Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: "Απεργία στις 23 Μαΐου 2012 και ταυτόχρονη αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ"

"Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία.
Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται.
Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν.
Οι «αρμόδιοι υπουργοί» αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες.
Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 €.
Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.
Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Π.Φ.Σ., των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά και παρουσία πολλών προέδρων μεγάλων συλλόγων
ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ

Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς – 2η Συνάντηση Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Το σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2012 ο Ο.Σ. Κιλκίς φιλοξένησε τη 2η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των καταρρακτών και της γαλάζιας λίμνης στο Σκρα, με εκπροσώπους από 10-11 συλλόγους. Η διανυκτέρευση των ορειβατών έγινε σε αντίσκηνα στον υπαίθριο χώρο δίπλα στη λίμνη. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εκπροσώπων των συλλόγων και συζητήθηκαν θέματα ορειβατικού ενδιαφέροντος. Κλείσαμε τη βραδιά με φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το κάτι άλλο», ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πέτρο και την κ. Ανθούλα για την περιποίηση και τη φιλοξενία τους.

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στα Ιωάννινα

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ( 2-3-4 Ιουνίου) ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς διοργανώνει εξόρμηση στα Ιωάννινα. Προγραμματίζεται για την Κυριακή ανάβαση στο Μιτσικέλι (υψ. 1.810μ.), βουνό ΒΑ της πόλης των Ιωαννίνων στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται η λίμνη των Ιωαννίνων αλλά και το σπήλαιο του Περάματος. Τα δύο παραπάνω αλλά και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη μαζί με το Κάστρο των Ιωαννίνων αποτελούν σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, τα οποία προγραμματίζουμε να επισκεφτούμε.
Κόστος συμμετοχής: 110 – 120 € /το άτομο ( 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο μέσα στα Ιωάννινα και μετάβαση με λεωφορείο)
Περιμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής σας το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο : 6946332913 (Ασλανίδης Νίκος)

Ορκίζονται αύριο οι 300 της νέας Βουλής

Ελάχιστα 24ωρα πριν από την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου θα έχουν όσοι αναδείχθηκαν βουλευτές από τις εκλογές της 6ης Μαΐου προκειμένου να «απολαύσουν» τα τυπικά προνόμια και την ικανοποίηση που απορρέει από την
εκλογική τους επιτυχία και την βουλευτική ιδιότητα. Έστω και αν η Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα είναι εξαιρετικά βραχύβια, οι υπηρεσίες της Βουλής έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υποστήριξη των βουλευτών που μετά την ορκωμοσία τους θα παραλάβουν τον Κανονισμό και θα κληθούν να συμπληρώσουν όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τους ίδιους και τους συνεργάτες που δικαιούνται, καθώς και την ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και την βουλευτική αποζημίωση που δικαιούνται και η οποία «τρέχει» από την 6η Μαΐου.

Πρωθυπουργός ο Πικραμμένος – Κάλπες στις 17 Ιουνίου

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί μετά από την τελική απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. Οι δε εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου. Ο κ. Πϊκραμμένος έχει προσέλθει στο προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση Λαπόρδα, Πασσαλίδη με αποστολή από τον Δήμο Valandovo Σκοπίων

Την Τρίτη 15/05/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Παιονίας κ. Αθανάσιου Ζ. Λαπόρδα και του Γενικού Διευθυντή της Α.Ν.Κ.Ι. κ. Παύλου Πασσαλίδη, με αποστολή από τον Δήμο Valandovo του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, η οποία αποτελούνταν από τον δήμαρχο της πόλης κ. Nikolce Curlinovski και τους συνεργάτες του, και αντιπροσώπους του Foundation Agricentre for Education με επικεφαλής την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των Σκοπίων Gordana Popsimonova, με θέμα την συνεργασία στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος Interreg III για την δημιουργία χώρου διάθεσης και συλλογής - ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Κοντά στη μαθητιώσα νεολαία ο δήμαρχος Παιονίας

Κοντά στη μαθητιώσα νεολαία της Γουμένισσας και του Ευρωπού, βρέθηκε ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας. Την Τρίτη 15 Μαΐου παρακολούθησε την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Λυκείου Γουμένισσας με θέμα "Το περιβάλλον και τα μεταλλεία στην περιοχή μας". Ο δήμαρχος εντυπωσιασμένος από την προσέγγιση του θέματος εκ μέρους των μαθητών, οι οποίοι παρουσίασαν τα θετικά και τα αρνητικά και των δύο πλευρών με αντικειμενικότητα και κοινωνική ευαισθησία, τους συνεχάρη και δήλωσε ότι μόνο μέσω της προόδου στην παιδία μπορεί η κοινωνία να προσμένει καλύτερες μέρες.

«ΒΡΑΔΙΕΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και τον καλλιτεχνικό οργανισμό «ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ»

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», διοργανώνουν και παρουσιάζουν την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1), ένα αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη (Βραβείο ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ), πλαισιωμένο από μία σειρά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τίτλο «Βραδιές Νέων Καλλιτεχνών», και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών περιλαμβάνονται χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, προβολές βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, εκθέσεις ζωγραφικής, ανοιχτές πρόβες χορευτικών και θεατρικών σχημάτων, καλλιτεχνικά εργαστήρια με αυτοσχεδιαστικά δρώμενα ανοιχτού χώρου, στυλιστικές επιδείξεις κ.λπ.

Ευχαριστήριο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία


Το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό για την δωρεά πιεσόμετρου για τις ανάγκες του Κέντρου.

Η γιορτή της Μεσοπεντηκοστής στην ενορία του Δημητρίου Κιλκίς

Παραδοσιακά και μεγαλόπρεπα η ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς εόρτασε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 την εορτή της Μεσοπεντηκοστής με αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας κ. Εμμανούηλ, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο και την συμμετοχή των ευσεβών Ορθοδόξων Χριστιανών. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνος της Παναγίας της Ελεούσας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος όπου τελέστηκε Αγιασμός και η επιστροφή της εικόνος στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: "Κρίμα για την Ελλάδα"

Αλήθεια, είναι δυνατόν, πολιτικοί αρχηγοί που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους και πολιτικοί αρχηγοί που έμαθαν να ζουν μέσα στα κόμματά τους με “δανεικά και αγύριστα”, να αντιληφθούν τί θα πει “πραγματική οικονομία” και ποιό είναι το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η στάση τους στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία;Η ύφεση βαραίνει όλο και περισσότερο πάνω από τη χώρα, η σωρευτική συρρίκνωση του ΑΕΠ υπερβαίνει το 20% από το 2008, η ανεργία ξεπέρασε το 22% (στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη), οι πάντες επισημαίνουν τους κινδύνους κατάρρευσης της χώρας, ενώ στο εξωτερικό μετρούν τις πιθανότητες ή το χρόνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη

Σύμφωνα με καθόλα αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές του matrix24.gr, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συμφώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στη ΝΔ και να ενταχθεί, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, στις λίστες της Συγγρού.
Πιθανότατα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η επιστροφή της κ. Μπακογιάννη γίνεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά για σύμπηξη μετώπου των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και της ανάγκης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς

Στήθηκαν κάλπες για τα πιροσκί
Νικήτρια η Ευκαρπία με 189 ψήφους

Με εξαιρετική επιτυχία, τόσο από άποψη συμμετοχής κόσμου, όσο και από οργανωτικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου ο διαγωνισμός παρασκευής Πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Η κεντρική πλατεία του χωριού γέμισε από κόσμο που δοκίμασε τα πιροσκία από τις πέντε ομάδες που έλαβαν μέρος, ψήφισε το καλύτερο γευστικά με τα ειδικά ψηφοδέλτια στην κάπλη που είχε στηθεί ενώ απόλαυσε ποντιακούς χορούς από τους πολιτιστικό Σύλλογο Παλατιανού, ΚΑΠΗ Κιλκίς, Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάρκου, πολιτιστικό σύλλογο Ηλιολούστου «τα Καρς» και πολιτιστικό σύλλογο Ευκαρπίας. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η φάρμα «Κουκάκη», κύριος χορηγός της διοργάνωσης, που διένειμε αριάνι.

Δήμοι: "Black out" στις υπηρεσίες λόγω ακυβερνησίας

Μια μεγάλη... άνω τελεία έχουν βάλει οι δήμοι της χώρας, τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών τους όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς η παρατεταμένη εκλογική περίοδος και η ακυβερνησία έχουν «παγώσει» κάθε δραστηριότητα που αφοράστην εύρυθμη συνέχεια του έργου τους, με μοναδική ίσως εξαίρεση, όπως αποκάλυψε και η aftodioikisi.gr, τη συγκέντρωση στοιχείων υπαλλήλων από το υπουργείο Εσωτερικών για απολύσεις -ελέω τρόικα- μετά τις εκλογές. Οι δήμοι, λοιπόν, με αφορμή τις μεγάλες τους ανάγκες σε ανταποδοτικούς τομείς εκπέμπουν «SOS» ζητούν εξαιρέσεις από το... απαγορευτικό. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που κάποιος δήμος προχωρήσει σε πρόσληψη, υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θα τη θεωρήσει παράνομη λόγω της απαγόρευσης.

Αλήθεια θα συνεχίσετε να καπνίζετε μετά από αυτό το βίντεο;


Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε σοκάρει. Δείχνει πως το κάπνισμα καταστρέφει τον οργανισμό μας. Πρόκειται για ένα βίντεο στα πλαίσια της μακροχρόνιας καμπάνιας που γίνεται εδώ και τουλάχιστον 3 δεκαετίες στις ΗΠΑ, κατά του καπνίσματος.
Πρωταγωνιστές στο βίντεο είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που κάποια στιγμή αποφασίζουν να ανάψουν ένα τσιγάρο. Στο βίντεο βλέπουμε την διαδρομή που ακολουθεί ο καπνός . Από το στόμα στον φάρυγγα και από εκεί στα πνευμόνια μας.

Νέα σύσκεψη των αρχηγών το μεσημέρι για υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Τα σενάρια για τα πρόσωπα και την ημερομηνία των εκλογών

Εκλογές με την Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην σύσκεψη της Τρίτης υπό την προεδρία του κ. Κ. Παπούλια. Ήταν η τελευταία διαβούλευση για το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί παρέμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Έτσι η χώρα οδεύει και πάλι ολοταχώς προς εκλογές με την Ευρώπη και κυρίως τους δανειστές μας να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Αθήνα. Το μεσημέρι της Τετάρτης συνέρχεται για άλλη μία φορά, την τελευταία προ των εκλογών, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αποφασισθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως μοναδική αποστολή, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

«Στον τόπο που γεννήθηκα…» στον Σχοινά!

Την Μακεδονία και συγκεκριμένα το νομό Ημαθίας επισκέπτεται η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» την επόμενη Κυριακή.
Ένα μικρό χωριό ο Σχοινάς «το τελευταίο του Βάλτου» όπως το λένε αποκαλύπτει … τα « …μυστικά του»!
Το χτες, το σήμερα αλλά και το αύριο αυτού του τόπου με την πλούσια λαογραφική παράδοση. Οι καλλιέργειες, τα σχολεία, οι δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου όλα μπροστά στη μικρή μας οθόνη!

Δήλωση προέδρου της ΕΑΣ N. ΚΙΛΚΙΣ για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

Με αφορμή την 19η Μαϊου – Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού ο Πρόεδρος της ΕΑΣ N. ΚΙΛΚΙΣ κ. Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο η οποία πραγματοποιήθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου από τους Νεοτούρκους (Το 1911 αποφάσισαν σε συνέδριό τους την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων) και σε δυο φάσεις κατά τη διάρκεια των ετών 1916 – 1924. Αποτέλεσμα όλων αυτών 353.000 θύματα, όλοι τους πληθυσμοί χριστιανικοί πόλεων και χωριών της Σάντας, της Πάφρας, της Τρίπολης κ.λπ.

Θεσσαλονίκη:''Ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς'' - Μολότοφ, ξύλο και τραυματισμοί!

Επίθεση από άγνωστους δέχθηκαν οπαδοί του 'Αρη έξω από το γήπεδο ''Κλεάνθης Βικελίδης'', στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες, φορώντας κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς, ξύλινα κοντάρια, πέτρες, πυρσούς και μολότοφ σε οπαδούς του 'Αρη που εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν από λεωφορείο, επιστρέφοντας από την Τρίπολη, όπου είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην ομάδα Κ-17 του 'Αρη και την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε συμπλοκή, μικρής διάρκειας, και στην περιοχή επικράτησε προς στιγμήν πανδαιμόνιο.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Χαλκιδική

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών για πέντε (5) περιπτώσεις απάτης και τέσσερις (4) απόπειρες
Οι δράστες είχαν συλληφθεί για εξαπάτηση ηλικιωμένης την 06.02.2012 στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 24, 24 και 42 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης, της απόπειρας απάτης και της κλοπής. Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2011 έως και Δεκέμβριος του 2011, εξαπάτησαν πέντε (5) ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τέσσερις (4), χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μετά το οριστικό ΝΑΥΑΓΙΟ.. – Εκλογές – Με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα (του 16%) νίκησε ο μικροκομματισμός, κόντρα στο εθνικό συμφέρον…·Το επιβεβαιώνει ο Γ. Μιχελάκης – Οι εκλογές δεν θα παραγράψουν τα αδικήματα! – Στις Εξεταστικές και στο εδώλιο πολλά λαμόγια της πολιτικής·Πανελλαδικές – 21 Μαΐου για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΑΥΓΗ ·Στις εκλογές του Ιουνίου λαός και Αριστερά.. – Να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε·Ο Ολάντ στο Βερολίνο: - Να δείξουμε στην Ελλάδα μεγαλύτερη αλληλεγγύη·Το πρώτο τρίμηνο – Στο 6,2% η ύφεση