Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων για το νομό Κιλκίς


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ
ΜΟΥΖΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΤΣΑΝΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 


Πανελλαδικά ΕΔΩ

«Βοήθησε με να ψηφίσω» και στις βουλευτικές

Απαντήστε στις επόμενες ερωτήσεις για να δείτε πoιό πολιτικό κόμμα μπορεί να σας εκπροσωπήσει καλύτερα. 

Για να ξεκινήσετε πατήστε ΕΔΩ
Το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του helpmevote στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα αποφάσισε να το εφαρμόσει και για τις βουλευτικές εκλογές.Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου δεν είναι μια δημοσκόπηση. Με την χρήση του helpmevote ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να συγκρίνει τις δικές του θέσεις με τις θέσεις των κομμάτων και να διευκολυνθεί τελικά να αποφασίσει.

"ΕΚΤΡΟΠΗ 1" από την Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ

Μια διαφορετική παράσταση με τίτλο "ΕΚΤΡΟΠΗ 1" θα παρουσιάσει η Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς την ερχόμενη εβδομάδα στις 24 και 26 Απριλίου, στο χώρο του cafe-bar MOMENTS στη πόλη του Κιλκίς, στις 9.30 το βράδυ.
Πρόκειται για μια σύνθεση από θεατρικά ταχυδράματα σατιρικού περιεχομένου των Στανισλάβ Στρατίεφ, Κώστα Μουρσελά και Νίκου Περέλη.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δήλωσε: «Οποιοδήποτε προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είχε συνταχθεί στο παρελθόν από υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ούτε τη δεσμεύει. » 
Ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για να ακούσει τις απόψεις τους σε ένα διάλογο για το θέμα που τώρα αρχίζει.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής»

Τα ονόματα των υποψηφίων της «Χρυσής Αυγής» δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη το απόγευμα.Η επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι υποψήφιοι της «Χρυσής Αυγής» κατά περιφέρεια είναι οι εξής:
ΚΙΛΚΙΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ
ΛΙΜΑ ΕΛΕΝΗ
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Φρίκη! Ηθοποιοί απήγαγαν και αποκεφάλισαν συνάδελφό τους για 20.000 ευρώ!


Η πανέμορφη ηθοποιός του Βοllywood, Meenakshi Thapar, έχασε τη ζωή της από δύο συναδέλφους της. Η 26χρονη ηθοποιός από την Βομβάη, βρισκόταν σε καλή οικονομική κατάσταση και αυτό ήταν κάτι γνωστό στον περίγυρό της.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη τη Χώρα

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κομματικός συνδυασμός που ιδρύθηκε το έτος 2011 από απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και έχει την έδρα του στην οδό Ναυαρίνου αρ. 17 στην Αθήνα και πάνω από 20 γραφεία σε όλη την Χώρα.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Κύριοι της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός..., εσείς είστε σίγουροι;"

Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την ανοικτή επιστολή..., που στείλατε σαν απάντηση στο Κιλκισιώτικο blog metalleiastop οι Πολίτες Αριστοτέλη κοινός Πολίτες της Καναδικός Χρυσός.
Θα θέλαμε επάνω σε αυτήν να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις, καθώς η «ενεργή» μειοψηφία της αντίδρασης, παρά τους πάρα πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, βρίσκει τους τρόπους... και τις λύσεις..., να προβάλει και να επιβάλει επικοινωνιακά τις απόψεις τις σε μικρή μερίδα από συντοπίτες μας. Ίσως οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί να μην ισχύουν για όσους ενισχύονται για το έργο τους από μια πολυεθνική επιχείρηση.

Πετυχημένη εκδήλωση της Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς

Με μια επιτυχημένη εκδήλωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς έκανε την αρχή στον προεκλογικό αγώνα, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους βουλευτές του για το νομό Κιλκίς χθες 18/04/2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για την παρουσίαση του συνδυασμού του αλλά και για το ξεκαθάρισμα των θέσεων και της στρατηγικής του, όπως έγινε από τους τρεις κύριους ομιλητές της συγκέντρωσης.

Σχολιασμός Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στις ανακοινώσεις «Μπαρόζο»

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο χθεσινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και τις συστάσεις του στους πολιτικούς της χώρας μας, αντί για αναπτυξιακά μέτρα, μας επανέλαβε το πρόγραμμα των 30 γνωστών μέτρων εξόδου από την κρίση.  Η Επιτροπή φαίνεται να επιμένει στην αποτυχημένη συνταγή της ανάδειξης του εργατικού κόστους ως βασικού παράγοντα για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Κρίτων Αρσένης: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αλιευμάτων

Με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στήριξε την πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αλιευμάτων. Ως αποτέλεσμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναγνωρίσουν τα ψάρια ως κοινό αγαθό και να πάρουν μέτρα προκειμένου η αλιεία να μη συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων. Η εκστρατεία του Κρίτωνα Αρσένη και τεσσάρων συναδέλφων του διήρκεσε τέσσερις μήνες κατά τους οποίους συλλέχθηκε η έγγραφη υποστήριξη 390 ευρωβουλευτών με τη διαδικασία της γραπτής διακήρυξης, ενώ χθες υιοθετήθηκε επίσημα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Κύριοι από το "Μέτωπο του Κιλκίς"..., εσείς είστε σίγουροι;"

Κύριοι από το Μέτωπο του Κιλκίς,
δε δείχνετε τόσο σίγουροι.
..
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την απολογητικού ύφους ανοικτή επιστολή..., που δημοσίευσε πρόσφατα το Κιλκισιώτικο blog metalleiastop.
Θα θέλαμε επάνω σε αυτήν να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις, καθώς η «ενεργή» μειοψηφία της αντίδρασης, παρά τους πάρα πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, βρίσκει τους τρόπους... και τις λύσεις..., να προβάλει και να επιβάλει επικοινωνιακά τις απόψεις τις. Εμείς δεν θα παίξουμε το ρόλο των αυτόκλητων «συνηγόρων υπεράσπισης» των Κιλκισιωτών, που αρνούνται να υποκύψουν στον παραλογισμό... Όμως έχουμε κάθε δικαίωμα παρέμβασης, όταν για να πειστούν οι χιλιάδες «άπιστοι» πολίτες του Κιλκίς, χρησιμοποιείται σαν κακό παράδειγμα ή ΒΑ Χαλκιδική.

Επίσκεψη Κύπριων ορθοπεδικών και αγγειοχειρουργών ιατρών στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον επίσκεψη Κύπριων ορθοπεδικών και αγγειοχειρουργών ιατρών στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον επίσημο και αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ στην Κύπρο, η εταιρεία μας φιλοξένησε ομάδα ιατρών τους οποίους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της.

Δήλωση Καρατζαφέρη για την επιλογή Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας δεν μπορεί να είναι η ασφαλής ατραπός για να βγούμε από την κρίση. Το κόμμα του κ. Συμπιλίδη ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Βρίσκω απολύτως λογική την "έκρηξη" της κ. Μαριέττας Γιαννάκου».

Σε συγκέντρωση γυναικών θα μιλήσει σήμερα ο Γιώργος Φραγγίδης

Σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου ο βουλευτής Κιλκίς και υποψήφιος Γιώργος Φραγγίδης θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «ΧΑΜΠΙΤΑΤ» του Κιλκίς (γωνία Α. Γεωργίου –Σπάρτης ), με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το νομό Κιλκίς στη Γουμένισσα


Την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 11 πμ, στη Γουμένισσα, στο Κέντρο Νεότητας, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το νομό Κιλκίς.

Ενημέρωση από την εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς

H εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 18/04 αποφάσισε τα παρακάτω σχετικά με την προεκλογική περίοδο.
α) Το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς θα στεγαστεί στα γραφεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς επί τις Αθηνών 1 (Έναντι TAXI - 1ος όροφος) στο κέντρο της πόλης.
β) Το εκλογικό κέντρο θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα 18:00 με 22:00 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα θα είναι και το πρωί 10:00 - 13:00 θα διανέμεται από εκεί έντυπο προεκλογικό υλικό.

Με νέο ειδικό λογισμικό για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με νέο, ειδικό λογισμικό, δικού της σχεδιασμού, για την καταχώριση, επεξεργασία και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Το ειδικό λογισμικό σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΚΜ, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια πρώτη προσπάθεια αποδέσμευσης της ΠΚΜ από ιδιώτες παρόχους και βασιζόμενη στην υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού της.

Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Μητροπάνο

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι αποχαιρετούν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές τον Δημήτρη Μητροπάνο. Η σορός του σπουδαίου τραγουδιστή, που «έφυγε» το πρωί της 17ης Απριλίου, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί, στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου.
Εκεί θα ψαλεί στις 2 η νεκρώσιμος ακολουθία για να οδηγηθεί αμέσως μετά στην τελευταία του κατοικία.

Πληρωμές αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 18/4/2012 μετά από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές σε μια σειρά καθεστώτα, όπως είχε ανακοινωθεί, για την περίοδο πριν και μετά το Πάσχα.
Συγκεκριμένα:
1.Καταβλήθηκε η Πρόωρη Συνταξιοδότηση μηνός Μαρτίου σε 52.813 δικαιούχους με ποσό 8.234.445,65 €.
2.Καταβλήθηκε το ποσό 5.357.338,90 € σε 6.474 δικαιούχους στους οποίους διορθώθηκαν σφάλματα των Αιτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2011.
3.Καταβάλλεται σήμερα σε 6.990 δικαιούχους το ποσό των 8.805.170,04 €, για την ειδική ενίσχυση βάμβακος περιόδου 2011 μετά τη διόρθωση των σχετικών σφαλμάτων.

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για τις εκλογές θα λάβουν τα κόμματα

Μετά την επιμονή των πολιτικών κομμάτων να διατηρηθεί στο ακέραιο το ύψος της εκλογικής ενίσχυσής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, βάσει των όσων ίσχυσαν το 2009, χωρίς καμία περικοπή λόγω της οικονομικής κρίσης, η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση αποφάσισε την Τετάρτη να λάβουν τα κόμματα 10 εκατ. ευρώ.

Παραχώρηση του στρατοπέδου «Καπετάν Γκόνου» Γουμένισσας στο δήμο Παιονίας

Με απόφαση του Υπουργού Άμυνας Δημήτριου Αβραμόπουλου το Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΚΟΝΟΥ» που βρίσκεται στη Γουμένισσα παραχωρήθηκε για χρήση στο Δήμο Παιονίας (αριθμός εγγράφου Φ. 900.09/05//95265/Σ.68/11-4-2012) και σε εφαρμογή του Ν. 2745/99. Η παραχώρηση αυτή ήταν η θετική κατάληξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον τ. Δήμο Γουμένισσας, συνεχίστηκε με τις άοκνες προσπάθειες της αρχής της σημερινής Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας και τη θετική στάση και συμπαράσταση του Δήμου Παιονίας που είναι και ο τελικός αποδέκτης της χρήσης και αξιοποίησης του στρατοπέδου.

Συνελήφθη 31χρονος για απάτη στο Καμπάνη Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (18.04.2012) το μεσημέρι από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Συγκεκριμένα, στο Καμπάνη Κιλκίς, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 31χρονο να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση ως γνήσια δύο κινητά τηλέφωνα κινεζικής προέλευσης που έφεραν λογότυπο άλλης εταιρείας έναντι του χρηματικού ποσού (100) ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος προμηθεύτηκε τα απομιμητικά προϊόντα από αλλοδαπό άντρα στη Θεσσαλονίκη έναντι του χρηματικού ποσού (30) ευρώ. Τα (2) κινητά τηλέφωνα και οι αντίστοιχες συσκευασίες τους κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας Κιλκίς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Συνελήφθη 28χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στην Καλλιθέα Χαλκιδικής

Συνελήφθη σήμερα (19.04.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Αναλυτικότερα, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαινε ο προαναφερόμενος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθη 53χρονος για λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (18.04.2012) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 53χρονου, εντοπίστηκε να έχει εισάγει από τη Βουλγαρία και να μεταφέρει εντός του οχήματος (276) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Το προαναφερόμενο όχημα και οι φιάλες κατασχέθηκαν. Οι φιάλες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Άννα – Μαρία Γιάντση: "Για ένα καλύτερο αύριο"

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων των « Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τις επικείμενες εκλογές τις 6ης Μαΐου 2012 η υποψήφια Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιάντση Άννα – Μαρία έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σ’ αυτό το δύσκολο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, στις κρισιμότερες εκλογές για την χώρα μετά την μεταπολίτευση, αποδέχτηκα με αίσθημα ευθύνης αλλά και πίστη για ένα καλύτερο αύριο, την πρόταση του προέδρου μας κου Π. Καμμένου, για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και διεκδικώ μαζί με τους συμπολίτες μου στο Ν. Κιλκίς μια καλύτερη προοπτική για όλους εμάς, για τον τόπο μας, για την Ελλάδα. Προοπτική ανάπτυξης, που θα μας αποδεσμεύσει από τα Μνημόνια και την συγκυβέρνηση»

Αγροτικά, … χωρίς νέους αγρότες; (κάτι σαν σκορδαλιά, χωρίς σκόρδο)

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, θεσμική Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση (Νόμος 3147/2003, άρθρο 20) είναι το θεσμικό συντονιστικό όργανο των 33 Ενώσεων Νέων Αγροτών, που ιδρύθηκαν σε αντίστοιχους παλαιούς νομούς, και αποτελεί συνέχεια του νεολαιίστικου κινήματος των νέων αγροτών της δεκαετίας του 90, με 19 συνεχή χρόνια παρουσίας και δράσης (το ετήσιο, φέτος 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, θα γίνει στο Ελατοχώρι Πιερίας, 6-9 Σεπ 2012).

Τακτικό συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 έως την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στη Θεσσαλονίκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) πραγματοποιεί από την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 έως την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στη Θεσσαλονίκη, Ξενοδοχείο «GRAND HOTEL PALACE» (Μοναστηρίου 305-307) το 41ο Τακτικό Συνέδριό της. Στην έναρξη των εργασιών του 41ου Τακτικού Συνεδρίου, έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κώστας Ασκούνης και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Κώστας Τσικρικάς.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μέχρι και για το νερό που πίνουμε!… - Έλεγχος στην τσέπη μας από το υπ. Οικονομικών·Την Κυριακή ανακοινώνει στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς το οικονομικό πρόγραμμα της Ν. Δ. –Μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών – Πλήρες σχέδιο για Ανάπτυξη, Αποκρατικοποιήσεις, «κούρεμα» στα δάνεια των νοικοκυριών κ. α. ·»Γαλάζια» γενιά από το 1974- ΣΕ παλαιά και νέα στελέχη της ΟΝΝΕΔ μίλησε χθες ο πρόεδρος της Ν. Δ.
ΑΥΓΗ ·Η έκθεση Μπαρόζο – Ξεσκεπάζει Βενιζέλο - Σαμαρά·Αλ. Τσίπρας:- Ζητάμε ψήφο για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας·Μετά τις εκλογές η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Στον τόπο που γεννήθηκα…» στην Αξό Πέλλας!

Την Αξό του νομού Πέλλας παρουσιάζει η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε
Ένα χωριό προσφύγων από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, το «χωριό των νταλικέρηδων» όπως το γνωρίζουν πολλοί. Φιλόξενοι και προκομμένοι άνθρωποι μένουν εκεί. Ο κ. Συμεών μιλά αναλυτικά για την ιστορία, ο κ. Βασίλης αναλύει τα έθιμα και τους χορούς.

Για τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στη βόρεια Ελλάδα.

Πολίτες Αριστοτέλη" "Ο ελεύθερος χρόνος στην εποχή της κρίσης"

Πάντα κενοί από επαγγελματικές
υποχρεώσεις...
Γεμάτοι από οικολογικές..."
Γράφει η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο alexkoron@gmail.com
"...Η μεγαλύτερη ίσως κατάκτηση των εργαζομένων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ήταν η μείωση του εργάσιμου χρόνου και το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο που, στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, σηματοδότησαν μια πραγματική πολιτισμική επανάσταση.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η υλική και συμβολική κυριαρχία της αμειβόμενης εργασίας κλονίστηκε ουσιωδώς στη σκέψη και την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Το τέλος της προτεσταντικής «ηθικής της εργασίας» και η μαζικοποίηση δικαιωμάτων και δυνατοτήτων -που έως τότε αποτελούσαν προνόμιο όσων βρίσκονταν στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας- έκαναν τις μεταπολεμικές κοινωνίες να ονειρεύονται την οριστική απελευθέρωση του ατόμου από τους εργασιακούς καταναγκασμούς και την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Ουζερί Τσιτσάνης- Η μάσκα του Φάουστ.

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
Τι μπορούμε να πούμε σ' έναν Ινδό που ρωτάει: “Βιαζόσαστε- δεν είν' έτσι;- να μας μεταδώσετε το Χριστιανικό πολιτισμό σας. Αλλά, μπορώ να ρωτήσω αν το Άουσβιτσ και το Μπούχεν βαλντ αποτελούν παραδείγματα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού;”(1)
Μέσα στην ευρωπαϊκή συμφορά, της κατοχής το “ουζερί Τσιτσάνη” γίνεται η αναγωγή στην αναλογική συμφορά που επιβάλλουν οι σημερινές πολιτικές  με πρωτοκάθεδρη ξανά τη Γερμανία, εναντίον της Ελλάδας.

Προγράμματα κατάρτισης της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25/2010-11 του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πολυκάστρου σε συνεργασία με την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ και θέμα: «Ηλεκτρονικό Εμπόριο». Στο πρόγραμμα διάρκειας 40 ωρών που απευθυνόταν σε 25 εργαζόμενους, αναπτύχθηκε το παραπάνω θέμα μετά από επιλογή των ίδιων των καταρτιζομένων και στόχο είχε την αναβάθμιση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου το "Κουρμπάνι" στο Πολύκαστρο

Ο Σύλλογος Αν. Ρωμυλιωτών στις 23 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5 μ.μ., διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, στο γνωστό χώρο στο λόφο του «Πυροβολικού». Το βράδυ 8.30 μ.μ. στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (πάνω πλατεία) θα ακολουθήσει χορός με την ορχήστρα του Γιώργου Χαμουρούδη. Περιμένουμε όλους όσοι αγαπούν και στηρίζουν την διατήρηση της παράδοσης.

Πρόσκληση Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πολυανής καί Κιλκισίου σας προσκαλεί τήν Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 καί ὥρα 7:00 τό ἀπόγευμα, στην Ὑποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου της Ἁγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Ροδολίβους Σερρών, στη αυλή του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Το Ιερόν Λείψανον θά ὑποδεχθεῖ ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ἐμμανουήλ, ὁ Ἱερός Κλῆρος καί ὁ εὐσεβής λαός του Κιλκίς και θά τίθεται πρός προσκύνηση στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό γιά μία ἑβδομάδα, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής των Μυροφόρων, 29 Απριλίου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος θά τελούνται καθημερινά Ἱερές Ἀκολουθίες σύμφωνα μέ τό πρόγραμμα.

Ενθρόνιση Ηγουμένου στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου 2012, στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ και την αδελφότητα της Ιεράς Ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου αρχιμανδρίτου π. Αρσενίου Ιωάννου. Ο νέος Ηγούμενος εκλέχθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2011 από της αδελφότητα της Ιεράς Μονής την οποία απαρτίζουν όλοι οι Ιερομόναχοι που διακονούν ως κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Eκλογείς που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος και της παρ. 2 του άρθρου 6 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α΄), υποχρεωτική.
Συνεπώς, όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 6η Μαΐου 2012 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για την ανάδειξη των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Από την ανωτέρω υποχρέωση, εξαιρούνται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 117 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012), οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων: