Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

"Όλοι σωθήκαμε και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου"

Του Παναγιώτη Τριαρίδη
Δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου 2011
στην εφημερίδα ΕΝΩΣΗ, παραμένει όμως επίκαιρο
Εντάξει με πείσατε. Επείσθην ο άπιστος. Σωθήκαμε. Μη με ρωτήσεις να σου πω κι από τι σωθήκαμε. Απλά ξέρω ότι σωθήκαμε. Στην πραγματικότητα πριν λίγους μήνες δεν γνώριζα καν πως κινδυνεύαμε. Αυτοί που σήμερα μας έσωσαν έλεγαν τότε πως δεν κινδυνεύουμε.
Μετά άλλαξαν. Κίνδυνος θάνατος το χρέος λέει.
-Μα πως; τι συνέβη;
-Είμαστε υπερχρεωμένοι γιατί μαζί τα φάγαμε.

Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης: "π. Θεοδόσιος Παρασκευόπουλος, ένας από τους καλύτερους “Ιεροκήρυκες” της Παιονίας"

Την Παρασκευή 27/7 κοιμήθηκε και το Σάββατο 28/7 πρωί κηδεύτηκε στην Κορώνα και από τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων ο εφημέριος Κορώνας-Ειρηνικού π. Θεοδόσιος Παρασκευόπουλος 77 ετών, με 38 χρόνια ιερατικής υπηρεσίας, έγγαμος, πατέρας τεσσάρων θυγατέρων, για χρόνια πνευματικός-εξομολόγος στην περιοχή του άνω Πολυκάστρου. Ενέπνεε στους πάντες ποιμαντική σοβαρότητα, πίστη και ήθος, διάθεση ολοκληρωτικής προσφοράς και εκκλησιαστικό φρόνημα.

Παράνομα συμπληρώματα διατροφής! Ο «παράδεισος» του ντόπινγκ των φτωχών

Όταν πριν από μερικά χρόνια η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου του Ντόπινγκ, WADA, σε έκθεση της υποστήριζε ότι η Ελλάδα είναι διαμετακομιστικό κέντρο παράνομων αναβολικών, ίσως να γνώριζε ότι στη χώρα μας συχνά πυκνά εντοπίζονται ακόμη και αλυσίδες διακίνησης τέτοιων ουσιών, οι οποίες συνήθως βρίσκονται …τυχαία. Η αλήθεια είναι όμως ότι ετησίως διακινούνται εκατομμύρια παράνομα χάπια που υπόσχονται βελτίωση της σωματικής δύναμης και καταναλώνονται από αθλητές και κυρίως ερασιτέχνες. Πως κινείται το …χρηματιστήριο του ντόπινγκ;

Σόιμπλε: "Όχι άλλες διευκολύνσεις στην Ελλάδα"

Πηγή: Deutsche Welle
Ο Σόιμπλε απορρίπτει άλλες διευκολύνσεις για την υπερχρεωμένη Ελλάδα ενώ ο Ρέσλερ εξακολουθεί να θέτει θέμα εξόδου της από την ευρωζώνη. Το γερμανικό ΒEΕ ζητά μια πιο ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν βλέπει άλλα περιθώρια για παραχωρήσεις στην Ελλάδα, αυτό είναι το στίγμα της συνέντευξης του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη Die Welt.

Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός

"To ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι, στην εκδήλωση για την επέτειο της ιστορικής μάχης. Οι συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ακροδεξιές προκλήσεις σε όλη τη χώρα καθιστούν αναγκαίο ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων και πρακτικών που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και οδηγούν στον εκφασισμό της."

Πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις σχολών και τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ποιες είναι οι εκτιμήσεις

- Που θα υπάρξει πτώση και που θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση σε σχολές
- Οι νέοι φοιτητές φαίνεται να προτιμούν πλέον την επαρχία
- Γιατί εν έτη 2012 το υπουργείο καθυστερεί τόσο πολύ στις ανακοινώσεις του
- Ανακοινώνονται αύριο οι ρυθμίσεις για τα πανεπιστήμια

Σε λιγότερο από έναν μήνα η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πάρει τέλος. Οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων αναμένεται να ανακοινωθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου κι έως τότε τη μεγαλύτερη αγωνία θα έχουν οι υποψήφιοι των οποίων η βαθμολογία, σε σύγκριση με τις περσινές βάσεις, καταγράφει μικρές αποκλίσεις.

Τα "Omorfa Taxidia" στην Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό συναντούν έναν Κιλκισιώτη!!

Αμοργός χωρίς Παναγία Χοζοβιότισσα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και Παναγία Χοζοβιότισσα χωρίς την Αμοργό. Κρεμασμένη κυριολεκτικά πάνω στο βράχο σε ύψος 300 μέτρων, αποτελεί το στολίδι της Αμοργού. Πολυώροφο, επιβλητικό, απρόσβλητο από επιθέσεις, προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Ιδρύθηκε το 1088 από το βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό, όταν μια εικόνα έφτασε με βάρκα στην Αμοργό. Την είχε βάλει μία αρχόντισσα από τα Χόζοβα της Παλαιστίνης στα χρόνια της εικονομαχίας. «Όλα τα λεφτά» όμως είναι ο Ηγούμενος γέροντας Σπυρίδων. Βρείτε τον, ακούστε τον, μιλήστε του, συμβουλευθείτε τον, πάρτε την ευλογία του αν πιστεύετε στο Θεό. Ο λόγος του θα σας συγκινήσει, θα σας ενθουσιάσει, θα σας προβληματίσει. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα «φτερουγίσει» κάτι στην καρδιά σας, και φεύγοντας θα βγείτε σίγουρα ωφελημένοι. Υπόψη ότι ο δεύτερος μοναχός (φώτο με το παιδί) είναι ο γέροντας Θεόφιλος ο οποίος κατάγεται από την Τούμπα Παιονίας !!

Πηγή: Omorfa taxidia facebook

Τσιτουρίδης: "Περιμένω απάντηση από το κόμμα μου για την πώληση της ΑΤΕ"

Με αφορμή τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ για την ΑΤΕ, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όταν πρόσφατα ζήτησα την ψήφο των πολιτών του Κιλκίς για τη ΝΔ και για μένα, διαβεβαίωνα, μεταξύ των άλλων, τους συντοπίτες μου ότι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας θα παραμείνει δημόσια και θα ενισχυθεί και αυτή με δημόσιο χρήμα, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να συνεχίσει να έχει η Τράπεζα αυτή τον σημαντικό ρόλο που διαχρονικά είχε στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας. Τη διαβεβαίωση αυτή την έδινα γιατί αυτή ήταν η θέση της ΝΔ από πάντοτε, μέχρι και τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Λήστεψε 65χρονη μέσα στην εκκλησία

Συνελήφθη χθες (28.07.2012) βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας υπήκοος Αλβανίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία. Αρχικά, χθες ο 36χρονος εισήλθε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Κουμαριά Ημαθίας με σκοπό να διαπράξει κλοπή και ενώ βρισκόταν στο χώρο του Ιερού και ερευνούσε τα ερμάρια, έγινε αντιληπτός από την 65χρονη καθαρίστρια του ναού. Ο 36χρονος με τη χρήση σωματικής βίας διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από παγκάρι. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Το πιστόλι που είχε δεν τον βοήθησε να προστατεύσει τα χασισόδεντρα του

Συνελήφθη χθες (28.07.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 54 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στην Ηράκλεια Σερρών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 54χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έκρυβε την ηρωίνη κάτω από τη σέλα της μοτοσυκλέτας του

Συνελήφθη χθες (28.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, σε αστυνομική έρευνα της δίκυκλης μοτοσυκλέτας του 33χρονου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες κάτω από την σέλα της μοτοσυκλέτας δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (17,2) γραμμάρια ηρωίνης και τις οποίες είχε εισάγει ο 33χρονος στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία.

Συμβουλές για αποτροπή εξαπάτησης ηλικιωμένων

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με διάφορα προσχήματα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:
· Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
· Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

Συμβουλές όταν λείπετε από το σπίτι

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:
Φεύγοντας από το σπίτι - Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
-  Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στη Βουλγαρία λόγω προβλέψεων για υψηλές θερμοκρασίες

Με Αποφάσεις των τοπικών αρμοδίων Βουλγαρικών Αρχών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για θερμοκρασίες άνω των 35ο C, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων με μεικτό βάρος άνω των 20 τόνων κατά τις ώρες 13.00΄ – 21:00΄ για το χρονικό διάστημα από 28.07.2012 έως 30.07.2012 στις περιοχές των νομών SILISTRA , RUSE , VELIKO TARNOVO , RAZGRAD , TARGOVISHTE , SHUMEN , DOBRICH , VARNA , BURGAS , SLIVEN , YAMBOL , STARA ZAGORA , HASKOVO και PLOVDIV.

Κλειστές αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 οι τράπεζες



Κλειστές θα είναι αύριο οι τράπεζες σε όλη τη χώρα λόγο της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

"Σαφάρι εφοριακών" για ελέγχους- εξπρές - Νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρόσθετων φόρων

- Όλο το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να συγκεντρώσουν έσοδα από τη φορολογία
- Έλεγχοι σε 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες
- Αναλυτικά τα κριτήρια των ελέγχων - εξπρές
- Κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων
- 36 δόσεις για τη ρύθμιση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων και πρόσθετων φόρων

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την «αναστήλωση» των φορολογικών εσόδων, το οποίο «απλώνεται» σε 7 μέτωπα, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Στόχος η άμεση ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και ο περιορισμός της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού, που φθάνει ήδη το 1,5 δισ. ευρώ.

Αποτελέσματα 14ου Τακτικού Συνεδρίου Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/6/2012 και το Σάββατο 23/6/2012 στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Σ.Ε.Κ. Νέων Μουδανιών. Στο Τακτικό Συνέδριο που συγκαλείται κάθε δύο χρόνια σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας μας, συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Ενώσεων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) από όλη την Ελλάδα.

Θέσεις εργασίας στο δήμο Κιλκίς

25 θέσεις
Εποχικού Προσωπικού
στο Δήμο Κιλκίς
Δείτε ΕΔΩ