Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Βρέθηκε διάδοχη κατάσταση για τον ΑΡΗ Παντελεήμονα

Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου στις 3/6 και 10/6 με κύριο θέμα την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο 23 Ιουνίου στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που πραγματοποιήθηκε συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ. και απεφεύχθη έτσι η διάλυση του ιστορικού αυτού σωματείου. Πρόεδρος εξελέγη ο Γολιδόπουλος Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος ο Φουντουκίδης Βίκτορας, Γενικός Γραμματέας ο Θεοδοσιάδης Κωνσταντίνος, Ταμίας ο Δημητριάδης Σωτήριος και μέλη οι Κακουλίδης Θωμάς, Βλαχίδης Δημήτριος και Πηλείδης Ηλίας. Η πρώτη συνεδρίαση ορίστηκε για την Δευτέρα 2 Ιουλίου όπου θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον σύλλογο και ειδικότερα αυτά που σχετίζονται με τους ποδοσφαιριστές.

Σοκ: 170 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία της χώρας

Οι Ελληνες δεν πήραν ούτε ένα ευρώ!!!
Απόλυτη κατανόηση για την οργή της ελληνικής κοινωνίας εξέφρασε ο Χάνες Άντρος, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας επί των κυβερνήσεων (1970-1983) του Καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι και ο οποίος στη χώρα του θεωρείται … διαχρονική αυθεντία στα οικονομικά θέματα. Μιλώντας στην εφημερίδα της χώρας του «Österreich» και εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο τον θυμό των ελλήνων πολιτών, ο κ. Άντρος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πρώτον, πως 170 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσαν την Ελλάδα, δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία της χώρας. Κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Λυκουρέντζος προς φαρμακοποιούς: «Πληρώνω-σταματήστε τις κινητοποιήσεις»!

Επίσκεψη Α. Λυκουρέντζου στο Κιλκίς, 1 Ιουνίου 2009.
(Φωτογραφία από το αρχείο της ΓΝΩΜΗΣ)
Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση και χωρίς βασικές διευκρινίσεις εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης για το θέμα της αποπληρωμής των φαρμακοποιών. Ικανοποιημένοι αλλά επιφυλακτικοί είναι οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντηση που περιμένουν να δουνε χρήματα στους λογαριασμούς τουςΟ κ.Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έχουν εξασφαλισθεί τα 125 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους φαρμακοποιούς για τον μήνα Απρίλιο και ζήτησε από τον κλάδο να διακόψει τις κινητοποιήσεις του.

Τουρνουά ομάδων 8Χ8 στο Mini Football Club Κιλκίς

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το τουρνουά ποδοσφαίρου 8Χ8 στις εγκαταστάσεις του MINI FOOTBALL CLUB Κιλκίς .Η ομαδα ΠΑΕ ΤΖΟΒΑΣ έχει εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με 33 βαθμούς και την ακλουθούν οι ομάδες IL POSTO ,ALEMAO και ORO ANTICO.

Δυνατή η παρουσία του «Αλέξανδρου» στο Διαβαλκανικό

Mία ακόμη όμορφη εμπειρία έζησαν οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, με τη συμμετοχή τους στο Διαβαλκανικό Τουρνουά που διεξήχθη 21-24 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο «Ατέρμων», στον Άγιο Παντελεήμονα Κιλκίς. Στη διοργάνωση η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, η Ακαδημία συμμετείχε με τρία τμήματα (Τζούνιορ, Προπαίδων και Προπαίδων). Το Τουρνουά φιλοξένησε ομάδες με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ετσι οι μικροί ποδοσφαιριστές του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ αποχαιρέτησαν την αγωνιστική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο,παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

"Γράμμα Στο Τίποτα"

Γράφει ο Μωυσίδης Χαράλαμπος
16 Ετών

Μικραίνουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια στενεύουν. Η πόλη αυτή δεν με χωρά. Τρέχω εδώ, στο κελί μου, για να σου μιλήσω, το 'χω τόσο ανάγκη να σε ανταμώσω έστω και για λίγο. Μα είναι τόσο άδειος αυτός ο κόσμος, κι εγώ είμαι εδώ ,κι εσύ είσαι εκεί. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε μόνοι, άδειοι, μισοί και μίζεροι. Ο ουρανός μας δεν έχει αστέρια για να κοιτάξουμε και να φτάσουμε. Μονάχα κάτι ξεχασμένα στέκια στις κορυφές του, εκεί που φιλοξενήσαμε την αγάπη μας. Περπατάμε αδιάφοροι, δίχως να ξέρουμε που πάμε, κι ας γνωρίζουμε πως ο ένας αναζητεί τον άλλον στην αποπνικτική καθημερινότητα.

Δήλωση Τέτας Διαμαντοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η 26η Ιουνίου χαρακτηρίζεται διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Το πρόβλημα της χρήσης Ναρκωτικών αφορά, άλλωστε, το σύνολο της κοινωνίας μας. Δεν ξεχωρίζει οικονομική ή κοινωνική ομάδα, μόρφωση, ηλικία ή επάγγελμα.
Δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις, που θωρακίζουν τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος.
Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης του στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο κ. Βερνίκος είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 26 Ιουνίου 2012

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία Ν.Φθιώτιδας-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία Ν.Φθιώτιδας-42 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-15 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-59 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-72 θέσεις Ελεγκτών Ιατρών και Οδοντιάτρων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-30 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΠΕΨΑΕΕ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ-44 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ-20 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΠΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ-44 θέσεις για την κάλυψη εποχικών αναγκών
ΚΕΚΑ "ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ" ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ-30 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΕΚΑ "ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ" Δυτ.τομ.Αττικής-493 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΜΟΠ Πιερίας-25 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΜΟΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-180 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΕΚΠΟΣΠ Ο "ΝΟΣΤΟΣ" ΠΕΙΡΑΙΑ-302 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
SOCIALXON.EU-269 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ-Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης

Σεμινάρια ΚατάρτισηςΕπιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Εορτασμός 99ης Επετείου της Μάχης του Κιλκίς

Με την πρέπουσα επισημότητα αλλά και τον οφειλόμενο σεβασμό τιμήθηκε φέτος, όπως εξάλλου και κάθε χρόνο, η 99η επέτειος της Μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης. Η ένδοξη Μάχη του Κιλκίς ήταν η πρώτη αποφασιστική σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων και των Βουλγάρων κατά το Β' Βαλκανικό Πόλεμο του 1913. Υπήρξε δε καθοριστική, καθώς άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση και άλλων υπόδουλων περιοχών της Ελλάδας. Στις καθιερωμένες εκδηλώσεις απόδοσης φόρου τιμής, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς ανήμερα της επετείου την Πέμπτη 21η Ιουνίου 2012, συμμετείχαν σύσσωμη η τοπική κοινωνία καθώς και οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ την πολιτεία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος.

1η γιορτή λίμνης Δοϊράνης

"Η επα-οηματοδότηση της ζωής μας και της κοινωνίας γίνεται μέρα με τη μέρα από όλο και περισσότερους ανθρώπους το ζητούμενο. Έννοιες όπως η αλληλεγγύη η αυτοοργάνωση, η τοπικοποίηση, η αποανάπτυξη, η οικολογική γεωργία, η ανταλλακτική οικονομία και η άμεση δημοκρατία, απασχολούν αμέτρητες ομάδες ανθρώπων παγκόσμια αλλά και τοπικά. 

Δεν είναι μία μόδα αλλά αναγκαιότητα, είναι η απάντηση στο καταρρέον παγκόσμιο σύστημα. Η γιορτή στη λίμνη Δοϊράνη έχει σκοπό να φέρει σε επαφή συμπολίτες μας, πολλούς ίσως για πρώτη φορά με αυτόν τον νέο τρόπο ζωής, με αυτοθέσμιση και αυτοοργάνωση. Φίλοι μας από άλλες περιοχές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από αντίστοιχα εγχειρήματα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια και ανοίγουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας στο ζοφερό παρόν. Στις 6-7-8 Ιουλίου πάμε Δοϊράνη να γνωρίσουμε, να μοιραστούμε, να δημιουργήσουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε. 
Υ.Γ. Πρόγραμμα αναλυτικό των αγώνων, των προβολών και των άλλων δράσεων θα δημοσιοποιηθεί σύντομα." 
Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο

Αρχίζει αύριο η ανανέωση, και η έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ)

Σας ενημερώνουμε ότι , μετά από την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης, ως  ημερομηνία έναρξης για την ανανέωση, αλλά και για την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ) ορίζεται η 27η Ιουνίου 2012 και ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2012. Ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους 2011 ορίζεται η 31η Ιουλίου 2012.  Η έκδοση καθώς και η ανανέωση των ΠΑΣΟ θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) του Δήμου στον οποίο ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι.
Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, θα εκδίδει και θα θεωρηθεί ΠΑΣΟ ενδιαφερομένων που στην περιοχή τους δεν λειτουργεί Κ.Ε.Π και για ιδιάζουσες ή περίπλοκες περιπτώσεις που θα αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π.

Καταγράφονται οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή Φύσκας, Βάθης και Σπουργίτη

Την περιοχή των οικισμών Φύσκας, Βάθης, Σπουργίτη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου, επόμενη ημέρα της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την παραπάνω περιοχή. Ο κ. Γκουντενούδης συνοδευόταν από τον περιφερειακό Σύμβουλο Ανδ. Βεργίδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες Ν. Γρηγοριάδη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον Γ. Παπαδόπουλο προϊστάμενο του τμήματος μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους

Τις τελευταίες δεκαετίες η αλματώδης οικονομική εξέλιξη έφερε και την ανάλογη καταναλωτική άνεση στους πληθυσμούς της αναπτυγμένης κοινωνίας.  Με την οικονομική άνθηση όμως δεν συμβάδισε ούτε συμβαδίζει η ψυχική ισορροπία των κοινωνιών. Η αποξένωση, ο ατομικισμός, η ανασφάλεια στην εργασιακή σταθερότητα, οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες στην εύκολη και ολέθρια διέξοδο της εξάρτησης από τις διάφορες ουσίες.

Νέος Υπουργός Οικονομικών ο Ιωάννης Στουρνάρας

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας.

Στο τραπέζι και πάλι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες

Eπανέρχεται από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Όπως ανέφερε ο νέος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, «υπάρχει εισήγηση στο τραπέζι για αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και θα την εξετάσουμε με σοβαρότητα». Μιλώντας στον Alpha 989, o υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν οικονομικοί έλεγχοι στο υπουργείο και σε αξιωματικούς που συμμετείχαν σε οικονομικές επιτροπές. «Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τα πάντα θα γίνονται με διαφάνεια και υπό τον έλεγχο των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Θαύμα! Τυφλός οδηγούσε φορτηγό και πούλαγε μαρούλια

Το... θαύμα είναι ότι ο 56χρονος επί 8 χρόνια έπαιρνε επίδομα τυφλότητας από τον ΟΓΑ. Βρέθηκαν άλλωστε γι' αυτό κάποιοι να του δώσουν δυο φορές γνωμάτευση με την οποία αύξησαν την τυφλότητά του από το 67% στο 100% για να παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη. Όλα αυτά τα χρόνια ο 56χρονος πληρωνόταν κανονικά τη σύνταξή του, σχεδόν 70 χιλιάδες ευρώ και παράλληλα οδηγούσε φορτηγάκι και μηχανή, ενώ δεν δίσταζε να πουλάει και οπωροκηπευτικά στις λαϊκές. Σε λαϊκή στο Περιστέρι τον εντόπισαν άλλωστε οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες.

Απάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην έκθεση της τρόικας περί αύξησης των προσλήψεων στους ΟΤΑ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της μόνιμης αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα σχετικά με την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά για το σημείο, σύμφωνα με το οποίο «… ενώ ψήφιζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δις ευρώ, έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ», η ΚΕΔΕ, σε ό,τι αφορά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραθέτει στοιχεία με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών καθώς και τη βάση δεδομένων της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν έχουμε:
Στις 30/9/2010, το τακτικό προσωπικό των δήμων ήταν 64.831 και το προσωπικό των ΝΠΔΔ των δήμων ανερχόταν κατ΄ εκτίμηση στις 12.750. Συνολικά δηλαδή το 2010 στους δήμους της χώρας υπηρετούσαν 77.581 υπάλληλοι.

"Καμπανιώτικα 2012" το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012


Τελετή λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΟΚ Κρηστώνης ανακοινώνει τη διεξαγωγή της τελετής λήξης της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2011-2012, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στις 19:00 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Θα διεξαχθούν φιλικοί αγώνες σε τέσσερεις (4) ηλικιακές κατηγορίες, Πρότζούνιορ (2003-2005), Τζούνιορ (2001-2002), Προπαίδες (1999-2000) και Παίδες (1997-1998). Θα συμμετάσχουν τέσσερα (4) σωματεία. Προσκαλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο του Κιλκίς να παρευρεθεί στην τελετή και να τιμήσει με την παρουσία του τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Συμμετέχοντα σωματεία:
1) AKAΔΗΜΙΑ ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ
2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΕΤΟΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
3) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΙΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
4) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΙΚΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς για ανακριβή απόδοση ποσών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (26.06.2012) το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 58 ετών, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, για ανακριβή απόδοση ποσών στο Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 60.666,69 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011 - 31.12.2011. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του Ν. 2523/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείου Κιλκίς


Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους συγγενείς της κ. Κεσίδου Βιολέτας για την δωρεά 430,00 Ευρώ, που διέθεσαν εις την μνήμη της για τις ανάγκες του σχολείου.

Δήλωση δημάρχου Παιονίας Α. Λαπόρδα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών που είναι την Τρίτη 26 Ιουνίου, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Λαπόρδας δήλωσε τα εξής . "Καθημερινά διαπιστώνουμε την έξαρση κοινωνικών προβλημάτων. Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για την επίλυση του οποίου απαιτούνται έργα και πολιτικές και όχι μόνο δηλώσεις. Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας και ηθικό χρέος προς την νέα γενιά. Πέραν της υποχρέωσης της πολιτείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων απεξάρτησης και επανένταξης, απαιτείται η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ώστε οι χρήστες να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και κατανόηση. Προς αυτές τις δυο κατευθύνσεις καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε ο καθένας από την θέση του, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών να γίνει από επέτειος καθημερινότητα."

Ενημέρωση κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Γοργόπης από τον δήμαρχο Παιονίας Α. Λαπόρδα

Την Τετάρτη 20/6/2012 ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας βρέθηκε στην Γοργόπη για να ενημερώσει τους κατοίκους για τα πεπραγμένα του Δήμου μέχρι σήμερα και να τους απαντήσει στα ερωτήματα για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το έργο που υλοποιείται αυτήν την στιγμή στο χωριό τους ( το αποχετευτικό δίκτυο της Γοργόπης ) και ζήτησε με την βοήθεια και την κατανόηση όλων να ολοκληρωθεί.
Αποφασίσθηκε ότι με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου θα συνδεθεί ταυτόχρονα και το Νέο δίκτυο Ύδρευσης που δεν έγινε εδώ και 4 χρόνια. Ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Δημότες της Γοργόπης για την κατανόηση και το υψηλό επίπεδο που επικράτησε στον διάλογο που έγινε. Στην συνάντηση με τους κατοίκους επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Θεόδωρος Απουσίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γεωργίτσαρος ,ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ιορδάνης Τσιτουρίδης και ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Χρήστος Τοπαλίδης.

Νέα κυβέρνηση: Το lifestyle μετακομίζει!

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Αν και το Υπουργείο Οικονομικών βιώνει μια δική του εσωτερική κρίση, ελπίζουμε το νέο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κο Ράπανο να είναι της ίδιας «κοπής». Το Υπουργείο αυτό, όπως και κάθε Υπουργείο, χρειάζεται «εκτελεστές» για να επιβιώσει στη δύσκολη συγκυρία της χώρας και όχι γλυκανάλατους πολιτικούς. Το lifestyle που χαρακτήριζε λίγο παλαιότερα, επί κου Παπακωνσταντίνου το Υπουργείο Οικονομικών –και όχι μόνο– μετακόμισε μάλλον σε άλλα υπουργεία στις ημέρες μας. Το Υπουργείο Εξωτερικών, που εδώ και καιρό παίζει το ρόλο της «Ωραίας Κοιμωμένης», ανταγωνιζόμενο το Υπουργείο Ανάπτυξης στον εν λόγω τίτλο, φαίνεται να κατέχει πια τα πρωτεία. Ακολουθεί μάλλον το Υπουργείο Άμυνας.

39χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της σε αρδευτικό κανάλι και πνίγηκε

Χθες (25.06.2012) το απόγευμα, στο 10ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γιαννιτσών – Προφήτη Ηλία (ύψος Αχλαδοχωρίου Πέλλας), το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονη ημεδαπή, εξετράπη δεξιά της πορείας του και επέπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών και με τη βοήθεια γερανού έγινε ανάσυρση του οχήματος και διαπιστώθηκε ότι η 39χρονη οδηγός, που εγκλωβίστηκε εντός του οχήματος, ήταν νεκρή. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών Πέλλας.

Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή ναρκωτικών στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες (25.06.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 20 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στις Σέρρες, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 20χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς των Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· τρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (95) γραμμαρίων και
· (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθη 46χρονος για εμπορία ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Συνελήφθη χθες (25.06.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια, κατοχή, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, στην Κονταριώτισσα Πιερίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ένα νάιλον αυτοσχέδιο μικροδέμα που περιείχε ηρωίνη (8,9) γραμμαρίων,
· (11) ναρκωτικά δισκία,
· (1) περίστροφο διαμετρήματος 0,22 mm και (27) φυσίγγια του ιδίου διαμετρήματος και
· (1) κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Γερμανικός τύπος: "Βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα"

Πηγή: Deutsche Welle
Ως πλήγμα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία θεωρεί ο γερμανικός τύπος την παραίτηση για λόγους υγείας του Β. Ράπανου. Περιγράφεται ως ένας από τους πιο έγκριτους και έμπειρους οικονομολόγους.Η είδηση της παραίτησης του Βασίλη Ράπανου από το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών πριν καν ορκιστεί και αναλάβει τα νέα του καθήκοντα απασχολεί τον γερμανικό τύπο.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών βρίσκει ισοπεδωμένη την ελληνική κοινωνία με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πιο εκτεθειμένες από ποτέ.
Οι χρήστες ναρκωτικών και οι οικογένειές τους βρίσκονται όμηροι της δυστυχίας και των κυκλωμάτων εμπορίας, χωρίς ορατές εναλλακτικές λύσεις με κοινωνικές δομές υγείας και κοινωνική προστασία, καθώς δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα για μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα ναρκωτικά, με κατεύθυνση την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Και άλλο μπλέξιμο!... – Ο Κάρολος Παπούλιας και όχι ο Δ. Αβραμόπουλος στη Σύνοδο Κορυφής – Σύμφωνα με τους κανόνες της Ε. Ε. δεν προβλέπεται αντικατάσταση του πρωθυπουργού από υπουργό!·Απευθείας με το Λευκό Οίκο.. – Ομπάμα προς Σαμαρά: «Θα σταθώ δίπλα σας αρωγός»- Τηλεφωνική συνομιλία είχε χθες ο Αντ. Σαμαράς με τον Μπ. Ομπάμα!·Τελικά παραιτήθηκε ο Β. Ράπανος – Γιατί δεν αναλαμβάνει το υπ. Οικονομικών
ΑΥΓΗ ·Καταρρέει ο ευρωπαϊκός Νότος – Μετά την Ελλάδα και την Πορτογαλία, Μνημόνιο για Ισπανία και Κύπρο… Αγωνία στην Ιταλία… ·Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – ΚΕΘΕΑ: Η κρίση αυξάνει τους χρήστες στον δρόμο·Τουρκία – Συρία – Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων απαντά για την εμπορία οργάνων που διαρρέεται στο facebook!

Εκατοντάδες αναρτήσεις σε facebook, twitter και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με απαγωγές ιδιαίτερα μικρών παιδιών με στόχο τη λήψη των οργάνων τους. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ωστόσο διευκρινίζει πως κανένα τέτοιο περισταικό δεν έχει σημειωθεί στη χώρα μας ενώ επιστημονικά είναι αδύνατο. Όπως εξηγεί: “Η λήψη οργάνων, με σκοπό την «εμπορία», όπως αυτή περιγράφεται στις συγκεκριμένες αναρτήσεις, ύστερα από απαγωγή ή εγκληματική ενέργεια, είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, υπό τις συνθήκες αυτές, να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση.