Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Φωτοβολταϊκά Συστήματα ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΟΦΗΣ


3 Day Party στο cafe-bar Public


Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς.
Την Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου" σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ.

Σπατάλη των υδάτινων πόρων λόγω της έλλειψης σχεδίου. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει πρόγραμμα διαχείρισης του νερού

Του Γιωργου Λιάλιου                             Μπορεί ο φετινός χειμώνας... να μας κούρασε, λόγω του παρατεταμένου κρύου, ωστόσο η έντονη κακοκαιρία είχε και μια θετική πλευρά. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ευνόησαν τις χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα το νερό να συγκρατηθεί και να ωφελήσει ουσιαστικά την ανανέωση των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας. Παράλληλα, οι βροχοπτώσεις κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Κάλεσμα Φραγγίδη


Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας τον Σεπτέμβριο


Το «κίνημα της πατάτας»

Το «κίνημα της πατάτας», αποτελεί θέμα όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επικρατεί ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, που περιορίζει το διάλογο και ακροβατεί μεταξύ ακραίων θέσεων, λαϊκισμού, και ίσως «εξυπηρέτησης» συμφερόντων. Στη «μάχη» αυτή, συμμετέχει το ΚΕ.Π.ΚΑ., εμμένοντας, στις διαχρονικές αξίες και αρχές, που πρέσβευε και συνεχίζει να πρεσβεύει, επισημαίνοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις.

Σε τρεις 48ωρες απεργίες κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας

Η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου.
Αρχικώς τέθηκε σε ψηφοφορία εάν θα υπάρξει αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή συνέχιση τους. Με ψήφους 34 έναντι 17 επικράτησε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δικαιώματα και βοσκοτόπους κατοχυρώνουν οι ντόπιες φυλές

Οι κτηνοτρόφοι πρέπει
να έχουν εξασφαλίσει τα στρέμματα
βοσκότοπου που προβλέπει
η απόφαση ανά είδος ζώου.
 
Μεγαλύτερο προβλέπεται να είναι το ενδιαφέρον για την αγορά βοσκοτόπων τα επόμενα χρόνια και το πρόγραμμα διατήρησης των απειλούμενων αυτόχθονων φυλών φαίνεται ότι συνδυάζεται ιδανικά με τις απαιτήσεις της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Όπως παρουσιάζει σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Μαρτίου, αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα, μετά το 2014, σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν, επιδότηση θα παίρνουν οι βοσκότοποι και όχι τα ζώα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, οπότε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη διατήρηση ιδιόκτητου ή μισθωμένου βοσκότοπου με την επιδοτούμενη εκτροφή ντόπιων ζώων, είναι ιδανικό για τους παραγωγούς πολλών περιοχών.

Στη φυλακή δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, από επιχειρηματία, ο οποίος ανέμενε την έγκριση επιδότησης για επένδυση.
Τόσο ο πρώτος υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη μόλις του παρέδωσε ο επιχειρηματίας προσημειωμένα 120.000 ευρώ, όσο και ο συνάδελφός του αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης από κοινού και κατ' εξακολούθηση που τους αποδίδονται.

Σύλληψη 32χρονου για λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας συνελήφθη χθες (16.03.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, ένας ημεδαπός 32 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 32χρονος, εντοπίστηκε να μεταφέρει και να εισάγει φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, διαφόρων εταιρειών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Εικοσιτέσσερα χρόνια χωρίς το Νικόλα Άσιμο

Στις 17 Μαρτίου του 1988, ο τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Είχε γεννηθεί το 1945 στη Θεσσαλονίκη και το πραγματικό όνομά του ήταν Νικόλαος Ασιμόπουλος. Τα πρώτα του τραγούδια κυκλοφόρησαν το 1975 σ' ένα δισκάκι 45 στροφών. Παράλληλα άρχισε την έκδοση «παράνομων» κασετών, που ηχογραφούσε και διακινούσε μόνος του, Δημιούργησε την «Exarchia Square Band» και συμμετείχε σε συναυλίες, κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις, μουσικοθεατρικά σχήματα, θέατρο του δρόμου, διάφορα δρώμενα.

Ακάκιε, τα ομόλογα να είναι δομημένα (Video)