Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ανανέωση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Ικανοποιητική κρίνεται η εξέλιξη του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», από την πρώτη απόφαση υπαγωγής που έχει εκδοθεί τον Ιούλιο 2011 έως σήμερα, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και του γεγονότος ότι απευθύνεται σε νοικοκυριά.
Συγκεκριμένα, το πλήθος των αιτήσεων στις Τράπεζες ανέρχεται σε 47.000, από τις οποίες περίπου οι μισές έλαβαν προέγκριση δανείου, ενώ για άνω των 10.000 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Επίσης, αναφορικά με τις εκταμιεύσεις, 4.400 αιτήσεις έχουν λάβει προκαταβολή δανείου ενώ 1.800 ολική εκταμίευση.

Ο Γιάννης Μιχελάκης στο Κιλκίς το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 θα είναι στο Κιλκίς ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης. 
Συγκεκριμένα θα επισκεφτεί τα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς στις 16:00, όπου θα παραστεί σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς, και στη συνέχεια θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Κιλκίς στο Κτήμα των Ευχών στις 18:00.
Για την εκδήλωση διατίθενται προσκλήσεις των 10€.

Πρωτάθλημα Ανδρών: "ΑΕΤΟΣ" - ΓΑΣ Μελίκης 68 - 67

Ένα από τα δυσκολότερα απογεύματα (αν όχι το δυσκολότερο) πέρασε η Ανδρική μας ομάδα για την 20η Αγωνιστική της Ε.Κα.Σ.Κε.Μ. στην εντός έδρας νίκη με διαφορά ενός πόντου με την ομάδα της Μελίκης που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπυ από το ξεκίνημά του και κατάφερε να κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου που το παρακολούθησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο που ουσιαστικά κρίθηκε και ο νικητής του.

Νέα σχολή Διαιτησίας Ε.Δ./Ε.Π.Σ. Κιλκίς

H Ε.Δ./Ε.Π.Σ. Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Π. Κιλκίς, διοργανώνει Σχολή για την ανάδειξη νέων Διαιτητών. Ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολής έχει ορισθεί η Τρίτη 17 Απριλίου 2012. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται στη αίθουσα της Ε.Δ./Ε.Π.Σ. Κιλκίς (Β. Ρώτα 16α).
Υπεύθυνος της σχολής: κ. Κωτούλας Πέτρος μέλος της Ε.Δ./Ε.Π.Σ Κιλκίς.
Πληροφορίες για τη λειτουργία της Σχολής θα παρέχονται στα τηλέφωνα:
2341026443 (Γραμματεία Ε.Π.Σ. Κιλκίς)
2341027330 (Γραμματεία Σ.Δ.Π. Κιλκίς)
6977534156 (Τσαμπαζάκης Νικόλαος)

Ανάπτυξη: Μια όψιμη συζήτηση με ακατάλληλους χειριστές

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή,

Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
«H Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να αφεθεί να χρεοκοπήσει». Αυτό συμπέρανε εμπιστευτική έκθεση του IIF που κυκλοφόρησε μόλις λίγες ημέρες πριν, στα εμπλεκόμενα με το PSI θεσμικά όργανα της ΕΕ. Όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας παρέμενε έστω και ελάχιστα θετικός. Το όποιο Μνημόνιο επηρεάζεται άμεσα από τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής της χώρας. Αν είχαμε ρυθμό αύξησης της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών έστω κατά 0,5% για το 2011, όλα τα δεδομένα του Μνημονίου 2 θα ήταν διαφορετικά.

Σε αγώνα ανωμάλου δρόμου κατά των Μεταλλείων. Συμμετείχαν αθλητές του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 11 Μαρτίου ο λαϊκός αγώνας δρόμου κατά των μεταλλείων στην Βάθη Κιλκίς που συνδιοργάνωσαν το Μέτωπο αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο, o Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος “Η ΔΡΥΣ” ΒΑΘΗΣ και ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς. Ο αγώνας είχε την μορφή διαμαρτυρίας απέναντι σε όσους αγνοούν την βούληση των κατοίκων να ζήσουν χωρίς μεταλλεία στρεφόμενοι σε αειφόρες μορφές ανάπτυξης.

Πρόσκληση συμμετοχής στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» Πέλλα – Θεσσαλονίκη την Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10χλμ. και 5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς. Στον αγώνα των 1.000μ ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον μπορούν να συμμετάσχουν και όλες οι ηλικίες συμβολικά για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα.
Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: 
Διαβάστε ΕΔΩ

Αλέξανδρος Κιλκίς: Σπουδαίος αγώνας για τους τζούνιορ

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όπου αγωνίστηκε η ομάδα τζούνιορ της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς κόντρα στο Φοίνικα Πολίχνης.
Μπορεί η ομάδα του Ηλία Ξανθόπουλου να γνώρισε την ήττα με 4-2, ωστόσο οι μικροί αθλητές το διασκέδασαν ιδιαίτερα και τα έδωσαν όλα, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 1-1, με τους Θεσσαλονικείς να τα καταφέρνουν καλύτερα στο δεύτερο μέρος.

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλάτου κατά των μεταλλείων στη Βάθη Κιλκίς

Εξήντα περίπου αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν και στους δύο αγώνες αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και είπαν ένα μεγάλο “ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ”. Στον αγώνα ποδηλάτου πρώτος άνδρας τερμάτισε ο Αραμπατζής Θεόδωρος, δεύτερος Αθανασιάδης Χρήστος και τρίτος ο Ρωμανίδης Σταύρος. Πρώτη γυναίκα ήταν η Πομπιέρη Μαγδαληνή, δεύτερη η Ιωάννα Βλάχου και τρίτη η Σπαρτινού Έφη. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή των μικρών ποδηλατών Ασλανίδη Σάββα, Χαλκίδη Νίκου και Μπάμπη Γεώργιου που ολοκλήρωσαν των αγώνα με επιτυχία. Στον αγώνα δρόμου πρώτος άνδρας τερμάτισε ο Κωνσταντινίδης Κοσμάς δεύτερος ο 15χρονος Μαβίδης Αιμίλιος και τρίτος ο γνωστός από τις διακρίσεις του στο Ορεινό Τρέξιμο Βενετικίδης Δημήτρης.

Κλειστή θα μείνει η Π.Ε. Κιλκίς την Τετάρτη 14 Μαρτίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι. Από τις 12 και μετά θα μείνουν κλειστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διενέργεια του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δημιουργία ιστοσελίδας στο πλαίσιο του εορτασμού «Κιλκίς 1913 – 2013»

Ο δήμος Κιλκίς επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια αλλά και συμμετοχή των πολιτών στον εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση του Κιλκίς το 1913 σχεδιάζει τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου αφιερωμένου στον εορτασμό αυτό. Με τη δημιουργία του διαδικτυακού αυτού τόπου στο internet αναμένεται να επιτευχθεί ευρεία, ελκυστική και λειτουργική αφενός μεν δημοσιοποίηση και προβολή τόσο του Κιλκίς και των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου και αφετέρου αμφίδρομη – διαδραστική επικοινωνία με όλους τους πολίτες αλλά και τον απόδημο Ελληνισμό.

Διαγωνισμός για το λογότυπο «Κιλκίς 1913 – 2013»

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εορτασμού της συμπλήρωσης το 2013 εκατό χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς από το βουλγαρικό ζυγό κατοχής και την ενσωμάτωσή του στην Ελλάδα, ο Δήμος Κιλκίς προκηρύσσει διαγωνισμό για το σχεδιασμό του λογότυπου του εορτασμού.  Ο λογότυπος θα πρέπει, και έτσι θα αξιολογηθεί, να αποτυπώνει και να εκφράζει το νόημα του εορτασμού σε όλες του τις διαστάσεις (ιστορική, εορταστική, αναπτυξιακή) γιορτάζοντας το παρελθόν, αναδομώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον. Θα πρέπει να είναι απλός, μοντέρνος, ευφυής, αυθεντικός και με δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία από online και offline εφαρμογές.

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα τα προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ». Διαβάστε τα πρακτικά της συζήτησης.

"Η επιχείρηση super market «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, με πάνω από 170 καταστήματα στην Β. Ελλάδα και πάνω από 2.000 εργαζόμενους και κύκλο εργασιών για το 2010 ύψους 239,8 εκατομμύρια €, με υψηλότατη κερδοφορία. Η πολιτική της συγκυβέρνησης και των μνημονίων άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων γενικευμένα. Μέρος αυτής της προσπάθειας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ αποτελεί και η περίπτωση της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ».

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας με το έργο «Τρομπόνι» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία ότι η παρουσία του ΚΘΒΕ στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζουν το έργο «Τρομπόνι», του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και πρωταγωνιστή τον Τάσο Πεζιρκιανίδη, το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 6.30μ.μ. κ’ 9.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Συνάντηση με θέμα την ενδοσχολική βία την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «Νηρέας» στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο σας προσκαλεί σε συνάντηση την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, στις 7.00μ.μ. με θέμα: Η ενδοσχολική βία: πρόληψη –αντιμετώπιση με κεντρική ομιλήτρια την κ. Τζούρα Έφη
Ψυχίατρο –Οικογενειακή θεραπεύτρια –Επιστημονική Υπεύθυνη του «Νηρέα». Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθησαν σήμερα (12.03.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, δύο ημεδαποί 16 και 34 ετών για κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου. Ειδικότερα, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας (ύψος Νέας Νικομήδειας), αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας αρχικά επιχείρησαν να σταθμεύσουν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Κιλκίς

Χθες (12.03.2012) το απόγευμα, στο 60ο χλμ. της Ε.Ο Κιλκίς – Προμαχώνα (ύψος Καλίνδριας Κιλκίς), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 49 ετών και Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας ημεδαπός 52 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου Κιλκίς.

Κέρδος 10 δισ. ευρώ αν οι καταναλωτές αγόραζαν ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ, όλο το 2012

«Κίνημα Πολιτών- Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ονομάζεται η πρωτοβουλία που ανέπτυξαν, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, εκατό προσωπικότητες από την επιχειρηματική, συνδικαλιστική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και πλέον αριθμεί περισσότερα από 20 παραρτήματα στην Ελλάδα. Πιστεύοντας ότι στην κρισιμότατη καμπή που βιώνει η χώρα είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθεί ο αγώνας για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων, το διοικητικό συμβούλιο του Κινήματος οργάνωσε συνάντηση- συνέντευξη Τύπου ώστε να διαδοθεί ότι «η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί σήμερα εθνικό καθήκον».