Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις στο Πολύπετρο Παιονίας την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 1 9:30 Εξωκλήσι Αγίου Παντελεήμονα Πανηγυρικὸς Εσπερινὸς-Αρτοκλασὶα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 Ο7:ΟΟ Εξωκλήσι Αγίου Παντελεήμονα Όρθρος - Θεία Λειτουργία
2Ο:3Ο Πάρκο Λαογραφικού Μουσείου
1. Χορευτικό παραδοσιακών Χορών Μουσικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού
2. Χορευτικά παραδοσιακών Χορών Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου.
Και στην συνέχεια λαϊκή Βραδιά με σουβλάκι από τον «Μακεδονικό» Πολυπέτρου.

Εκδηλώσεις στη Μεσιά Παιονίας την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσιάς "Αλέξανδρος Βυζάντιος" σας προσκαλεί, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει προς τιμήν της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, όπου γιορτάζει το εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο του χωριού, στη Μεσιά, την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

7.00 μ.μ. : Εσπερινή Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο στο υψος του
χωριου μας.
8.30 μ.μ : Παραδοσιακοί χοροί από την Ήπειρο και την Μικρά Ασία.
Ακολουθεί Λαϊκή Βραδιά.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Η ΠΑΣΚ καθηγητών Δ.Ε. σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών

Σχετικά με την επαναφορά του θέματος για την ενδεχόμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, όπως προκύπτει αφενός από σχετικά δημοσιεύματα του τύπου και αφετέρου από την απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση ότι το θέμα μελετάται, η ΠΑΣΚ καθηγητών Δ.Ε. επισημαίνει τα εξής:

Οι έφεδροι αξιωματικοί του ν. Κιλκίς στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Κρηστώνη

Στα πλαίσια ενημέρωσης και παρακολούθησης των δραστηριοτήτων μονάδων του Κιλκίς μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Κιλκίς με αποδέχθηκαν πρόσκληση και επισκέφτηκαν την Τετάρτη 27 Ιουνίου 20Ι2 την έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης στην Κρηοτὡνη Κιλκίς.

Οι πρώτοι 21 φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται - Τι θα συμβεί με τους υπαλλήλους - Μέχρι τέλη Αυγούστου και νέα λίστα

- Ο κρατικός προϋπολογισμός επιχορηγεί τους οργανισμούς αυτούς αθροιστικά με περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
- Από το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών δεν απολύεται αλλά μετακινείται σε αντίστοιχη θέση
- Οι 21 φορείς του δημοσίου απασχολούν 5.256 δημοσίους υπαλλήλους
- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 21 ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ

Στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης του κράτους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, σε συνεργασία με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία, προχωρούν σε μια σειρά συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ). Η διαδικασία ξεκινά με μια πρώτη φάση συγχωνεύσεων και καταργήσεων, η οποία θα αποτελέσει οδηγό της ευρύτερης αναδιάρθρωσης των φορέων του Δημοσίου που ακολουθεί.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη, για την επεξεργασία δεδομένων εμβασμάτων εξωτερικού.

Επίκαιρη ερώτηση για τους διαφυγόντες φόρους που χάνουν τα ταμεία του δημοσίου, από τα εμβάσματα που διακινήθηκαν το 2009, το 2010 και το 2011 στο εξωτερικό κατέθεσε σήμερα η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη προς τον Υπουργό Οικονομικών. Η κ. Ξηροτύρη ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει πότε θα κατατεθούν τα στοιχεία για τα οικονομικά έτη 2010 και το 2011 και να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποδοθούν στο ελληνικό δημόσιο οι τυχόν διαφυγόντες φόροι. Η επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, αναλυτικά έχει ως εξής:

Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη για το φορολογικό

«Η ΕΣΕΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την άποψη ότι το νέο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένες αρχές, ώστε να ανταποκρίνεται στο αίτημα επιχειρήσεων και φορολογουμένων για ένα δίκαιο, απλό, κατανοητό, έντιμο και με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά σύστημα φορολόγησης. Με βάση τη διαφάνεια, την ισότητα, την ισονομία, την ισορροπία, την ουδετερότητα, την βεβαιότητα, την σταθερότητα, την αναλογικότητα, τη λειτουργικότητα και τη νομιμότητα θα πρέπει να συμβάλει προς την κατεύθυνση δημιουργίας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και φορολογουμένων, με τρόπο που θα "κλείνει" κάθε παράθυρο φοροδιαφυγής.

Δήλωση Λούκας Τ. Κατσέλη με αφορμή τη σημερινή επέτειο της πτώσης του δικτατορικού καθεστώτος

"Σήμερα που στο όνομα μιας αδιέξοδης και επικίνδυνης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, η εθνική ανεξαρτησία και η δημοκρατία έχουν λαβωθεί ενώ πραγματοποιείται μια πρωτοφανής υπεξαίρεση εισοδήματος και πλούτου σε βάρος των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς, ο αγώνας που οδήγησε στην πτώση της 7χρονης δικτατορίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα. Η απάντησή σε κάθε προσπάθεια επιβολής αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών είναι μία: δημιουργία ενός αγωνιστικού, κοινωνικού μετώπου που θα βάλει ανάχωμα στον κατήφορο, θα προωθήσει μια προοδευτική, αξιόπιστη και βιώσιμη πορεία εξόδου από την κρίση και θα ισχυροποιήσει τους θεσμούς συμμετοχής, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης."

Ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Κλείσαμε τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης, και μπορούμε να κάνουμε τώρα ένα πρώτο απολογισμό πού στεκόμαστε:
Στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός μας ανέδειξε πρώτο κόμμα.
Έδωσε σαφή εντολή να μείνουμε στο ευρώ, να αποκρούσουμε την πολιτική όλων εκείνων που επιδίωκαν μονομερείς ενέργειες που θα έθεταν τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, αλλά και ζήτησε να αλλάξουμε τις πολιτικές της ύφεσης.
Και να το κάνουμε μαζί με άλλα κόμματα που διάλεξαν κι αυτά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την αναστροφή της ύφεσης.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η ψυχική υγεία των Ελλήνων επλήγη σοβαρά από την κρίση

Στην αναγνώριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων προέβη ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και 'Ένταξης, κ. Λ. Άντορ, έπειτα από κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. Ο Ούγγρος Επίτροπος ανέφερε επίσης πως η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού και για αυτό τον λόγο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο παρέχει αντίστοιχη βοήθεια για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της απασχόλησης των ψυχικά ασθενών, την ανάπτυξη εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών σε θέματα ψυχικής υγείας, την αντιμετώπιση της διακριτικής μεταχείρισης και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την 38η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

"H φετινή επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με τη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και η κοινωνία. Τα 38 χρόνια δημοκρατίας μας διδάσκουν ότι προϋπόθεση για την ομαλή πορεία της χώρας είναι η ενότητα του λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων. Η Δημοκρατία για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται περιφρούρηση από όλους μας, τόσο από τους θεσμούς όσο και από τους πολίτες.  Η πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν αντιμετωπίζεται παρά με πιο ισχυρή και δυνατή δημοκρατία, με πολιτική ομαλότητα, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Στεκόμαστε απέναντι στις φωνές του μίσους, της βίας που είναι πάντα φασιστική, τιμώντας όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα."

Συλλυπητήρια Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για το θάνατο της Αθηνάς Νικολοπούλου – Διαλλινά

Με αισθήματα βαθύτατης λύπης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην κ. Αμαλία Διαλλινά –μέλος του Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς -για τον απρόσμενο θάνατο της μητέρα της Αθηνά Νικολοπούλου – Διαλλινά , σημαντικού προσώπου με ξεχωριστή προσωπικότητα και παρουσία στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτής!

Συνελήφθη 35χρονος για ναρκωτικά στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (23.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας υπήκοος Παλαιστίνης 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, προμήθεια, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού και στην κατοχή του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν χθες (23.07.2012) το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 18 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Εργαζόμενοι: Τρίωρο «λουκέτο» στους δήμους λόγω εφάπαξ και δανείων

Κλειστοί θα παραμείνουν μετά τις 12 το μεσημέρι και έως τις 3 οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ* λόγω της «νέας προκλητικής επίθεσης σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα), μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και θα ακολουθήσει πορεία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα) και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).

Εμφάνιση με υποσχέσεις για τον Γ.Α.Σ. Κιλκίς στο Πανελλήνιο Παμπαίδων & Παγκορασίδων. Οι βαδίστριες έκαναν την καλύτερη εμφάνιση

Ολοκληρώθηκε, μέσα σε συνθήκες καύσωνα, στο Δημοτικό Στάδιο του ιστορικού και φιλόξενου Ναυπλίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας παμπαίδων και παγκορασίδων Α΄ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουλίου και στο οποίο συμμετείχε με ομάδα Παγκορασίδων και ο ΓΑΣ Κιλκίς.
Το επίπεδο των αγώνων και του συναγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και σημειώθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς στα περισσότερα από τα αγωνίσματα.

Μουσική βραδιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Χρώμα Ροδιού» από τη Ρωσία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μουσική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές από την Ελλάδα και τη Ρωσία διοργανώνει, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Χρώμα Ροδιού» της Ρωσίας, το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ. στην παραλία Ν. Επιβατών στο γήπεδο του Beach Volley, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θερμαϊκού.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εμπειροτεχνών ιδιωτών

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε εφαρμογή της αρ. 81250/Δ2/16-7-2012 (ΑΔΑ: Β4109-ΔΕΦ), καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και οι ιδιώτες εμπειροτέχνες μουσικοί για ένταξη σε πίνακα ωρομισθίων μουσικών ειδικεύσεων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία, σχολικού έτους 2012-2013.

Καλοκαίρι και τροφοδηλητηριάσεις

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που βοηθά τη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών, από τροφοδηλητηριάσεις. Οι τροφοδηλητηριάσεις αυτές, συνήθως, οφείλονται, στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής. Οι Καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων, όσο και κατά την επίσκεψή μας, σε χώρους μαζικής εστίασης.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, 24 Ιουλίου 2012

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανούσας στις 11 Αυγούστου 2012


Έρχεται νέα περαίωση – εξπρές για όλους

- Αφορά 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις
- Στόχος να γεμίσουν τα άδεια ταμεία
- Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν

Για μια ακόμη φορά η περαίωση είναι η... λύση για τα κρατικά ταμεία. Με τα έσοδα πολύ κάτω από το αναμενόμενο για το κράτος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η ... άφεση αμαρτιών για όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συμμετοχή των Συλλόγων Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO των ν. Ξάνθης/Ροδόπης και Δράμας στο Διακρατικό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci

Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του! Η Επιμορφωτική Κιλκίς μον. ΕΠΕ έφερε σε πέρας με επιτυχία ακόμη ένα πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Στις 30 Ιουνίου επέστρεψαν από την Βαλένθια της Ισπανίας οι 15 συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα που είχε τίτλο “ICT for Teaching Language Terminology for Professional Purposes”. Οι συμμετέχοντες, Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μέλη των Συλλόγων PALSO Ξάνθης/Ροδόπης και Δράμας παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας μιας εβδομάδας σχεδιασμένο αποκλειστικά γι’ αυτούς στο Κέντρο Κατάρτισης “FLORIDA” (Florida Centre de Formacio CV).

Τρέχουσες θέσεις εργασίας στο ν. Κιλκίς, 24 Ιουλίου 2012

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Πως θα αντιμετωπίσουν την Τρόικα – Στόχος της κυβέρνησης να τους πείσει ότι έχουν ξεκινήσει οι μεταρρυθμίσεις – Την Πέμπτη η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και Στουρνάρα για την οριστικοποίηση των μέτρων·Νέα Δημοκρατία – Συνεδριάζει σήμερα η Κ. Ο. – Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές του·Τέλος στις ανισότητες υπαλλήλων ΔΕΚΟ και Δημοσίου – Πρόταση για εξίσωση μισθών
ΑΥΓΗ ·Σε κοινωνικό κραχ οδηγούν τη χώρα – Ύστατη έκκληση Τσίπρα για αλλαγή ρότας πριν να είναι αργά για τον λαό και τη χώρα·»Θυσία» στην τρόικα μισθοί, συντάξεις, Δημόσιο·Συγχωνεύσεις ΕΣΥ- Στο πόδι γιατροί και εργαζόμενοι