Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Προετοιμάζεται για να κυβερνήσει ο Τσίπρας

Θεωρώντας ότι το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής θα διαπιστωθεί γρήγορα, ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζει ήδη τις προτάσεις του, σα να είναι στην εξουσία. Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζεται στην Κουμουνδούρου , ως ''άσκηση'' για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Συγχαρητήρια Βενιζέλου στις αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο

"Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα, σε μία στιγμή που όλοι μας χρειαζόμαστε ένα χαμόγελο. Ευχαριστούμε τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την υπερπροσπάθεια τους που φέρνει τη χώρα μας και πάλι στο βάθρο των νικητών."

Backstage από "Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι" (βίντεο)

Εγκρίθηκαν 4 δις για την Ελλάδα: «Ανάσα ρευστότητας» για τον Αύγουστο

Πηγή: Deutsche Welle
Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η ΕΚΤ ενέκρινε «ανάσα ρευστότητας» τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας τον Αύγουστο. Στόχος της ΕΚΤ είναι να εξασφαλιστεί η «ενδιάμεση χρηματοδότηση» για τις δανειακές ανάγκες της χώρας γι αυτόν τον μήνα, μέχρι να δημοσιευθεί η νέα έκθεση της τρόϊκα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα «Μεγάλες ζημιές στις βαμβακοκαλλιέργειες του κάμπου Θεσσαλονίκης - Ημαθίας από ψεκασμούς ρυζοκαλλιεργειών»

"Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες βαμβακοκαλλιεργητές των χωριών του κάμπου Θεσσαλονίκης - Ημαθίας από τις μεγάλες ζημιές, που υπέστησαν σε έκταση περίπου 7.000 στρεμμάτων των βαμβακοφυτειών τους. Αιτία των ζημιών στα βαμβάκια τους αποτελεί το ράντισμα γειτονικών ρυζοκαλλιερ–γειών με ζιζανιοκτόνο, που μεταφέρθηκε σ’ αυτά λόγω της μεγάλης πτητικότητάς του.

Αστυνομική επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» σε Αθήνα και Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ξεκίνησε στις 2 και 3 Αυγούστου, τόσο στον Έβρο, όσο και στην Αθήνα, η αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», για την απώθηση από την μεθοριακή γραμμή και την απομάκρυνση από το κέντρο της πρωτεύουσας, αντίστοιχα των παράνομων μεταναστών. Από την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής (1500) αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί (500), οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Γυμνές Ισπανίδες αθλήτριες «αναστατώνουν» τους Ολυμπιακούς!

Για τις ανάγκες του ισπανικού περιοδικού «Interviu» φωτογραφήθηκαν γυμνές δύο Ισπανίδες αθλήτριες του στίβου, οι Πατρίθια Σαράπιο και Άννα Τορίχος.
Η 29χρονη Πατρίθια Σαράπιο κατάγεται από την Μαδρίτη και αγωνίζεται στο τριπλούν ενώ η 25χρονη Ανα Τορίχος από την Βαλένθια και αγωνίζεται στα 100 μέτρα με εμπόδια. Οι δύο σέξι αθλήτριες ποζάρουν όπως τις γέννησε η μαμά τους, ζωγραφίζοντας με σπρέι τους Ολυμπιακούς κύκλους πάνω σε έναν τοίχο.
Το εν λόγω πρωτοσέλιδο έχει κάνει πάταγο στη χώρα της Ιβηρικής και περιμένουν όλοι με ανυπομονησία να το πιάσουν στα χέρια τους.

Συγχαρητήρια Σαμαρά στις αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Ο Πρωθυπουργός στο τηλεγράφημα του αναφέρει «Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους».

Δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο Λονδίνο. Χάλκινο μετάλλιο για τις Τσιάβου/Γιαζιτζίδου

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι γεγονός. Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.
Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία, που θα μπορούσε να είναι και αργυρό καθώς η διαφορά από τις δεύτερες κινέζες ήταν μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09.

Πιάστηκαν 3 κλέφτες καλωδίων

Συνελήφθησαν σήμερα (04.08.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Στρυμονοχώρι Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών, τρεις αλλοδαποί 31, 31 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Βαρβάρα Χαλκιδικής και στην Κοκκαλού Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν χθες (03.08.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί 36 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ξενοδοχείου και μία περίπτωση κλοπής σε όχημα στην Χαλκιδική

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής δύο περιπτώσεις κλοπών σε ξενοδοχείο στη Χανιώτη Χαλκιδικής και μία περίπτωση διάρρηξης οχήματος στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Συνελήφθη χθες (03.08.2012) το απόγευμα ένας ημεδαπός 19 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης των κλοπών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Κόβουν 12% και φύλλα πορείας στους στρατιωτικούς από 1 Ιανουαρίου 2013!

Δρόμος χωρίς επιστροφή καθώς όλα δείχνουν ότι οι περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών έχουν επιβληθεί από τη τρόϊκα ως μονόδρομος. Ότι αυτός ο μονόδρομος οδηγεί σε αδιέξοδο, δεν φαίνεται να απασχολεί τους δανειστές και από την άλλη η ελληνική πλευρά δείχνει ανίσχυρη να αντιδράσει αποφασιστικά.

Συμψηφίζονται τα χρέη προς το Δημόσιο

«Ανάσα» ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά αναμένεται να δώσει ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο ο οποίος ενεργοποιείται με την εγκύκλιο που έστειλε στις εφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο έφορος έχει τη δυνατότητα να κινεί αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών χωρίς να χρειασθεί η σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου. Βασική προϋπόθεση είναι τόσο η φορολογική υποχρέωση όσο και η απαίτηση από το δημόσιο να αφορούν στο ίδιο οικονομικό έτος.

Ανησυχία για αθρόα είσοδο προσφύγων από τη Συρία μέσω Ελλάδας

Πηγή:Deutsche Welle
Υπό τον φόβο της μαζικής εισόδου προσφύγων από τη Συρία μέσω Ελλάδας, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χ.-Π. Φρίντριχ πιέζει την Τουρκία να συμβάλει, ώστε σταματήσει η παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ.
Στην συνέντευξη με την εφημερίδα Rheinische Post ο Γερμανός υπουργός Eσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ υποστηρίζει ότι η ΕΕ προσπαθεί «με όλες τις δυνάμεις να κλείσει τις διόδους» στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Ευρώπη, επειδή σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της Ελλάδας.

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2012-2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘΠΑ για το σχολικό έτος 2012-13. Οι αιτήσεις που ικανοποιήθηκαν φέτος είναι λιγότερες κατά 8.1% σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος. Συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν 2.330 αιτήσεις απόσπασης, ενώ το σχολικό έτος 2011-2012 ικανοποιήθηκαν 2.535 αιτήσεις.
Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Π.Ε. πατήστε εδώ.
Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. πατήστε εδώ.

Ο καύσωνας έρχεται ξανά από το... Ιόνιο! – «Καυτό» Σαββατοκύριακο και 40αρια από Δευτέρα

Ακόμα και 42 βαθμούς προβλέπουν για την Τρίτη και την Τετάρτη οι μετεωρολόγοιΗ θερμοκρασία τραβάει και πάλι την ανηφόρα. Κι όσοι έχουν παραμείνει στις πόλεις, θα γεμίσουν τις παραλίες.
Το Σάββατο και την Κυριακή, ο υδράργυρος θα... φλερτάρει με τους 40 βαθμούς, από Δευτέρα όμως θα τους «πιάσει» κιόλας.
Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν το θερμόμετρο θα δείξει τουλάχιστον 42 βαθμούς.
Όσο για την πολυαναμενόμενη «ανάσα δροσιάς»; Μην την περιμένετε πριν από την Πέμπτη!

Στα 665.740 άτομα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων

Σε 665.740 άτομα ανέρχεται ο αριθμός του προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που υπηρετούσε ως 19.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί ανέρχονται σε 574.556. Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονται σε 54.906, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανέρχονται σε 31.148, οι συμβασιούχοι έργου σε 4.419 και οι ωρομίσθιοι και ημερομίσθιοι σε 711.