook με αφορμή τον διορισμό της κόρης του βουλευτή στη Βουλή στο διάστημα της μιας ημέρας που ήταν Πρόεδρος Βουλής.

Επιστολή Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τα μέλη του: "Ο ΕΟΠΥΥ ή θα ενισχυθεί ή θα καταρρεύσει"

Παρακολουθούμε την δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία. Το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και η ρευστότητα του κράτους δεν επιτρέπει αισιοδοξία για αντιστροφή της κατάστασης. Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών.