Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η πιο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επαναφέρουν τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά με κλειστή Βουλή - Όλες οι ρυθμίσεις

- Λόγω του κλεισίματος της Βουλής μάλλον θα υπάρξει πράξη νομοθετικού πλαισίου
- Όπως φαίνεται τελικά η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έδωσαν την έγκρισή τους για αυτό
- Παρατεινόταν από τα 4 στα 5 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, όμως όμως ο χρόνος άρχιζε να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης

Μετά τον μεγάλο σάλο που είχε προκληθεί για την απόσυρση της τροπολογίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς όπως είχε πει ο υπουργός Απασχόλησης, κ. Κουτρουμάνης υπήρχαν κάποιες διαβουλεύσεις που έπρεπε να γίνουν με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, σήμερα τελευταία ημέρα της Βουλής για την παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ένα ευχάριστο ανοιχτό ενδεχόμενο.

Ευχές Πάσχα Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς


Αναβίωση εθίμου του Λαζάρου στις Μουριές

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ευσεβείς πιστοί του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών τίμησαν τον Άγιο Λάζαρο, αναβιώνοντας το έθιμο με το γαϊδουράκι. Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πολυανής αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Κλώπα, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής, στο παρεκκλήσιον του Αγίου Λαζάρου, που βρίσκεται στα νεκροταφεία του Σ.Σ. Μουριών, παρουσία πλήθους πιστών. Μάλιστα το Ιερό Παρεκκλήσι είναι το μοναδικό στην Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λάζαρο.

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Με κεντρικό σύνθημα «καταγγέλλουμε και δεν ανεχόμαστε άλλο την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν το μεσημέρι συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την υπεράσπιση του κύρους του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Έγκριση Υποψηφιοτήτων για τις Εθνικές Εκλογές 2012»

Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου, στις 4.00 μ.μ, η 15η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Έγκριση Υποψηφιοτήτων για τις Εθνικές Εκλογές 2012» (Ξενοδοχείο Divani Caravel - αίθουσα Μακεδονία).

Δ’ Αντιπρόεδρος ο Π. Τονικίδης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Τη θέση του Δ’ Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κατέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Οι σχετικές αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Απριλίου στα γραφεία της ΚΕΕΕ, ύστερα από πρόσκληση του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ένωσης κ. Κων. Μίχαλου. Η πλήρης κατανομή των αξιωμάτων στην ΚΕΕΕ έχει ως εξής:
Α’ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Β’ Αντιπρόεδρος: Ιορδάνης Τσώτσος
Γ’ Αντιπρόεδρος: Άγγελος Τσατσούλης
Δ’ Αντιπρόεδρος: Παύλος Τονικίδης

Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Αγνιάδης
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Μιχάλης Ζορπίδης
Οικονομικός Επόπτης: Γεώργιος Χονδρογιάννης
Αναπλ. Οικονομικός Επόπτης: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Δέκα χρόνια εκστρατείας «Αλκοόλ; Όχι Απόψε, Οδηγώ» με σύνθημα «Μία παρέα, Ένας οδηγός κάθε φορά» - Επετειακές Δράσεις

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια που το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ανέλαβε το συντονισμό και την υλοποίηση για την Ελλάδα της γνωστής εκστρατείας με τίτλο «Αλκοόλ, Όχι Απόψε, Οδηγώ» και κεντρικό μήνυμα «Μία παρέα, Ένας οδηγός κάθε φορά», που προτείνει την εναλλαγή του οδηγού σε κάθε παρέα, διαφορετικού κάθε φορά, που δε θα πίνει και θα την πηγαίνει με ασφάλεια στο σπίτι. Το μήνυμα αποτελεί προσαρμογή της πανευρωπαϊκής εκστρατείας BOB-Campaign (designated driver) που έφερε στην Ελλάδα ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΜΕΤ, Δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης στα τέλη του 2001.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος νομού Κιλκίς, "Το Κιλκίς": "Να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί"

Με αφορμή την καθυστέρηση εξόφλησης οφειλών από το 2010 σε βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Κιλκίς "Το Κιλκίς" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Βιώνουμε την σκληρή πραγματικότητα καθημερινά όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις στην Ελλάδα. Τώρα που έχει γίνει αντιληπτό από όλους, δυστυχώς αργά, πως ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που θα σπρώξει την οικονομία και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τα μηχανήματα τους.

Κατανομή αξιωμάτων στον Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών νομού Κιλκίς

Πρόεδρος Καλτσίδης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος Τσαπαρίδης Πέτρος
Γ. Γραμματέας Δαμακούδης Ανδρέας
Ταμίας Πορταρίδης Νικόλαος
Μέλος Στεφανίδης Νικόλαος
Μέλος Μακρίδης Ιωάννης
Μέλος Τσουτσουλίγκας Ιωάννης

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την 11 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας Πάρκινσον

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την 11η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας Πάρκινσον, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ν. Πάρκινσον γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Άγγλου Τζέιμς Πάρκινσον (1755-1824). Ο Τζέιμς Πάρκινσον, το 1817 περιέγραψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου την είχε δε χαρακτηρίσει ως «τρομώδη παράλυση». Ο εορτασμός της ημέρας αυτής καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Ν. Πάρκινσον (Europian Parkinson’s Disease Association E.P.D.A) και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ των ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών»

Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών συμμετέχει πλέον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με δεκατρείς άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες και την Α.R.E.F.L.H, την Ευρωπαϊκή Συνέλευση Περιφερειών, η οποία αποτελείται από 27 μέλη – παραγωγικά κέντρα, που αντιπροσωπεύουν το 40% της ευρωπαϊκής παραγωγής οπωροκηπευτικών.
Στόχος του Φόρουμ είναι να επηρεάσει τις πολιτικές της Ε.Ε., να προασπίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα στρατηγικά συμφέροντα του κλάδου και να στηρίξει την ελαιοπαραγωγή στις περιφέρειες που συμμετέχουν, οι οποίες φιλοξενούν πάνω από τους μισούς ελαιώνες της Ευρώπης.

Ευχές Πάσχα από τον Δήμο Παιονίας


Αναβίωση παλιών παιδικών παιχνιδιών στο Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς

Παιχνίδια του παρελθόντος, όπως τζαμί, κεραμίδα, ξιλίκι και βόλους, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής του Κιλκίς μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναβίωσης παλιών παιδικών παιχνιδιών που υλοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.) του Δήμου Κιλκίς με τη συνεργασία του εκπαιδευτικού Μπαζιργιάννη Αντωνίου. Τα παιχνίδια θα πραγματοποιούνται στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και κάθε Τετάρτη έως τις 30 Μαϊου 2012 από τις 09:00 έως τις 13:00.

Ξεκίνησε για αγρότες η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012

Από την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012 και οι αγρότες – παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα κεντρικά γραφεία (οδός: Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς) προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία των δηλώσεων. Σημειώνεται ότι απολύτου προτεραιότητας μέχρι και τις 15/05/2012 θα έχουν οι αγρότες – παραγωγοί που πρόκειται να υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά.

Στον… αέρα όσοι «τακτοποίησαν» αυθαίρετα με ιδιωτικά έγγραφα

Στον… αέρα βρίσκονται όσοι έχουν υποβάλλει φάκελο για «τακτοποίηση» αυθαιρέτου στηριζόμενοι σε ιδιωτικά έγγραφα για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής του. «Έχουμε ζητήσει τη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις "τακτοποίησης" με βάση ιδιωτικά έγγραφα», δήλωσε τη Μ. Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κιλτίδης: "Η τιμωρία των δυο μεγάλων κομμάτων από τους πολίτες είναι εκ των ων ουκ άνευ"

Να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους μέσα στη Βουλή αλλά και απέναντι στους πολίτες ζήτησε από όλα τα Κόμματα ο ειδικός αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στην αρχή της ομιλίας του κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Κανονισμός ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις» «Όσοι θέλουν τώρα εκλογές, ας αναλάβουν την ευθύνη και τον όποιο διασυρμό ή αρνητική αποτίμηση των γεγονότων που θα ακολουθήσουν τις εκλογές.

Αγώνες ΜΜΑ (Μεικτών Μαχητικών Αθλημάτων) με την στήριξη του γυμναστηρίου Kinesis

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας ΕΟΑ που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας ISDO παίχτηκαν οι επίλεκτη αγώνες FIGHT NIGHT No 4 των καλύτερων αθλητών του Kyokushin Karate, Kick Boxing, Muay Thai και ΜΜΑ.

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα χθες στο Κιλκίς και στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ειδομένη Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, ένας ημεδαπός 57 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του υιού του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι κρότου, (8) άσφαιρα φυσίγγια και (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου Κιλκίς.
Συνελήφθη επίσης χθες το βράδυ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ύψος Κατερίνης), από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πιερίας, ένας ημεδαπός 39 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν (10) συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer) Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας.

Σύλληψη ατόμων για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθησαν χθες (09.04.2012), σε Πιερία και Πέλλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών αντίστοιχα, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών. Στην πρώτη περίπτωση, στην Κατερίνη, σε αστυνομικό έλεγχο αποθήκης ιδιοκτησίας 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (25.250) κροτίδες, (2.909) βεγγαλικά και (2.035) παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια.

Κρήτη: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα οδηγός, σκότωσε φοιτήτρια!

Οι συγγενείς της 21χρονης φοιτήτριας, που βλέπετε στη φωτογραφία, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού...
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Χανίων για την υπόθεση της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Ηράκλειο, Κατερίνας Κονιδάκη, η οποία ακριβώς πριν από ένα χρόνο έχασε την ζωή της όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της σαν «βολίδα», το όχημα που οδηγούσε νεαρός Χανιώτης. Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά και από σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας, άσκησε σε βάρος του 21χρονου οδηγού ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε ο θάνατος της κοπέλας.

Θέσεις εργασίας στο Πολύκαστρο

Ζητείται Υπάλληλος Λογιστηρίου
ΒΙ.ΠΑ. Πολυκάστρου
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ζούγκλα η Ελλάδα! – Ομόφωνα απορρίφθηκαν οι προτάσεις Διαμαντοπούλου από την ΠΝΟ- Δεμένα τα πλοία αλλά φρένο και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ·Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο MEGA- Αυτοδυναμία ή ξαναπάμε για εκλογές·Για χρέη άνω των 300 ευρώ στο Δημόσιο – Κατάσχονται μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις
ΑΥΓΗ ·Για κοινή παρέμβαση της Αριστεράς – Τώρα είναι η στιγμή… - παρά την απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές από ΔΗΜ. ΑΡ., ΚΚΕ, Οικολόγους·Μηνυτήρια αναφορά Τσίπρα στον Άρειο Πάγο για την ακραία αστυνομική βία κατά των πολιτών·Δεμένα τα πλοία για 48 ώρες

Ευχές Πάσχα από τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα σας εύχεται
καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία !