Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

“Ελλάδα κατά των Γερμανών σημαίνει Ευρώπη κατά των Γερμανών”

Κάνοντας λόγο για αξιοπρέπεια των φτωχών η ιταλική εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα” μιλάει για τους... εξαδέλφους Έλληνες και την Εθνική που στηρίζει όλη η Ευρώπη.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι στην ιταλική εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”: «Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας.
Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών» εκτιμά η εφημερίδα της Ρώμης.
Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μας.

Δήλωση "Χρυσής Αυγής" για το νέο κυβερνητικό σχήμα

"Ο κ. Σαμαράς ζητούσε προεκλογικά την ψήφο του ελληνικού λαού για να... διώξει την Αριστερά. Σήμερα επιβάλλει ως κυβέρνηση τους αλήστου μνήμης παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κ. Ρεπούση, που είχε εκφράσει την απαράδεκτη και αντεθνική άποψη περί "συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης"."

Δήλωση ΚΚΕ για το νέο κυβερνητικό σχήμα

"Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα."

Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κυβερνητικό σχήμα

"Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο. Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης."

Δήλωση "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για το νέο κυβερνητικό σχήμα

«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας. Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού. Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία. 

Δήλωση Κατσέλη για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν και δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει έντονα δεξιά χαρακτηριστικά και σαφή την επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου.
Από την προγραμματική συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά προς την κατεύθυνση της ανατροπής της πολιτικής της αδιέξοδης λιτότητας. Η συμφωνία τους διαψεύδει τις προεκλογικές τους εξαγγελίες . Φαίνεται ότι λησμόνησαν πολύ γρήγορα τα περί «επαναδιαπραγμάτευσης» και «κοινωνικής δικαιοσύνης». Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει…
Σύντομα η Κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των αδιεξόδων της ίδιας της πολιτικής του Μνημονίου.

Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, από το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης, δεν προξένησε ενθουσιασμό. Αντιθέτως, προβληματίζει η μίξη Σημιτικών, αριστερών, Νεοδημοκρατών και ΠΟΛ.ΑΝ. Απουσιάζουν οι Καραμανλικοί και η όποια πατριωτική δεξιά υπάρχει εντός Ν.Δ.  Δυστυχώς, δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως…"

Η διακήρυξη της κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης

Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 26η Ιουνίου 2012 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

21-25 Ιουνίου 2012 ο 16ος "Ακριτικός Κύκλος" στη Θεσσαλονίκη


3η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Κιλκίς

Με μεγάλη συμμετοχή νέων άνοιξε χθες Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 στο πάρκο “Γαλήνη” του Κιλκίς η 3η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που διοργανώνουν ο Δήμος, ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού και η ομάδα των Logarithm.
Το κορυφαίο αυτό μουσικό γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, πραγματοποιείται στο Κιλκίς για 3η συνεχόμενη χρονιά με σκοπό να πλημμυρίσει ήχους και μουσικές όλων των ειδών -τζαζ, έντεχνη, έθνικ, ροκ, ηλεκτρονική, ως και παραδοσιακή- τις γειτονιές και τις πλατείες μας.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 21 Ιουνίου 2012

ΚΕΚΑ "ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ" ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ-30 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΕΚΑ "ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ" Δυτ.τομ.Αττικής-493 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΜΟΠ Πιερίας-25 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΜΟΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-180 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΕΚΠΟΣΠ Ο "ΝΟΣΤΟΣ" ΠΕΙΡΑΙΑ-302 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Δήμος Λουτρακίου-15 θέσεις Εργατών Καθαριότητας-Συνοδών Απορριμματοφόρων
Δήμος Ηλιούπολης-20 θέσεις ΥΕ Πυροφυλάκων

Ανοιχτή Συζήτηση για τη Βιολογική γεωργία: Τα καινοτόμα προϊόντα - οι νέες καλλιέργειες και οι προοπτικές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο των Σερρών με τίτλο: "Ανοιχτή Συζήτηση για τη Βιολογική γεωργία: Τα καινοτόμα προϊόντα - οι νέες καλλιέργειες και οι προοπτικές".  Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων, κ. Αθανάσιος Κουκάκης. Ο κ. Κουκάκης παρουσίασε το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, τονίζοντας τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης, καθώς επίσης και τα οφέλη των επιχειρήσεων από τη συλλογικότητα και την κοινή προσπάθεια και κάλεσε τις εταιρείες να δώσουν το παρών στην προσπάθεια του Δικτύου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Γιάννης Κίρπιτσας, Γ. Γραμματέας του Επιμελητηρίου των Σερρών και Οικονομικός Επόπτης του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων, ο οποίος αναφέρθηκε στο στόχο και στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, αλλά και στη συνεργασία των δυο φορέων.

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για τη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση είναι ευέλικτη αριθμητικά και ποιοτική ονομαστικά. Ελπίζουμε να είναι και μακράς πνοής. Ο αριθμός των υπουργείων είναι πράγματι ανάλογος των υπουργών και υφυπουργών, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν η άσκηση της πολιτικής θα συνοδεύεται και από την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που επιβάλλει η συγκυρία. Όσοι, λοιπόν, δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους προλαβαίνουν να μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους, εάν δεν είναι διατεθειμένοι να «τσαλακώσουν» την εικόνα τους προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να βγάλει από το λεξιλόγιό της δύο λέξεις, τη δραχμή και τις εκλογές. Η δραχμή έχει πλέον μόνο ιστορική αξία και η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να μας απασχολήσει ξανά τον Ιούνιο του 2014 όπου θα λάβουν χώρα οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αστυνομική διαταγή της 8ης Δεκεμβρίου 1907

Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907 και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής. Απολαύστε το:
"Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.
Ήρθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως, από άκρου εις άκρον του χωρίου, άνευ χρονοτριβής και άμεσα.
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μην αναφέρο το ονομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.

Ολα τα ονόματα για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας τρικομματικής κυβέρνησης η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ορκιστεί σήμερα το μεσημέρι. Ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να ορκίσει ένα ολιγομελές σχήμα 16 υπουργών και περίπου 20 υφυπουργών και αυτή είναι η επιθυμία και των δύο άλλων εταίρων της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν τρία νέα υπουργεία, το Μακεδονίας-Θράκης, το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Τουρισμού το οποίο επικρατέστερη να αναλάβει φέρεται η πρώτη σε ψήφους στην Α' Αθηνών βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη.

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα χθες στην Πετραία Πέλλας, στα Βράσταμα Χαλκιδικής και στα Γιαννιτσά Πέλλας

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Πετραία Πέλλας, ένας ημεδαπός 77 ετών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, διότι ευρισκόμενος στην αυλή του σπιτιού του αποπειράθηκε να σκοτώσει μια γάτα πυροβολώντας ανεπιτυχώς εναντίον της με το δίκαννο κυνηγετικό του όπλο, χωρίς όμως να αντιληφθεί την παρουσία δύο ημεδαπών 74 και 66 ετών στην αυλή του γειτονικού σπιτιού, τραυματίζοντας τους. Οι παθόντες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Το προαναφερόμενο όπλο που κατείχε νόμιμα ο 77χρονος και δύο κάλυκες του κυνηγετικού όπλου κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή 4 κιλών κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (20.06.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 27 ετών και ένας ημεδαπός 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και προμήθεια. Αρχικά, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 5ου Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών.

Συνελήφθη 53χρονος για κατοχή και παρασκευή ναρκωτικών στην Κατερίνη

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, από την οποία ο 53χρονος παρασκεύασε χασισέλαιο
Συνελήφθη χθες (20.06.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και παρασκευή ναρκωτικών ουσιών.  Ειδικότερα, στην Κατερίνη, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του εμπορικού καταστήματος του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ξεκινούν οι «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» στο Πολύκαστρο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου σε συνεργασία με το Future Library στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» έχει ετοιμάσει μία σειρά εκδηλώσεων:
Ξεκινάμε και η πρώτη εβδομάδα έχει ως εξής:
Τρίτη 26/05/2012 Ημερολόγιο Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Καμπάνιας.
Ζωγραφίζουμε και δημιουργούμε το «ημερολόγιο πρόγραμμα» της καλοκαιρινής καμπάνιας.
Mε την βιβλιοθηκονόμο Αναστασία Καμπουρούδη και την φιλόλογο Καλλιόπη Καρακασίδου.

Πανηγύρι Αγίου Πέτρου Κιλκίς


Ψωμιάδης για Βενιζέλο και ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο λαός έπρεπε να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ και το τιμώρησε, όμως σήμερα το βάρος της ευθύνης πέφτει στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Πριν ένα χρόνο κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών και τώρα, πέρα από τα προσωπικά του λάθη, πληρώνει τα εγκληματικά και καταστροφικά λάθη της διετίας Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου. Όμως για να βγούμε από την κρίση, ο τόπος σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από ενότητα, έχει ανάγκη από τις υγιείς δυνάμεις, σε όποιο κόμμα κι αν βρίσκονται. Κι έχει ανάγκη από κόμματα σύγχρονα, που είναι σε επαφή με την κοινωνία. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο μπορεί να καταφέρει τη μετεξέλιξή του και την προσαρμογή του στις νέες ανάγκες».

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Έλληνες του εξωτερικού, Αλλοδαποί-Αλλογενείς, Ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:
1. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συμμετοχής και του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, των ακόλουθων ειδικών κατηγοριών:
- Έλληνες του εξωτερικού, από Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 μέχρι και Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.
- Αλλοδαποί – Αλλογενείς, από Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 μέχρι και Κυριακή 22 Ιουλίου 2012.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς – Και τώρα σκληρή δουλειά – Σήμερα ανακοινώνεται και ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Ποιοι οι πιθανοί υπουργοί·Και τώρα όλο το ενδιαφέρον στις Βρυξέλλες – Ποιες αποφάσεις περιμένει η Ελλάδα από το «Γιούρογκρουπ»·Επιτέλους! – Ποινική δίωξη Αλμυρά για το «Αντάρτικο Πόλεων»!
ΑΥΓΗ ·Ορκίζονται στη λιτότητα – Δεδομένη η εφαρμογή του Μνημονίου, συζητούμε μόνο επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος, διαμηνύει ο Γιούνκερ·Αλ. Τσίπρας: - Αν η κυβέρνηση κινηθεί στα μνημονιακά μονοπάτια, δεν θα μακροημερεύσει *** Μόντι, Ολάντ, Ραχόϊ- Μέρκελ – Τετραμερής στη Ρώμη για Ελλάδα, Ευρωζώνη