Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλη με τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη και τον διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη και τον διευθυντή ελέγχων Νίκο Λέκκα του Σώματος Δίωξης Οικονομικής Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), είχε σήμερα το μεσημέρι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Σώματος, στην οδό Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 92.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, περιέγραψε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Σώμα στο έργο του από τη μη ενίσχυσή του με προσωπικό που είναι απαραίτητο για την πραγματοποίησή των ελέγχων.

Καράογλου: «Η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει ισχυρό Brand Name”

«Η Βόρεια Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα γίνει “άγονη γραμμή”» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 31 Ιουλίου 2012) στο Διοικητήριο, με θέμα την αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα απογραφής πληθυσμού 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Νόμιμου Πληθυσμού, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2011, την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011
Αποτελέσματα για το νομό Κιλκίς
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ 98.906

Στον «πάγο» το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Παγώνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αφού όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος «Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία».

“Επανάσταση” κατά της αύξησης της θητείας μέσω facebook.

Οι αντιδράσεις για τις ανακοινώσεις για τρίμηνη αύξηση της θητείας, ίσως και από το Σεπτέμβριο, έχουν ξεκινήσει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι νέοι παίζουν στα δάχτυλα, αποτελούν το “όπλο” τους για να εκφράσουν την διαφωνία τους. Ήδη έχει δημιουρηθεί η σχετική ομάδα στο facebook η οποία καλεί όποιον διαφωνεί με την αύξηση της θητείας να κάνει…like.

ΕΛ.ΑΣ.: "Η τελική απόφαση για την προστασία του Κοινοβουλίου ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Βουλής"

Σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων σχετικά με το θέμα της αποδέσμευσης αστυνομικού προσωπικού από τη φύλαξη ειδικών στόχων, διευκρινίζεται ότι το ζήτημα της ανάθεσης της προστασίας, εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου, σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, συνιστά ενδεικτική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η τελική Απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Βουλής.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Μαγευτικές εικόνες από το βυθό της παραλίας του Στρατωνίου"


Το blog της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, φέρνει στη δημοσιότητα και προσφέρει σ’ όλο τον κόσμο της Χαλκιδικής, τους επισκέπτες της και φυσικά τους δημότες του Δήμου μας, ένα καταπληκτικό βίντεο διάρκειας 1λ και 30 δευτερολέπτων από μια υποβρύχια λήψη που έγινε το περασμένο Σάββατο 29 Ιουλίου, στο λιμάνι του Στρατωνίου και ανέβηκε πριν από λίγη ώρα στο ΥουTube.

Νέα Δημοκρατία: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν νόμπελ οικονομίας!"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή παρέμβαση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την Αγροτική Τράπεζα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :  «Ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οπαδοί της δραχμής. Θα μπορούσαν σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν νόμπελ οικονομίας!».

Το Λογότυπο Κιλκίς πάει διακοπές


Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Χρήστου Μανούρα, σχετικά με την αποδέσμευση 1500 αστυνομικών από τη φύλαξη ειδικών στόχων

«Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε χθες ότι θα αποδεσμευθούν από τη φύλαξη διαφόρων ειδικών στόχων 1500 Αστυνομικοί, 100 οχήματα και 60 μοτοσικλέτες προκειμένου να διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες της αστυνόμευσης.  Ο αριθμός των αστυνομικών που αποδεσμεύεται αποφασίσθηκε έπειτα από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής η οποία συγκροτήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αποκλειστικό αντικείμενο τη συστηματική μελέτη και αξιολόγηση του κεφαλαίου «προστατευτική φύλαξη ευπαθών στόχων και συνοδεία προσώπων».

Καράογλου: «Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ισχυροποιείται»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, στον τομέα των επενδύσεων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 19χρονος Κιλκισιώτης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής

Σήμερα (31.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός και θανάσιμα ο 19χρονος συνοδηγός του οχήματος κάτοικος εν ζωή Κιλκίς. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Την πλήρη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ζητά η ΕΣΕΕ με προτάσεις της για την μετά Κ.Β.Σ. εποχή.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, με θέμα την πλήρη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καταθέτοντας πλήρεις και στοιχειοθετημένες προτάσεις. Στην επιστολή της αναφέρει ότι ο Κ.Β.Σ. και ο Κ.Φ.Ε. σήμερα αποτελούν ένα γραφειοκρατικό και δυσλειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ουδόλως ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες αλλά ούτε και στην προσπάθεια των φορολογικών υπηρεσιών για την περιστολή της φοροδιαφυγής. Σε αυτό το πλαίσιο, το εμπόριο προτείνει την αντικατάστασή του με εύχρηστες, σύγχρονες, λειτουργικές και πρακτικές εφαρμογές και λύσεις, οι οποίες αναλύονται διεξοδικά.

Πληροφορίες για την υπόθεση της 15χρονης στην Πάρο

Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση της 15χρονης ανήλικης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη την 19:20 περίπου ώρα της Κυριακής 22-07-2012, στη παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής ή «Τσερδάκια» στο νησί της Πάρου, παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, έχουν μεταβεί στο νησί της Πάρου, εξειδικευμένα κλιμάκια Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και από Υπηρεσίες ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για την εξιχνίαση του περιστατικού.

Δήλωση Δ. Ψωμιάδη για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας

Μετά από σύσκεψη του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με τους επτά Αντιπεριφερειάρχες σχετικά με το θέμα της πώλησης της ΑΤΕ στην Πειραιώς, ο Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι πρέπει να αλλάξουν συθέμελα οι δομές του κράτους. Θεωρούμε όμως αυτονόητο ότι αυτό πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό. Στην περίπτωση της ΑΤΕ, θεωρούμε δεδομένο ότι ο απλός αγρότης δεν θα πληρώσει τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ζημίες για τις οποίες δυστυχώς ευθύνονται και ορισμένοι μέσα από τον αγροτικό κόσμο. Πρέπει να σωθεί η ΑΤΕ, όμως από αυτή την πώληση δεν πρέπει να βγει ζημιωμένος ο αγροτικός κόσμος, ενώ η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει άμεσα για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής. Θεωρούμε αυτονόητο, επίσης, ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι περιουσίες των αγροτών. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αστοχίες και παιχνίδια με την κοινωνία».

Απήγαγαν οικογένεια Ρώσων και ζητούσαν 5,000,000 ευρώ για την απελευθέρωσή της

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής υπόθεση απαγωγής τριμελούς οικογένειας υπηκόων Ρωσίας 51, 43 (γυναίκα) και 17 ετών την 27.07.2012 στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής με σκοπό την καταβολή λύτρων.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρωσίας 37 και 41 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και ληστεία κατά συναυτουργία.

Έκλεψαν 100 κιλά καλώδια χαλκού από τον ΟΣΕ

Συνελήφθησαν σήμερα (31.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κίτρος Πιερίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου Πιερίας, τρεις ημεδαποί 15, 40 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, από περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να κατέχουν (100) κιλά καλωδίων χαλκού, τα οποία είχαν αφαιρέσει από σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή του Κίτρους Πιερίας, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν ένα σιδηροπρίονο και μία ανταλλακτική λάμα. Τα καλώδια χαλκού κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν σε υπάλληλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Προσπάθησαν να κλέψουν ολόκληρο το ΑΤΜ

Χθες (30.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Σέρρες, δύο άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και αφού προσέδεσαν με ιμάντες σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο δύο Α.Τ.Μ. τραπεζών, αποπειράθηκαν να τα αφαιρέσουν. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο, εγκατέλειψαν σε παρακείμενο χώρο το προαναφερόμενο όχημα και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ. Φορτηγό είχε αφαιρεθεί από έναν 47χρονο ημεδαπό τις πρώτες πρωινές ώρες της 29.07.2012 στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 19χρονος Κιλκισιώτης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής

Σήμερα (31.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός και θανάσιμα ο 19χρονος συνοδηγός του οχήματος κάτοικος εν ζωή Κιλκίς. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Συνεχίζονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Συνεχίζονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Οι ψεκασμοί που ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου είναι επαναλαμβανόμενοι και επικεντρώνονται σε χώρους υψηλού μολυσματικού κινδύνου, όπως τα στάσιμα νερά. Παράλληλα με τους ψεκασμούς πραγματοποιούνται και δειγματοληψίες που αποστέλλονται για εξέταση στα ειδικά εργαστήρια με την ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στρατώνι: γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα – 2η έκδοση


Ανεβάζουμε ξανά σήμερα – επαυξημένη – την ανάρτηση για την παραλία του Στρατωνίου που είχαμε κατεβάσει την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Δεν θα αναφερθούμε στα όσα μεσολάβησαν την εβδομάδα που πέρασε. Ενημερώνουμε όμως αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν γενική συσκότιση και να κρύψουν από τα μάτια του κόσμου αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

Η νέα διοίκηση του Κιλκισιακού

Τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο του Κιλκισιακού μπήκε χθες Δευτέρα 30 Ιουλίου, αφού το ιστορικό σωματείο του νομού Κιλκίς απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Παναγιώτη Θαμνίδη και αντιπρόεδρο τον Θανάση Τσιραμπίδη.
Αμφότεροι, μέλη της απερχόμενης διοίκησης με πρόεδρο τον Νίκο Τζεβελέκη, αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της συνέχειας της ομάδας του Κιλκίς έχοντας ως όπλα τους την εμπειρία και την ευρεία αποδοχή τους στην κοινωνία ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, ο προπονητής και οι πρώτοι ποδοσφαιριστές, όπου αναμένονται και κάποιες εκπλήξεις.
Την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει και στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν αρκετοί Κιλκισιώτες, σημαντικός αρωγός θα είναι ο κ. Σταύρος Χειμωνίδης, διευθυντής των καταστημάτων «Γαλαξίας» του Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Από την Εθνική Τράπεζα – Μείωση επιτοκίων σε 710.000 δάνεια! – Κάτω κατά 0,25% ·Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου- Κουβέλη – Στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης - … αλλά και νέα σύσκεψη προς αναζήτηση του σωστού «μείγματος»·Εγκρίθηκε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης – 1,1 δις στους αγρότες από τις 16 Οκτωβρίου
ΑΥΓΗ ·Μέτρα – σοκ με θεατρινισμούς – Δεν συζητάμε για μέτρα, αλλά τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, δηλώνουν Βενιζέλος- Κουβέλης για τη συνάντηση με Σαμαρά, τη στιγμή που από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας διαρρέουν μέτρα αφανισμού των εισοδημάτων · Νόμος για ΑΕΙ- Τροποποιήσεις με το σταγονόμετρο·Ευρωζώνη – Συντονισμός Νοτίων κατά της γερμανικής αδιαλλαξίας