Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η τραγωδία του ελβετικού τούνελ


28 άνθρωποι, μεταξύ τους 22 παιδιά

Σχέδιο «Πυθία 1»: Η νεκρανάσταση ενός πολιτικού ανδρός;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στις 14 Ιουνίου 2006 εγκαινιάζεται ο αγωγός Μπακού - Τσεϊχάν μήκους 1768 χιλιομέτρων. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν δεσμεύεται για την κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που θα εξυπηρετεί το ρωσικό πετρέλαιο. Έτσι φθάνουμε στο Οκτώβριο του 2009 όπου αποφασίζεται η δημιουργία αγωγού Σαμψούντας – Τσεϊχάν, μήκους 700 χιλιομέτρων.

Τμήματα χορωδίας στο Δήμο Παιονίας

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Παιονίας, ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας Τμημάτων Παιδικής Χορωδίας στις Δημοτικές Ενότητες Πολυκάστρου, Αξιούπολης, Γουμένισσας και Ευρωπού. Από τα τμήματα χορωδίας γίνεται το ξεκίνημα για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων που έχουν ως προτεραιότητα την προσφορά πολιτιστικής εκπαίδευσης σε κάθε γωνία του Καλλικρατικού Δήμου Παιονίας.

Κάνουν ...πλάκα στους πολιτικούς που θα πάνε στις παρελάσεις

Πάνε τα χρόνια που οι πολιτικοί περίμεναν πως και πως τις παρελάσεις για να ανέβουν εξέδρα και να εισπράξουν τιμές,δημοσιότητα και κανά ψήφο. Πάνε οι εποχές που έκαναν μέρες πριν πρόβες για τη δήλωση που θα έκαναν μόλις κατέβαιναν από την εξέδρα, περιμένοντας...στην ουρά,αφού όλοι έκαναν δήλωση.

Ρυθμίσεις για υπερχρεωμένους καταναλωτές προωθεί η κυβέρνηση

Το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό, το υπόλοιπο του οποίου η τράπεζα δεν θα μπορεί να συμψηφίσει απεριόριστα με οφειλές του, προβλέπεται σε πακέτο ρυθμίσεων που έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και πρόκειται να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων, προωθούνται ρυθμίσεις που θα θέτουν όριο τα 2.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς -τα οποία δεν θα μπορεί να συμψηφίζει η τράπεζα- και διευρύνουν τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Αν και προθεσμία για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων λήγει αύριο, Παρασκευή, χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 - 40.000 άτομα από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου, είτε διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, λένε με νόημα παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ενώ προσθέτουν ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και μετά την απογραφή.

Είναι οριστικό! Ακυρώνει όλες τις συναυλίες του ο Γιώργος Νταλάρας

Η επόμενη συναυλία ήταν να γίνει στην Ηλιούπολη
- Εκφράζει φόβους για την σωματική ακεραιότητα εκείνων που πήγαιναν στις συναυλίες για να τον ακούσουν
- "Δεν θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης"
- Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας

Τα επεισόδια που έγιναν σε δυο συναυλίες του οδηγούν τον Γ.Νταλάρα να ακυρώσει όλες τις επόμενες.Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας "δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων"

Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση για το 2011 του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο δια του προέδρου του κ. Πολυκράτη Παντσίδη έκανε τον απολογισμό του απελθόντος έτους (2011), παρουσιάζοντας στα παρευρισκόμενα μέλη αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ η ταμίας του Συλλόγου κ. Μαίρη Κιτσούκη κατέθεσε τον οικονομικό απολογισμό. Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση της έκθεσης του οικονομικού απολογισμού από την εξελεγκτική επιτροπή και η έγκριση του από τα παρευρισκόμενα μέλη.

Κλάπηκε το σκυλί της Ομάδας Διάσωσης Κιλκίς


Αγόρασε με 132 ευρώ κλεμμένα μεταλλικά ράφια αξίας 3000 ευρώ

Συνελήφθη χθες το πρωί στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 32 ετών, διότι σε μάντρα παραλαβής παλαιών σιδήρων όπου εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος, βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά ράφια (βαγόνια) βάρος 3500 κιλών και συνολικής άξιας 3000€. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα αντικείμενα αφαίρεσε ένας 19χρονος ημεδαπός από κεραμοποιείο ιδιοκτησίας 65χρονου τις πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας και στη συνέχεια τα πούλησε αντί του ποσού των 132€ στον 32χρονο υπεύθυνο της μάντρας. Αναζητούνται να συλληφθούν εντός ορίων του αυτοφώρου ο 19χρονος και οι δύο ιδιοκτήτες της μάντρας σιδηρικών.

Συνελήφθη 53χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 52χρονου συζύγου της στα Γιαννιτσά

Συνελήφθη χθες (14.03.2012), από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, μία ημεδαπή 53 ετών, η οποία διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης. Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 53χρονη σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Γιαννιτσών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 52χρονου συζύγου της που έλαβε χώρα την 10.02.2012 στα Γιαννιτσά. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Συνελήφθη 44χρονος για ναρκωτικά στα Εσώβαλτα Πέλλας

Συνελήφθη χθες (14.03.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης Πέλλας, ένας ημεδαπός 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών. Ειδικότερα, στα Εσώβαλτα Πέλλας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο ανωτέρω κατέχει και αποκρύπτει εντός του θερμοκηπίου της οικίας του δενδρύλλια κάνναβης, σε έρευνα της οικίας του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 5 έως 20 εκατοστών, τα οποία είχε τοποθετημένα σε νάιλον και χάρτινες συσκευασίες για μεταφύτευση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Έκλεψαν 250 κατσίκια στην Φλαμουριά Πέλλας

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας χθες (14.03.2012) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, της ληστείας, της παράνομης κατακράτησης και της παράβασης του Νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Βεύη Φλώρινας από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης δύο ημεδαποί 53 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται να συλληφθούν εντός ορίων του αυτοφώρου επιπλέον επτά (7) άτομα.

Κατάσχεση ελληνικής περιουσίας ζητούν ξένοι ομολογιούχοι

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη ετοιμάζουν οι ιδιώτες Γερμανοί ομολογιούχοι, διεκδικώντας την ελληνική περιουσία στη Γερμανία, ως αποζημίωση για το «κούρεμα» των ομολόγων τους, τα οποία εντάχθηκαν στη διαδικασία του PSI. Αν κερδίσουν στη δίκη, μπορούν ενδεχομένως να κατασχέσουν την ελληνική πρεσβεία ή άλλα ελληνικά διπλωματικά κτήρια.
Σύμφωνα με την «Deutsche Welle», πρόκειται για 110 μικροεπενδυτές....
-κατόχους ελληνικών ομολόγων, που, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, με το «κούρεμα» έχασαν σχεδόν το 90% της επένδυσής τους.

Πάγωσαν οι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους - Έτοιμοι για δικαστικό αγώνα οι μικροεπενδυτές

Παγώνει το θέμα των αποζημιώσεων σε μικροεπενδυτές ομολογιούχους του Ελληνικού Δημοσίου, όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη. Η κυβέρνηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις ή να παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε κατηγορία ομολογιούχων, καθώς όπως εκτιμήθηκε κάτι τέτοιο θα είχε ανεξέλεγκτες επιπτώσεις, τινάζοντας το PSI στον αέρα. Την ίδια ώρα, οι μικροεπενδυτές καταγγέλλουν την συμπεριφορά αυτή του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για δήμευση αποταμιεύσεων. Όπως λένε στο in.gr, «αυτή η αντισυνταγματική και παράνομη πράξη θα προσβληθεί με κάθε νόμιμο τρόπο».

Πρόσκληση για ενημέρωση και συζήτηση για την κατάσταση του Νοσοκομείου Κιλκίς

Την Τετάρτη 21-03-2012 στις 6 μ.μ. το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς σας καλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Με την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου (κλείσιμο κλινικών, ελλείψεις υλικών) η περίθαλψη που παρέχεται σήμερα δεν είναι αυτή που αξίζουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες του Νομού.Για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων.Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Ερώτηση Κιλτίδη με θέμα την ολοκλήρωση προγράμματος Νέων Αγροτών

Όπως είναι γνωστό, στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης-Πρόγραμμα 2007-2013 ΄΄Αλέξανδρος Μπαλτατζής΄΄ για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προβλέπεται και το μέτρο ενίσχυσης των νέων αγροτών.  Η ενίσχυση της κατηγορίας αυτής των αγροτών είχε αρχικά οριστεί στο ποσό των 35.000€ με την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Ερώτηση Κιλτίδη με θέμα την διευκόλυνση των σεισμοπλήκτων κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας

Στους σεισμόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία την δεκαετία του 1990 επλήγη από ισχυρούς καταστρεπτικούς σεισμούς, εγκρίθηκαν προς αποκατάστασή τους, χαμηλότοκα δάνεια από τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το ύψος του ποσού που χορηγήθηκε, ανήρχετο έως 34.000€ ανά σεισμόπληκτο κάτοικο. Από αυτό έχει μέχρι σήμερα εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος, υπολειπομένου ποσού περίπου 5-6000€.

Πρόσκληση για την 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 19 Μαρτίου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 19 Μαρτίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18,30, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

ΤΤ - Τ Βank: Ομογενοποίηση προϊόντων από τα δίκτυα των δύο τραπεζών

Με γνώμονα την ευθυγράμμιση των λειτουργιών της πρώην T Bank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έχει ξεκινήσει η ομογενοποίηση των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών από τα δίκτυα των δύο τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από το Φεβρουάριο προσφέρονται από τα καταστήματα της πρώην T Bank οι προθεσμιακές καταθέσεις και τα προϊόντα της σειράς Ανεβαίνω «EXTRA» του ΤΤ.

Κυβερνητική ανακοίνωση σχετικά με το διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Βάθης – Γερακαριού του Κιλκίς

Στις 14/3/2012 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έγινε ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Βάθης – Γερακαριού ν. Κιλκίς.
Προσφορές κατέθεσαν δύο εταιρείες:
1.ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.
2.ΕΛΜΙΝ Α.Ε.

Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού εντός χρονικού διαστήματος το πολύ 2 μηνών, έως 14/5/2012.

Κατωχύρωση 4ης έδρας του Δήμου Παιονίας στον συνδυασμό «ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

"Με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε την 4η έδρα του δημοτικού Συνδυασμού «ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» που ανήκε στον Γιάννη Ουρτζάνη.
Για την παράταξή μας η προσπάθεια αποκατάστασης του δικαίου στέφτηκε με επιτυχία.
Καλοσωρίζουμε τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Ουρτζάνη και Χρήστο Καραβαλάκη και ευχόμαστε πλούσιο και επιτυχημένο έργο.
Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη και πάθος ώστε ο λόγος και οι προτάσεις της παράταξής μας, να φτάσουν και στον τελευταίο δημότη για την πρόοδο του τόπου μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΑΓΑΝΙΔΗΣ "

Συμπαράσταση Μητρόπολης Κιλκίς προς Κυπρίους

Την έμπρακτη αγάπη και την συμπαράσταση των Κυπρίων αδερφών μας ενόψει της οικονομικής κρίσης δέχθηκε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής & Κιλκισίου.
Χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Πυλιώτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συνοδεύομενος από δύο κληρικούς της Αρχιεπισκοπής καθώς και από τον Δημάρχο Λατσιών Κύπρου κ. Παναγιώτη Κυπριανού και τον αντιδήμαρχο του Δήμου μετέφεραν ένα container γεμάτο με ρούχα και τρόφιμα.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή αποτελεί κάθε χρόνο μια λαμπρή ευκαιρία για να εκτιμήσει ο καθένας τη καταναλωτική του συμπεριφορά, ειδικά φέτος που βρίσκει τον Έλληνα καταναλωτή σε μια δεινή οικονομική κατάσταση. Η ανάδειξη των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου σε συνδυασμό με την καλή ενημέρωση των καταναλωτών, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ορθή και δίκαιη λειτουργία της αγοράς.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην δράση 3.1 "Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων" του μέτρου 2.1.4  "Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις" μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 19-3-2012 έως και 4-5-2012 στην
-Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε Κιλκίς
-ή στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ( ΔΑΟ ) της Αιρετής Περιφέρειας κατά περίπτωση
-ή στα Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων
(ΚΕΠΠΥΕΛ ).-ή στις κατά τόπου Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ( Ε.Α.Σ)

Π. Ψωμιάδης: «Κουρέψτε τώρα και τα δάνεια των νοικοκυριών»

Μετά την ανακοίνωση των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων και τις μειώσεις των εισοδημάτων των εργαζομένων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, η ύφεση που συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά, η διαρκής συρρίκνωση μισθών και συντάξεων που οδηγούν μαθηματικά στην εξαθλίωση του λαού μας, απαιτούν γενναίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των συμπατριωτών μας που υποφέρουν.

Ημερήσια εκδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Ξάνθη






Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Ξάνθη (Παλιά Πόλη, περίφημο παζάρι)
το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012. 
Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ.
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλέφωνα: 6 972 214 186 και 6 973 491 502.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: 15 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή

Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο αμερικάνος Πρόεδρος Τζον Κένεντι, σε ομιλία του στο Κογκρέσο μίλησε για πρώτη φορά για καταναλωτικά θέματα θέτοντας τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος λέγοντας χαρακτηριστικά σε κάποια αποστροφή της ομιλίας του ότι "Καταναλωτές είμαστε όλοι αλλά δυστυχώς οι απόψεις του καταναλωτή δεν ακούγονται" ζητώντας ταυτόχρονα από τότε κιόλας την οργάνωση με κάποια μορφή και με στόχο την οργάνωση και την ανάδειξη του κινήματος αυτού.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Σε διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι

Συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη» αποφάσισε η Ολομέλεια των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τρίκαλα: Δεν άντεξε άλλο την ανεργία και ήπιε φυτοφάρμακο!

Απελπισμένος πατέρας ανήλικων παιδιών, προσπάθησε να δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζούσε - Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι γείτονές του...
Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει ένας 50χρονος κάτοικος Καλαμπάκας, που εδώ και ένα χρόνο ήταν άνεργος και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι συγγενείς και οι γείτονές του, τον έβλεπαν απελπισμένο, έβλεπαν να βυθίζεται στη θλίψη, με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερο, αλλά ελάχιστοι περίμεναν αυτά που θα συνέβαιναν το βράδυ της Τετάρτης (14-03-2012).

Ένας χρόνος λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 εθνικής εμβέλειας για την άμεση συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει ότι στο διάστημα αυτό (11/3/2011 έως 11/3/2012) η Γραμμή δέχθηκε 5089 κλήσεις και 37 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Συνάντηση Ποντίων Νεολαίων την Παρασκευή

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στις 8 το βράδυ, Πόντιοι νεολαίοι θα συναντηθούν στο σύλλογο των Αργοναυτών (2ος όροφος) προκειμένου να οργανώσουν την εκδήλωση γενοκτονίας του Νομού Κιλκίς. Όσοι νέοι έχουν διάθεση για δράση, να πάνε!

Είναι τόσο πολλοί οι σηματοδότες στο Κιλκίς;

Στο σηματοδότη της παλιάς Νομαρχίας (μπροστά στο ανθοπωλείο) στη διάβαση των πεζών (προς το κατάστημα Λύκας) το κομμάτι με τις φωτεινές ενδείξεις προς τους πεζούς , έχει φύγει από τη θέση του και δεν είναι ορατό από τους πεζούς. Εάν θέλει να διασχίσει το δρόμο από τη διάβαση ένα παιδί ή ένας ηλικιωμένος πώς θα το καταφέρει ;
Άραγε δεν το είδε κανείς αρμόδιος;
Είναι τόσο πολλοί οι σηματοδότες στο Κιλκίς;
Κώστας Κηπουρός

Εντοπίστηκε στο διαδίκτυο νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιείται ότι, εντοπίστηκε στο διαδίκτυο νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης, μέσω απατηλού μηνύματος, το οποίο αποστέλλεται σε χιλιάδες χρήστες και τους ενημερώνει για «δήθεν» επιστροφή φόρου. Οι δράστες εμφανίζουν και πάλι ως αποστολέα του απατηλού μηνύματος το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και επιχειρούν με τη μέθοδο «phishing» να «αλιεύσουν» προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ.

Εκλογές ανάδειξης προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, να προσέλθουν την Κυριακή στα οργανωμένα εκλογικά κέντρα, σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού, ώστε με την ψήφο τους να συμμετάσχουν στην κρίσιμη μάχη στην ιστορία του, που δίνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα τερματιστεί στις 5 το απόγευμα.

Προτάσεις Φραγγίδη και 31 άλλων βουλευτών για την μείωση των τιμών

Ο Γιώργος Φραγγίδης και 31 βουλευτές κατέθεσαν δύο Προτάσεις Νόμων για τη μείωση των τιμών, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για λήψη ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων
1. «Ισοδύναμα κοινωνικά μέτρα: Οργάνωση της συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτών, σήμανση ελληνικών προϊόντων και διατάξεις ρύθμισης της αγοράς για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά».

Πολίτες Αριστοτέλη: "Τι γυρεύουν οι "αλεπούδες" στο παζάρι...;"

...Πάντως δεν πήγαν
ΜΟΝΟ για να φωτογραφηθούν...
Το παραπάνω ερώτημα–τίτλος στο κείμενό μας, αφορά τα στελέχη της «αντιμεταλλευτικής διανόησης» της ΒΑ Χαλκιδικής, τα οποία που τα βρίσκεις, που τα χάνεις, όλο και σε κάποια φωτογραφία ή video θα πρωταγωνιστούν (ακόμη και σε ταινία...), που έχει να κάνει με αντιμεταλλευτικά bazar, των οποίων η πυκνότητα έχει ξεπεράσει κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην κλιμάκωση της ανεργίας και τα ψαλίδια σε μισθούς και σε συντάξεις...

15 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή

Του Βασίλη Μάτσκου
Η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας μνημειώδους ομιλίας του Τζον Κένεντι στο Κογκρέσο στις 15 Μαρτίου του 1962, στην οποία σκιαγραφήθηκαν τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα.
1. Ικανοποίηση των βασικών αναγκών των πολιτών.
2. Ασφάλεια.
3. Πληροφόρηση.
4. Δυνατότητα επιλογής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε Ε.Ο.Κ, αναγνώρισε νομοθετικά και διεύρυνε τα δικαιώματα αυτά το 1975, ενώ η Ελλάδα το 1991.

Ομιλία Παραστατίδη στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 14/03/12, απευθυνόμενος στους πολίτες του ν. Κιλκίς και σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε τα ακόλουθα:
Φίλες και φίλοι,
Δεν ξέρω μετά την ομιλία μου αν θα μείνετε ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι από αυτά που θα σας πω. Για ένα να είστε σίγουροι, πως θα σας τα πω όπως εγώ τα βίωσα και τα αντιλαμβάνομαι και όχι όπως ορισμένοι από εσάς θα θέλανε να τα ακούσουν, ενδεχομένως. Και αυτό, γιατί ποτέ δεν ήθελα να λειτουργώ εκ του ασφαλούς, προκειμένου να είμαι αρεστός. Και εδώ βέβαια, μπαίνει το ερώτημα, τι πολιτικό θα θέλατε να σας εκπροσωπεί; Το ερώτημα είναι ρητορικό.