Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Έναρξη εγγραφών στα τμήματα της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ στο πρόγραμμα ανέργων “VOUCHER”

Η Επιμορφωτική Κιλκίς σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκαν από τον κεντρικό φορέα του ΟΑΕΔ, τα αποτελέσματα του Επιδοτούμενου Προγράμματος VOUCHER για ανέργους. Οι δικαιούχοι που επιλέχθηκαν για συμμετοχή μπορούν να εγγραφούν στα τμήματα που θα υλοποιήσει η Επιμορφωτική Κιλκίς στους εξής Δήμους:
- Κιλκίς: Δοϊράνης 56 (έδρα εταιρείας)
- Παιονίας: Εθνικής Αμύνης 37, Πολύκαστρο (παράρτημα-Σύλλογος Ποντίων «οι Ακρίτες»)
- Θεσσαλονίκης: Εγνατίας 154
Για εγγραφές και περισσότερη πληροφόρηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα στελέχη της εταιρείας στα εξής τηλέφωνα: 2341029690, 28705 και 2341102185.

Βενιζέλος για την 16 επέτειο από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Αναφερόμενος στην αυριανή 16η επέτειο από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η αυριανή επέτειος του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκει δυστυχώς την Ελλάδα σε μια κατάσταση πολύ διαφορετική από αυτήν που ονειρεύτηκε και θέλησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.  Πρέπει να κερδίσουμε το έδαφος που χάθηκε σε σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, την ανάπτυξη, την απασχόληση, το ενδιαφέρον για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δικαιώματα των πολιτών. Για το ΠΑΣΟΚ που περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο και έχει ως βασική προτεραιότητα να ανασυντάξει τις σχέσεις του με την ελληνική κοινωνία, η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι απλώς μια ιστορική και ηθική υποχρέωση, αλλά μια επίκαιρη πολιτική παρότρυνση για μια στάση που είναι πάντα πατριωτική, λαϊκή, ριζοσπαστική, μέσα στις σημερινές συνθήκες: Με την Ελλάδα ισότιμη και ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη, με τους Έλληνες ξανά ασφαλείς και αισιόδοξους."

"Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι"

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, πληροφορηθείς το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, απέστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα:
"Κύριε Πρωθυπουργέ,
Άστους να λένε… Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι. Τα οποία εξ άλλου, πρέπει να έχετε δεκατέσσερα, με αυτά που θα δουν τα μάτια σας.
Η Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών, εύχομαι να είναι κοντά σας."

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι με πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αντικαθίστανται με πιστοποιητικό υγείας το οποίο μπορεί να εκδίδει οποιοσδήποτε γιατρός, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτης, τον οποίο μπορεί να επιλέξει ο ίδιος ο εργαζόμενος.

Χειρουργική επέμβαση στα μάτια του Αντώνη Σαμαρά

Από το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη. Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο.

Βούτα και εσύ στην πισίνα του Ευρωπού

Το δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Παιονίας, στον Ευρωπό άνοιξε τις πύλες του, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο για πολλές και καθημερινές δροσιστικές βουτιές!
Το κολυμβητήριο θα λειτουργεί από τις 20/6/2012 έως τις 25/8/1012 , από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι για τα τμήματα εκμάθησης (παιδία από 5 έως 15 ετών ).
Η πισίνα θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, υπό την επιτήρηση ναυαγοσώστη.

Ένα ...καράβι ρούχα μαϊμού, κατέσχεσε η δημοτική αστυνομια Θεσσαλονίκης

Σχεδόν ένα ολόκληρο… καράβι με προϊόντα «μαϊμού», όλα λαθραία είδη ρουχισμού τα περισσότερα εκ των οποίων προϊόντα απομίμησης γνωστών εταιριών, εντοπίστηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία μετά από πολυήμερη παρακολούθηση σε αδήλωτη αποθήκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα μετά από εντατική επιχείρηση συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματική παρακολούθηση αρκετών ημερών εντοπίστηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Πόλης υπόγειος χώρος αποθήκευσης προϊόντων παράνομου εμπορίου. Ακολούθως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2012 άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησαν έρευνα στη συγκεκριμένη αποθήκη, όπου βρέθηκαν συνολικά 84.687 είδη ρουχισμού (φόρμες και μπλουζάκια), απομιμήσεις γνωστών εταιριών (NIKE, PUMA, BURBERRY’S, ADIDAS και D’SQUARED), αλλά και είδη ρουχισμού (φόρμες και μπλουζάκια ) χωρίς διακριτικό γνώρισμα.

Φοίτηση στην επαγγελματική σχολή ΕΠΑ.Σ. Κιλκίς


‘Εναρξη προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο νομό Κιλκίς

Τα τελευταία έτη εφαρμόζεται κατά τους θερινούς μήνες πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στη βάση προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτονται μεταξύ των Φορέων της Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το φετινό καλοκαίρι υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Κιλκίς Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, που αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης.

Tακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 27 Ιουνίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Σύλληψη 24χρονου υπηκόου Πακιστάν για πλαστογραφία

Στην ίδια υπόθεση ενέχονται άλλα τρία άτομα Συνελήφθησαν χθες (21.06.2012) μεσημεριανές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν 24, 29 και 31 ετών και ένας ημεδαπός 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και του νόμου 1599/1986.

Οι αγώνες στίβου στην Καβάλα. Μια υπέροχη εμπειρία για τα «αστεράκια» του ΓΑΣΚ

Με στόχο να τιμήσει τους «ΣΠΑΝΙΔΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ» αλλά και να επιβραβεύσει τη συνέπεια και την αγωνιστική διάθεση των μικρών του αθλητών & αθλητριών σχεδίασε το ταξίδι στην Καβάλα και το έκανε πράξη. Οι προπονήτριες των ακαδημιών του ΓΑΣ Κιλκίς Νάντια Μπουρλούκα και Πόπη Τσαγκάρη, με τη βοήθεια και των γονέων των αθλητών και αθλητριών συνόδεψαν τα «αστεράκια» του τμήματος στίβου στην Καβάλα, όπου αγωνίστηκαν, το γλέντησαν και επέστρεψαν σχετικά αργά το βράδυ κουρασμένοι μεν αλλά κατενθουσιασμένοι.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει το Gay Pride - ''Βράζει'' ο μητροπολίτης Άνθιμος!

Το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης - Για ανήθικη παρέλαση, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η μητρόπολη...
Την πρώτη της Gay Pride υποδέχεται το απόγευμα η Θεσσαλονίκη με την εναρκτήρια ομιλία στην πλατεία Εμπορίου στις 19.00 το απόγευμα, όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την πολυαναμενόμενη παρέλαση από τις 20.30 ως τις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης και με συναυλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Τοπικός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας. Junior Open MTB Kilkis 2012


Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς
διοργανώνουν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 με ώρα εκκίνησης την 16.00 μ.μ τοπικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) στις αναδασώσεις του Δήμου Κιλκίς.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: "Το ΠΑΣΟΚ μπορεί "

Οι εκλογές Μαΐου – Ιουνίου τελείωσαν και αναδιέταξαν την εκλογική επιρροή των πολιτικών δυνάμεων θέτοντας τέλος στην δυνατότητα ύπαρξης μονοκομματικής κυβέρνησης. Το εκλογικό σώμα άλλαξε τον κομματικό συσχετισμό δυνάμεων, κατέγραψε σε εκλογικό επίπεδο τις κοινωνικές διεργασίες του τελευταίου διαστήματος και ανέτρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα καταργώντας την μονοκομματική διακυβέρνηση της χώρας για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση.

Συνελήφθη 17χρονος στην Κατερίνη για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Βρέθηκαν δεκάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων Συνελήφθη προχθές (20.06.2012) το πρωί, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 17χρονος μαθητής, για κατοχή και διακίνηση ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Συνελήφθη 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

Βρέθηκαν εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων Συνελήφθη προχθές (20.06.2012) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 42χρονος Υπαξιωματικός του Στρατού, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής ψηφιακής έρευνας στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι «κατεβάζουν» και διακινούν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη διαδικτυακή σάρωση, από την οποία εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου.

Αρχαιρεσίες στον Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Ο ΓΑΣ Κιλκίς ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.  Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς με ώρα έναρξης 6.00 το απόγευμα.  Σε περίπτωση μη απαρτίας η διαδικασία θα επαναληφθεί ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο με ώρα έναρξης 8.00 το βράδυ.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα του Συλλόγου, μπορουν να επικοινωνούν με τον κο Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη στο τηλ. 6981087446 & στο 23410-23320.

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς για παράνομες μετακινήσεις προσωπικού

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κου Χατζησάββα που την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου Παρασκευή 15-6-2012 κοινοποίησε μια παράνομη απόφαση με ημερομηνία έκδοσης την 14-5-2012 όπου αναθέτει καθήκοντα τομεάρχισας του 3ου Νοσηλευτικού τομέα, τη συνάδελφο Χαματίδου Αναστασία. Θέση που προκύπτει από το ΝΕΟ οργανισμό του Νοσοκομείου μας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1247/11-4-2012 τ.Βʼ και αμφισβητείται η ισχύς του καθώς με δελτίο τύπου ο πρώην Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος έχει παγώσει όλους τους νέους οργανισμούς.

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Απλός και ταπεινός ο πρωθυπουργός, έδωσε το στίγμα: «όχι λόγια, έργο και αποτελεσματικότητα»- Ορκίστηκε χθες η νέα κυβέρνηση – 40 τα μέλη της. Η πιο προσγειωμένη κυβέρνηση·Συμφώνησαν Ν. Δ. , ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- Όχι απολύσεις στο Δημόσιο·Γιούνκερ: Έτοιμη η Ευρώπη για το «αναθεωρημένο Μνημόνιο»
ΑΥΓΗ ·ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ., εν ονόματι της «εθνικής ευθύνης» - Χωρίς άλλοθι σε κυβέρνηση Δεξιάς·Eurogroup: Εφαρμογή του Μνημονίου και βλέπουμε για επιμήκυνση·Οι Ισπανοί λένε «όχι» στη λιτότητα