Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

"Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα" του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς


Στιγμιότυπα από το "Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα" του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς με την ευγενική συμμετοχή της εξαιρετικής χορωδίας του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και των μουσικών Δρόσου Κουτσοκώστα και Κυριάκο Πετρά. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 10 Ιουνίου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στο Κιλκίς.

Ζωή σε επτά ανθρώπους χάρισε 16χρονος δότης οργάνων

Μόλις 16 ετών ήταν ο δότης οργάνων, ο οποίος χάρισε ζωή σε επτά συνανθρώπους μας την περασμένη Κυριακή. Το νεαρό αγόρι κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», ύστερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση. Έτσι, από χθες, Δευτέρα, η καρδιά του νεαρού άνδρα χτυπά στο στήθος μιας 29χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

Τα καλά χαμπάρια από τα "Μπαχάρια"


Σήμερα 12 του Ιούνη, σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της Παιδικής εργασίας

Γράφει ο Δημήτριος Χ. Παυλακούδης* 
Η σημερινή μέρα επισήμως είναι αφιερωμένη στον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών και ειδικότερα στην προσπάθεια καταπολέμησης της παιδικής εργασίας , μιας μάστιγας που απειλεί και καταδιώκει τις ψυχές των παιδιών όχι μόνο στις υπανάπτυκτες αλλά και στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη ...

Έκτακτη Γενική Συνέλευση – Ημερίδα του Κιλκισιακού την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ μετά από απόφαση του καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ομάδας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση – Ημερίδα με θέμα την πορεία του σωματείου στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν κάθε φίλαθλος που φώναξε έστω και μια φορά στη ζωή του ¨ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ¨, κάθε ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, κάθε παράγοντας που διαχειρίστηκε τις τύχες της, κάθε ¨θεσμικός¨ που νοιάζεται για το μέλλον του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ.  Εξάλλου το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012, το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, μπροστά από τα γραφεία του Κιλκισιακού, θα πραγματοποιηθεί μια μικρή γιορτή την οποία συνδιοργανώνουν η Δόξα Χέρσου, ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου και ο Κιλκισιακός με αφορμή την παραμονή των τριών ομάδων στη Δ’ Εθνική κατηγορία στην κατεύθυνση της περεταίρω βελτίωσης των σχέσεων.

Τα «Οmorfa Τaxidia» σε ένα οδοιπορικό μνήμης στον Πόντο !!



Πόντος, είναι η Ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής της ΒΑ Ασίας. Απλώνεται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, από την περιοχή της Σινώπης, ως το ανατολικό άκρο του Ευξείνου Πόντου (Βατούμ).Την περίοδο πριν το 1920 κατοικούσαν περίπου 2.000.000, εκ των οποίων οι 700.000 ήταν Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί. Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού, με αφετηρία την ίδρυση της Σινώπης από Ίωνες ναυτικούς το 800 πΧ.

Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ στο νομό Κιλκίς

Το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ για τις επόμενες μέρες είναι:
Την Τετάρτη 13/6 Στη Μεγάλη Στέρνα η Σοφία Καλαντίδου στις 8:30
Στο Χωρύγι ο Γιάννης Φαχουρίδης και ο Κώστας Χαλίτσιος στις 8:30
Την Παρασκευή 5/6 Στο Μεταλλικό ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης στις 8:30 στον Πολιτιστικό Σύλλογο

Σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Ελλήνων του εξωτερικού και αλλοδαπών-αλλογενών

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013
(Α) Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και (Β) Αλλοδαπών-Αλλογενών
Δείτε τις σχετικές οδηγίες
- για την περίπτωση (Α) εδώ
- για την περίπτωση (Β) εδώ.

Π.Α.ΜΕ. Τοπική Γραμματεία Κιλκίς: «Να μην κοπεί κανένα ρεύμα»

"Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, άνεργοι.
Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ κάλεσε από την έναρξη της επιβολής των χαρατσιών τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες και γενικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανωθούν σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε χωριό και σε κάθε χώρο εργασίας, να αντισταθούν και να μη πληρώσουν αυτό το απαράδεκτο φόρο που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε μεγάλη μερίδα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών, χωρίς την οργάνωση στην οποία τον καλούσαμε. Η συμμετοχή όμως του κόσμου στην άρνηση πληρωμής ήταν αρκετά μεγάλη.

«Όχι» στο μνημόνιο, «ναι» σε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, είπε ο Αλ.Τσίπρας

Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη, το απόγευμα της Τρίτης. Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας, δημοκρατικής, Ελλάδας, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, με ανάπτυξη, για ένα κράτος δικαίου, είπε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο που οδηγεί στη χρεοκοπία με ένα νεό εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά εταίρους και πιστωτές.

Αποχαιρετιστήριος χορός Λυκείων την παρασκευή στο Vila Mercedes


Συνεχίζεται, ανανεωμένο, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», με ευνοϊκούς όρους.

Γράφει ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΛ.2341029002, E-MAIL:themikil@otenet.gr
Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;
Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:
_ Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100 €/τ.μ.
_ Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

ΣΥΡΙΖΑ: "Να σταματήσουν άμεσα οι κατασχέσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές"

Να σταματήσουν ειδικά αυτή την περίοδο οι πιέσεις των τραπεζών στις μικρές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται πλέον να επιβιώσουν.
Γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις καταγγέλλουν αφόρητες πιέσεις και αναγγελίες πλειστηριασμών από τις τράπεζες.
Ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πνίγονται από τα χρέη τους σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών, τα χρέη τους σχεδόν αγγίζουν τα 200 δις ευρώ και τους σπρώχνουν ολοένα και πιο κοντά στο λουκέτο.

Τρόμος κι Ελπίδα

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
ΤΡΟΜΟΣ. Αυτή είναι η λέξη που εκφράζει πλέον τη συναισθηματική κατάσταση όλων των Ελλήνων. Αυτό που συμβαίνει βέβαια στην Ελλάδα τη τελευταία διετία, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Είναι αυτό που συμβαίνει τη τελευταία δεκαετία Παγκοσμίως: ψυχολογική τρομοκρατία. Είναι το νέο κόλπο. Ο τρόπος να χειραγωγούν και να χαλιναγωγούν τους λαούς. Ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου με το σκηνοθετημένο χτύπημα στους δίδυμους πύργους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι αυτό που λέμε λαϊκά "ο φόβος φυλάει τα έρμα". Μόνο που στη νοτιότερη χώρα της Ευρώπης, αποφάσισαν να εφαρμόσουν κι ένα άλλο σύστημα: την οικονομική τρομοκρατία.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Χθες (11.06.2012) και ώρα 09:45, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός παράσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα άτομο αγνώστων στοιχείων.  Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 30-35 ετών, αδύνατης σωματικής διάπλασης, ύψους 1,70 μέτρων και βάρους 70-75 κιλών, με καστανά ίσια μαλλιά και γένια περίπου ενός μήνα, ο οποίος φορούσε λευκό κοντομάνικο πουκάμισο, υφασμάτινο παντελόνι χρώματος σκούρο γκρι και καφέ πέδιλα.  Ο ανωτέρω επιβιβάσθηκε σε λεωφορείο την 09:00 ώρα της 11.06.2012 από τον επιβατικό σταθμό ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ουρανούπολη Χαλκιδικής και αποβιβάσθηκε εντός Γαλάτιστας Χαλκιδικής.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα του θανόντος, να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας Χαλκιδικής στο τηλέφωνο 23710-31400 ή με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής στα τηλέφωνα 23710-21610 και 23710-21617.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος διακινητή ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες

Ο διακινητής διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι χθες (11.06.2012) το μεσημέρι, προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διάρρηξη καταστήματος στη Νέα Ζίχνη Σερρών

Συνελήφθησαν σήμερα (12.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών, δύο ημεδαποί 17 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.  Ειδικότερα, στη Νέα Ζίχνη Σερρών, ο 17χρονος έχοντας ως συνεργούς τον 14χρονο και ένα άτομο που δε συνελήφθη και αναζητείται, αφού εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενός 43χρονου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, έγινε όμως αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τελικά συνελήφθη από προστρέξαντες Αστυνομικούς.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (11.06.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δύο ημεδαποί 32 και 35 ετών ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.  Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Επιβατηγό ιδιοκτησίας του 32χρονου στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε έρευνα που έγινε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθη 80χρονος ημεδαπός στην Κατερίνη για μη καταβολή χρεών 811.364,82 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (11.06.2012) το βράδυ, στην Κατερίνη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 80 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα 13.04.2010 έως 16.03.2012.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 811.364,82 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην Κατερίνη για μη καταβολή χρεών 6.744.135,38 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (11.06.2012) το απόγευμα, στην Κατερίνη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 61 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2006 έως 20.04.2012.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 6.744.135,38 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

“Γιατί ισχυρό ΚΚΕ“

Γράφει ο Κώστας Χαλίτσιος
Αρκετά από τα μέτρα που προβλέπονται στα 2 μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους εδώ και χρόνια εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ, που είτε δεν υπάρχουν ΚΚ, είτε έχουν ενσωματωθεί στις κατευθύνσεις του ευρωομονόδρομου. Η καθυστέρηση τους, όπως για παράδειγμα τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό, οφείλεται στη δράση των κομμουνιστών, στη δράση των του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ. Ακόμη και η ίδια η εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις έως και 40% όπως στην περίπτωση της επιχείρησης Αρβανιτίδη, ακριβώς μπλόκαρε με τη δράση του ΠΑΜΕ, με την ίδια την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Σε αντίθεση με τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψαν μαζί μειώσεις σε μισθούς στα πολυκαταστήματα, στον ΗΣΑΠ, στη ΔΕΗ, στα ΕΛΠΕ.

Πολιτική δραστηριότητα της Κ.Ο. ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί:
ΤΡΙΤΗ 12/6: 6:30 Περιοδεία στους εργαζόμενους στο Δ. Συκεών, με επικεφαλής το Χαράλαμπο Βέλλη, υπ. Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.
7:00 Περιοδεία στα ΕΛΤΑ, στη Γκάλη, με επικεφαλής το Γιώργο Τσαμπούκη, υπ. Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.
7:30 Περιοδεία στη ΔΕΗ Λ. Πύργου, με επικεφαλής το Γιάννη Δελή, υπ. Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

Επισκέψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε οικισμούς της Δημοτικής ενότητας Γαλλικού

Την προγραμματισμένη του επίσκεψη σε οικισμούς της Δημοτικής ενότητας Γαλλικού πραγματοποίησε την Κυριακή 10/06 κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, στα πλαίσια του προεκλογικού Αγώνα ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Με επικεφαλής τους δύο υποψήφιους Βουλευτές Θόδωρο Παραστατίδη και Λεωνίδα Δημητριάδη , το κλιμάκιο ,που απαρτίζονταν από τους Πρώην Δήμαρχο Κιλκίς Τάκη Τερζίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κιλκίς Χρήστο Ανθρακίδη, τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Τσιραμπίδη, τον Πρόεδρο της κοινότητας Χέρσου Φίλιππου Κοτανίδη και τον Γιώργο Παναγιωτίδη, επισκέφτηκε τις κοινότητες Πεδινού, Μανδρών, Γαλλικού, Νέας Σάντας και Καμπάνη.

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Διαβατηρίων, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους, ως ακολούθως:
Το Σάββατο (16.06.2012) κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00 και την Κυριακή (17.06.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Πρόγραμμα εορτασμού της 99ης επετείου της μάχης του Κιλκίς και απελευθέρωσης της πόλης

Για τον εορτασμό της 99ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς και της απελευθέρωσης της πόλης θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς την Πέμπτη 21η Ιουνίου 2012 οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

"Σε υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και εξευτελισμού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον καθορισμό αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης αλλά και την εφαρμογή της απεργιακής κινητοποίησης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

«Όλα για την Παναΐλαν» στους Ευζώνους Κιλκίς


Το ποντιακό έργο «Όλα για την Παναΐλαν» θα παρουσιαστεί από την θεατρική ομάδα Κιλκίς την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου στους Ευζώνους Κιλκίς.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τις πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών ενόψει συνταξιοδότησής τους, ανακοινώνει ότι όπως οι προηγούμενες ηγεσίες, έτσι και η παρούσα, υιοθέτησε την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης. Σύμφωνα με την τελευταία, οι εν λόγω αιτήσεις δεν συνοδεύονταν από τα δικαιολογητικά που απαιτεί η κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διαδικασία, καθώς πρόκειται για παραιτήσεις που υποβλήθηκαν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη προθεσμία (1η – 10 Ιουλίου 2012).

Πρόσκληση δημάρχου Παιονίας

Ο Δήμαρχος του Δήμου Παιονίας έχοντας υπόψη: τις διατάξεις του άρθρου 217 Ν. 3463/2006 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας)  καλεί  όλους τους φορείς και τους Δημότες – Κατοίκους του Δήμου Παιονίας σε ειδική Δημόσια Συνεδρίαση την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πολυκάστρου, με μόνο θέμα την έκθεση – απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοτικής δράσης για το οικονομικό έτος 2011.

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
Το Σάββατο (16.06.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
Την Κυριακή (17.06.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Στις 11 το τελευταίο αντίο στη συγγραφέα Ζωρζ Σαρή

Στις 11:00 από το Α' Νεκροταφείο κηδεύεται η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 87 ετών αφήνοντας πίσω της πίσω της πλήθος μυθιστορημάτων. Η Ζωρζ Σαρρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Η μητέρα της ήταν από τη Γαλλία και ο πατέρας της από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας. Στη διάρκεια του Πολέμου συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ.

Αυτοκτόνησε στη μέση του δρόμου στην Κηφισιά

- Πρόκειται για 75χρονο συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό
- Έστρεψε την καραμπίνα πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε
- Τον εντόπισαν περαστικοί μέσα σε μια λίμνη αίματος
- Άφησε σε σημείωμα τη "διαθήκη" του

Ακόμη μια αυτοκτονία έρχεται να συγκλονίσει αυτή τη φορά τα βόρεια προάστια. Δέκα λεπτά πριν τις επτά το πρωί ένας άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο, το έστρεψε πάνω του και τράβηξε τη σκανδάλη. Ο άνδρας έπεσε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.

Κομισιόν: Αναληθή τα σενάρια Reuters για έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ

Διαψεύδει η Κομισιόν τηλεγράφημα του Reuters για εξεταζόμενα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου, δήλωσε ότι δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του ανάλογα σχέδια, επισημαίνοντας ότι τα όσα αναφέρονται, του φαίνονται "αναληθή".

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Κίνητρα Σαμαρά σε νέους αγρότες – Αγροτική Ανάπτυξη ο πρώτος στόχος της Ν. Δ. – Παραγωγή νέου πλούτου και θέσεων εργασίας·Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα – Δηλώσεις του εκπροσώπου Γ. Μιχελάκη·Ενώ στελέχη του εξαγγέλλουν … «Αντάρτικο πόλεων» και φόνους με… τσεκούρια – Την ασφάλεια του πολίτη υποσχέθηκε χθες ο Αλ. Τσίπρας! Υποκριτική επίσκεψη στη ΓΑΔΑ
ΑΥΓΗ ·Ο Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο Κρήτης – Πατριωτικό, δημοκρατικό προσκλητήριο ·Οι συμπληγάδες του Ραχόι – Η τρόικα δάγκωσε και την Ισπανία·Την Πέμπτη 7.30 μ. μ. στην Ομόνοια – η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην Πλατεία Ειρήνης, η προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση μεταξύ της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, παρουσία και της υποψ. Βουλευτού  Αγαθοπούλου Ειρήνης, και του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία. Θέματα της συζήτησης ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων και η συμπαράσταση στον αγώνα του Μετώπου.