Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επένδυση σε γεωργία και καινοτομία, η απάντηση στην ελληνική κρίση

Σε τομείς όπου έχει στρατηγικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο πρωτογενής τομέας και η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να επενδύσει η Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Deutsche Bank σε έκθεσή της με θέμα τους τρόπους εξόδου της Ελλάδας από τη δίνη της κρίσης.
Η αγροτική παραγωγή θεωρείται από τους Γερμανούς ένας από τους πυλώνες ενός νέου οικονομικού μοντέλου στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, ο τουρισμός, οι κατασκευές όπως επίσης και η έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Γερμανικός Τύπος σήμερα: «Η Λαγκάρντ βοηθά την ελληνική Αριστερά»

Πηγή: Deutsche WelleΟι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα και τους Έλληνες συνεχίζουν να απασχολούν μερίδα του γερμανικού τύπου.
«Η Λαγκάρντ βοηθά την ελληνική Αριστερά», είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδαSüddeutsche Zeitung που σημειώνει: «Όταν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης ρωτήθηκε τι θα ευχόταν, απάντησε: ‘Να κρατήσουν τώρα για ένα μήνα Μέρκελ και Βεστερβέλε το στόμα τους κλειστό’.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ.
Με τα κεφάλαια αυτά αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας.

Νεκροί και ερείπια από νέο ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών στη βόρεια Ιταλία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15 σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρχουν κι άλλα θύματα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους σε κτίρια της ευρύτερης περιοχής. Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι οι αγνοούμενοι είναι δώδεκα... Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία σπέρνοντας φόβο από το Βένετο έως τη Λομβαρδία. Ακολούθησε σειρά μετασεισμών έως και 5,4 βαθμών που έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία, περιλαμβανομένων των πόλεων Μόντενα, Μπρέσια και Μιλάνο.

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το πανελλήνιο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για παιδιά, στην πλατεία Αριστοτέλους 5 έως 7 Ιουνίου 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση των στόχων του για το 2012, ξεκίνησε πρόγραμμα δωρεάν παροχής προληπτικής ιατρικής σε όλη την Ελλάδα. http://www.hamogelo.gr/4-1/972/Apologismos-toy-ergoy-gia-to-etos-2011.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Κύθηρα, Κως, Πάτμος, Ιωάννινα), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται το Κινητό Πολυϊατρείο του Συλλόγου «Ιπποκράτης», έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά της πόλης.

Η επόμενη μέρα είναι εδώ!

Γράφει η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς

Ο χρόνος που πέρασε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου είναι μόλις τρεις εβδομάδες, ωστόσο ήταν εξαιρετικά πυκνός σε γεγονότα. Ας επιχειρήσουμε έναν συνοπτικό απολογισμό ξεκινώντας από τα αποτελέσματα των εκλογών: Ο ελληνικός λαός ψήφισε με οργή και τιμώρησε τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Επιβράβευσε ακραία κόμματα στέλνοντάς τα στο Κοινοβούλιο: ένα κόμμα που έχει αναγάγει τον πατριωτισμό σε επάγγελμα και ένα νεοναζιστικό, νεοφασιστικό κόμμα. Απέκλεισε από τη Βουλή κόμματα που δεν εξέφεραν ακραίο λόγο, αλλά είχαν συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα: τους Οικολόγους-Πράσινους, τη Δημοκρατική Συμμαχία, τη Δράση.

ΣΥΡΙΖΑ: "Πάμε παρέα! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και στις μετακινήσεις ετεροδημοτών "

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί φίλους και φίλες που θα μετακινηθούν με ΙΧ να δηλώσουν τον  τόπο προορισμού τους και τις πιθανές θέσεις που διαθέτουν. Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με χερσαία μέσα (λεωφορεία, τραίνο) ή ακτοπλοΐα θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν:
1) με τις τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία και τα εκλογικά περίπτερα,
2) με το κεντρικό γραφείο που έχει συσταθεί για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, στα τηλέφωνα 210-3378606, 210-3378607, 6947822333 (Κιλκίς). Οι λεπτομέρειες για οτιδήποτε αφορά τη μετακίνηση των ετεροδημοτών (οικονομική επιβάρυνση, δρομολόγια, προορισμοί κ.λπ.) θα διαμορφωθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσκεψη Γεωργαντά στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς εξέφρασε ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ύστερα από επίσκεψη και ενημέρωσή του από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ ΒηματίΖω κ. Ε. Καράμπαγλη. Η επίσκεψη του κ. Γεωργαντά στο ΚΚΣ Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση της κ. προέδρου, την Τρίτη 23 Μαίου ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε μετά την εκλογή του και περιέλαβε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωσή του τόσο για τις δραστηριότητες του Κέντρου όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών για την βαθμολογική κατάταξη του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Ο.Τ.Α.

Αναφορικά με τον τρόπο χορήγησης των πλασματικών μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 4 του ν.3660/2008, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 28 του ν.4024/2011 για το προσωπικό των Ο.Τ.Α. που έχει επιλέξει το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. ΔΙΠΙΔΔ/Α20/909/6777/18-5-2012 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Αρ.Πρ.:2/23508/0022/2-4-2012 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εφαρμόζεται και για το προσωπικό που απασχολείται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους ΟΤΑ.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου συγχαίρει τα μέλη του Δ.Σ, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του "Μακεδονικού Πολυπέτρου" για τη ανάδειξή της ως πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ ΚΙΛΚΙΣ.  Η δράση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε είναι αναμφιβόλως απαραίτητη και χρήσιμη όσο ποτέ για την κοινωνία του χωριού μας, που όπως όλη η Ελλάδα αδημονεί να χαρεί και να πανηγυρίσει για το κάθε μικρό ή μεγάλο επίτευγμα του τόπου.  Εκτός από τη προώθηση του ιδίου του αθλήματος, στο πλαίσιο πάντα του φιλάθλου πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθε, η δημιουργική δράση των μελών της ομάδας συμβάλει και αναδεικνύει με τη παρουσία της την πολιτιστική κίνηση της μικρής μας κοινότητας.  Ευχόμαστε ο "Μακεδονικός Πολυπέτρου" να συνεχίσει να προσφέρει στο αθλητισμό του τόπου μας και σε όλους εμάς όμορφες ανεπανάληπτες στιγμές.

Προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία του πρώην υποψηφίου βουλευτή στο νομό Τρικάλων του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Πατέρα

Ο κ. Κωνσταντίνος Πατέρας, πρώην υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Τρικάλων, με το ΛΑΟΣ, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πατέρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, θεώρησα υπέρτατη υποχρέωση να συστρατευθώ μαζί του, προκειμένου να προασπίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να βγάλουμε την Πατρίδα μας από τη δεινή οικονομική κρίση και να δώσουμε ελπίδα και όραμα στις νέες γενεές και στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της Πατρίδας μας».

Ανακοίνωση ΚΚΕ για πλαστούς λογαριασμούς στο twitter και στο facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγα

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι παρά τις επανειλημμένες επίσημες διαμαρτυρίες του για τους πλαστούς λογαριασμούς που λειτουργούν στο twitter και στο facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν μαρτυρώντας τη δόλια και ύποπτη στόχευσή τους. Την πρώτη ευθύνη για την ύπαρξη αυτών των πλαστών λογαριασμών που συκοφαντούν προκλητικά το ΚΚΕ και εξαπατούν καλοπροαίρετους χρήστες του διαδικτύου έχουν το Twitter και το Facebook, τόσο γιατί επέτρεψαν την ανάρτησή τους χωρίς να ζητήσουν ή να διασταυρώσουν στοιχεία όσο και γιατί επιτρέπουν τη λειτουργία τους παρά τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τις διαμαρτυρίες του προς τις εταιρίες αυτές. Το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει τη διαβολή και την προβοκάτσια και για να βάλει τέλος στην εξαπάτηση ή στην παγίδευση, εκτός από την πολιτική καταγγελία, είναι αποφασισμένο να προχωρήσει και στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Το ψηφοδέλτιο (λίστα) της Νέας Δημοκρατίας, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012:

ΚΙΛΚΙΣ
1 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2 ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
3 ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΑΓΓ. ΣΧΟΛΗΣ
4 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΑΤΡΟΣ
5 ΑΪΔΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞ. ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Δείτε ΕΔΩ όλους τους υποψηφίους

Υποψήφιοι Οικολόγων Πράσινων της Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των ψηφοδελτίων των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων. Οι λίστες συντάχθηκαν με ομόφωνη απόφαση της περιφερειακής συνδιάσκεψης των Οικολόγων Πράσινων και ακολουθήθηκε, κυρίως, η σειρά κατάταξης που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
ΚΙΛΚΙΣ 1 ΜΟΥΖΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
2 ΤΣΑΝΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΓΡΟΤΗΣ-ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ
3  ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
4 ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ  ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 
Δείτε ΕΔΩ όλους τους υποψηφίους της Κεντρικής Μακεδονίας

Συνθήκες δημιουργίας και γενικές απόψεις για το Αντάρτικο στον Πόντο

Ομιλία συζήτηση με θέμα συνθήκες δημιουργίας και γενικές απόψεις για το Αντάρτικο στον Πόντο διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» και η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς «ΤΕΧΝΗ». Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο εορτασμού των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2012» και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 23 Μαΐου, με ομιλητές τους Χάρη Τσιρκινίδη, συγγραφέα-νομικό Υποστράτηγο Ε.Α. και Παρύσατις Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου αρχιτέκτων-πολεοδόμο Ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στην εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με τον οφειλόμενο σεβασμό και τη δέουσα σεμνότητα τίμησε τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».
Με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα περισυλλογής και σεβασμού την Κυριακή 20 Μαΐου στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, σε συνεργασία όλων των ποντιακών συλλόγων του νομού υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, συμμετείχαν και πραγματοποίησαν «Οι Αργοναύτες» ένα τριήμερο περιεκτικών εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με την διοργάνωση της θεσμοθετημένης λαμπαδηφορίας την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Το ψηφοδέλτιο (λίστα) του ΠΑΣΟΚ, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012:


ΚΙΛΚΙΣ



ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
του
ΣΩΚΡΑΤΗ
ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του
 ΣΤΑΥΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
του
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
του
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΖΟΥΡΤΖΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
του
ΙΩΑΝΝΗ
Δείτε ΕΔΩ όλους τους υποψηφίους

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»

Φίλες και φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στον νομό Κιλκίς, Νικόλαος Ακριτίδης, Βασίλειος Γεωργουλάς και Χρήστος (Τάκης) Δανιηλίδης επιθυμούμε να εκφράσουμε, από καρδιάς, τις πλέον θερμές ευχαριστίες μας προς τους Κιλκισιώτες και τις Κιλκισιώτισσες, που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας επέλεξαν για να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου και η ημερομηνία αυτή έχει καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στόχος του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των φορέων υγείας πάνω στο θέμα του καπνίσματος και των επιπτώσεων του στην ατομική αλλά και την Δημόσια Υγεία.

Πράσινο φως από το ΣτΕ για 10.000 εποχικές θέσεις στους δήμους

Πράσινο φως για την προκήρυξη περίπου 10.000 εποχικών θέσεων στους δήμους άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρακάμπτοντας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών την απαγόρευση προσλήψεων που επιβάλλεται κατά την προεκλογική περίοδο. Με απόφασή του, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το αργότερο έως σήμερα  Τρίτη, γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης έπειτα από σχετικό ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι θέσεις αφορούν προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και ναυαγοσώστες, πυροφύλακες και εργαζομένους για τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Τι είναι ο Καρκίνος; Νέες έρευνες αποκαλύπτουν τους μηχανισμούς δημιουργίας του Καρκίνου

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
American College for the Advancement in Medicine

Από τις αρχές της δεκαετίας του '70 που ξεκίνησε ο πόλεμος ενάντια στον καρκίνο και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά επιστημονικά άλματα που αφορούν κυρίως στην πρώιμη διάγνωση του και στην εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και μέσων. Εντούτοις ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες και η δεύτερη στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Εκδήλωση για τον κλάδο των Κινητών Εφαρμογών (Mobile Services and Applications)

Εκδήλωση για τον κλάδο των Κινητών Εφαρμογών (Mobile Services and Applications), με τίτλο “Paneuropean Partnership and Investment for Mobile Services”, διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, στο ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, σε συνεργασία με τον επικεφαλής εταίρο του Ευρωπαϊκού Έργου MOBIP «Ατλαντίς Συμβουλευτική» και το «European Business and Innovation Centre Network -EBN». Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικοί επαγγελματίες του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές (business angels και venture capitalists) θα συναντηθούν με σκοπό τη δικτύωση, προκειμένου να ανακαλύψουν τις νέες ευκαιρίες της αγοράς και να ενημερωθούν για τις επιχειρηματικές εξελίξεις του κλάδου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο ενημέρωσης, δικτύωσης και επιχειρηματικών συναντήσεων.

Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτέχνη Α’ περιόδου 2012

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Α’ περιόδου 2012, θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσσαλονίκης (12ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης –Πολυγύρου) την Τρίτη 26-06-2012 και ώρα 9:00 π.μ.  Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά υποψηφίων μέχρι και την Τρίτη 19-06-2012. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Σύσκεψη σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου για τα ταξί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου, με θέμα την εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 για τον καθορισμό των εδρών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Π.Κ.Μ., θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198). Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι των Δήμων εντός των ορίων της ΠΚΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Χειρουργικής : «Τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες»

Ο χειρουργός
κ Αναστάσιος Ξιάρχος
Οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες, που αντιμετωπίζει ένας στους δύο Έλληνες, βάζει η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία με τη χρήση υπερήχων!
«Πρόκειται για μία αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική και χωρίς επιπλοκές θεραπεία , η οποία διαρκεί μισή ώρα και δίνει οριστικό τέλος στο επώδυνο πρόβλημα των αιμορροίδων. Την επόμενη ημέρα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες» αναφέρει ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας γενικός χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ο οποίος ήδη εφαρμόζει τη μέθοδο τα τελευταία χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.  Η νεα χειρουργική θεραπεία απασχόλησε το 1ο Πανελλήνιο Συνεδριο Γενικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη από την Επαγγελματική Ένωση Γενικών Χειρουργών Ελλάδας.

Συνελήφθη 49χρονος για ναρκωτικά στη Σκύδρα Πέλλας

Συνελήφθη χθες (28.05.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.  Ειδικότερα, στη Σκύδρα, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (1) συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους (49) γραμμαρίων.
· (1) συσκευασία που περιείχε (450) σπόρους κάνναβης και
· (5) δενδρύλλια κάνναβης ύψους (30) έως (80) εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε σε κοινόχρηστο χώρο όπισθεν του σπιτιού του.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

559 χρόνια από την άλωση της Πόλης Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής: «Τι πόλη παραδώσαμε στη λεηλασία και την καταστροφή!»

Γράφει ο Μανόλης Γκαράνης
Για άλλη μια χρονιά έρχεται στη μνήμη μας η άλωση της Πόλης, με την ελπίδα η ανάμνηση της μαύρης επετείου να φρονιματίσει τη σημερινή γενιά και να ενστερνιστεί το μόνιμο αίτημα από τότε: «όχι πια άλλες πληγές στον κορμό του γένους, όχι άλλες χαμένες πατρίδες». Η βαρβαρότητα του εχθρού από τη μια, η εγκληματική ολιγωρία των βυζαντινών και η εγκατάλειψή τους από τους Βενετούς από την άλλη, που μεγαλόστομα υπόσχονταν ότι δεν θα τους άφηναν στην τύχη τους, οδήγησε την Κωνσταντινούπολη στην απομόνωση και τη χιλιόχρονη αυτοκρατορία στην πτώση της στα χέρια των Οθωμανών. Εξάλλου, οι οκτώ χιλιάδες υπερασπιστές της απέναντι σε εκατό χιλιάδες Τούρκων δεν άφηναν περιθώριο για κανένα θετικό συσχετισμό δυνάμεων, χωρίς αυτό να αποτελεί για τους βυζαντινούς έστω κάποιο ελαφρυντικό.

29 Μαϊου 1453: Όταν «η Πόλις εάλω....»

Καμία άλλη ημερομηνία δεν έχει εντυπωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνισμού όσο η 29 Μαϊου, η «αποφράς ημέρα» οπότε η Κωνσταντινούπολη, η «βασσιλίς των πόλεων» κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Η πολιορκία και η πτώση της Πόλης ήταν το επιστέγασμα μιας ολόκληρης περιόδου συρρίκνωσης οπότε και οι Τούρκοι (Σελτζούκοι και Οθωμανοί) έθεταν υπό την κυριαρχία τους τα εδάφη της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας.
Έτσι τις παραμονές της Άλωσης η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπήρχε μόνο κατ' όνομα. Η επικράτειά της αφορούσε μόνο την περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά.

Πολιτική ισορροπιών στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ

Με διάθεση εξισορρόπησης καταρτίζει ο Αντώνης Σαμαράς τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μετά τις γκρίνιες που ξέσπασαν, με αφορμή τις προσθήκες στελεχών από τη Δημοκρατική Συμμαχία και τον ΛΑΟΣ. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτά που είχαν δημιουργηθεί πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να παρέμβει πυροσβεστικά στο μέτωπο της Ηλείας, όπου υπήρχαν αντιδράσεις για τον πρώην βουλευτή τη Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργο Κοντογιάννη.