Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σαν σήμερα: 8 Μαΐου 2008



Συγκρότηση νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Κρητών νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" ανακοινώνει τα παρακάτω:
Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Απριλίου 2012, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ με την παρακάτω σύνθεση:
Εμμανουήλ Βασιλάκης, Πρόεδρος
Γεώργιος Φραγκιαδάκης, Αντιπρόεδρος
Ιωάννης Κατσανέβας, Γεν. Γραμματέας
Εμμανουήλ Καλιτσουνάκης, Ταμίας και
Εμμανουήλ Μπαρκαλάκης, Μέλος
Επιπλέον στα παρακάτω μέλη ανατίθενται αρμοδιότητες ως εξής:

Ανάκληση ποσότητας άνω των 100.000 επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour

Ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, παρτίδες των κατωτέρω προϊόντων εμφάνισαν αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.  Έτσι ο  ΕΦΕΤ απαίτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων της σειράς προϊόντων «Επιδόρπια γιαουρτιού CARREFOUR».

Άλλη μία ιερόδουλος θετική στο Aids! Συνεχίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τους ελέγχους

Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα των Ελλήνων να είναι στραμμένα στο θέμα του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, στις πιάτσες όμως των εκδιδόμενων γυναικών συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι δυστυχώς αναδεικνύουν και νέα κρούσματα της νόσου σε ιερόδουλες. Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα κλιμάκια των ειδικών συνεχίζουν να ερευνούν τις «ύποπτες» περιοχές και συγκεκριμένα οι έλεγχοι συνεχίζονται «στο Κέντρο Αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη) σε άτομα που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων».

Η ΕΕ και το ΔΝΤ... ανακάλυψαν την ανάπτυξη, δυο μέρες μετά από τις εκλογές σε Γαλλία-Ελλάδα

Και ξαφνικά οι …σοφοί Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την ανάπτυξη και αρχίζουν να παραδέχονται ότι η ιστορία με τη λιτότητα όχι μόνο παρατράβηξε,αλλά οδηγεί κατ΄ ευθείαν στη καταστροφή.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ ανακοίνωσε σήμερα -μέσω twitter- ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών στις 23 Μαΐου για να συζητήσουν τα μέσα για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

“Η Τετάρτη θα είναι η ημέρα του άτυπου δείπνου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων" της ΕΕ, ανέφερε ο Βαν Ρόμπαϊ στο λογαριασμό του στο Twitter.



Επιστολή Τσίπρα σε Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι για αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα

Την υιοθέτηση εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, θα ζητήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που θα στείλει αύριο (Τετάρτη) στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι πλέον τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από το πρώτο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28&29 Απριλίου στη Βέροια, από το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας. Πάνω από 600 παιδιά που χόρευαν , με τη ψυχή τους να πάλλεται στην κάθε τους κίνηση, παιδιά που τραγουδούσαν χορεύοντας, όπως παλιά, τότε που η ανθρώπινη έκφραση ήταν η διασκέδαση, παιδιά που ήξεραν από πού είναι αυτό φορούν, παιδιά που έπαιζαν δύσκολα όργανα που δεν είναι "της εποχής τους" ,παιδιά που έδειχναν ωριμότητα τόσο ως προς την ουσία της παράστασης όσο και ως προς το γεγονός ότι έδιναν παράσταση.Μια ωριμότητα που δεν είναι αυτονόητη για άτομα τέτοιων ηλικιών. 

Συντήρηση παιδικών χαρών δήμου Κιλκίς

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και με στόχο πρώτα και κύρια την ασφάλεια των παιδιών που τις κατακλύζουν, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας τους, ο Δήμος Κιλκίς ολοκλήρωσε προ ημερών το έργο συντήρησης παιδικών χαρών της πόλης του Κιλκίς. Πρόκειται για μικρής έκτασης αλλά παρόλα αυτά σημαντικές παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων απολαμβάνει ήδη η τοπική κοινωνία.

Τμήματα ιταλικής γλώσσας στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος"



To Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος" διοργανώνει κατά τη θερινή περίοδο τμήματα ιταλικής γλώσσας με στόχο την απόκτηση πτυχίου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλος Μαΐου στο elegrob@yahoo.gr ή στο 6972265668.

8 φοιτητές από 8 διαφορετικές χώρες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Αnatomic Help

Η Αnatomic Help στα πλαίσια της πολιτικής της υπέρ της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) φιλοξένησε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της φοιτητές του προγράμματος Εxecutive MBA του London Business School.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 έκανε δεκτή την υπ’ αριθμ. 214/2012 γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας με το υπ’ αριθμ. 1232/03.05.2012 έγγραφο. Η γνωμοδότηση περιλαμβάνει ομόφωνη απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Ν.Σ.Κ. και αφορά σε μισθολογικά και βαθμολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση πάντα με το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011). Η γνωμοδότηση ζητήθηκε κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 101 (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Κ.Λ.Π.)του Κ.Φ.Ε..Η προθεσμία αυτή ισχύει για όλα τα νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η Άνοιξη των Παιδιών στο δήμο Κιλκίς


Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: "Ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων για να επιβιώσει έχει την ανάγκη μας - δεύτερη Κυριακή δράσεων"

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια και ακόμη η πολιτεία δεν έχει επιλύσει τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων.
Η Κοινωνία του Κιλκίς αγωνιά και δείχνει το ενδιαφέρον της για την οριστική λύση του προβλήματος και επιδιώκει την επιβίωση του κήπου με κάθε τρόπο. Η συνέχιση της λειτουργίας του είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και μας αφορά όλους.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Μήπως είναι καιρός, να σταματήσουμε να πληρώνουμε ..... "μαλακίες";"

Πριν λίγους μήνες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" είδαμε στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, να πληρώνουμε εκτός από το ηλεκτρικό ρεύμα και το "Χαράτσι" του "παραΚράτους" και ένα τέλος για υπηρεσίες "Κοινής Ωφέλειας" το οποίο εισπράττει η ΔΕΗ παρανόμως.

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους εκλεγέντες βουλευτές

Προς τους εκλεγέντες βουλευτές του νομού Γ. Γεωργαντά, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και Θ. Παραστατίδη εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια. 
Η εκλογή τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας, τους επιφορτίζει με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, ώστε, μαζί με τους άλλους συναδέλφους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να συντελέσουν στην γρήγορη ανάταξη και ανάταση της χώρας και της κοινωνίας μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΕΠΑΝΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΜΕΤΡΟ 1.3 – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ», ΕΠΑΛ 2007-2013

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ-ΕΠΑΝΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΡΟ 1.3 «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ», ΕΠΑΛ 2007-2013
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Καλεί τους ενδιαφερόμενους αλιείς να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων», ΕΠΑΛ 2007-2013. (Απόφαση αρ. 829/19-4-2012, ΦΕΚ 1319/Β΄/23-4-2012 ).

Ψήφισμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς μετά από την θλιβερή αγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας Ντάμπου Ηλία συνήλθε σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου 2012 σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμο στην εκφορά.
2. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να διατεθεί το ποσό των 50 ευρώ αντί στεφάνου στο Αγροτικό Ιατρείο Γαλλικού
4. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην εφημερίδα της ΠΟΠΣ "ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ".

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο 9ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς


Στο 9ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς στις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Εθελοντισμό με ομιλήτρια την Ολυμπιονίκη κα Βούλα Πατουλίδου, Τομεάρχη Προαγωγής Εθελοντισμού Ε.Ε.Σ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Αμανατίδης Αναστάσιος και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κος Ντάνης Απόστολος.

Το κόστος της άγνοιας και του φόβου

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Οι ψηφοφόροι της χώρας εξέφρασαν στις έξι Μαΐου με ένα ιδιαίτερα σαφή τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική που διαμορφώθηκε μετά το 2009 από το κυβερνών κόμμα.
Από το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν» καταλήξαμε σε μια κατάσταση όπου η αδράνεια έγινε ο κυρίαρχος μπούσουλας της πολιτικής. Πηγή της απραξίας: η έλλειψη γνώσεων και στρατηγικής. Η όλη κατάσταση ερμηνεύεται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνώντων δεν διακρινόταν για την «αρετή, τη μόρφωση και την εξυπνάδα τους». Το τρίπτυχο αυτό των αξιών, που οφείλει να διακρίνει τους δημόσιους λειτουργούς, φιγουράρει στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1793, το προϊόν της γαλλικής επανάστασης.

Πρόσκληση Δυτικοποντίων ν. Κιλκίς “Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ”

Ο Σύλλογος Δυτικοποντίων Ν. Κιλκίς “Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ” συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων για τα εκατό (100) χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας, sας καλεί να παρευρεθείτε στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 και ώρα 20:00, κατά την οποία 35μελής Χορωδία του Ιδρύματος Ανταλλαξίμων Προσφύγων της Κωνσταντινούπολης , από κοινού με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου της πόλης μας θα παρουσιάσουν τραγούδια της προσφυγιάς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς, ο οποίος είναι ο βασικός χορηγός αυτής. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ευχαριστήριο "Χρυσής Αυγής"

Ύστερα από μία εντυπωσιακή νίκη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος ενάντια στο σκότος της διαπλοκής καναλαρχών, κομματαρχών και λοιπών διαπλεκόμενων, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ελληνικό Λαό για την τιμή που μας απέδωσε με την εμπιστοσύνη του. Και να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι αυτή την εμπιστοσύνη δεν πρόκειται να την προδώσουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μια φωνή Αλήθειας σε αυτή την σαπίλα που δημιούργησε το μεταπολιτευτικό κομματοκρατικό κράτος και οι λακέδες του.

4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Συλλήψεις ατόμων στο Λιτόχωρο και στην Πέλλα

Συνελήφθη χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Λιτοχώρου Πιερίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας, ένας ημεδαπός 36 ετών, για κλοπή αυτοκινήτου και παράβαση του Κ.Ο.Κ.. Ο 36χρονος αρχικά αφαίρεσε το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο 38χρονης και κινούμενος από το Λιτόχωρο προς την Πλάκα Λιτοχώρου, το προαναφερόμενο όχημα εντοπίσθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στις Σέρρες

Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν αντικείμενα που υπάγονται στο Νόμο περί Όπλων και στην κατοχή ενός εξ αυτών βρέθηκαν δύο αρχαία νομίσματα
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 33χρονος στρατιωτικός

Συνελήφθησαν χθες (07.05.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, τρεις ημεδαποί 31, 32 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών», του Νόμου «περί Όπλων» και του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη Σκοτίνα Πιερίας

Κατασχέθηκαν πάνω από 4.250 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. 
Συνελήφθη χθες (07.05.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, που μετέφερε με όχημα, πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων. 
Ειδικότερα, στη Σκοτίνα Πιερίας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 46χρονος, εντόπισαν στο χώρο του πορτ μπαγκάζ του οχήματος, επιμελώς καλυμμένα με ξύλινα σανίδια και σεντόνι, 4.250 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. 
Το προαναφερόμενο επιβατηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε. 
Τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη, στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις τρεις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε κατά τις διαδοχικές επαφές του με τους ομολόγους του, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την Τρίτη πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσιος Ψωμιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο πλαίσιο του εορτασμού και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα προβλέπονται γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από ώρα 08:00 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου και φωταγώγηση όλων των δημόσιων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., O.T.A., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 8 Μαΐου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Κάντε κυβέρνηση! – Άρχισε τις διερευνητικές εντολές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Χωρίς αποτέλεσμα οι επαφές του «Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς – Πιθανές οι επαναληπτικές εκλογές στις 10 Ιουνίου!·Υπόγεια αλλά και φανερή – Όλοι στο ΠΑΣΟΚ κατά Βενιζέλου! Απίστευτη γκρίνια για τη συντριβή του κόμματός τους…·Σε αντίθεση με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες – Να συνεχίσει η Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας ,επιμένει η Μέρκελ!
ΑΥΓΗ ·Να μην αλλοιωθεί η εντολή του λαού – Στα χέρι του Αλέξη Τσίπρα σήμερα η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης·Ζ. Λ. ΜΕΛΑΝΣΟΝ: Ο ελληνικός λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μειοψηφικές τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλει η Ε.Ε . ·Μ. Δρεττάκης: Αναγκαία εδώ και τώρα η απλή αναλογική

Βουλγαρική Ραδιοφωνία: "Τα ερωτηματικά μετά την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά τις εκλογές"

Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία
Μετά την απόφαση διάσωσης, συνδεδεμένη με δισεκατομμυρία ευρώ, τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, βαθιά ύφεση και αύξηση της ανεργίας, οι Έλληνες ψήφισαν τα μέλη του νέου τους κοινοβουλίου. Η Ελλάδα έπρεπε να ξεφύγει από το πολιτικό σύστημα, που "διαμορφώνει όρους ασύντακτης κρίσης". Ο δυσαρεστημένος από το "καθεστωτικό πλαίσιο διακυβέρνησης" λαός έμεινε ακατανόητος και μετά τις διαμαρτυρίες στους δρόμους. Αλλά έδειξε την τάση του προσερχόμενος στις κάλπες και ψηφίζοντας το διαφορετικό.

Συλληπητήρια Σαμαρά στον Κώστα Μητσοτάκη για την απώλεια της συζύγου του

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της συζύγου του, Μαρίκας, μετέφερε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο και συλλυπήθηκε. Ο κ. Σαμαράς είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες τηλεγραφήματα στην οικογένεια Μητσοτάκη και στην Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευχαριστήριο Τσιτουρίδη Σάββα



Ο Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Ευχαριστώ θερμά αυτούς που μου έδειξαν εμπιστοσύνη"