Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

"Δεν δέχομαι παρεμβάσεις". Ο Αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς εξηγεί γιατί παραιτήθηκε. Ομιλία του στους στρατηγούς

Εκρηκτικό κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από την παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιά. Λίγο μετά τις 8.00 ο στρατηγός Ζιαζιάς, μίλησε στα στελέχη του ΓΕΣ, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του Επιτελείου. Και είπε με λεπτομέρειες για το τι τον οδήγησε στην αμετάκλητη απόφαση παραίτησης. Ο Α/ΓΕΣ μίλησε για:
• Λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις. "Κλήθηκα στις 2 το πρωί να παραλάβω λίστα με ονόματα αξιωματικών για προαγωγές και αποστρατείες. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο μου", είπε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΣ.

Δραγανίδης: "Χωρίς έργο, όραμα και αναπτυξιακή προοπτική η διοίκηση του δήμου Παιονίας"

Στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2011 από την δημοτική αρχή με δώδεκα καλογραμμένες ομιλίες που κράτησαν περισσότερο από 2 ώρες, αλλά δεν μπόρεσαν να καλύψουν την ανυπαρξία έργου, οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

"Ελλάδα - Ευρωπαϊκή Ένωση Μαζί" Κοινωνική καμπάνια με προβολή τηλεοπτικών σποτ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνουν την προώθηση της Κοινωνικής Καμπάνιας «Ελλάδα - Ευρωπαϊκή Ένωση Μαζί». Η σημαντική αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στην καταγραφή θετικών εμπειριών, απόψεων και μηνυμάτων για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική, μέσα από τη ματιά ορισμένων διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από σήμερα 25 Ιουλίου και για τις επόμενες μέρες, θα μεταδοθούν σε ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα με πανελλαδική εμβέλεια πέντε διπλά τηλεοπτικά σποτ με δηλώσεις των: Δημήτρη Νανόπουλο & Olof Melberg, George Corraface & Marlis Petersen, Victoria Hislop & Τeo Alexander, Sebastian Koch & Billy Zane, Γιάννης Σμαραγδής & François Modesto.

Πλήρωσε ακριβά το ρατσιστικό tweet η Βούλα Παπαχρήστου - Τέθηκε εκτός της Ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων

- Με επίσημη ανακοίνωση η ΕΟΕ έβαλε "τέλος" στα όνειρα της Βούλας Παπαχρήστου
- Η αθλήτρια του τριπλούν προκάλεσε με tweet δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των Αγώνων του Λονδίνου
- Ο ΣΕΓΑΣ καταδίκασε τη συμπεριφορά της αθλήτριας και την παραπέμπει στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας
- Δεν συνάδει η συμπεριφορά της με το πανανθρώπινο μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων
- ΔΗΜ.ΑΡ.: Να ανακληθεί τώρα η αθλήτρια - ΠΑΣΟΚ: Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα

Παρά την δημόσια απολογία της, η αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού αποκλείστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσκεψη του Γερμανού Προξένου στο δήμο Παιονίας

Την δέσμευσή του ότι θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Παιονίας ,έδωσε ο Γερμανός Πρόξενος κ. Obermaier στην συνάντηση που είχε την Τρίτη 24/7/2012 , με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα στο Δημαρχείο.
Ο κ. Λαπόρδας επεφύλαξε θερμή υποδοχή στο Γερμανό Πρόξενο , στον οποίο παρουσίασε τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής καθώς και τους τουριστικούς προορισμούς , που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για προσέλκυση Γερμανών τουριστών.

Βρέθηκε δολοφονημένος στο Λιτόχωρο Πιερίας

Σήμερα (25.07.2012) το πρωί, στο Λιτόχωρο Πιερίας, διερχόμενος οδηγός ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές για θανάσιμα τραυματισμένο άτομο. Όπως προέκυψε πρόκειται για 45χρονο ημεδαπό το οποίο έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή πλευρά της θωρακικής χώρας. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας για την εξερεύνηση του χώρου, ενώ η σωρός θα αποσταλεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης. Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Αναβολή ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για την δράση «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»

Με την υπ’ αριθμ. 10352/13-07-2012 (ΑΔΑ: Β410Β-ΝΔΙ) απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων (ΑΔΑ: Β49ΥΒ-ΚΗΙ) αναβάλλεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση 2.3. «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» από 16/07/2012 σε 03-09-2012 και ως εκ τούτου ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία από 31/08/2012 σε 12/10/2012.

Δήλωση Δ. Ψωμιάδη για συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών

Σχετικά με την επικείμενες συγχωνεύσεις φορέων της Θεσσαλονίκης όπως η Κεντρική Λαχαναγορά, ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών κ.ά., ο αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κανείς δεν διαφωνεί με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και συγχωνεύσεων προκειμένου να πετύχουμε μείωση των δημοσίων δαπανών. Όμως αυτές θα πρέπει να έχουν μια αναπτυξιακή διάσταση, όχι καταστροφική ούτε συγκεντρωτική. Π.χ. υπάρχουν ερωτήματα όπως το πώς θα διοικηθεί από την Αθήνα ένας οργανισμός, όπως η Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη παρουσία στην ενδοχώρα της Βαλκανικής. Ομοίως για τις Λαϊκές Αγορές, όταν τα προβλήματα έχουν στενά τοπικό χαρακτήρα. Επειδή πιέζει η τρόικα, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται βιαστικές και λανθασμένες αποφάσεις που οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις. Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη σοβαρότητα, στη βάση αξιόπιστων μελετών που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητά τους».

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Όμπερμαγιερ στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Την επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Όμπερμαγιερ δέχθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του Πρόξενου στο ν. Κιλκίς. Ο κ. Γκουντενούδης εξέθεσε στον κ. Όμπερμαγιερ τα γενικά χαρακτηριστικά του νομού καθώς και τις επιμέρους δραστηριότητες κυρίως στον Οικονομικό Τομέα. Ζήτησε τη συνέχιση των επαφών μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να αναπτυχθεί το πλαίσιο συνεργασιών στο παρόν και το μέλλον.

Καράογλου: "Να μην χαθεί άλλη μια ευκαιρία για τη Βόρεια Ελλάδα"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη λίστα με τους 21 φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνέπεια λόγων και πράξεων που επιδεικνύει η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί παρακαταθήκη για τη σταδιακή έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Δήλωση Παναγιωτόπουλου για την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως ξέρετε, συνεδρίασε πριν από λίγο το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, μέχρι σήμερα Διοικητή Στρατιάς και ταυτόχρονα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης και αυτή είναι η απόφαση που κατέληξε το ΚΥΣΕΑ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο για την παραίτηση του Αρχηγού;
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η παραίτηση του κ. Ζιαζιά ήταν μία προσωπική του επιλογή. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Απλώς, επειδή ακούω στα ραδιόφωνα διάφορα από το πρωί, δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ούτε υπήρξε, ούτε ετέθη από κανέναν.

Λήστεψαν 29χρονο Αλβανό στο Ηλιόλουστο Κιλκίς

Χθες (24.07.2012) το μεσημέρι, στο Ηλιόλουστο Κιλκίς, όπως καταγγέλθηκε, τρεις άγνωστοι δράστες, με τη χρήση τέμνοντος οργάνου και σωματικής βίας, αφού προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα σε 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.200) Ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος τον απασχολούσε παράνομα. Ο 29χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Διεξάγονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΒΟΥ “ΑΝ.ΚΙ.Σ.” προς ΣΕΓΑΣ: "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει «δέκα χρόνια» κοσκινίζει"

Ο ΣΕΓΑΣ έτσι ξαφνικά και υποκριτικά εμφάνισε και άνοιξε καταμεσής της αγωνιστικής περιόδου διαδικτυακό διάλογο που απευθύνεται στην οικογένεια του στίβου με ερωτηματολόγιο για την αναδιάρθρωση του κλασικού αθλητισμού.  Η ΑΝΚΙΣ δεν θα προτείνει στον κόσμο του στίβου να απαντήσει ή να μην απαντήσει στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο γιατί αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός.  Θα θέλαμε όμως να θέσουμε ορισμένους προβληματισμούς και ερωτηματικά.

Επιστολή του Μακαριωτάτου στην πολιτική ηγεσία και στα μέλη/όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με αφορμή επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα μερίδας του ευρωπαϊκού Τύπου σχετικά με τα θέματα της φορολόγησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και της μισθοδοσίας των κληρικών Της, των οποίων οι συντάκτες, κατά παράβαση οιασδήποτε έννοιας δεοντολογίας, αποφεύγουν να απευθύνουν σχετικά ερωτήματα στο αρμόδιο Γραφείο Τύπου για τη σφαιρική ενημέρωσή τους, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις παρακάτω διευκρινήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Επιμένει στην κριτική του για την Ελλάδα ο Φ. Ρέσλερ

Σε νέα του συνέντευξη ο Γερμανός υπ. Οικονομίας Φ. Ρέσλερ υπεραμύνεται των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του για την Ελλάδα παραπέμποντας σε μαζικές παραλείψεις στη χώρα. Μιλώντας στην Rheinische Post (Ράινισε Ποστ) ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις έως τώρα προσπάθειες στην Ελλάδα και προσθέτει: «Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή.

«Για λόγους αξιοπρέπειας» υπέβαλε την παραίτησή του ο αρχηγός ΓΕΣ - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα ανώτατα κλιμάκια του στρατεύματος η παραίτηση που υπέβαλε αργά το βράδυ της Τρίτης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, «για λογους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του, όσο και του Στρατεύματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, αντιδρώντας στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Ανακαλείται παρτίδα εμφιαλωμένου νερού LIVAS

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέχεια ελέγχων που αφορούσαν την επιχείρηση Μαμμής I. & ΣΙΑ Ε.Ε. προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακὡν παραμέτρων. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από την χημική υπηρεσία Σερρών, ανιχνεύθηκε το βακτήριο Πυοκυανική Ψευδομονάδα. Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «Μη σύμφωνο-μη ασφαλές -επιβλαβές για την υγεία» και

Παραιτήθηκαν και αποχώρησαν από τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Τις παραιτήσεις τους από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα κατέθεσαν στο χθεσινό (Κυριακή 22 Ιουλίου) Δ.Σ. ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος Γολιδόπουλος Μιχαήλ ο Αντιπρόεδρος Φουντουκίδης Βίκτορας και το μέλος Κακουλίδης Θωμάς. Η κίνησή τους αυτή προήλθε μετά από την απαίτηση από το σύνολο σχεδόν των ποδοσφαιριστών του χωριού που ανήκουν στο δυναμικό του συλλόγου να αποχωρήσουν από αυτών και ουσιαστικά να προδιαγράψουν, εντός ή εκτός εισαγωγικών, την διάλυσή του. Την πρόθεσή τους για παραίτηση και αποχώρηση εξέφρασαν και άλλα μέλη του συμβουλίου όπως αυτό του Ταμία Δημητριάδη Σωτήριου που αποφάσισε τελικά να παραμείνει και να "διευκολύνει" μαζί με τους υπόλοιπους την φυγή τον ποδοσφαιριστών. Τις προσεχές ημέρες θα διενεργηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών και την ανακατανομή αξιωμάτων.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Έπειτα από ξαφνική τηλεφωνική συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά… - Έρχεται αύριο ο Μπαρόζο – Τι θα συζητήσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον πρωθυπουργό·Μήνυμα αισιοδοξίας του Αντώνη Σαμαρά στην Κ. Ο. – «Η Ελλάδα μπορεί ακόμα να εκπλήσσει ευχάριστα» - Αρχές του 2014 θα περάσουμε στην ανάκαμψη·Εξελέγη από την Κ. Ο. – Νέος γραμματέας ο Θανάσης Μπούρας
ΑΥΓΗ ·Κρεμασμένοι από την τρόικα – «Κάτι παραπάνω από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» δήλωσε αποφασισμένος να υλοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς για να φανεί «αξιόπιστος» έναντι της τρόικας·Κοινή ανακοίνωση δημοσιοποίησε η Μαδρίτη – Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, ζητούν άμεση εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουνίου·Άρειος Πάγος –Καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασία