Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

“Άνοιξη των Παιδιών” 2012 στο δήμο Κιλκίς

Πληθώρα ψυχαγωγικών αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος οι μικροί συμμετέχοντες στην «Άνοιξη των παιδιών”, που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.) του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.  Πρόκειται για ένα τριήμερο δράσεων για παιδιά δημοτικού σχολείου και όχι μόνο, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την επαφή τους με τη φύση, μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες σε υπαίθριο χώρο.

Ανταλλαγή ρούχων στον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου, διοργανώνει ανταλλαγή ρούχων κάθε Παρασκευή από 19.00 έως 21.00 στα γραφεία του στον 1ο όροφο της Κοινότητας Γοργόπης. Όποιος θέλει μπορεί να παίρνει και να δίνει ρούχα για παιδιά και μεγάλους. Η ενέργεια αυτή του συλλόγου γίνεται για όλο τον κόσμο.

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 13 γυναικών για παραβιάσεις της νομοθεσίας για εκδιδόμενα πρόσωπα

Πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 17-05-2012, συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, για εντοπισμό εκδιδόμενων γυναικών σε υπαίθριους χώρους. Στο πλαίσιο αυτής, βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα σε βάρος οκτώ (8) αλλοδαπών και πέντε (5) ημεδαπών γυναικών. Οι ανωτέρω υποβλήθηκαν, από κλιμάκιο ιατρών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, με αρνητικό για όλες αποτέλεσμα για τον ιό HIV.

Ο Π. Ψωμιάδης συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στον προεκλογικό αγώνα της Παράταξης, στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για εκβίαση εταιρείας μέσω διαδικτύου

Απαιτούσε εκβιαστικά από διαδικτυακό περιοδικό τεχνολογίας στοιχεία του πελατολογίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας
Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση εκβίασης εταιρείας, που διαχειρίζεται διαδικτυακό περιοδικό Τεχνολογίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά τη βάση δεδομένων με το πελατολόγιο της εταιρείας, σε διαφορετική περίπτωση απείλησε ότι θα προέβαινε σε κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στο ηλεκτρονικό περιοδικό.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κύριοι Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης ανακοίνωσαν, σήμερα, την απόφασή τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά και έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Αριστερά: Αντιδράσεις στην πρόταση Μέρκελ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κατηγορηματικά αντίθετος με την πρόταση της κ. Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ, είναι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος μάλιστα κάλεσε την κ. Μέρκελ αν επιμένει στο δημοψήφισμα, ας το κάνει η ίδια στη χώρα της.

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Σε απάντηση προς τις σχετικές με το δημοψήφισμα δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:  "Στις έξωθεν παρεμβάσεις, το ΠΑΣΟΚ έδωσε καθαρή και άμεση απάντηση. Από τη δική μας όμως εθνική σκοπιά, το μεγάλο θέμα είναι ότι η χώρα, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κυβέρνηση και στέλνει διεθνώς την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας.
Ο κ. Τσίπρας παίζει εκλογικά ζάρια στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Δεν αντιλαμβάνεται τι και πώς διακυβεύεται στην Ευρώπη. Δεν αντιλαμβάνεται ότι πολιτικοί του ίδιου τύπου με αυτόν υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όλοι μαζί, κατά λάθος ή λόγω τοπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, μπορούν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα με το λογαριασμό να τον πληρώνει πρώτη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός."

Απάντηση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ πρόταση Μέρκελ

Σχετικά με την πρόταση της κας Μέρκελ για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:  "Η Γερμανίδα Καγκελάριος επεμβαίνει προκλητικά και προσβλητικά στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας.  Το δημοψήφισμα αποφασίζεται από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα θεσμικά όργανα και όχι καθ’ υπόδειξη ξένων παραγόντων.  Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να διεξαχθεί αυτή τη στιγμή διότι κατά το Σύνταγμα η απόφαση λαμβάνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία όμως διαλύεται εν όψει των εθνικών εκλογών. Η κα Μέρκελ πολέμησε λυσσαλέα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, τον περασμένο Οκτώβριο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την έγκριση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Πολέμησε λυσσαλέα μαζί με άλλους, τη δυνατότητα έκφρασης του ελληνικού λαού. 
Ας μας αφήσει τώρα ήσυχους να επιτελέσουμε το καθήκον μας."

Απάντηση Καρατζαφέρη στη δήλωση Μέρκελ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η προτροπή της κας Μέρκελ δεν είναι μόνον απαράδεκτη παρέμβαση είναι ένα ακόμη προκλητικό λάθος της Γερμανικής πολιτικής που μας εξοργίζει. Επί της ουσίας, ούτως ή άλλως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι ένα δημοψήφισμα. Και το αποτέλεσμά τους ας είναι βέβαιοι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ότι θα είναι Ευρωπαϊκό. Θα είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο Ευρώ. Μπορεί να είμαστε, και δίκαια, οργισμένοι. Να είμαστε επαναστατημένοι αλλά δεν παύει πάνω από όλα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, να είμαστε υπεύθυνοι Έλληνες Πατριώτες."

ΠΑΣΟΚ προς Μέρκελ: «Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων»

Σχετικά με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής: «Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών. Ζήτημα δημοψηφίσματος συνεπώς δεν τίθεται. Ο σεβασμός στη συνταγματική τάξη και τους λαούς όλων των κρατών-μελών είναι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σαμαράς: «Η πρόταση Μέρκελ είναι ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ.  Επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες.
Δικαιούται, όμως, ο Ελληνικός λαός το σεβασμό των εταίρων του.
Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος –και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό- είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».

Α. Τσίπρας: «Δεν είμαστε προτεκτοράτο της Μέρκελ»

Ιδιαιτέρως σκληρή η δήλωση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος.  «Η Κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους.

Δημοψήφισμα για το ευρώ μαζί με τις εκλογές πρότεινε η Μέρκελ στον Κ.Παπούλια

Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη, μετέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενόχληση εκφράζουν τα κόμματα για τη νέα παρέμβαση Μέρκελ, ενώ κακή βρίσκει την ιδέα του δημοψηφίσματος και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς.

Ψήφισμα 41ου τακτικού συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η εμφάνιση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής που δημαγωγούν και ντύνονται με τον μανδύα του σωτήρα του λαού είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε μετανάστες, σε φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε οποιονδήποτε δεν χωρά στα δικά τους πρότυπα.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. στην ANATOMIC HELP

H Anatomic Help με χαρά αποδέχτηκε το αίτημα των μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. να επισκεφτούν την εταιρεία. Οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Μάρδα, ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Γιαννούλη στις εγκαταστάσεις της, ενημερώθηκαν για την δομή και την λειτουργία της και συζήτησαν για τα άμεσα σχέδια της για το μέλλον. Οι φοιτητές δήλωσαν άκρως ικανοποιημένοι από το επίπεδο φιλοξενίας της εταιρείας αλλά και πολύ εντυπωσιασμένοι από τις τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτει η Anatomic Help!

Πρόσκληση στα "Γ' ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2012"

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τη βοήθεια των απανταχού «Φίλων ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ», διοργανώνει αγώνες στη μνήμη ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ, με την επωνυμία «Γ΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ». Οι αγώνες θα γίνουν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, το Σάββατο 26-5-2012 με ώρα έναρξης 17:00.
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΜΟΥΣΕΙΑ – ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Κληρονομιά εξ αδιαιρέτου με την παρούσα και την επόμενη γενιά

Του Παύλου Πασσαλίδη
Με αφορμή τη διεθνή ημέρα Μουσείων δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας για τα μουσεία, που δεν είναι μόνο φορείς μνήμης και ιστορίας, αλλά και κομμάτια της ζώσας πραγματικότητας. Τα αντικείμενα των μουσείων, τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι ανήκουν στην κοινωνία και όχι μόνο σ’ αυτούς που λόγω θέσης τα προστατεύουν, ώστε να τα παραδώσουν στις επόμενες γενιές. Η προστασία, η έρευνα και η μελέτη αποκτούν νόημα μόνο όταν τα πολιτιστικά αγαθά γίνονται κτήμα της κοινωνίας, τοπικής και ευρύτερης. Για εμάς, η ανάδειξη και προβολή του τοπικού μας πολιτισμού αποτελεί υποχρέωση προς τις προηγούμενες, την παρούσα και τις επόμενες γενιές.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς στηρίζει την τέχνη και την κοινωνική προσφορά, με την υποστήριξη κυπρίων εθελοντών

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) με πρωτοβουλία του Προέδρου της κου Νικόλαου Αβραμίδη, υλοποιεί 2 διακρατικά προγράμματα GRUNTDVIG με επίκεντρο τον εθελοντισμό. Τα προγράμματα ενισχύουν τη διεθνή συνεργασία της ΚΔΕΚ, επιτρέπουν την μεταφορά εμπειριών και καλών πρακτικών και δίνουν την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να αξιοποιήσει το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό. Για τις ανάγκες του διακρατικού προγράμματος Grundtvig – Σχέδια Εθελοντισμού για Άτομα Μεγαλύτερης Ηλικίας με τίτλο «Ενδυνάμωση των Νέων Μέσω της Τέχνης» η ΚΔΕΚ φιλοξενεί για 3 εβδομάδες, 2 εθελοντές από την Λεμεσό της Κύπρου – την κα Έλενα Μαρκίδου και τον κο Γεώργιο Χατζηφυλάκτου, πολίτες με πολύχρονη κοινωνική προσφορά και δράση που εκπροσωπούν την ΜΚΟ «Κιβωτός Ελπίδα» της Λεμεσού.

Το σχόλιο αναγνώστη της ημέρας: ¨Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ"

ΓΡΑΦΕΙ ΗΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Θ. ΒΑΪΑ
Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία οι άνθρωποι ζουν και δρουν στην καθημερινότητά τους με γνώμονα την ανάπτυξη και παράλληλα την πρόοδο, όπως επιτάσσει ένα ελεύθερο και αδέσμευτο πολιτικό σύστημα. Η ύπαρξη νόμων και κανόνων δημιουργεί το ασφαλές περιβάλλον και τις συνθήκες προόδου για το κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό περιβάλλον.
Τι γίνεται όμως όταν διαταραχθούν βίαια όλα τα στοιχεία που συνδιαμορφώνουν το κλίμα ευμάρειας χωρίς καμιά προειδοποίηση και εντελώς απρόσκλητα;
Ενθυμούμαι την περίοδο της ζωής μου, 5 χρονών παιδίσκη τότε (πριν από 40 περίπου έτη)σε μια επαρχιακή πόλη η ζωή κυλούσε ήρεμα, απαίδευτα, αβασάνιστα στη γειτονιά μου, η οποία και μορφή είχε και ουσία, αν σκεφτεί κανείς πως δεν υπήρχαν «τοίχοι» για να εμποδίζουν την επικοινωνία των ανθρώπων και το μικρό καθισματάκι της γιαγιάς ή του παππού, της μαμάς και του μπαμπά βρισκόταν (άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο) στην ίδια θέση πρωί βράδυ, περιμένοντας πότε θα ξεκουραστεί η παρέα για πει τα νέα της ημέρας, καλά, χαρμόσυνα, δυσάρεστα… Ακόμη δεν είχε μπει σε περίοπτη θέση η ΤΙΒΙ που το καθήκον της επιβάλλει να μην κοιταζόμαστε πια στα μάτια, να μην συνομιλούμε και κυρίως να μην σκεφτόμαστε…

Προσφορά του «ΜΠΙΤΕΝ ΦΑΤΕΝ» στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς


Μια ευχάριστη έκπληξη είχαν σήμερα Παρασκευή τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς στο πρόγραμμα της Τραπεζαρίας. Νοστιμιές και πικάντικες γεύσεις για όλους από το Ψητοπωλείο ¨Μπίτεν Φάτεν¨ 21ης Ιουνίου 107 στο κέντρο του Κιλκίς. Τα παιδιά υποδέχτηκαν με χαρά τα εδέσματα και το πρόγραμμα Αυτοεξυπηρέτησης - Τραπεζαρίας εξελίχθηκε κανονικά.
Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τη διεύθυνση του καταστήματος ¨Μπίτεν Φάτεν¨ για την ευγενική προσφορά τους.

Οι αστυνομικοί παίζουν ποδόσφαιρο


Την Τρίτη (22.05.2012) και την Πέμπτη (24.05.2012) υπό την αιγίδα του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός αγώνας αντίστοιχα, του 12ου Πρωταθλήματος Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.
Αναλυτικότερα:
· Την Τρίτη (22.05.2012) με ώρα έναρξης και των δύο αγώνων την 17:00΄ θα διεξαχθούν οι παρακάτω ημιτελικοί αγώνες:

Επιμνημόσυνη δέηση στη Γουμένισσα

Η Δημοτική Κοινότητα και η ΠΕΑΕΑ Γουμένισσας θα τελέσουν την Κυριακή   27-5-2012 και ώρα 11 π.μ. την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των 52 εκτελεσθέντων πατριωτών στη Γουμένισσα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για επεισόδιο στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν σήμερα (18.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ομογενείς 31 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της κλοπής.

Συνελήφθη 31χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στην Παραλία Κατερίνης Πιερίας

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης πέτυχαν χθες (17.05.2012) το βράδυ τη σύλληψη, 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στην Παραλία Κατερίνης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 31χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθη 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας για κλοπές από πολίτες σε χώρο λαϊκής αγοράς στην Έδεσσα

Συνελήφθη χθες (17.05.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας 21 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». Ειδικότερα, σε χώρο της λαϊκής αγοράς της Έδεσσας Πέλλας, εκμεταλλευόμενη συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν, εντοπίστηκε να έχει αφαιρέσει πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αριδαία Πέλλας

Σήμερα (18.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 1,5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας – Εξαπλάτανου Πέλλας, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας ημεδαπός 49 ετών και δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 30 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας.

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών δικύκλων στην περιοχή των Σερρών

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος τριών ατόμων
Σχηματίσθηκε δικογραφία, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, σε βάρος τριών ημεδαπών 16, 19 και 22 ετών για κλοπή κατά συναυτουργία. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2011 – αρχές Μαΐου 2012, αφαίρεσαν (4) δίκυκλες μοτοσυκλέτες και (2) μοτοποδήλατα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Σερρών, τα οποία είτε χρησιμοποιούσαν αυτούσια είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να τοποθετήσουν ανταλλακτικά τους σε δικά τους δίκυκλα.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Το κερασάκι των εκλογών

Γράφει ο Ηλίας Αβραμίδης 
Όλα ξεκίνησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που έτυχε να συγκατοικήσουν δυο γόνοι πολιτικών οικογενειών, εσώκλειστοι σε αυτά τα γνωστά πανεπιστήμια της εσπερίας που παράγουν πολιτικούς για τρίτες χώρες. Εκεί λοιπόν μακριά από τη ζώσα πραγματικότητα της χώρας μας, ανέπτυξαν ένα συνονθύλευμα ιδεών, που αποτελεί από λίγο έως πολύ κοινό στοιχείο των μακράν της χώρας ευρισκομένων πατριωτών μας, με χαρακτηριστικά ένα τον ιδιόμορφο εθνοκεντρισμό, φτωχά ελληνικά και ελλιπή ενσωμάτωση της τοπικής αγγλοκελτικής κουλτούρας.

Βάλε …βγάλε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση! Το παρασκήνιο ενός προαναγγελθέντος …νεκρού συστήματος…

Σήμερα σε λειτουργία, αύριο εκτός. Και ξανά από την αρχή. Κάπως έτσι εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέσω του οποίου όλοι οι ασφαλισμένοι προμηθεύονται τα φάρμακά τους καθώς οφείλουν να το χρησιμοποιούν όλοι οι γιατροί.
Κι ενώ μια νέα πλατφόρμα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης άρχισε να λειτουργεί την περασμένη Δευτέρα, και αφού είχε «πέσει» φυσικά το προηγούμενο μοντέλο, τελικώς και η νέα εφαρμογή βγήκε εκτός.

«Κλειδωμένη» η συμφωνία επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ

Λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και εντός της ημέρας, όπως διαβεβαιώνουν επιτελικά στελέχη της Συγγρού. Πάντως, το άνοιγμα προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο δεν φαίνεται να έχει την ίδια ανταπόκριση εκ μέρους τους.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η τελική συμφωνία θα συνοδεύεται από «κείμενο αρχών» που θα ασπάζονται οι δύο πλευρές, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα συμμετάσχει μεν στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν θα αναστείλει τη λειτουργία της.

Ντιμπέιτ με Τσίπρα θα ζητήσει ο Σαμαράς

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται έτοιμος να πει αυτή την φορά το «ναι» στις τηλεμαχίες καθώς όπως εκτιμούν συνεργάτες του, η άρνηση του κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο του στοίχισε. Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς θα αφήσει στις άκρες τους όποιους ενδοιασμούς είχε και αναμένεται να ζητήσει τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να αναδείξει ότι ο Α. Τσίπρας με την στάση του και τις θέσεις του κόμματός του επιδιώκει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Πως διεξάγονται οι εκλογές με λίστα

O εκλογικός νόμος που ισχύει είναι σαφής. Οι δεύτερες εκλογές εντός 18μήνου διεξάγονται με λίστα. Την σειρά των υποψηφίων στις λίστες, αποφασίζουν αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να αλλάξουν την σειρά των υποψηφίων που έχουν ήδη εκλεγεί, μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν τους δεσμεύει δηλαδή η σειρά εκλογής των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εκλογές.

Μακριά από την κρίση οι Έλληνες της Σαγκάης

Η ελληνική παροικία της Σαγκάης κάνει χρυσές δουλειές στην Κίνα και προβληματίζεται για το μέλλον της Ελλάδας στα συμφραζόμενα της ευρωκρίσης. Η Ελλάδα όμως φαίνεται πως έχει χάσει το κινεζικό τρένο... Η ελληνική κρίση γνωρίζει μια ακόμη κλιμάκωση. Η οικονομία βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης, η ανεργία καλπάζει και η χώρα οδεύει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση με αβέβαιη έκβαση. Χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα τους, αναζητώντας σε χώρες του εξωτερικού την τύχη τους. Οι ελληνικές παροικίες στην Ευρώπη υποδέχονται όλο και περισσότερους συμπατριώτες. Η μικρή ελληνική παροικία στην Σαγκάη της Κίνας παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην πατρίδα.

Θέσεις εργασίας

Δείτε 

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "ΟΧΙ στα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ"

Να μην πληρώσουν φέτος, χαράτσι οι αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (αιτήσεις για την καταβολή επιδοτήσεων) και να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν πέρσι .
Οι ΕΑΣ , που έχουν αναλάβει τη σύνταξη των δηλώσεων, ζητάνε από τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πληρώσουν 30 ευρώ και περισσότερο ανάλογα με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια ανά δήλωση, κάτι που αντιτίθενται στη συμφωνία που έχει κάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ως γνωστόν, πέρυσι η ΠΑΣΕΓΕΣ εισέπραξε 105 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει να κάνει τις δηλώσεις καλλιέργειας των αγροτοκτηνοτρόφων δωρεάν για τα έτη 2011- 2012 - 2013. Αντί να συμβαίνει αυτό, ζητάνε από τους αγρότες να πληρώσουν χαράτσι για να κάνουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, ενώ πέρυσι κάτω και από την πίεση της ΠΑΣΥ αναγκάστηκαν στο τέλος σε πολλές περιοχές οι ΕΑΣ να παραλαμβάνουν, όπως όφειλαν, δωρεάν τις δηλώσεις καλλιέργειας.

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Βαρυσήμαντη ομιλία Σαμαρά στην Κ. Ο. της Ν .Δ. – « Η Ελλάδα εκτός Ευρώπης σημαίνει γενική κατάρρευση»! – Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στην καταστροφή·Σίγουρη η επανένταξη της Ντόρας στη Ν. Δ. – Ίσως και σήμερα η επίσημη προσχώρηση – Θετική η συζήτηση και για τον Γ. Καρατζαφέρη·Καθησυχαστική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη - «Με αποτελεσματικό τρόπο θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή κατά της Ελλάδας»!
ΑΥΓΗ ·Θρύψαλα η κινδυνολογία – Επικίνδυνο παιχνίδι για την Ευρωζώνη οι εικοτολογίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποιούν Ευρωπαίοι πολιτικοί΄ και τραπεζίτες ·Αλέξης Τσίπρςα – Λαϊκή εντολή για οριστικό τέλος στο Μνημόνιο ·Αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις στη Γερμανία

19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ»

Γράφει η
Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου
Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

Αφιερώνεται στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων, που αφανίστηκαν βίαια, βάρβαρα, βάναυσα από το Τουρκικό Κράτος, στην καταστροφή του Ελληνισμού της Ανατολής.
Αντί προλόγου: Η πορεία του Ελληνισμού της Ανατολής συγκροτεί μια σπουδαία αλλά και τραγική πτυχή της νεοελληνικής ιστορίας. Ακριβώς γι’ αυτό, η εβδομηντάχρονη παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κράτους, που οφείλει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν, μας άφησε ιστορικά «αδικαίωτους» Πόντιους, Θράκες, Μικρασιάτες, όλους τους Έλληνες. Γιατί η ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής, οδηγεί στην αποκάλυψη μιας μοναδικής πορείας του ελληνικού κόσμου, ο οποίος, ακολουθώντας το μοναχικό του δρόμο, δημιούργησε το δικό του ελληνικό πολιτισμό, μέρος της θαυμαστής και ανθρωποκεντρικής πολυμορφίας του ελληνικού κόσμου.