Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: «Καμιά «Ανάπτυξη» δεν μπορεί να θεμελιωθεί στη βία»

Η συν- εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση για τη συμπλοκή στην περιοχή Σκουριές του όρους Κάκκαβος στη Χαλκιδική :«Οι ευθύνες του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής που επέτρεψε στον όχλο των τραμπούκων της μεταλλευτικής εταιρίας να επιτεθούν σε ελάχιστους πολίτες που αντιδρούσαν στην εκτέλεση προκαταρκτικών εργασιών μεταλλευτικής εξόρυξης στις Σκουριές είναι βαρύτατες και η παραίτησή του πρέπει να είναι άμεση. Καμία "ανάπτυξη" δεν μπορεί να θεμελιωθεί στη βία. Πολύ περισσότερο όταν η "ανάπτυξη", που επιβάλλεται, όχι μόνο δεν ωφελεί την εθνική οικονομία, αλλά οδηγεί σε μαρασμό την τοπική οικονομία που τη φιλοξενεί. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες που τραυματίστηκαν, και θα είμαστε στο πλευρό τους υλικά και ηθικά».

Τι αλλάζει στα στεγαστικά δάνεια των στρατιωτικών με απόφαση Αβραμόπουλου

Πέντε χρόνια παράταση στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει στελέχη από τον Α.Ο.Ο.Α,αποφάσισε η ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με αυτή, ο χρόνος αποπληρωμής αυξάνεται σε είκοσι χρόνια από τα δεκαπέντε που είναι σήμερα, κάτι που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της μηνιαίας δόσης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για το εκλογικό επίδομα στους εργαζομένους των ΟΤΑ

Με επιστολή προς τo Υπουργείο Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου 2012, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάσος Γιαννίτσης έχει ζητήσει τροπολογία ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού. Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) ανακοίνωσε «την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α Α΄ Βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν.» 

Ανακαλούνται αυτοκίνητα VOLVO µοντέλα S60, V60, XC60, S80, V70 και XC70 για έλεγχο

H Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία VOLVO CARS HELLAS, σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO µοντέλα S60, V60, XC60, S80, V70 και XC70. Η ανάκληση περιλαµβάνει 225 οχήµατα, παραγωγής 2012, µε αριθµούς πλαισίου:

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

Η δημόσια δασική περιουσία βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων ως διέξοδος στην κερδοφορία τους. Γι’ αυτό η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προωθεί την κατάργηση και τη χαλάρωση των όποιων προστατευτικών διατάξεων, την κατάργηση του τεκμήριου κυριότητας υπέρ δημοσίου, που ισχύει σ’ αυτά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Με ρυθμό πολυβόλου τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει διατάξεις με τις οποίες:

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με σύνδρομο Down

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και γιορτάζεται για 7η φορά στις 21 Μαρτίου.  Η ημέρα δεν επιλέχτηκε τυχαία, αλλά από τα αριθμητικά δεδομένα του Συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21).

Την Κυριακή τα εγκαίνια της Ιματιοθήκης της Αγάπης στην Αξιούπολη

Της Κικής Χαραλαμπίδου
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, αμέσως μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ιματιοθήκης της αγάπης "Η ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ" στην Αξιούπολη. Είναι μια πρωτοβουλία της Ενορίας του Ιερού Ναού Παναγίας "Αξιον Εστί" και βρίσκεται κάτω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Με την βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών ο χώρος μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο και πρακτικό χώρο αποθήκευσης και διανομής ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών. Σε αυτή την εκστρατεία αγάπης, η οποία εκδηλώνεται μέσα από την οργανωμένη φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας, είναι υποχρέωση όλων μας, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη συμπαράστασή μας προς όλους εκείνους που δοκιμάζονται και αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις ημέρες πού διανύουμε.

Σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τη συνάντηση Σαμαρά – Χρυσοχοϊδη για την εγκληματικότητα

"Η ηγεσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημαγωγούν για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους και τα αντιδραστικά τους σχέδια. Αυτοί ευθύνονται για τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της ΕΕ, γιατί υπέγραψαν και τηρούν την απαράδεκτη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ. Έχουν σοβαρές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη δράση κάθε μορφής εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, εκμετάλλευσης Ελλήνων και μεταναστών, πορνείας, ακροδεξιών και συμμοριών που συνδέονται με το κράτος.

Κρίτων Αρσένης: "Οι τοπικές κοινωνίες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν την υπεράσπιση των φυσικών τους πόρων απέναντι σε καταστροφικές πρακτικές"

Κρίτων Αρσένης,  ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ 
Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στη περιοχή όπου σχεδιάζεται να γίνει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Από πολλά σημεία της Ευρώπης μας έρχονται διαρκώς νέα για τη μαζική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε σχέδια εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού με χρήση κυανίου και εξόρυξης με τη μέθοδο των ανοιχτών ορυγμάτων μέσα σε δασικές περιοχές.

Ημερίδα για την Γεωργία και Κτηνοτροφία στο Πολύκαστρο


Στο Πολύκαστρο: Ημερίδα με θέμα «Γεωργία-Κτηνοτροφία 2014-2020: Νέες Προοπτικές και Προκλήσεις».

Το Σάββατο, 24 Μαρτίου, στις 09.00, στο Κέντρο Πολιτισμού στο Πολύκαστρο, ο Δήμος Παιονίας οργανώνει ημερίδα με θέμα «Γεωργία-Κτηνοτροφία 2014-2020: Νέες Προοπτικές και Προκλήσεις». Ο Δήμος Παιονίας αναγνωρίζοντας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής την επιμόρφωση του αγροτικού πληθυσμού έχει περιλάβει τα εξής θέματα στην ημερίδα: Το μέλλον του αγροτικού κόσμου, Επιχειρηματικότητα & συνεργατισμός, Αξιοποίηση του μάρκετινγκ, Παρόν και μέλλον αγροτικών συνεταιρισμών, Δομή υποστήριξης-εμψύχωσης αγροτών, Σύγχρονες τεχνολογίες στην γεωργία, Ποιότητα γαλακτοκομικών προϊόντων, Αδειοδότηση χρήσης νερού και ΚΓΠ 2014-2020.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Άρχισαν οι προβοκάτσιες στις Σκουριές..."

Οι νέοι  κοτζαμπάσηδες... των μπλόκων!
Εμείς το λέγαμε από προχθές... Και δυστυχώς τα γεγονότα μας δικαιώνουν...(δείτε εδώ) Οι γνωστοί κοτζαμπάσηδες της ΒΑ Χαλκιδικής, η γκρούπα των 30 ατόμων, που ταλαιπωρεί χρόνια την περιοχή μας με τους θεατρινίστικους ακτιβισμούς της και την υποκρισία της, έχει αποκλείσει από τις 7 το πρωί το δρόμο για τις Σκουριές...
Ως μεγαλοτσιφλικάδες του τόπου δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να φτάσουν στο χώρο, που έχει οριοθετηθεί για να γίνει εργοτάξιο.

Δήλωση Φραγγίδη για τις εκλογές ανάδειξης του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

"Την Κυριακή που μας πέρασε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του κινήματος ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και εξελίχθηκε σε μια διαδικασία που έδωσε απάντηση σε όλους εκείνους που είχαν φροντίσει να την απαξιώσουν προτού καν διεξαχθεί. Η Δημοκρατική Παράταξη, όπως περίτρανα αποδείχθηκε τόσο από την συμμετοχή του κόσμου όσο και από τη σύνθεση αυτών που έδωσαν το παρόν, κατέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει. Αντέχει σε πείσμα όλων εκείνων που ετοιμάζουν την διάλυση του. Έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και δεσμούς άρρηκτους με τα κοινωνικά στρώματα στα οποία στηρίχθηκε και για τα οποία πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια.

Ομιλία Κιλτίδη στη Βουλή: "Προσέξτε στις εκλογές που πάμε να πάμε με υγιείς όρους"

Για τον πατριωτικό και κοινωνικό παρεμβατισμό ως τη μοναδική λύση για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, μίλησε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Κιλτίδης, από το βήμα της Βουλής κατά τη χθεσινή συζήτηση της πρότασης νόμου του Κ.Κ.Ε για την κατάργηση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» και του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών».
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πιστεύει στον τρίτο δρόμο.

4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ Πρόγραμμα COMENIUS – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις

Από το Κιλκίς και την Ελλάδα, στο Δημοτικό Σχολείο του Torre Pacheco και την Ισπανία ταξίδεψαν 2 εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.  Ήδη τον περασμένο Οκτώβριο το 4ο Δημοτικό Σχολείο φιλοξένησε την 1η Συνάντηση των Σχολείων / εταίρων, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την οργάνωση των επόμενων συναντήσεων, τόσο όσο αφορά την ποιότητα της οργάνωσης, αλλά και την θέρμη της φιλοξενίας και το βαθμό συμμετοχής όλων των δασκάλων στην επιτυχία της συνάντησης.

Συναυλία βυζαντινών ύμνων στην Ευκαρπία Κιλκίς


Δήλωση Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λεωνίδα Δημητριάδη

"Την Κυριακή 18/3/2012 πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού, με μεγάλη συμμετοχή από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κάθε ηλικίας.

Ομιλία για την ενδοσχολική βία

Με επιτυχία πραγματοποίησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «Νηρέας», στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο, ομιλία την Τετάρτη,14 Μαρτίου 2012, στις 7.00μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα: Η ενδοσχολική βία: πρόληψη –αντιμετώπιση.

Δεν αλλάζουν οι εκλογικές περιφέρειες - Πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα - 37% για αυτοδυναμία!

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα το Π.Δ του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο δεν αλλάζουν οι εκλογές περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, οι εκλογικές περιφέρειες παραμένουν όπως έχουν σε κάθε και δεν αλλάζουν σύμφωνα με τα νέα διοικητικά όρια των δήμων και περιφερειών που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη», με εξαίρεση τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης που και πάλι δεν αλλάζει τίποτε αλλά παραμένει η ισχύουσα διάσπαση:

Ανάμεσα στις πρώτες πέντε χώρες μέλη της ΕΕ σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης η Βουλγαρία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποίησε τη νέα οικονομική πρόβλεψή της για τις χώρες της Κοινότητας. Το βασικό συμπέρασμα των αναλύσεων είναι ότι η Ευρωζώνη θα βρεθεί σε "ήπια ύφεση" το πρώτο εξάμηνο του 2012, ενώ το δεύτερο – αναμένεται ελαφρά άνοδος.
Κάνει εντύπωση ότι στην ομάδα των χωρών, για τις οποίες προβλέπεται άνοδος του ΑΕΠ, βρίσκονται μόνο κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Την πρώτη θέση ανάλογα με το κριτήριο αυτό κατέχει η Πολωνία, ακολουθούν η Λιθουανία, η Λετονία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (19.03.2012), στον Προμαχώνα Σερρών (ρεύμα εξόδου από τη χώρα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, τέσσερις αλλοδαποί Ασιατικής καταγωγής σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου κατείχαν και υπέδειξαν πλαστά Διαβατήρια και Άδειες Παραμονής, τα οποία φέρονται να εκδόθηκαν από τις Ιταλικές Αρχές.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για κλοπές στην Χαλκιδική

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας 21 ετών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, για κλοπή την (17.03.2012), σε οικία ιδιοκτησίας 32χρονου ομοεθνή του στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου ο 21χρονος αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (160) Ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και μία κάρτα αναλήψεων με την οποία πραγματοποιήθηκε ανάληψη (870) ευρώ.
Ειδικότερα, χθες (19.03.2012), ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας υπήκοος Αλβανίας 21 ετών, πλην όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βέροια

Χθες (19.03.2012) το πρωί, στη χ/θ 238,500 της Εγνατίας οδού, στη Βέροια Ημαθίας, το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με προπορευόμενο Ι.Χ. Φορτηγό Επικαθήμενο όχημα που οδηγούσε 62χρονος υπήκοος ΦΥΡΟΜ, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου οδηγού και τον σοβαρό τραυματισμό 27χρονου επιβάτη του Ι.Χ. Φορτηγού οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

“Τσεκούρι” στο εφάπαξ σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα – 7 Ταμεία στο κόκκινο

- 10% ως και 30% οι μειώσεις ως τα τέλη Μαρτίου
- Πλήττονται όλοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, Ιδιωτικό Τομέα
- Ποιος είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης

Το έγγραφο που έστειλε στα Ταμεία η Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης έχει την ένδειξη εξαιρετικά επείγον και ζητά την άμεση καταγραφή των αποζημιώσεων καθώς αυτές δεν εναρμονίζονται με τις κρατήσεις που έγιναν. Ουσιαστικά με αυτή την καταγραφή υπάρχει και η άμεση εντολή για περικοπές. Που θα γίνουν; Αρκεί μια ματιά στα Ταμεία:

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης για τα προβλήματα λειτουργίας Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Κιλκίς - Γουμένισσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης υλοποιώντας τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η πρόσφατη σύσκεψη των υγειονομικών παραγόντων του νομού, απέστειλε προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, επιστολή, που αφορά στην στελέχωση των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας.

Ελλάδα και οικονομική κρίση: Ψέμματα και προπαγάνδα, αλληλεγγύη και αντίσταση

Του Φάνη Μαλκίδη
«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την δώσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα»
Δημήτριος Υψηλάντης για τα «δάνεια της υποτέλειας» του 1824-1825

1. Ψέματα και προπαγάνδα 

Συμπληρώνονται δύο σχεδόν χρόνια από τότε που μας έλεγαν από μπροστά μας «κοπρίτες», «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία μας «Τιτανικός», και έδιναν ψευδή στοιχεία για το «χρέος» και από πίσω μας συζητούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ, τους συμβούλους τους που έπαιξαν και παίζουν το θάνατό μας στα τοξικά, στα ομόλογα και στα άλλα «προϊόντα».

Ευνοϊκές αλλαγές για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον»

Γράφει ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 100 ΚΙΛΚΙΣ (ΕΝΑΝΤΙ Δ.Ε.Η.)
technoenergiaki.blogspot.com
email: technoenergiaki@gmail.com TΗΛ.2341029002, 6977431359

Το ΥΠΕΚΑ προχώρησε σε ευνοϊκές αλλαγές για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον». Οι σημαντικότερες αλλαγές:

Βόνιτσα: Απειλούσε να αυτοκτονήσει στο facebook λόγω ελληνικών ομολόγων!

- Έχασε τα χρήματά του λόγω κουρέματος και ανακοίνωσε στο facebook, ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει...
- Κινητοποίηση της Αστυνομίας, πριν λίγες μέρες στην Βόνιτσα, μετά από πληροφορίες πως κάτοικος της περιοχής, είχε απειλήσει πως θα αυτοκτονούσε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, η τοπική Αστυνομία ενημερώθηκε πως κάτοικος χωριού κοντά στην Βόνιτσα, είχε αναγγείλει στο facebook, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Η απελευθέρωση των ταξί σε νέο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη

Νέο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέμενε την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος και περιλαμβάνει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Στο 1 εκατομμύριο το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς!

Ενημέρωση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το σοβαρό έλλειμμα που έχει διαπιστωθεί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς τα προηγούμενα έτη (πριν από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής) έκανε το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου κ. Κατερίνα Γιαννακούλα Ζιούτα.

Απονομή βραβείων διαγωνισμού ιδεών «Ενιαία Εικόνα και Ταυτότητα για τα Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας»

Στο Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Ιδεών «Ενιαία Εικόνα και Ταυτότητα για τα Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας», από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο. Ο Υπουργός κ. Γερουλάνος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ, κ. Λίνα Μενδώνη, την Πρόεδρο του ΤΑΠ, κ. Μάρθα Σημαντώνη και τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη, ξεναγήθηκε στην έκθεση στην οποία προβάλλονται όλες τις συμμετοχές του Διαγωνισμού.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για το θάνατο του Ν. Βασταρδή

Πληροφορούμενος τον θάνατο του Νίκου Βασταρδή, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Νίκος Βασταρδής υπήρξε ένας σημαντικός Δάσκαλος του ελληνικού Θεάτρου. Υπηρέτησε σε όλη του σχεδόν τη ζωή την Τέχνη του με ήθος, συνέπεια, και μεγάλη αγάπη για τους νέους ανθρώπους, σε πολλούς από τους οποίους μεταλαμπάδευσε γενναιόδωρα τη γνώση και την εμπειρία του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.»

Πέθανε ο Νίκος Βασταρδής

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε το βράδυ της Κυριακής ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Βασταρδής. Ήταν πατέρας της ηθοποιού και σεναριογράφου Άννας Ανδριανού. H κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 15.00 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.
Πριν από περίπου οκτώ μηνες είχε ένα ατύχημα και η υγεία του επιβαρύνθηκε. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν το νοσοκομείο Σισμανόγλειο. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν. Παρέμεινε κοντά στον δάσκαλό του και πρωτοεμφανίστηκε το 1942 στην Αγριόπαπια του Ίψεν. Έως το 1944, εμφανίστηκε στα θεατρικά έργα: «Για ένα κομμάτι γης» του Κόντγουελ, όπου ερμήνευσε το ρόλο του Ντιούντ, «Στέλλα Βιολάντη» του Γρ. Ξενόπουλου, «Χαρούμενα νιάτα» του Πιζέ.

Πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες επιχειρηματολογίας

Στην Παλαιά Βουλή, πραγματοποιήθηκαν χθες ο ημιτελικός και ο τελικός Αγώνας Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2011-12. Τον Αγώνα παρακολούθησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Παύλος Γερουλάνος και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανης κυρία Ελένη Αρβελέρ, οι οποίοι στο τέλος του Αγώνα στην ομιλία τους αναφέρθηκαν για το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός που αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων. Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Μερκούρης και η εκπρόσωπος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Εύη Χαλάτση.

Οι 3.058 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ο συναγωνισμός...

Υποτονική μεν, υπεράνω κάθε.... προσδοκίας δε, ήταν χθες η κίνηση στις κάλπες που στήθηκαν στο νομό Κιλκίς για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο Κιλκίς οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 3.000 (3.058 για την ακρίβεια), τη στιγμή μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο βρίσκεται στα χειρότερά του