Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς: «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα δίκαια αιτήματα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Κιλκίς»

"Σήμερα 2/8/2012 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κιλκίς με αφορμή την εκδοθείσα διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη βάση της οποίας καλούνται 1881 αστυνομικοί από 21 αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας να «ενισχύσουν» της αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με επικεφαλή τον Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Λάζαρο Λαζαρίδη.

Τέλος το 184 για τον ΕΟΠΥΥ - Εξυπηρέτηση στο 14784

Ένας νέος τηλεφωνικός αριθμός, που έχει σχέση με θέματα υγείας, μπαίνει στη ζωή μας από την προσεχή Δευτέρα, 6 του μηνός. Πρόκειται για το 14784 του ΟΤΕ, ο οποίος στην ουσία αντικαθιστά το 184, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

- Εμείς οι (21) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους όλης της χώρας ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων και την δύσκολη αποστολή που μας έχουν αναθέσει.- Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτόν γιατί όσο μια κοινωνία βυθίζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, άλλο τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα και θα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και των ίδιων των συναδέλφων μας.

Δημοσίευση στατιστικών στοιχείων και αποτίμηση συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για το Α’ εξάμηνο του 2012


Αφορούν στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, εγκλημάτων κατά της Οικονομίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών, συγκεντρώσεων, αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και απολογισμού της αστυνομικής ανταπόκρισης.
Δείτε ΕΔΩ

Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σήμερα (02.08.2012) το πρωί, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσέγγισαν ταχυδρομικό υπάλληλο και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ περίπου και ακολούθως οι δράστες διέφυγαν με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο όπου τους περίμεναν δύο έτεροι συνεργοί τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

«Σώζονται» οι αγροτικές συντάξεις

«Σώζονται» την τελευταία στιγμή οι αγροτικές συντάξεις, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι συντάξεις των αγροτών δεν θα είναι θύμα των οριζόντιων περικοπών.

Νομοθετική ρύθμιση προωθεί η κυβέρνηση για την υποθηκευμένη αγροτική γη

Ειδική νομοθετική πρωτοβουλία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη της Αγροτικής Τράπεζας που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την Αγροτική Τράπεζα.

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων : "H καταστροφή ξεκίνησε – Την Κυριακή 5 Aυγούστου, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!"


Κίνδυνοι και Διακοπές

Ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το καλοκαίρι, στη θάλασσα ή στο βουνό. Για να χαρούμε, πραγματικά, τις διακοπές, ας ακολουθήσουμε μερικές απλές, αλλά βασικές συμβουλές: 

Μέχρι τα τέλη του 2014 η ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προωθείται Νομοθετική Διάταξη για την παράταση της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014. Με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από τις προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις τμηματικής εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρατηρείται αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.

Ποιος θα σώσει την Β.Α. Χαλκιδική από τους νεοφώτιστους ... "Υπερπατριώτες" της

Ο "υπερπατριώτης" και η παρέα του,
θα απασχολούν το αναπτυξιακό παρόν
και το μέλλον της ΒΑ Χαλκιδικής;
(Χοντρό Δέντρο 25/3/12)
Είναι αλήθεια πως εξαιτίας των δράσεων τηςτρόικας της ΒΑ Χαλκιδικής, δηλαδή του «Παρατηρητηρίου...», της Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού και του ιδεολογικό-πολιτικού (θεσμικού και εξωθεσμικού) αχταρμά που τους στηρίζει, έννοιες όπως «πατρίδα», «δημοκρατία», «περιβάλλον» και «κατοχή» έχουν ξαναβρεί... το σύγχρονο «νόημα» τους!
Για τις επα-νοηματοδοτημένες έννοιες της «πατρίδας», της «δημοκρατίας» και του «περιβάλλοντος» δε θα μπούμε καν στη διαδικασία να πούμε από τη μεριά μας το παραμικρό, καθώς υπάρχουν σίγουρα πιο αρμόδιοι και πιο μαχητικοί ως προς την υπεράσπισης του από εμάς...

Συγχαρητήρια Καράογλου για τον Ηλία Ηλιάδη

Μετά την επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη να κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια όλων των Βορειοελλαδιτών στον Ηλία Ηλιάδη ο οποίος, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο, έκανε υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες. Η επιτυχία του αθλητή του “Φίλιππου Αμύνταιου”, αποδεικνύει ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει μέσα από τις δυσκολίες να βγαίνουμε νικητές. Ηλία σε ευχαριστούμε».

Οι άριστοι μαθητές της 53ης Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας στον Πρωθυπουργό

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, τους Έλληνες μαθητές που αρίστευσαν στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για να τους εκφράσει τα συγχαρητήρια του. Ακολουθούν η εισήγηση του Προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας κ. Γρηγόρη Καλογερόπουλου και η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Πάμε στο Κιλκίς για ποδήλατο;

Πάνος Γεωργιάδης
Πηγή: facebook Omorfa Taxidia

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς την 2 Σεπ 2012. Με αφετηρία και τερματισμό το Λόφο του Αγίου Γεωργίου, όπου στις παρυφές του είναι χτισμένη η πόλη του Κιλκίς, θα διεξαχθεί αγώνας ορεινής ποδηλασίας (Mountain Bike). Η διαδρομή θα είναι κυκλική (2) γύρων των 19 χλμ (38 χλμ συνολικά) και θα κινείται σε δασικούς δρόμους πευκοδάσους και πανέμορφα μονοπάτια. Σημείο συνάντησης το Θερινό Σινεμά του Δήμου Κιλκίς "Δημήτρης Ζωηρός" με ώρα εκκίνησης την 11:00. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Μετά τον αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα στους αθλητές, προσφορά των χορηγών.

Συνάντηση αστυνομικών με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη, επισκέφθηκαν στο γραφείο του μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Κιλκίς και εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Φωτόπουλο και του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με αφορμή την μαζική μετακίνηση αστυνομικών στον νομό Έβρου.

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 επισκέφτηκε τα γραφεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με επικεφαλής την βουλευτή Ειρήνη Αγαθοπούλου, να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα στο νομό Κιλκίς. Τα ζητήματα που κυριάρχησαν μεταξύ αυτών που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι :

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Κατερίνη και στο Στρατώνι

Χθες (01.08.2012) τις απογευματινές ώρες, στην Περιφερειακή Οδό Κατερίνης (ύψος Εθνικού Σταδίου), το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός συγκρούστηκε μετωπικά με το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ένας 41χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 41χρονου. Ο οδηγός του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου εγκατέλειψε πεζός τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης Πιερίας.

Πουλούσε παράνομα τσιγάρα στον Άσπρο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (01.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, στον Άσπρο Κιλκίς, σε αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας μίας 45χρονης ημεδαπή και με προσωρινά υπεύθυνο τον 50χρονο, διαπιστώθηκε η κατοχή και διάθεση προς πώληση πακέτων τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Έκλεψαν τα χρυσαφικά που φορούσε, 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών Πέλλας υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το μεσημέρι της 10.05.2012 εντός της οικίας 31χρονης στα Γιαννιτσά. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Γεωργίας 26 ετών και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου ως συνεργού για ληστεία.

Ευχαριστήριο απερχόμενου αστυνομικού διευθυντή ν. Κιλκίς Ν. Μπαντουβάκη

Με αφορμή την πρόσφατη μετάθεση μου από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας , ως Διευθυντής, εκφράζω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους κατοίκους του Νομού Κιλκίς αλλά και τους φορείς του Νομού για την άψογη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς.
Κύριο μέλημα μου ήταν η δικαίωση πλήρως τον προσδοκιών των κατοίκων του Νομού Κιλκίς όσον αφορά την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους κατοίκους της περιοχής στην δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, στόχος που ευελπιστώ ότι επετεύχθη με την βοήθεια του θεού αλλά και των συναδέλφων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω σε όλους τους συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης για την συνεργασία τους και την συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή.

Σφήκες, σκορπιοί, φίδια: Οι πρώτες βοήθειες μετά το τσίμπημα

Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπούμπουρες, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια. Και αυτό γιατί λίγο η εξοχή, λίγο η χαλαρότητα των διακοπών μας καθιστούν ευάλωτους σε τέτοιου είδους περιπέτειες. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ; Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό... επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία.

Tέλος εποχής για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο hotmail, το οποίο έγινε outlook.com

Mία από τις πλέον γνωστές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το hotmail.com έδωσε τη θέση του σε μια νέα υπηρεσία της Microsoft, που ακούει στο όνομα Outlook.com.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στα πλαίσια της πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να προχωράει σε διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με τους αρμόδιους φορείς πριν την κατάθεση προτάσεων νόμων του στη Βουλή, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012 η συνάντηση που είχε προγραμματίσει η αρμόδια Επιτροπή Νομοθετικών Πρωτοβουλιών του «Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», αποτελούμενη από τους βουλευτές Αλέξη Μητρόπουλο, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρη Στρατούλη και η ομάδα χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κερασίνα Ραυτοπούλου και Γιάννη Αναστασίου, με δεκάδες κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, Ενώσεις Εργαζομένων και Συνταξιούχων, Ενώσεις Προστασίας Καταναλωτών, Επιστημονικούς Συλλόγους και διάφορες συλλογικότητες πολιτών.

Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών σήμερα 2 Αυγούστου 2012 στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε χθες 31-07-2012 έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των 21 περιοχών από τις οποίες αποσπώνται 1.881 συνάδελφοι για την αστυνόμευση των συνόρων σε νομούς της Θράκης στα &ga mma;ραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει άμεση απάντηση από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία στο πλαίσιο της υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων και της τήρησης της νομιμότητας, με κυρίαρχό μας πάντα μέλημα την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου θα ήθελε να ευχαριστήσει τα καταστήματα του Νομού μας που στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε για μειώσεις τιμών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με την επίδειξη της κάρτας μέλους μας και την Προβολή του Συλλόγου Τριτέκνων μέσω των διαφημιστικών εντύπων των επιχειρήσεων τους. Επίσης ολους τους Εμπορικούς Συλλόγους του νομού μας για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε την τοπίκη αγορά του νομού μας και ιδιαίτερα τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πολυκάστρου και τον Πρόεδρο του κύριο Αδαμόπουλο Ιωάννη γιατί ήταν απο τους πρώτους που ενθάρρυναν τις προσπάθειες μας καθώς επίσης και για το βήμα του λόγου που μας παραχώρησε στην εφημερίδα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου. 
Με εκτίμηση  για το Δ.Σ.  Κολιώνης Χρήστος  Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Έκπτωση 50% στις τρίτεκνες οικογένειες που ταξιδεύουν στην Αθήνα

Πρόσφατα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε έκπτωση 50% στις τρίτεκνες οικογένειες που ταξιδεύουν στην Αθήνα δείχνωντας την επικυρωμένη κάρτα μέλους του Συλλόγου μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Διοίκηση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για αυτή την ενέργεια τους και ελπίζουμε στο μέλλον να κάνει το ίδιο και το ΚΤΕΛ Κιλκίς για τις τρίτεκνες οικογένειες του Νομού μας.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Υπ. Εργασίας – Τέλος οι «μαϊμουδιές» με τις συντάξεις!·Μετά τη συνάντηση των τριών, Βενιζέλος – Κουβέλης, δήλωσαν: Στηρίζουμε την κυβέρνηση παρά τις επιμέρους διαφωνίες – Αποφασίζονται τα μέτρα και ξεκινά η επαναδιαπραγμάτευση·Για 183.278 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων – 129 εκατ. Ευρώ ενέκρινε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
ΑΥΓΗ ·Η παράσταση έλαβε τέλος – Τη συμφωνία τους με τα άγρια μέτρα των 11,5 δις ανακοίνωσαν μετά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά οι κ. κ. Βενιζέλος και Κουβέλης·Κομμάτια το ΠΑΣΟΚ- Παπανδρέου, Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης αδειάζουν Βενιζέλο·Μετά τον Ομπάμα – Ανησυχία Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομία