Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα εκλογών νομού Κιλκίς το 2009


Νέα Διοίκηση στην Ένωση Ποντίων Ν.Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Νέα Διοίκηση στην Ένωση Ποντίων Ν.Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», εξελέγη ύστερα από αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29/04/2012.
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα:
Πρόεδρος: Δέσποινα Καραμπίδου του Περικλή
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Λαβασάς του Πλάτωνα
Γεν. Γραμματέας: Σοφία Εμμανουηλίδου του Γεωργίου
Ταμίας: Χριστίνα Ανδριανίδου του Αναστασίου
Έφορος χορευτικών: Παρθένα Ιωαννίδου του Αριστοτέλη
Έφορος περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου, υλικού, θεάτρου και χορωδίας: Παναγιώτης Δαμιανίδης του Αποστόλου
Υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος του Θεοδώρου
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων: Δημήτριος Θεοδωρίδης του Θεόφιλου
Έφορος ιματισμού: Ζωή Φωτιάδου του Λαζάρου

Θανάσιμος τραυματισμός 68χρονου στην Τούμπα Κιλκίς

Χθες (04.05.2012) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Τούμπας Κιλκίς, 68χρονος ημεδαπός, ενώ εκτελούσε εργασία μαζέματος ποτιστικού καρουλιού, παρασύρθηκε και εγκλωβίστηκε εντός αυτού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο θανών ανεβρέθη από περίοικο και απεγκλωβίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Κιλκίς. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς.

Κατασχέθηκαν πάνω από 3 κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν στην Πέτρα Πολυκάστρου Κιλκίς

Χθες (04.05.2012) το πρωί, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας της Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, βρέθηκε και κατασχέθηκε, στην περιοχή της Πέτρας Πολυκάστρου Κιλκίς, σε οδό πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής Πολυκάστρου, ποσότητα κάνναβης βάρους (3.381) γραμμαρίων. Από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.

Συνελήφθη 53χρονος για ναρκωτικά στα Γιαννιτσά Πέλλας

Συνελήφθη χθες (04.05.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών. Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, σε αστυνομικό έλεγχο της οικίας του 53χρονου βρέθηκαν στον αύλειο χώρο αυτής και κατασχέθηκαν (10) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 10 έως 30 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε σε εννέα γλαστράκια.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Συνελήφθη 53χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στη Σάρτη Χαλκιδικής

Συνελήφθη χθες (04.05.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου "Περί Ναρκωτικών" και του Νόμου "Περί Όπλων" .
Ειδικότερα, στη Σάρτη Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο της οικίας του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας Κατασχέθηκαν καλώδια χαλκού συνολικού μήκους περίπου 200 μέτρα

Συνελήφθησαν χθες (04.05.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, τρεις ημεδαποί 38, 29 και 16 ετών, για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ. Αρχικά, στο Πλατύ Ημαθίας, σε αστυνομικό έλεγχο από Αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Πρόληψης Κλοπών Χαλκού και λοιπών μετάλλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας της δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι σε προσαρμοσμένο σε αυτή μικρό τρέιλερ υπήρχαν φορτωμένα καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 200 μέτρων περίπου.

Εκλογικό σύστημα για τις εκλογές 2012

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα ισχύσει ο λεγόμενος εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη (3231/2004), με τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Παυλόπουλου (3636/2008), κυρίως στο μπόνους εδρών του πρώτου κόμματος και τον περιορισμό στις προεκλογικές συνεργασίες κομμάτων. 

Το μπόνους εδρών και η αυτοδυναμία 

Η κύρια αλλαγή που επιφέρει ο νόμος 3636/2008 αφορά στην αύξηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Το μπόνους αυξάνει από τις 40 στις 50 έδρες, γεγονός που διευκολύνει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Το θεωρητικό ποσοστό για την αυτοδυναμία διαμορφώνεται περίπου στο 40% επί των έγκυρων, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμη μικρότερο, αναλόγως του ποσοστού που θα πάρουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής.
Με αλλά λόγια, όσες περισσότερες ψήφους λάβουν τα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή, τόσο ευκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος!
Εκτιμάται ότι στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου 2012, το ποσοστό της αυτοδυναμίας διαμορφώνεται περί το 36% με 37%. 

Γιώργος Φραγγίδης: "Πάντα δίπλα στον πολίτη"

Με την σημερινή του πολιτική ομιλία χθες βράδυ στην πόλη του Κιλκίς ο Γιώργος Φραγγίδης ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία. Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, σε μία μεστή και δυναμική ομιλία ο Γιώργος Φραγγίδης μίλησε μεταξύ άλλων για τους 10 μήνες που είναι βουλευτής τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τον ίδιο καθώς βρισκόταν μεταξύ της οργής του λαού και του συμφέροντος της πατρίδας.

Τρέχω για τη Ζωή, τρέχω για τη Μνήμη


Τρεις μήνες νεκροί στο σπίτι τους μάνα και γιος- Κανείς δεν τους αναζήτησε

Έκπληκτος ο ιατροδικαστής για την κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων που βρέθηκαν τυχαία από ένοικους γειτονικής πολυκατοικίας. Μια 86χρονη γυναίκα και ο ηλικίας 62 ετών γιος της βρήκαν φριχτό θάνατο τον Φεβρουάριο, πιθανότατα από αναθυμιάσεις μιας αναμμένης σόμπας, αλλά τα πτώματά τους εντοπίστηκαν μόλις χτες το βράδυ καθώς όλες αυτές τις ημέρες δεν τους αναζήτησε κανείς! Ουδείς γνωστός της οικογένειας αναρωτήθηκε για την απουσία τους ώστε να απευθυνθεί στις αρχές και να ανοίξει νωρίτερα η πόρτα του διαμερίσματος.