Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ

Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

Αποκριάτικος χορός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος ο αποκριάτικος χορός του 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την παρέα από τα «Aνεμοσκορπίσματα» και γεύτηκαν τα εδέσματα που ετοίμασαν οι μητέρες του σχολείου αλλά και τις λιχουδιές που πρόσφεραν αρτοποιεία της πόλης.

Ανακοινώθηκε ο «μίνι ανασχηματισμός»


Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει
ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
η κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου.
Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 15:30.

Παρουσίαση βιβλίου της Βαρβάρας Χαραλαμπίδου στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας 
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της 
κ. Βαρβάρας Χαραλαμπίδου 
«Ιερά Βασιλική Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή
Μονή Παναγίας Σουμελά Πόντου»
Ιστορικό & Φωτογραφικό Λεύκωμα 
την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:30π.μ 
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. 
Για το βιβλίο θα μιλήσει η καθηγήτρια κ. Ελπίδα Αθανασιάδου 
Η κ. Βαρβάρα Χαραλαμπίδου θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο της Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Μονοφωνική Χορωδία του Σωματείου “Παναγίας Σουμελά Θέρμης” με χοράρχη τον κ. Αχιλλέα Βασιλειάδη

Ερώτηση Κιλτίδη προς Σκανδαλίδη με θέμα: «Οργάνωση νέου, σύγχρονου συνεταιριστικού κινήματος»

"Το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα ανά την επικράτεια πρωτοβουλίες από εθελοντικές ομάδες για την προώθηση αγροτικών προϊόντων, προς όφελος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Πιστεύοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα νέο, σύγχρονο και οργανωμένο συνεταιριστικό κίνημα, απέστειλα επιστολή προς την ΠΑΣΕΓΕΣ, την οποία και σας επισυνάπτω.
Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ ερωτάσθε:

Πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από Αρμενία

Σε συνάντηση του προεδρείου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Nταβίντ Πετροσιάν στο περιθώριο της ημερίδας της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τις γενοκτονίες Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων, τονίσθηκε από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργο Παρχαρίδη η ανάγκη της άμεσης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Αρμενικό Κοινοβούλιο.

Σε νέα γραφεία ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών

Ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών νομού Κιλκίς ενημερώνει τα μελη του ότι το γραφείο του συνδέσμου μεταφέρθηκε στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην οδό Στενημάχου 2.

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια – Πάικο προς Ανανία Τσιραμπίδη: «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε οι τίτλοι τους καθηγητές»

Ο Δρ. Ανανίας Τσιραμπίδης (Ορυκτολόγος -Κοιτασματολόγος, ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.) με δημοσίευμά της 05/03/2012 του σε τοπικά μέσα του Κιλκίς ανέλαβε να ενημερώσει τους πολίτες του νομού για όλα όσα έλαβαν χώρα και ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Οι θέσεις του κ. Τσιραμπίδη πάνω στο θέμα των μεταλλείων του νομού Κιλκίς είναι γνωστές: είναι υπέρ της εξορυκτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας. Δεν θα σταθούμε όμως στη θέση του αυτή.

Οι ΝΑΙ ΜΕΝ στη Μουσική Σκηνή "Ξέφωτο"






Γρηγόρης Σημαδόπουλος, Δέσποινα Σκέντου, Κώστας Μπούσιος και Χρήστος Μαχαίρας παίζουν ζωντανά με ελληνικά τραγούδια, δοκιμάζοντας πάνω σε αυτά στοιχεία της δυτικής μουσικής με jazz, swing και latin επιρροές, σε ένα ατελείωτο πείραμα. 
Οι ΝΑΙ ΜΕΝ με ακουστικό set, αυτοσχεδιάζοντας σε κάθε μουσική τους συνάντηση ανατρέπουν κάθε στημένο ήχο και δηλώνουν πως στη μουσική δεν υπάρχει "πρέπει", παρά μόνο ένα απέραντο πεδίο εξερεύνησης και παιχνιδιού!    http://www.facebook.com/pages/NAI-MEN/172241209454747

To πρόγραμμα Body Bar’s στο Kinesis Gym Kilkis

Το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του νέου προγράμματος Body Bar’s.  To Body Bar’s είναι ένα ομαδικό προχορογραφημένο πρόγραμμα με χρήση ρυθμικής γυμναστικής και ελεύθερων βαρών. Είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για την απόκτηση γυμνασμένου σώματος.  To Body Bar’s είναι σχεδιασμένο για την εκγύμναση του σώματος, αναπτύσσοντας την μυϊκή δύναμη αλλά και την αντοχή. Πετυχαίνει αυξημένη καύση θερμίδων και τόνωση του σώματος. Ένα πρόγραμμα ανοιχτώ για άντρες και γυναίκες που τους αρέσει η ένταση στην προπόνηση!
Για όλα τα επίπεδα ασκούμενων.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη του γυμναστηρίου και όχι μόνο για άλλο ένα fitness event!!!

Καταγγελία εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την παράνομη και πραξικοπηματική συμπεριφορά του Προέδρου του Τ.Ε.Α.Δ.Υ., ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση του Ταμείου, αφού διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των παρόντων μελών ήταν αντίθετη με το «κούρεμα» των ομολόγων, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συνδικαλιστικά στελέχη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του Ταμείου πριν αρχίσει η συνεδρίαση και στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Η ΕΣΕΕ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναφέρει το αίτημά της για αποσύνδεση του ΕΕΤΗΔΕ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Η επιβολή του Ειδικού Έκτακτου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) ήρθε το 2011 να κλείσει το φαύλο κύκλο του επιχειρηματικού παραλόγου της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, της έλλειψης ρευστότητας, του διαρκώς μειούμενου τζίρου, της άναρχης αγοράς που έχει ξεχάσει προ πολλού τον υγιή ανταγωνισμό, των αποσπασματικών τελών «αλληλεγγύης» ή «επιτηδεύματος», της υπερφορολόγησης, της ασυνέπειας του Δημοσίου να καταβάλει τις υποχρεώσεις του ή να τις συμψηφίσει, όπως με νόμο δεσμεύτηκε!

Μέχρι 30 Μαρτίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ

Στις 30 Μαρτίου λήγει για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 (ν. 4038/2012). Οι οφειλέτες του Ιδρύματος που θα υποβάλουν στα αρμόδια υποκαταστήματα τη σχετική αίτηση, εκτός από την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, μπορούν να πετύχουν:

Καταγγελία των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”)

Συναδέλφισσες-οι,
βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”) για την ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα 5/2 σχετικά με την ομαδική αποβολή των μαθητών-τριών από το Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς για τη συμμετοχή τους στην πορεία, την οποία διοργάνωναν φορείς και συλλογικότητες της πόλης ενάντια στην επιχειρούμενη μεταλλευτική εκμετάλλευση σε περιοχές του Ν. Κιλκίς.

Ημερίδα της Συντεχνίας Αρτοποιών νομού Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς "Ο Προφήτης Ηλίας" στις 04 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα ‘’ Βασιλείου Σεργιαννίδη’’ του επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα: "Κοστολόγηση προϊόντων αρτοποιίας".
Η ημερίδα αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς οργάνωσης, παρουσίας και ενδιαφέροντος των προσκεκλημένων. Την άρτια οργάνωση και φιλοξενία ανέλαβε η διοίκηση της Συντεχνίας και την παραχώρηση της αίθουσας το Επιμελητήριο Κιλκίς. Την έναρξη της ημερίδας την έκανε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Κιλκίς Κος Χατζηευφραιμίδης Νικόλαος ο οποίος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Γκουντενούδη Χρήστο για την παρουσία του και όσους παραβρέθηκαν στην ημερίδα.

ΚΚΕ για τα προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»

Η επιχείρηση super market «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ», βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, με πάνω από 170 καταστήματα στην Β. Ελλάδα και πάνω από 2.000 εργαζόμενους και κύκλο εργασιών για το 2010 ύψους 239,8 εκατομμύρια €, με υψηλότατη κερδοφορία. Η πολιτική της συγκυβέρνησης και των μνημονίων άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων γενικευμένα. Μέρος αυτής της προσπάθειας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ αποτελεί και η περίπτωση της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ».

Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ πάνε Θέατρο... να συναντήσουν τον "ΜΑΡΞ στο Σόχο" με τον Αγγελο Αντωνόπουλο


Μισή χαρά διπλή χαρά από τις μαθήτριες των τμημάτων αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς

Για μια ακόμη φορά οι μαθήτριες των τμημάτων αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς έδωσαν το παρόν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, δίνοντας χαρά σε μικρά παιδιά αυτή τη φορά. Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη καθοδήγηση των καθηγητριών τους, επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση, το 3ο Δημοτικό, το 9ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό σχολείο της πόλης μας. Με έμπνευση, φαντασία και ιδιαίτερο κέφι δημιούργησαν πάνω στα παιδικά προσωπάκια ξεχωριστές εικόνες (face painting), στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της αποκριάς.

Ξεκίνησε το σεμινάριο με θέμα «Αγροτική παραγωγή και αειφορική διαχείριση»

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 02/03/2012 οι εισηγήσεις του 5ήμερου σεμιναρίου εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα «Αγροτική Παραγωγή και Αειφορική Διαχείριση», το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, στο πλαίσιο της Πράξης: ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, από 2 έως 16 Μαρτίου 2012, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. στο Παλαιό Γυναικόκαστρο.

Ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο με θέμα: «Ο τρόπος των Αγίων, μια εναλλακτική πρόταση στα σύγχρονα αδιέξοδα»

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς ο β’ κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή των ιερέων της Ι. Μητροπόλεως και πλήθος ευσεβών πιστών. Την πνευματική ομιλία με θέμα: «ο τρόπος των Αγίων, μια εναλλακτική πρόταση στα σύγχρονα αδιέξοδα» ανέπτυξε με μοναδικό τρόπο ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτσουμουσίου Αγίου Όρους, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, ο οποίος με πολύ χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σεβασμιότατου.

«Στον τόπο που γεννήθηκα…» στην Αγκαθιά Ημαθίας

Στην Αγκαθιά του νομού Ημαθίας ταξιδεύουμε μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12:00.  Η πλούσια ιστορία του χωριού, οι εκκλησίες, το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου Σφηνίτσης, ο Αλιάκμονας αποτελούν μερικά μόνο από τα όσα θα θαυμάσουμε στις μικρές μας οθόνες.
Παράλληλα θα δούμε την παραδοσιακή φορεσιά των γυναικών του «Ρουμλουκιού»( ονομασία της περιοχής), επισκεπτόμαστε κτηνοτρόφους, ψαράδες αλλά και έναν περίφημο παλιό χορευτή –Ρογκατσιάρη που ακόμα και σήμερα στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, «ρίχνει βόλτες» μόλις δοθεί η ευκαιρία!

Εκδήλωση της "Εθνικής Εταιρείας" στην Αθήνα την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012


Σύλληψη έξι αλλοδαπών για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών στον Προμαχώνα Σερρών

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθησαν χθες (05.03.2012), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, έξι αλλοδαποί ασιατικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ειδικότερα, στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών (σημείο εξόδου), οι έξι συλληφθέντες, οι οποίοι επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου κατείχαν και υπέδειξαν πλαστά δελτία ταυτότητας. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Σήμερα και αύριο οι απολογίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στο δίκτυο αρχαιοκαπηλίας

Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα και αύριο πήραν οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε πολυμελές δίκτυο αρχαιοκαπηλίας.
Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τα μέλη του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Οι συνολικά 45 συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και ο 66χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, και μετά την άσκηση των προβλεπόμενων ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν τμηματικά σήμερα και αύριο.

Γιαούρτια, καφέδες και καρέκλες στον Γ. Νταλάρα σε συναυλία - ΒΙΝΤΕΟ


Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε έντονα τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος τραγουδούσε στο κλειστό γυμναστήριο Γ. Κακούρης στο Ίλιον στο πλαίσιο των συναυλιών αλληλεγγύης που δίνει κατά του μνημονίου.

Δεν αλλάζει το καθεστώς για την κατοικία στα εκτός σχεδίου. Θα απαλειφθεί ρύθμιση που παρέπεμπε σε απαγόρευση της δόμησης

Τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Σηφουνάκη ότι στο τελικό κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις χρήσης γης του ΥΠΕΚΑ δεν θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση που παρέπεμπε σε απαγόρευση δόμησης για κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχές εξασφάλισαν οι σύλλογοι ιδιοκτητών ακινήτων και μεσιτών.
Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Σηφουνάκης τους καθησύχασε. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο αναπληρωτής υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι το προς διαβούλευση κείμενο είχε κυρίως επιστημονικό χαρακτήρα και ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν πρόκειται να περιληφθεί στο τελικό κείμενο του ΠΔ.

Κοινοποίηση RAPEX για μη ασφαλή προϊόντα από Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινοποιήσεις
RAPEX
για την
8η Εβδομάδα 2012.
Δείτε ΕΔΩ