Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου

Το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας και σας καλεί να συμμετέχετε σε αυτή τους τη δραστηριότητα.
Σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές του όρους Πάικου, σε υψόμετρο 700 περίπου μέτρων και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τη Γουμένισσα, πάνω από τον οικισμό Πενταλόφου, βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Νικόδημου του Αγιορείτου. Το μοναστήρι είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και θεμελιώθηκε το 1981.

Απάντηση π. Επιφανίου Θεοδωρίδη στον καθηγητή Ανανία Τσιραμπίδη

Αξιότιμε κύριε καθηγητά,
Διάβασα το πρόσφατο δημοσίευμα σας για την μεταλλευτική δραστηριότητα στο Κιλκίς έκπληκτος, από τα όσα γράφετε ότι τόσο εγώ όσο και οι δύο άλλοι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώσαμε στην συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Στην συνεδρίαση ήσασταν παρών, όπως και εγώ. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε δήθεν δηλώσεις μου με αποκορύφωμα ότι δήλωσα να εισάγουμε τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την Χώρα μας;
Η εισήγηση μου, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο δεν αναφέρεται καν στις αναγκαίες πρώτες ύλες για την χώρα μας.

Κοινωνία Πολιτών νομού Κιλκίς: "8 του Μάρτη 1857"

"Οι εργάτριες, υφάντριες και ράφτρες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Διεκδικούσαν τα αυτονόητα.
Ενάμιση αιώνα μετά το 2012 οι γυναίκες στην χώρα μας, μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, βλέπουν τις κατακτήσεις και τις θυσίες όλων αυτών των χρόνων να εξαφανίζονται και να θυσιάζονται στο βωμό της εξυπηρέτησης των Τραπεζών, του κεφαλαίου και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.Τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα μείνουμε θεατές σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου;

EE: Η Ελλάδα αγόρασε το 2010 όπλα αξίας 1 δισ. ευρώ

Σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com, σύμφωνα με τα οποία κράτη- μέλη της ΕΕ πούλησαν στην Ελλάδα αμυντικά συστήματα αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρώτο πακέτο διάσωσης το 2010. Το εν λόγω δημοσίευμα έχει τίτλο «Τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης» και σε αυτό σημειώνεται ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα, ήταν η Γαλλία, η οποία προχώρησε σε συμφωνία πώλησης αεροσκαφών, ύψους 794 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών, Δήμων και Περιφερειών

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη Β’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης» υπέγραψαν σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά και οι Πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ Κώστας Ασκούνης και Γιάννης Σγουρός. Επιπλέον το υπουργείο Εσωτερικών επεκτείνει τη σύνθεση της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την παρακολούθηση και το συντονισμό της εφαρμογής του Προγράμματος, προσθέτοντας δυο εκπροσώπους από την ΚΕΔΕ και δύο από την ΕΝΠΕ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: ΠΩΣ η εταιρία EuropeanGoldfields που έχει σχέση με την Goldman Sachs, με μόλις 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Άργυρο αξίας 15.4 Δισεκατομμυρίων!!!

Διαβάστε τι αποκαλύπτει στους AegeanTimes, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Βαρδουλάκης.
Ηταν παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος, λες και έπαθε … «λουμπάγκο» και αδυνατούσε να ασχοληθεί με το θέμα! Ηταν βέβαια και το προεκλογικό κλίμα, η … ευμάρεια της οικονομικά εύρωστης Ελλάδας των Ολυμπιακών αγώνων, και που καιρός να ασχοληθούν με αυτό που θα αποκαλύψουμε σήμερα! Με την πανηγυρική ανακοίνωση εξαγοράς της European Goldfields, που ελέγχει τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας», από έναν ισχυρό «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά χρυσού, την καναδική Eldorado Gold, έκλεισε ένας κύκλος απίστευτων υπεραξιών γύρω από τον χρυσό της Χαλκιδικής.

Ποιοι στις Ένοπλες Δυνάμεις δικαιούνται επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.Υπουργική απόφαση

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται ποιοι δικαιούνται επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Οι ειδικότητες που αφορούν σε προσωπικό, που υπηρετεί στις Ενόπλες Δυνάμεις έχουν ως εξής:
* Οι οδηγοί ειδικών οχημάτων μεταφοράς πυρομαχικών και ειδικών εύφλεκτων καυσίμων.
* Οι χημικοί, βοηθοί χημικοί και αναλυτές οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά σε εργαστήρια.
* Οι εργαζόμενοι αποκλειστικά στην πίστα αερολιμένων.

Ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών

Είναι γνωστό ότι στο τεχνικό μνημόνιο στο οποίο έχει συμφωνήσει η χώρα μας με τους εκπροσώπους της τρόικα συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση της κατάργησης των δημοσιεύσεων των ισολογισμών των εταιρειών στον έντυπο τύπο. Η πρόβλεψη αυτή, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, συνάντησε την ισχυρή αντίδραση των εκδοτικών συγκροτημάτων εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και των περιφερειακών εφημερίδων. Οι Ενώσεις τους εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες δήλωναν την αντίθεσή τους στη ρύθμιση αυτή.

Απίστευτο παρασκήνιο και πιέσεις με το κούρεμα - IΙF: Αβέβαιη η έκβαση του PSI - Reuters: Οι γερμανοί φοβούνται ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

- Βενιζέλος σε διοικητές ταμείων: "Αν αποτύχει το κούρεμα τα ομόλογά σας θα αξίζουν ένα μηδενικό"
- Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε συμμετοχή εως 80%
- Αισιοδοξία από Σόιμπλε και Όλι Ρεν - Ναι στο κούρεμα από Societe Generale και Unicredit
- Η συμφωνία για το κούρεμα κόστισε πάνω από 11 δις δολάρια σε μία ημέρα για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Αβέβαιη και αδύνατον να προβλεφθεί, χαρακτηρίζει την έκβαση του PSI σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde o σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Ζαν Λεμιέρ.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς συμμετέχει στη δράση του Future Library

Και η βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς συμμετέχει στη δράση του Future Library «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας 2012.  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς συμμετέχει στη δράση του Future Library «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» - Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας 2012. Υπάλληλος της Βιβλιοθήκης θα μεταβεί από τις 14 έως 16 Μαρτίου στη Βέροια για να παρακολουθήσει ένα διαδραστικό σεμινάριο με στόχο την προετοιμασία και οργάνωση της καλοκαιρινής καμπάνιας! Αυτό το καλοκαίρι, πάμε Βιβλιοθήκη!

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ευρεία σύσκεψη -με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ευθύμιου Φωτόπουλου- υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του ΚΕΠΑ, παραγωγικών φορέων, επιμελητηρίων και επαγγελματιών από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την κατάρτιση συνολικής τελικής τεχνικής πρότασης προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου. Ουδέποτε ταχθήκαμε υπέρ των μεταλλείων Κιλκίς!"

"Σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδεται ψευδώς ότι η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου τάχθηκε υπέρ των σχεδίων εκμετάλλευσης των μεταλλείων Κιλκίς σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου στις 16/2. Η επιμονή κάποιων ν’ αναπαράγουν αυτό το ψέμα - παρόλο που η βουλευτής διέψευσε την είδηση δημοσίως στην κρατική τηλεόραση όταν αυτή μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 17/2 - καταδεικνύει ότι πρόκειται για μεθοδευμένη προπαγάνδα που στόχο έχει αφενός να πείσει τους κατοίκους ότι εφόσον όλα τα κόμματα δήθεν συμφωνούν είναι μία καθ’ όλα συμφέρουσα επένδυση για την περιοχή και αφετέρου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ που μάχεται από την πρώτη στιγμή μαζί με τους κατοίκους της περιοχής εναντίον της συγκεκριμένης επένδυσης.

Δραστηριότητα Φεβρουαρίου της Γ.Α.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -652- άτομα και ειδικότερα:

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Μηνιαίος απολογισμός Φεβρουαρίου 2012 στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για την ανάκληση μοτοσικλετών Kawasaki

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ, Γενική Αντιπροσωπεία KAWASAKI, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών KAWASAKI μοντέλα ZX600R9/A/B/C, ZX1000E8/9 και ZX1000FA/B. Η ανάκληση αφορά συνολικά 248 μοτοσικλέτες, στις οποίες υπό προϋποθέσεις, ο ανορθωτής δημιουργεί ανεπαρκή φόρτιση, έχοντας σαν αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα και/ή κατάσταση μη λειτουργίας. Το σβήσιμο του κινητήρα ενώ λειτουργεί μπορεί να δημιουργήσει ενδεχόμενο ατύχημα, με δυσάρεστες συνέπειες. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των Υπουργείων και τη μείωση των δομών της δημόσιας διοίκησης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα, συνάντησηστην οποία μετείχαν: οι Υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Επικρατείας Παντελής Καψής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξινίδης, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης και άλλοι Γενικοί Γραμματείς.

Δρομολογήθηκαν οι εργασίες για τη στερέωση-αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας

Οἱ ἐργασίες γιά τή στερέωση-ἀποκατάσταση τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Γουμένισσας δρομολογήθηκαν μέν τεχνικο-διοικητικά μέ τήν ἔνταξη τοῦ ἔργου στό ΕΣΠΑ ἀπό τό Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ & Τουρισμοῦ (ΥΠ.ΠΟ.Τ). Οἱ λειτουργικές ἀνάγκες τῆς Ἐνορίας θά ἐξυπηρετοῦνται προσωρινά στό ἀπέναντι κτήριο τῶν ἰσόχρονων- ἱστορικῶν Ἐκπαιδευτηρίων τῆς πόλης. Οἱ προεργασίες ξεκίνησαν, ἐμπνέοντας ἐλπίδα στήν ἱστορική πόλη καί γενικότερα στήν περιοχή, γιά τήν ἀπόδοση τοῦ ὀφειλόμενου χρέους πρός ἕνα ἱστορικό μνημεῖο-σύμβολο τῆς πόλης καί τῆς Παιονίας.

Όλα έτοιμα για το "iPad HD"

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την επίσημη παρουσίαση του τελευταίου μοντέλου τηςApple και όπως όλα δείχνουν, το όνομά του θα είναι "iPad HD" και όχι "iPad 3", όπως ήταν το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία, η επιλογή του ονόματος του iPad τρίτης γενιάς της Apple, ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία, αφού η εταιρεία θέλει να διαφημίσει το βασικότερο χαρακτηριστικό της συσκευής, την οθόνη υψηλής ανάλυσης.

Αντίστροφη μέτρηση για το κούρεμα – Οι τελευταίες παρασκηνιακές εξελίξεις – Στο 97% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας

- Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε συμμετοχή εως 80%
- Πως θα ''υποκύψουν'' θέλοντας και μη οι τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια – Ποιοί μιλούν για εκβιασμό και γιατί χαρακτηρίζουν ως ''διαβολικά'' τα hedge funds
- Υπερπτήσεις για τα spreads της Ελλάδας και της Ευρωζώνης και η αισιοδοξία από Σόιμπλε και Όλι Ρεν
- Η συμφωνία για το κούρεμα κόστισε πάνω από 11 δις δολάρια σε μία ημέρα για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Χωρίς καμία υπερβολή όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στο κούρεμα χαρακτηρίζοντας ως παγκόσμιο γεγονός τη συμφωνία για το PSI, με τους Financial Times να κάνουν λόγο για την πρώτη στάση πληρωμών από δυτικό κράτος τα τελευταία 60 χρόνια!

Από τη Βόρειο Ήπειρο στη Θράκη. 1ο αντάμωμα αρβανιτών Ζαλουφιωτών (Ανατολικής Θράκης) στο Νέο Χειμώνιο Έβρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο αντάμωμα Αρβανιτών Ζαλουφιωτών ανατολικής Θράκης στο Νέο Χειμώνιο Έβρου. Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νέου Χειμωνίου «Τα Ζαλουφιώτικα» συγκεντρώθηκαν οι Αρβανίτες που κατάγονται από το Μεγάλο Ζαλούφι της ανατολικής Θράκης και μετά την Γενοκτονία και την προσφυγιά κατέφυγαν σε διάφορες πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νέου Χειμωνίου Όλγα Βλαδενίδου, η οποία αφού καλοσώρισε τους εκατοντάδες συμμετέχοντες, έδωσε το λόγο στο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέου Χειμωνίου Γεώργιο Ποτίδη για να καλοσωρίσει και αυτός τους Αρβανίτες που συγκεντρώθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα χθες στην Κατερίνη, Σέρρες και Ημαθία

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Κατερίνη Πιερίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 25 ετών, διότι κατελήφθη να επαιτεί καθήμενος επί τροχήλατου αναπηρικού καροτσιού, το οποίο είχε αφαιρέσει από χώρο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 42 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι ανωτέρω κατέχουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, σε αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εξιχνιάστηκαν μία (1) ληστεία και τρεις (3) κλοπές στην Ηράκλεια Σερρών

Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και τρεις κλοπές στην Ηράκλεια Σερρών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 17, 18 και 37 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές που δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τις αρχές του Ιανουαρίου 2012. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας και κλοπών – διαρρήξεων στην Ηράκλεια Σερρών:

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Βέροια

Συνελήφθησαν χθες (06.03.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 21 και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, στη Βέροια, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο ἀκολουθίες τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Θοτόκου στήν Ἱ. Μονή Παναγίας Γουμένισσας

Ὅπως κάθε χρόνο ἐδῶ καί 20 χρόνια, στήν Ἱ. Μονή Παναγίας Γουμένισσας, τελοῦνται δύο ἀκολουθίες τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Θοτόκου.  Ἡ ἔναρξη τῆς πρώτης ἀκολουθίας τελεῖται στίς 5:30 μ.μ. , γιά νά διευκολύνονται ὅσοι προσκυνητές βρίσκονται ἐκτός Γουμένισσας.
Ἡ ἔναρξη τῆς δεύτερης ἀκολουθίας τελεῖται κανονικά στίς 7 μ.μ. γιά τούς ὑπόλοιπους.

Κυκλοφορεί Email-απάτη που φέρει ως αποστολέα το Ι.Κ.Α

- Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία απατηλού μηνύματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
- Ως αποστολέας φέρεται το Ι.Κ.Α., ενώ το περιεχόμενό του αναφέρεται σε υποτιθέμενη επιστροφή φόρου.
- Παρακαλούνται οι παραλήπτες του απατηλού μηνύματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
και να μην κοινοποιούν αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους στοιχεία.

Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικής υπαλλήλου στην Παλαιοκώμη Σερρών

Προχθές (05.03.2012) το μεσημέρι, στην Παλαιοκώμη Σερρών, άγνωστος δράστης εισήλθε σε αρτοποιείο και με την απειλή πιστολιού, πυροβολώντας μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός, αφαίρεσε από ταχυδρομική υπάλληλο, τον ταχυδρομικό της σάκο ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ και διάφορα έγγραφα από διακίνηση αλληλογραφίας της υπηρεσίας της και ακολούθως ο δράστης διέφυγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους Σερρών.

“Γυναίκες ενεργοί πολίτες μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς σας ενημερώνει για το Πρόγραμμα «Γυναίκες ενεργοί πολίτες μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» το οποίο ασχολείται με το ζήτημα της ανάπτυξης μιας ενεργούς ιδιότητας του πολίτη μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το εγχείρημα αυτό, θα αφορά τις μειονεκτούσες ομάδες γυναικών όπως είναι οι άνεργες γυναίκες, οι νέες ή μεγαλύτερης ηλικίας ή γυναίκες που αντιμετωπίζουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.
Μέσω του Προγράμματος, πρόκειται οι συμμετέχοντες των Ευρωπαϊκών Χωρών να ανταλλάξουν απόψεις, να αποκτήσουν ικανότητες και γνώσεις σε πεδία που αφορούν την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα.

Ερώτηση Κιλτίδη προς Υπουργό Εξωτερικών με θέμα: «Προκλήσεις από τη FYROM»

Από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, πληροφορήθηκα ότι η Υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, κ. Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, παρουσίασε τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων της FYROM, οι οποίες θα έχουν την ένδειξη ΜΚ δηλαδή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όχι την παλιά SK. Η μεγαλύτερη δε σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων «Βεστ», κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέπει είσοδο οχημάτων με ΜΚ, αλλά μπορεί να βάζει αυτοκόλλητο FYROM».

Νέες ρυθμίσεις με τροπολογία του υπουργείου. Τέλος στην πριμοδότηση της εντοπιότητας για προσλήψεις στο Δημόσιο

Καταργείται η πριμοδότηση της εντοπιότητας για προσλήψεις σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων ή σε παραμεθόριες, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που ψηφίστηκε την Τρίτη. Με την τροπολογία αυτή, επιχειρείται επίσης να μπει φρένο στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων που θα γίνονται πλέον έπειτα από αυστηρό έλεγχο και έγκριση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, με την τροπολογία και μετά τη σχετική παρέμβαση της Κομισιόν προβλέπεται μερική κατάργηση της εντοπιότητας ως κριτηρίου κατάταξης των υποψηφίων – μέχρι σήμερα οι δημότες που είναι και μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου προκηρύσσονται θέσεις προτάσσονταν.

Η κόντρα Πανούση-Νταλάρα ξανά στο προσκήνιο μετά τα γιαούρτια [βίντεο]


Η φρενίτιδα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Νταλάρας στην πρόσφατη συναυλία του είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν νέα θραύση όλα τα βίντεο με τον Τζίμη Πανούση και τον Γιώργο Νταλάρα.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών με τραπεζίτες

Οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών επισκέφθηκαν χθές στις 19:30 τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσαν ότι είτε αποφάσισαν ήδη, είτε θα εισηγηθούν σήμερα και αύριο στα διοικητικά συμβούλιά τους την πλήρη εθελοντική αποδοχή της προσφοράς του ελληνικού Δημοσίου.

Έπεσε το Facebook; – Οι φήμες οργιάζουν για επίθεση των Anonymous

Εδώ και αρκετές ώρες το Facebook έχει πέσει. Τι γίνεται; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς την αλήθεια. Όλο το βράδυ υπολειτουργούσε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο! 800 εκατομμύρια χρήστες δεν γνωρίζουν τι γίνεται και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Οι φήμες περί hacking από τους anonymous οργιάζουν, και όλοι ψαχνουν να βρουν την αλήθεια! Αυτή την ώρα φόρτωσε το μεγαλύτερο Social Newtork παγκοσμίως ξεκινώντας από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ… Σύμφωνα με δηλώσεις του Mark Zuckerberg το Facebook είναι Down σε όλη την Ευρώπη

Συζήτηση του Γιάννη Ζήση με τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο σχετικά με τον Μάρξ


Ο/Η Fokas άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ πάνε Θέατρο... να συναντήσουν τον "...":
Δείτε εδώ μια συζήτηση του Γιάννη Ζήση με το γνωστό ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο σχετικά με τον Μάρξ, το θέατρο, τον ηθοποιό και τον πολιτισμό, με αφορμή την πετυχημένη θεατρική παράστασή του με τίτλο «ο Μάρξ στο Σόχο». Μια συζήτηση μεταξύ άλλων για τον αληθινό Μάρξ, όπως αυτός αποκαλύπτεται μέσα από αυτό το θεατρικό έργο απαλλαγμένο ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΕΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΟΥ.

Μελίνα Μερκούρη (Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 – Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994)

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) (Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 – Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός καιπολιτικός. Καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών. Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (όπως τόνισε και ο Ανδρέας Παπανδρέου "άντεξε" και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που έκανε), από το 1981-1989 και 1993-1994. Ο παππούς της, Σπυρίδων Μερκούρης, είχε διατελέσει για πολλά χρόνια δήμαρχος Αθηναίων και ο πατέρας της, Σταμάτης Μερκούρης χρημάτισε βουλευτής.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Γιώργος Νταλάρας: «Στηρίζω το δικαίωμα στη διαμαρτυρία»

Ο Γιώργος Νταλάρας μέσα από το προσωπικό του site απευθυνόμενος στο κοινό του αλλά και σε όσους επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν πετώντας καρέκλες και γιαούρτια εναντίον του στο πλαίσιο δωρεάν συναυλιών, δήλωσε: «Στηρίζω το δικαίωμα στη διαμαρτυρία».
Ολόκληρη η δήλωσή του«Για όσα στο Ίλιον έγιναν…Επιλέγω να βρεθώ κοντά στον κόσμο. Με ανοιχτές πόρτες για όσους αγαπούν, αλλά κι όσους πικραίνονται. Σε κάθε περίπτωση με πράξεις, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δάφνες του χτες. Με ξεκάθαρη θέση που βασίζεται στα 42 χρόνια αυτόνομης πορείας.

Αξιέπαινη η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Είναι πραγματικά πολύ σπουδαία για μια τοπική κοινωνία η ενασχόληση της νεολαίας της με τις τέχνες, τα γράμματα και τη μουσική. Κι αυτό γιατί έτσι δίδεται η ευκαιρία στους νέους να δραστηριοποιηθούν, να αναδιπλώσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, να αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Ακριβώς μια τέτοια περίπτωση αποτελεί στην πόλη του Κιλκίς η Χορωδία- Μουσικά Σύνολα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Σεμινάριο με θέμα "Αγροτική παραγωγή και αειφορική διαχείριση" στο Παλιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς


Πέτα Δυο Ρούχα από τους ΝΑΙ ΜΕΝ


Πέτα Δυο Ρούχα από τους ΝΑΙ ΜΕΝ, απόσπασμα από live στη μουσική σκηνή ΠΛΑΤΩ-Γρηγόρης Σημαδόπουλος, Πιάνο-Κώστας Μπούσιος, Καχόν, Κιθάρες -Δέσποινα Σκέντου, Βιολί, Τραγούδι-Χρήστος Μαχαίρας, Τραγούδι, Κιθάρα