Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εκδήλωση με θέμα "Ποντιακή Διάλεκτος: Το μεγαλείο, η συνέχεια και η ενότητα της ελληνικής γλώσσας" στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στις 19:30 στην παρουσίαση των δοκιμίων που βραβεύτηκαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου από τους πρωτεύσαντες μαθητές: Παρχαρίδη Κων/νο, Βαρβέρη Νικόλαο, Αθανασιάδη Γεώργιο και κεντρική ομιλία του κ. Χρίστου Τσολάκη, Ομότιμου Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., με θέμα "Ποντιακή Διάλεκτος: Το μεγαλείο, η συνέχεια και η ενότητα της ελληνικής γλώσσας".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 13, 2ος όροφος

Με πλαστές επιταγές εισέπραξε 5.450 Ευρώ και συνελήφθη

Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες της 24-05-2012, εντός τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, 46χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να εισπράξει δύο (2) πλαστές ταξιδιωτικές επιταγές συνολικού ποσού 1.000 δολαρίων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα προέβη στην εξαργύρωση άλλων δεκαπέντε (15) πλαστών ταξιδιωτικών επιταγών αποκομίζοντας συνολικό χρηματικό όφελος (5.450) ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ τραπεζικές αποδείξεις αγοράς ταξιδιωτικών επιταγών, από τις οποίες προκύπτει η είσπραξη του προαναφερόμενου ποσού, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 5.450 ευρώ, ως προϊόν εγκλήματος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τσίπρας στο Spiegel: "Η λιτότητα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή"


Στη συνέντευξη στο Spiegel ο Α.Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θέλει το ευρώ, δηλώνει υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζει ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα κι αποκαλεί τον Ολάντ φορέα ελπίδας.
Συνέντευξη στο περιοδικό der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα παραχώρησε ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Τίτλος: «Κινδυνεύει όλη η Ευρώπη» και υπότιτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ελπίζει στο ανέφικτο: να διατηρήσει το ευρώ και να σταματήσει το πρόγραμμα λιτότητας».

"O εγκληματίας Δήμαρχος ξαναχτύπησε"

Από antigoldgreece
Με το έγγραφο 7171/13-3-2012 προς το Δασαρχείο Αρναίας, με κοινοποίηση στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας γνωστοποιεί ότι:
…Σας γνωρίζουμε ότι γνωμοδοτούμε θετικά στην παραχώρηση δημοσίων δασών για την υλοποίηση των έργων: α) Μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων Ολυπιάδας, όπως αυτές εγκρίθηκαν με την ΚΥΑ 201745/26-7-2011.
Στο 225943/48/19-1-2012 του ΥΠΕΚΑ/Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας, επισημαίνεται ότι: Με τη συγκεκριμένη ΑΕΠΟ (ΚΥΑ 201745/26-7-2011) έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το σύνολο της έκτασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας και όχι μόνο για την έκταση που καταλαμβάνουν οι υφιστάμενες, οι προς αποκατάσταση εγκαταστάσεις και οι νέες εγκαταστάσεις του έργου, η έκταση των οποίων ανέρχεται σε 3.315 στρέμματα.

Το σχόλιο αναγνώστη της ημέρας

EIMΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου οι εξ αναβολής Αγώνες Ποδηλάτου 2012 στην Ευκαρπία Κιλκίς

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθούν οι εξ αναβολής  Αγώνες Ποδηλάτου 2012 στην πλατεία του χωριού μας. προσκαλούνται όλοι τόσο για συμμετοχή όσο και για να παρακολουθήσετε τους αγώνες. Υπεύθυνες δηλώσεις θα χορηγούνται από το περίπτερο του χωριού και από το site www.inefkarpias.gr έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977285307.

Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο σήμερα στο διαγωνισμό της Eurovision

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 57ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στις 22:00 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στον τελικό είναι:

Αυτοκτόνησε ο ανθυπασπιστής που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικους και παιδική πορνογραφία

Δεύτερο σοκ για την Πολεμική Αεροπορία! Ο ανθυπασπιστής που είχε συλληφθεί με κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδική πορνογραφίας και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου,αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια της Αερονομίας!
Ο 34 χρονος ανθυπασπιστής, κρεμάστηκε με τα κορδόνια του.
Ο ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στη Μοίρα ΓΕΑ είχε συλληφθεί από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μνημόσυνο - Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (Πεντάλοφος Παιονίας Κιλκίς)

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012
Ημέρα ανάμνησης της αλώσεως
της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαΐου 1453)
Στο Ιερό Κοινόβιο, με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, θά τελεσθεί 
ιερό Μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των προγόνων μας, οι οποίοι θυσίασαν
τη ζωή τους στίς αλησμόνητες πατρίδες της Ρωμιοσύνης.
Μετά την θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο (9-10.30´π.μ.)
η Καθηγήτρια τής Νεοελληνικής Φιλολογίας, του Τμήματος Φιλολογίας
της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Μαρία Μαντουβάλου
θα μιλήσει στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής αναπτύσσοντας το επίκαιρο θέμα:
«Τα αίτια της Άλωσης και τρόποι
αποφυγής μελλοντικών αλώσεων»

"Εγώ κι εσείς, εγώ κι εγώ"

Γράφει ο Χαράλαμπος  Μωυσίδης
Μαθητής Πρώτης Λυκείου
Άσε με λίγο ακόμα. Ξύπνα με μα άσε με να ονειρευτώ. Δώσε μου ένα λεπτό να αποδεχτώ πως βρίσκομαι ακόμα στην πόλη φυλακή. Άγγιξε με, μα μην χαράξεις τη ψυχή και το μυαλό μου, άσε με λιγάκι με εμένα που τόσο με έχω νοσταλγήσει. Μείνε δίπλα μου, μα φύγε πριν χαράξει. Δεν θέλω να θυμώσει η μοναξιά μου που πάντα μʼ αγκαλιάζει μπρος στο ξημέρωμα. Αγάπησε το όνομα και τις πράξεις μου, μην αγαπάς εμένα, εγώ είμαι γεννημένος ώστε να χάνομαι για τις ιδέες μου. Θα σε απογοητεύσω μα θα επιστρέψω. Μην μου θυμώνεις, έχω έναν κόσμο να αλλάξω και πρέπει να προλάβω. Αν θες φύγε μα μείνε στα όνειρά μου, να σε βρω ξανά στους ουρανούς, όχι εσένα, την ψυχή σου. Πρόδωσέ με αν το θες, μην σε νοιάζει για εμένα, αν σε κάνει να χαμογελάς κάντο, μην το σκεφτείς, οι σκέψεις που δεν έγιναν πράξεις είναι του μυαλού κελιά. Σφίξε με στην αγκαλιά σου για λίγα δευτερόλεπτα, δεν θέλω παραπάνω, αρκούν για να σου θυμίσω πως θυμάμαι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ: "Το μνημόνιο και οι πολιτικοί εκφραστές του καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό Λαό"

Τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών γίνονται πια φανερά και επικίνδυνα. Ο φανατικός μνημονιακός κ. Λοβέρδος έφυγε αφήνοντας πίσω του συντρίμια. Καθημερινά διαπιστώνουμε τα σημάδια της κατάρρευσης. Εξαίρεση φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και ο δικός μας νομός. Η εντονότατη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, που από καιρό είναι γνωστή, έχει δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στην συνέχιση της λειτουργίας του. Οι εφημερίες των κλινικών και των εργαστηρίων γίνονται είτε με εθελοντική (απλήρωτη φυσικά) προσφορά των γιατρών, είτε μετά από πιέσεις από την πλευρά της διοίκησης, είτε ακόμη και με μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο της Γουμένισσας. Όμως ο μήνας δύσκολα θα βγει και θα δούμε και εμείς κλινικές να κλείνουν όπως στο Μποδοσάκειο ή τα χειρουργεία της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (25.05.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, τρεις ημεδαποί 47, 49 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και του νόμου περί όπλων.Αναλυτικότερα, στο Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 47χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί έθεσαν αυτόν σε διακριτική επιτήρηση. Αρχικά, απογευματινές ώρες στη διασταύρωση Δροσάτου εντοπίστηκαν ο 49χρονος και ο 38χρονος διότι κατείχαν επιμελώς κρυμμένες στο εσώρουχό τους ποσότητες κάνναβης (30,5) και (7,3) γραμμαρίων αντίστοιχα, που είχαν προμηθευτεί λίγη ώρα πριν από το σπίτι του 47χρονου.

Συνελήφθη 18χρονος για παράνομη οπλοφορία και επικίνδυνη σωματική βλάβη στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες (25.05.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 18 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ειδικότερα, στις Σέρρες, ο 18χρονος προκάλεσε σωματικές βλάβες σε άλλον 18χρονο, χτυπώντας τον με ένα γερμανικό μεταλλικό κλειδί στο κεφάλι και στη συνέχεια του πρότεινε ένα αεροβόλο όπλο προκαλώντας του εκφοβισμό. Ο παθών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, δύο φιαλίδια αερίου και ένας κύλινδρος αποθήκευσης με μεταλλικά σφαιρίδια. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθη 43χρονος για λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (25.05.2012) το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 43χρονος, εντοπίστηκε να έχει εισάγει από τη Βουλγαρία και να μεταφέρει εντός του οχήματος επιμελώς κρυμμένες κάτω από συσκευασίες τροφίμων (114) φιάλες μπύρας, (15) φιάλες βότκα και (3) φιάλες ουίσκι, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Το προαναφερόμενο όχημα και οι φιάλες κατασχέθηκαν. Οι φιάλες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν 45χρονος για κλοπή καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στην Κατερίνη Πιερίας

Συνελήφθη χθες (25.05.2012) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 45 ετών, για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, ο 45χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δύο δράστες της κλοπής υλικών του Ο.Σ.Ε. από χώρο πλησίον και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Κατερίνη τις βραδινές ώρες της 24-25.05.2012.
Συνολικά αφαιρέθηκαν καλώδια τηλεπικοινωνιών μήκους 1.100 μέτρων και καλώδια σηματοδότησης μήκους 800 μέτρων, συνολικής αξίας (39.000) € περίπου σύμφωνα με υπάλληλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.).

Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών στο Μάνδαλο Πέλλας

Συνελήφθη χθες (25.05.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο Μάνδαλο Πέλλας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (1) συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (1,5) γραμμαρίων και
· (6) δενδρύλλια κάνναβης ύψους (30) έως (80) εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή του σπιτιού του.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στη Βέροια Κατασχέθηκαν (2) Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.

Συνελήφθησαν χθες (25.05.2012) το απόγευμα, στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 55 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και ένας ημεδαπός 51 ετών, πελάτης του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομα παίγνια, στο συγκεκριμένο κατάστημα κατελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης να έχει επιτρέψει στον 51χρονο τη συμμετοχή στο τυχερό και απαγορευμένο ηλεκτρονικό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑ».
Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν:
(2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές εκ των οποίων ο (1) server,
(8) οθόνες και (8) πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών με τα ποντίκια τους και
το χρηματικό ποσό των (784) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης Οι συλληφθέντες μετέφεραν με αλβανικό ταξί πάνω από (4) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης πέτυχαν τη σύλληψη δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για τη δράση κυκλώματος αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας που εισάγει στην ελληνική επικράτεια και εμπορεύεται σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε αστυνομικό έλεγχο ταξί με αλβανικές πινακίδες που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (4.412) γραμμαρίων. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως όχημα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

5 προσωπικότητες από Γαλλία και Ελλάδα "καταρρίπτουν" το μνημόνιο. Δισέλιδο αφιέρωμα Le Monde

Δύο σελίδες αφιερώνει ο γαλλικός Le Monde στην Ελλάδα μ΄ένα βασικό ερώτημα:
«Ποια η διέξοδος από την κρίση για την Ελλάδα;» Και οι πέντε “καταρρίπτουν” τη πολιτική του μνημονίου και έρχονται σε πλήρη ανίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται στην Ελλάδα.
• Γκι Μπυρζέλ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και συγγραφέας του βιβλίου «Το αθηναϊκό θαύμα του 20ού αιώνα.
“ Δεν πρέπει να δούμε την κρίση μόνο υπό το πρίσμα «της κρατικής αδιαφορίας και της κοινωνικής ανεμελιάς που δικαιολογεί συνταγές λιτότητας σε τεράστιες δόσεις» γιατί «θα σκοτώσουμε τον άρρωστο αλλά κυρίως δεν θα έχουμε καταλάβει τίποτε».
Το ελληνικό σύστημα «έχει φθάσει στα όριά του». Οι Ολυμπιακοί του 2004 καθυστέρησαν αυτή την συνειδητοποίηση η οποία άρχισε να γίνεται αντιληπτή τρία χρόνια αργότερα, με τις πολύνεκρες πυρκαϊές στην Πελοπόννησο.

Υπουργείο Εξωτερικών για τη Γενοκτονία των Ποντίων: "Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις"

Σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρεται στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο.
Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις.
Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».

Νέο video από την Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Κιλκίς

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου ο Κ.Κιλτίδης

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός στη σχετική ανακοίνωσή του κάνει μία αναδρομή στην πολιτική του καριέρα και αφήνει αιχμές για τις πολιτικές δυνάμεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
«Βιώνουμε τη δυσκολότερη μεταπολεμική χρονική περίοδο. Κόμματα και πολιτικοί, σταδιακά εκφυλίστηκαν και απαξιώθηκαν. Με τη συμβολή του ασταθούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, πολίτες και πολιτεία δοκιμάζονται σκληρά τα τρία τελευταία χρόνια.
» Ως βουλευτής αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις επίμονα. Συγκρούστηκα με πολιτικές και διαδρομές κατά τρόπο πολλαπλάσιο του αναλογούντος στην ιδιότητά μου. Παρερμηνεύτηκα, με αδίκησαν κατάφορα, αλλά άντεξα. Στάθηκα άτρωτος γιατί ήμουν άδολος και πορεύθηκα ίσια και καθαρά.