Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Άλλος ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης δικαιώθηκε από το δικαστήριο

Ακόμη ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης δικαιώθηκε με την υπ΄αρ.189/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Ο δικαιωμένος δανειολήπτης έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι 34 ετών άγαμος, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σαν εποχιακός με ατομικό εισόδημα 11.043,19 ευρώ, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του οικία. Διαμένει σε μισθωμένη οικία στο Ηράκλειο και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι ένα αυτοκίνητο μάρκας Μercedes C 200, με έτος κυκλοφορίας το 2003 του οποίου η εμπορική αξία ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ.

Τα σχολεία του Κιλκίς πάνε σινεμά…

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, ο ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, και η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, διοργανώνουν εβδομάδα μαθητικού κινηματογράφου.  Οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής αξίας από Δευτέρα 2 Απριλίου ως Παρασκευή 6 Απριλίου. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου στις 09.00 και στις 11.00 π.μ.  Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

Ολοκληρώθηκε η Προκαταρκτική Εξέταση σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας

Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία Προκαταρκτικής Εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας. Η Προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη χθες (29.03.2012) το πρωί, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Παράταση έως τις 30 Απριλίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Πιο αναλυτικά, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις μέχρι και την 30η Απριλίου 2012:- Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

Περιφερειακές εκδηλώσεις 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, υποδέχονται το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Απριλίου, ώρα 21.00. Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Ψήφισμα Δ.Σ. Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία στρατοπέδων παράνομων μεταναστών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας έπειτα από αναλυτική συζήτηση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, για το θέμα που προέκυψε με τη λειτουργία στρατοπέδων παράνομων μεταναστών, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το παρακάτω ψήφισμα:  "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης παράνομων μεταναστών σε αστικά κέντρα, από το οποίο προκύπτουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για τους ανθρώπους αυτούς. Τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πολιτικών αντιμετώπισης του ζητήματος, μία από τις οποίες είναι και η λειτουργία προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε φυλασσόμενους και καλά οργανωμένους χώρους.

Μαρτυρίες Μεταλλείων Χρυσού (2)

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους του νομού για τις καταστροφικές συνέπειες της εγκατάστασης μεταλλείων χαλκού - χρυσού στον νομό μας, έχουμε αρχίσει να συγκεντρώνουμε και να μεταφράζουμε μία σειρά σχετικών με το αντικείμενο άρθρων από διάφορες περιοχές του κόσμου. Στα κείμενα αυτά καταγράφονται από δημοσιογράφους και κατοίκους μεταλλευτικών περιοχών οι εμπειρίες που έχουν τόσο από αυτή καθ' αυτή τη λειτουργία των μεταλλείων όσο και από τη συμπεριφορά των μεταλλευτικών εταιρειών.
Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο


Χωριό Ovacik, κοιλάδα Bergama,
βόρεια ακτή του Αιγαίου Πελάγους, Τουρκία

Ολόκληρος ο πληθυσμός της περιοχής ήταν εναντίον αυτού του σχεδίου και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται ήδη για 17 χρόνια, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να εξαγοράσει τη σιωπή των κατοίκων.

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» και το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ - και ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη κο. Κώστα Κυριακίδη για την παρουσίαση της Ποντιακή Επιθεώρηση
«ΜΙΑΝ ΣΟ ΚΑΡΦΙΝ….και … ΜΙΑΝ ΣΟ ΠΕΤΑΛΟΝ»
η οποία συγκέντρωσε θετικές κριτικές και την αποδοχή του κοινού.

Ευχαριστήριο


O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» και η Α.Μ.Κ.Ε. « ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ευχαριστεί το Σωματείο Αναπήρων Ν. Κιλκίς για την παραχώρηση του λεωφορείου του. Από το Δεκέμβριο του 2011 έως σήμερα, η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη και έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους γονείς των παιδιών μας.
Ενόψει των εορτών ευχές για καλές γιορτές και Καλό Πάσχα.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στις 4 Απριλίου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 4 Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, αρχίζει η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Η αίτηση επιστροφής θα υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, είτε απευθείας, είτε μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης.

Λέσβος: Μαθητές κάπνιζαν χασίς στο πούλμαν της σχολικής εκδρομής!

Τέσσερις μαθητές συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να καπνίζουν χασίς. Η αστυνομία έκανε άλλες τρεις συλλήψεις ατόμων για εμπλοκή στην υπόθεση! Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί.  Οι μαθητές Λυκείου της Μυτιλήνης πήγαιναν εκδρομή με πούλμαν προς Πέτρα - Μόλυβο όταν μπήκαν αστυνομικοί για να κάνουν έλεγχο. Σύμφωνα με το LesvosNews, οι αστυνομικοί έπιασαν επ’ αυτοφώρω τέσσερεις μαθητές να καπνίζουν χασίς!

Σύσκεψη για τις αγροτοδιατροφικές συμπράξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τις αγροδιατροφικές συμπράξεις πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11 το πρωί, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη, παρουσία του Π. Ψωμιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χ. Γκουντενούδη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδη, περιφερειακών συμβούλων για αγροτικά θέματα (Γρηγόρης Αλεξιάδης, Νίκος Σφελινιώτης, Μαρία Τσιαντάκη, Δημήτρης Τζηρίτης, Στάθης Σαρηγιαννίδης) και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Παραχωρήθηκε δημόσιο δάσος στην Εταιρεία "HELLAS GOLD – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε" στη θέση Σκουριές στην Χαλκιδική

Με την αριθμ. 7633/29-3-2012 (ΑΔΑ: Β4Β7ΟΠΙΥ-Κ22) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Θύμιου Σώκου παραχωρήθηκε με χρηματικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 998/1979 όπως ισχύει, κατά χρήση και κατά κυριότητα δημόσιο δάσος στην Εταιρεία «HELLAS GOLD – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ» για την υλοποίηση των έργων των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στις θέσεις «Σκουριές» περιφέρειας Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας και Τοπικής Κοινότητας Σταγίρων και «Μαντέμ Λάκκος» περιφέρειας Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο.Τ.Α.» στην Κύπρο από την NOTESIS

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «29+1» το οποίο κινείται σε δύο θεματικούς άξονες. Ο πρώτος απευθύνεται στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο δεύτερος στα Συνεργατικά Ιδρύματα, περιλαμβάνοντας 29 προγραμματισμένα προγράμματα κατάρτισης και μία ημερίδα παρουσίασης & αξιολόγησης των αποτελεσμάτων στο τέλος της χρονιάς.
Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.», με τη διοργάνωση του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τίτλο «οικονομική διαχείριση των Ο.Τ.Α.» -που υλοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου HILTON park Nicosia και το οποίο παρακολούθησαν 30 Πρόεδροι, Γραμματείς και Λογιστικοί Λειτουργοί Κοινοτικών Συμβουλίων.

Συνελήφθη 31χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Κατερίνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης πέτυχαν χθες (29.03.2012) το μεσημέρι στο Παλαιό Κεραμίδι Πιερίας τη σύλληψη ενός ημεδαπού 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει και εμπορεύεται ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

Τα GOODY’S Κιλκίς προσέφεραν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς δωρεάν γεύμα. Οι μαθητές του σχολείου χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και επισκέφτηκαν το κατάστημα των GOODY’S στο Κιλκίς στις 22 και 29-03-2012. Η προσφορά αυτή έδωσε την ευκαιρία για εκπαίδευση των παιδιών στον τομέα της αυτοεξυπηρέτησης, επικοινωνίας και κοινωνικής ένταξης. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαριστούν τη διεύθυνση του καταστήματος για την ευγενική προσφορά τους και τους εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

Aποσύρονται προσωρινά οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία, όταν η διαβούλευση ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.  Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη διάσκεψη των κυνηγετικών οργανώσεων της Ευρώπης

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας κήρυξε χθες το πρωί την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στην Αθήνα (29 – 30 Μαρτίου), με πρωτοβουλία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη, ο Υφυπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Τις θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασαν Κατσέλη και Καστανίδης

Τις θέσεις και τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης, σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.