Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ "δημιουργία, ξανά!" και της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΣ στις ερχόμενες εκλογές

Την κοινή τους κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές με το όνομα «δημιουργία, ξανά!» ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη 22 Μαΐου, η «δημιουργία, ξανά!» και η Δράση-ΦΣ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στόχος της κοινής καθόδου των δύο κομμάτων που θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους, είναι να υπάρξει στη Βουλή μια ενωμένη φωνή του μεταρρυθμιστικού χώρο, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική.

Λύση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο

Υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης για την υπέρβαση της κρίσης τάχθηκε ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του, στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη.
«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινή λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υπέρβαση της κρίσης», τόνισε μιλώντας σήμερα το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στην κατάμεστη αίθουσα της Bundespressekonferenz, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το εγχείρημα αυτό θα πετύχει με δεδομένο ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και στον «γαλλογερμανικό άξονα» μετά τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ.

Μετάλλια από τον Α.Σ. ΑΘΛΟ στο πρωτάθλημα ΤAE KWON DO στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Στις 12-13/ 05 /2012 Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα tae kwon do παιδών /κορασίδων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.) και την Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος.Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην Νεαπολη Θεσσαλονίκης και οι συμμετοχή αθλητών, φιλών και συγγενών ήταν πολύ μεγάλη γιαυτο και η μεγάλη διάρκεια των αγώνων από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδι και για τις δυο ημέρες του πρωταθλήματος.

Κλειστά αύριο όλα τα φαρμακεία- τέλος και στα δωρεάν φάρμακα!

Μπλόκο στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου βάζουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας λόγω μη εξόφλησης των τεράστιων οφειλών από τον Οργανισμό. Επίσης αύριο για 24 ώρες θα κατεβάσουν ρολά στα φαρμακεία τους μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Νέα βάσανα περιμένουν από αύριο Τετάρτη τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) να αναστείλει την πίστωση στον Οργανισμό, λόγω συσσωρευμένων οφειλών.

«Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη»

Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη.
Αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας και βοηθήστε μας να αλλάξουμε την εικόνα των στοιβαγμένων βιβλίων και των άδειων ξεχασμένων κτιρίων. Ελάτε μαζί μας, στις βιβλιοθήκες της περιοχής σας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης! Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις βιβλιοθήκες και τις δράσεις τους, ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούργιους φίλους.

To χρονικό της ΜΝΗΜΗΣ του ξεριζωμού του περήφανου Ποντιακού Ελληνισμού....

Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης*
Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ή μάλλον έτσι καθιερώθηκε να είναι, καθώς οι Πόντιοι όλης της οικουμένης αλλά και όσοι Έλληνες και όχι μόνο έχουν ιστορική συνείδηση και γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει Πόντος απο τα χρόνια του Ιάσονα και των αργοναυτών μέχρι τις μαύρες μέρες του ξεριζωμού και της μεθοδικής εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, τιμούν τον Πόντο καθημερινά. Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν λαό να έχει ιστορική μνήμη,έγραψε κάποτε ο μεγάλος Μικρασιάτης συγγραφέας Στρατής Δούκας. Είναι μεγάλη υπόθεση η μέρα μνήμης.380.000 και πλέον άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους στο διάστημα 1916-1922, όλοι τους αναπόσπαστο κομμάτι μιας φυλής που κάποτε ονόμασε τον Πόντο γιατί αποτέλεσε γι αυτήν φιλόξενη πατρίδα για παραπάνω από 2800 χρόνια.

Κίνδυνος καθοδικού σπιράλ στην Ευρωζώνη

Για κίνδυνο ενός φαύλου κύκλου στην οικονομία της ευρωζώνης προειδοποιεί στην εξαμηνιαία του έκθεση ο ΟΟΣΑ. Αιτίες, το δημόσιο χρέος, η αναιμική ανάπτυξη και η αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ενός καθοδικού σπιράλ στην οικονομία της ευρωζώνης εξαιτίας της αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και του ασταθούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων έχει αρχίσει, αλλά αντιμετωπίζει εμπόδια από την αδύναμη ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ. για τη δολοφονία νεαρού Έλληνα από Αφγανούς

Από το Γραφείο Τύπου ΛΑΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Έλληνα από Αφγανούς στην Πάτρα είναι αποτέλεσμα της συνενοχής των ανεκτικών στη λαθρομετανάστευση πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με τις 11 παρατάσεις νομιμοποίησης και την κατά συρροή διευκόλυνση των μεταναστευτικών ροών, οδηγούν σε συνεχή αποθράσυνση τα κυκλώματα διακίνησης. Ηθικοί αυτουργοί είναι επίσης και οι ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, που σιγοντάρουν την παραμονή των λαθρομεταναστών επ’ αόριστον. Ο ΛΑΟΣ είναι σαφής: Άμεση απέλαση ΤΩΡΑ, αναστολή της εφαρμογής του «Δουβλίνο ΙΙ». Ακούστε την οργή του λαού, ακολουθείστε τη θέση του ΛΑΟΣ."

Αυτοί είναι οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. που χάνουν την έδρα τους λόγω Ντόρας

Στα ... κεραμίδια έχουν ανέβει οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. που ακόμα κι αν επαναληφθεί η πρωτιά του κόμματος στις εκλογές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω της συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Πρόκειται για τον Γιώργο Δεικτάκη στο Ηράκλειο, τον Κώστα Γύπαρη στα Χανιά και την Διονυσία Αυγερινοπούλου στην Ηλεία.
Ο κ. Δεικτάκης εξελέγη τρίτος στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Μάξιμο Σενετάκη.

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών – Τοποθέτησαν άγαλμα του Φιλίππου Β' σε κεντρική πλατεία

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι σκοπιανοί. Μετά την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που το αποκαλούν Έφιππο Πολεμιστή τώρα έβαλαν σε άλλη πλατεία άγαλμα του Φιλίππου Β' πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου.Άγαλμα του Φιλίππου Β' τοποθετήθηκε, σήμερα, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που υπάρχει εκεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία οι Κυριάκος Βελόπουλος και ο Παύλος Μαρκάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κυρίους Κυριάκο Βελόπουλο και Παύλο Μαρκάκη.  Κατά τη συνάντηση, οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία.

Τα μάτια του λαού το είδαν, το βίωσαν…

Παπαβασιλείου Θ. Βάϊα
Εκπαιδευτικός Α/θμιας

Έπειτα από την «ηχηρή» απουσία της κας Ρεπούση (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιστορία και Ιστορική Εκπαίδευση,Τομέας Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών ΠΤΔΕ,ΑΠΘ νυν βουλευτής ΔΗΜΑΡ) από τη Βουλή την ημέρα που εκρινε ο πρόεδρός της κος Πολύδωρας να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή,τα σενάρια ξετυλίγονται. Έχει το ηθικό δικαίωμα εκπρόσωπος βουλευτής να εκφράζει την προσωπική της και μόνο θέση, σε μια ιστορική χρονική περίοδο που επίσημα τιμά η ελληνική πολιτεία ως ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ποιες είναι οι ιστορικές μαρτυρίες οι οποίες καθοδηγούν την εν λόγω ιστορικό να έχει άλλες αντιλήψεις ως προς τα διαδραματισθέντα φρικιαστικά γεγονότα;

2ο κύκλο “Κυριακάτικων Μουσικών Ξυπνημάτων” ξεκινά ο Δήμος Κιλκίς

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν κατά την περσινή χρονιά, τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” η νέα σειρά μουσικών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς, επιστρέφουν και πάλι στην πόλη του Κιλκίς προκειμένου να συνοδέψουν και φέτος ευχάριστα και μελωδικά τον πρωινό καφέ της Κυριακής. Σκοπός της δημοτικής αρχής Κιλκίς με τη διοργάνωση των “Κυριακάτικων Μουσικών Ξυπνημάτων” είναι αφενός η πόλη να αποκτήσει μουσικό χρώμα και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες, τοπικά συγκροτήματα, ωδεία και μουσικά σύνολα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Εκδήλωση ενημέρωσης και συμβούλευσης για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

Αφουγκραζόμενη την οικονομική δυσχέρεια και την υψηλή ανεργία της χώρας μας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η iCon International Training (www.icon.gr) αποφάσισε να πραγματοποιήσει δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Είναι ευκαιρία για κάθε άτομο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναν ανταγωνιστικό τίτλο σπουδών με διεθνή αναγνώριση και παράλληλα ένα εισιτήριο για επαγγελματική σταδιοδρομία, να δηλώσει συμμετοχή έγκαιρα!

«Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση τραυματισμών στο σχολικό περιβάλλον»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς συνδιοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
Το θέμα «Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση τραυματισμών στο σχολικό περιβάλλον» θα εισηγηθεί ο κ. Στυλιανός Ξυδάκης, ιατρός της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ο οποίος, επιπροσθέτως, θα προβεί στην επίδειξη ναρθηκοποίησης άκρων. Τόσο το υλικό της επίδειξης όσο και ο ορθοπεδικός εξοπλισμός των σχολείων που θα ακολουθήσει, συνιστά ευγενική χορηγία του κ. Παναγιώτη Γιαννούλη, ιδιοκτήτη του εργοστασίου ΑΝΑΤΟΜΙΚ, στη Νέα Σάντα.

Διοργάνωση σεμιναρίων υφαντικής ταπισερί στη Γουμένισσα

Συνδυάστε ξεκούραση και δημιουργικότητα, με μια απόδραση λίγων ημερών στην Γουμένισσα και το μαγευτικό ανοιξιάτικο Πάικο Όρος. Μυηθείτε στην παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη τέχνη της ταπισερί-διακοσμητικής υφαντικής, μυηθείτε στην παραδοσιακή και μαγευτική διαδικασία της βαφής νημάτων, χαλαρώστε με περιπάτους στις χωμάτινες διαδρομές με τους αμπελώνες, δοκιμάστε την τοπική κουζίνα και τις ντόπιες γεύσεις.

Αγώνας δεξιοτεχνίας για ποδήλατα στο Κιλκίς

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Αγώνας Δεξιοτεχνίας που συνδιοργάνωσαν ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α Κιλκίς και ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς.  Πάνω από 80 παιδιά όλων των κατηγοριών βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Ειρήνης για να λάβουν μέρος στον αγώνα.
Πριν ολοκληρωθεί η τελευταία κατηγορία μια δυνατή μπόρα έκανε επικίνδυνη την πίστα λόγω ολισθηρότητας με αποτέλεσμα να αναβάλλουμε το τελευταίο σκέλος του αγώνα, αλλά η πλειοψηφία των αθλητών είχε ήδη αγωνιστεί.

“Άνοιξη των Παιδιών” 2012 του δήμου Κιλκίς

Αθλοπαιδιές αλλά και ομορφιές της φύσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί συμμετέχοντες στην «Άνοιξη των παιδιών”, που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά σε υπαίθριους χώρους της πόλης ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.) του Δήμου Κιλκίς.

Στα “3α Ζαχαριάδεια” της Θεσσαλονίκης Διακρίσεις από “τους μικρούς”. Πολύ καλή εμφάνιση και των βετεράνων αθλητών του ΓΑΣΚ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγιναν το Σάββατο στο “Καυταντζόγλειο” στάδιο της Θεσσαλονίκης οι αγώνες με την επωνυμία “3α Ζαχαριάδεια” με διοργανωτές τον ΓΣ Ηρακλή Θεσσαλονίκης και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, που ήταν αφιερωμένοι στον μεγάλο δάσκαλο του στίβου Νίκο Ζαχαριάδη. Ο ΓΑΣ Κιλκίς τίμησε τον «Κύριο Νίκο Ζαχαριάδη» με την παρουσία τόσο των αθλητών του όσο και των ανθρώπων του συλλόγου στους αγώνες.

Εκδήλωση στην Αργυρούπολη Κιλκίς για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογός Αργυρούπολης διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2012, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στην Αργυρούπολη εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των προγόνων μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στην περιοχή Ζωγράφου Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν σήμερα (22.05.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 18 έως 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην περιοχή Ζωγράφου Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου του οχήματος που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
· δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους (22,9) γραμμαρίων,
· δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (7) γραμμαρίων και
· ένα κουτί που περιείχε (30) ναρκωτικά δισκία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

7ο Φεστιβάλ με οικολογικά, βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αναπληρωτής  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης και ο εκδότης της εφημερίδας «Οικολογία και Περιβάλλον» Σάββας Παντελιάδης σας προσκαλούν στην 7η Έκθεση Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, από τις 18:00 έως τις 22:00, στους κήπους της Περιφέρειας (Πρώην Νομαρχία, Βασ. Όλγας 198). Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 40 βιοκαλλιεργητές από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σαμαράς: «Ο κ. Τσίπρας είναι αφελής και επικίνδυνος»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναρωτιόμασταν ο κ. Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος; Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου (και μάλιστα μέσα στο Παρίσι) δείχνει ότι είναι και αφελής και επικίνδυνος. Διότι μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας. Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Σεμινάριο ANTIGRAVITY YOGA του γυμναστηρίου Kinesis Κιλκίς

Στα πλαίσια της συνεχείς αναβάθμισης των προγραμμάτων εκγύμνασης το γυμναστήριο Kinesis παρακολούθησε την νέα τάση πάνω στην Yoga το σεμινάριο Antigravity Yoga. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Nikopolis στην Θεσσαλονίκη στις 19-20 Μαΐου από την Balatsinos Fitness Shool. Το πρόγραμμα ήταν πολύ πλούσιο και έτσι η εκπαιδευτές του γυμναστηρίου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια πάνω στα εξής Pilates, Mini Balls Pilates, Asthanga Yoga,Vinyasa Yoga, Dynamic Pilates και Aerofight. Κάποια από αυτά θα ενσωματωθούν σύντομα στο πρόγραμμα του γυμναστηρίου Kinesis.

Στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Στη γερμανική πρωτεύουσα σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για επαφές με την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς. Τεράστιο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Παρίσι. Μετά το Παρίσι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς. Στις 4 ώρα Ελλάδας θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Αριστεράς Κλάους Έρνστ καθώς και τον επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στις συνομιλίες αυτές ο Α. Τσίπρας θέλει να εξηγήσει στο αδελφό κόμμα τις θέσεις του για το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ

Καταβάλλεται σήμερα, μαζί με τη σύνταξη του Ιουνίου, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του 2012 από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Με βάση τα συνολικά ποσά εισοδήματος από κύριες, επικουρικές κ.λπ συντάξεις, καθώς και από μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα για το έτος 2011, η κλιμάκωση στο ποσό διαμορφώνεται ως εξής:

Ισχυρός σεισμός στη Βουλγαρία. Έγινε αισθητός και στο Κιλκίς

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Κιλκίς.
Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, με αποτέλεσμα κάτοικοί της να βγουν στους δρόμους, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, 23 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Σόφιας. Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της βουλγαρικής πρωτεύουσας ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς

- ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Δείτε ΕΔΩ
- ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Δείτε ΕΔΩ

Ηχογράφηση του νέου CD του κιλκισιώτη μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη

Την συμβολική ημέρα γένεσις και θανάτου του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καφάβη,είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την ηχογράφηση του δεύτερου cd με μελοποιημένα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή απο τον Αθανάσιο Σίμογλου, με την Σόνια Θεόδωρίδου, την Οrchestra Μοbile και τον Θεόδωρο Ορφανίδη στην μουσική διεύθυνση.Οι ηχογραφήσεις ξεκινούν την πρώτη Αυγούστου στο Βερολίνο με το cd να κυκλοφορεί παγκοσμίως τον προσεχή Νοέμβριο. Μετά από την μεγάλη επιτυχία του πρώτου cd με τίτλο Cavafy- Shades of love... που κυκλοφόρησε πέρυσι, ο συνθέτης που έκανε μεγάλη αίσθηση με την ευαισθησία με την οποία ντύνει τον λόγο του Καφάβη, μας καταθέτει την δεύτερη εργασία του με την Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου πλαισιωμένη απο την Οrchestra Mobile και τον Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.

ΕΣΔΔΑ: Αναβολή των εξετάσεων λόγω εκλογών, μετάθεση τον Ιούλιο

Tη μετάθεση των γραπτών εξετάσεων των μαθημάτων του προκαταρκτικού σταδίου ου 22ου διαγωνισμού εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης(ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Η εξετάσεις θα γίνονταν στις 26-27 Μαΐου και πλέον μεταφέρονται για τις 14 και 15 Ιουλίου 2012.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Γεγονός πια ο πολιτικός γάμος – Πατριωτικό μέτωπο Σαμαρά – Ντόρας – Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες – Λεπτομέρειες για τη συνεργασία·Άλλος.. Τσίπρας σε Παρίσι – Βερολίνο – Άλλ’ αντ’ άλλων δήλωσε πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ·Δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο – «Ναι, θα δεχτούμε μικρές αλλαγές στο Μνημόνιο»
ΑΥΓΗ ·Ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές: -Καθαρή νίκη για Ελλάδα και Ευρώπη·EUROSTAT- Το ελληνικό παράδοξο: Υψηλή η φορολογία – χαμηλά τα έσοδα·Ρουπακιώτης – συνδικάτα – Παγώνουν οι ρυθμίσεις για μετενέργεια και συμβάσεις

Λεωφορείο έπεσε στο γκρεμό - 12 φοιτήτριες είναι νεκρές - Ημέρα πένθους η Τρίτη για την Αλβανία

Εκτός από τις φοιτήτριες νεκρός είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.
Στους 13 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο τροχαίο που σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή στη Χιμάρα, όταν λεωφορείο με περίπου 50 φοιτητές κατέπεσε σε γκρεμό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκροί είναι 12 φοιτήτριες του πανεπιστημίου "Αλεξάντερ Τζουβάνι" του Ελμπασάν και ο οδηγός του λεωφορείου. Πάνω από 25 είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που περνούσε από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ο Τριγωνοψαρούλης στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Εγώ, ο Τριγωνοψαρούλης και οι φίλοι μου, σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να απολαύσετε τις περιπέτειες μας στο βυθό. Η κατάδυση θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 , στις 8.30΄μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Σας περιμένουμε! 
Κουκλοθέατρο με την τεχνική του μαύρου θεάτρου 
Σενάριο σε ελεύθερη διασκευή: Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου (από 3 βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη)
Σκηνογραφία- Κούκλες : Virginia Davtseva
Σκηνοθεσία : Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου

Σπίτια και Πολυκατοικίες

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου
Φοιτητής του τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ.
Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Τις τελευταίες μέρες και μετά από την ανοιχτή πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά βλέπουμε πολλά ενοικιαστήρια σε σπίτια και πολυκατοικίες. Όλοι σπεύδουν να δηλώσουν (όχι στην εφορία όπως θα έπρεπε αλλά σε κανάλια και social media) τις μόνιμες(;) κατοικίες τους. Ακούμε λοιπόν υποψήφιους διαφόρων κομμάτων, εντός και εκτός συνόρων του Κιλκίς, να λένε ότι το σπίτι τους είναι η Νέα Δημοκρατία. Ξαφνικά έγινε ο Αντώνης Σαμαράς διαχειριστής της πολυκατοικίας όπου όλοι διέμεναν αλλά κανείς δεν πλήρωνε το… νοίκι;

Το ‘χουμε;

Γράφει ο Αλέξανδρος Μπίστης
μέλος ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Μιλώ για τη ζωή μας· δεν θα τη χαρίσουμε!
Είναι η ώρα για νέο ήθος σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Η ώρα να αναστήσουμε τη σκέψη και τον ορθό λόγο. Τη συμμετοχή και τη δράση. Τη συνεννόηση. Είχαμε ξεχάσει να επικοινωνούμε. Είχαμε κλειστεί στις ανασφάλειές μας, στη μοναξιά μας, στους φόβους μας. Κολλημένοι με την πλάτη στον τοίχο του φέισμπουκ, «εγκλωβισμένοι πίσω από τα 140 κάγκελα του τουίτερ» (@TTsanaklidou) , βουλιαγμένοι στον καναπέ της τηλοψίας. Επιβιώναμε με αντικαταθλιπτικά και ντραγκς. Κοιτούσαμε τον διπλανό μας με μισό μάτι. Δεν εμπιστευόμασταν κανέναν, ιδίως τον εαυτό μας. Όλοι εναντίον όλων κι ο καθένας μόνος του. Αυτό θέλαμε για τη ζωή μας;