Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σάββατο 10 Μαρτίου στο My Club


Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Ιδανική για παραγωγή βιοαιθανόλης η καλλιέργεια γλυκού σόργου

Η καλλιέργεια γλυκού
σόργου για βιοαιθανόλη
συμφέρει τον Έλληνα παραγωγό,
σύμφωνα με το πρόγραμμα Sweethanol.
Μόνο το θεσμικό πλαίσιο που θα ενισχύσει την παραγωγή βιοαιθανόλης και τη χρήση της ως καύσιμο λείπει πλέον από την Ελλάδα, για να μπορέσει να γίνει μία πρώτη σοβαρή επένδυση. Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, το πιο γνωστό πανευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα για τη βιοαιθανόλη, που έχει ως αφετηρία του την καλλιέργεια του γλυκού σόργου και ονομάζεται «Sweethanol» έχει και ελληνικές συμμετοχές.
Τα αποτελέσματά του, μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ιάκωβο Σαρηγιάννη, είναι ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα μετά την πρόοδο της τεχνολογίας για μικρές μονάδες μετατροπής σακχάρων από γεωργικά προϊόντα σε αλκοόλη για χρήση ως καύσιμο.

Εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλονίκη στις 9 Μαρτίου


Γιώργος Φλωρίδης: Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί

Ιδεολογική και πολιτική διακήρυξη από τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ
Μ' ένα πολυσέλιδο κείμενο ο πρώην υπουργός (και παραιτηθείς από το ΠαΣοΚ) κ. Γ. Φλωρίδης παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, διαψεύδοντας παράλληλα ότι συζητά το ενδεχόμενο επανόδου του στο ΠαΣοΚ: «Το ΠαΣοΚ δεν προχώρησε ακόμα στον απολογισμό της διετίας που κυβέρνησε και επιπλέον δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το πρόγραμμά του για την επόμενη δεκαετία», αναφέρει.

Κλειστά τα φαρμακεία την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας για την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή, 8 και 9 Μαρτίου, αποφάσισε το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς και στα χρέη που έχουν τα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΠΦΣ θα ξεκινήσει επίσης εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «για τους κινδύνους της υποβάθμισης της φαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου».

Τοποθέτηση του Δ/Σ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς σχετικά με την επιβολή ποινής σε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Το Δ/Σ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς σε συνεδρίασή του την 01/03/2012 συζήτησε το ζήτημα που προέκυψε με την επιβολή ποινής σε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και λαμβάνο­ντας υπόψη όλες τις επιμέρους πτυχές του θέματος, αλλά και τις αδικαιολόγητες δια­στάσεις που έλαβε αυτό εδώ και αρκετές μέρες και αφού συναντήθηκε με το διευθυντή του 2ου ΓΕΛ στις 5-3-2012, κατέληξε κατά πλειοψηφία στην παρακάτω τοποθέτηση:

Πανελλαδική έρευνα ΙΝ.ΕΜ.Υ-ΕΣΕΕ σε 100 πόλεις για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2012 «Κάτω από συνθήκες φτώχειας βρίσκεται η Αγορά»

Η ΕΣΕΕ αναλύοντας τα στοιχεία της μείωσης της κατανάλωσης των ελληνικών νοικοκυριών το πρώτο δίμηνο του 2012 και σε συνδυασμό με τη μείωση του τζίρου κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων αλλά και τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για περαιτέρω μείωση της καταναλωτικής δαπάνης όλο το 2012 κατά -4,4%, το μόνο που μπορεί να διαπιστώσει είναι ότι για άλλη μια χρονιά το λιανικό εμπόριο θα κινηθεί σε επίπεδα φτώχειας. Το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων έφερε και το τέλος στις αντοχές χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων σε όλη την Ελλάδα, αφού η μείωση του τζίρου σε μικρές και μεγάλες πόλεις κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Οδηγία για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Βάσει της Απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου της 14-15.01.12, της Απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου της 02-03-12 και της Εγκυκλίου του Γραμματέα Ε.Σ. της 05-03-12, η Ε.ΚΑ.Π. αποφασίζει τα ακόλουθα:
1. Ποιοι ψηφίζουν Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:
α) Τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.
β) Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

Ψαλίδι 50% στους εισακτέους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, λόγω κρίσης, ζητούν οι πρυτάνεις

Επιπτώσεις και στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενδέχεται να έχει η κρίση και η γενικότερη οικονομική στενότητα. Συγκεκριμένα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των τεχνολογικών ιδρυμάτων ζητούν να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος σε σχέση με πέρσι λόγω… κρίσης.

Ημερήσια εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στον Λαϊλιά

Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στο Λαϊλιά Σερρών με διπλή δράση: ανάβαση στην κορυφή Αλή Μποτούς (υψ. 1.850μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το χωριό Ορεινή (υψ. 750μ.). Για όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν την ορειβατική ομάδα, μπορούν να ανέβουν και από την πίστα του χιονοδρομικού. Εναλλακτικά, όποιοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο διαθέτει σαλέ για φαγητό και καφέ.

Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς: «Η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν το έγκλημα σε βάρος της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας»

Αφού για χρόνια καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων χαρίζοντάς τα στις Τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αφού χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά για την ενίσχυση του χρηματιστηρίου και οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή δραματική κατάσταση, ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν τη χαριστική βολή στα αποθεματικά των Ταμείων και να τα οδηγήσουν σε διάλυση μέσα από το κούρεμα των ομολόγων.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στο Μπέλες

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2012 ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς βρέθηκε στην οροσειρά της Κερκίνης (Μπέλες) με 10 μέλη και φίλους του. Η ανάβαση ήταν προγραμματισμένη για την κορυφή Παλιό Τριεθνές (1.474μ.). Τα 10 άτομα συναντήθηκαν νωρίς το πρωί και κινούμενοι με ιδιωτικά μέσα έφθασαν στο χωριό Καβαλάρι Μουριών απ’ όπου ξεκίνησε η ανάβαση. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός, επικρατούσε ηλιοφάνεια.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Θετικός ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου

Τρεις νίκες και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου, για τα 4 τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς που αγωνίστηκαν. Το Σάββατο, η ομάδα Παίδων επιβλήθηκε με το εμφατικό 10-0 του Μακεδονικού Δροσάτου, στο γήπεδο της Ευκαρπίας, σε ένα παιχνίδι που τα περισσότερα έγιναν στην επανάληψη, αφού στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-0.

Ένα + 2 σενάρια ‘σωτηρίας’ και οι γραμμές άμυνας

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο μιας ανεκδιήγητης αναποτελεσματικότητας, χάθηκαν δυο χρόνια, όπου η γλωσσολαγνεία υποκατέστησε πράξεις που θα οδηγούσαν στην μερική απεμπλοκή της χώρας από τη λαίλαπα που βιώνει. Αποδοχή του Μνημονίου 2 ως έχει ή μη αποδοχή του, συνοδευόμενο από τη μη αύξηση της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, οδηγεί σε αδιέξοδο και αναπόφευκτα σε χρεοκοπία.

Στην πρωτοβουλία για "κούρεμα" 30% στα δάνεια συμμετέχει o Γιώργος Φραγγίδης και 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την διαγραφή έως 30% όλων των δανείων, είτε σε δημόσιες, είτε σε ιδιωτικές τράπεζες, προτείνουν ο Γιώργος Φραγγίδης και 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την ανακούφιση χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Σε επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, και Γιώργο Κουτρουμάνη, σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «σήμερα οι τράπεζες προχωρούν σε ορισμένες ρυθμίσεις αλλά με κανόνες που καθορίζουν οι ίδιες και επιβαρύνουν τους δανειολήπτες». Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν:

Επιστολή ΠΟΕ-ΟΤΑ προς Υπουργείο Οικονομικών με θέμα τον καθορισμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Στο Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 465/24-2-2012 δημοσιεύτηκε η με αριθμ.: οικ.2/16519/ 0022/24-2-2012 κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011.
Παρά το ότι καταθέσαμε με το με αριθμ. πρωτ.: 104/30-1-2012 έγγραφό μας αναλυτική πρόταση για τους δικαιούχους του επιδόματος, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποκλείστηκαν κατηγορίες εργαζομένων που ανήκουν στον Κ.Β.Α.Ε., όταν σε υπηρεσίες του Δημοσίου σε ανάλογες ειδικότητες των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού χορηγείται.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για το προσωπικό στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Με πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Κατερίνας Γιαννακούλα-Ζιούτα και του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Ψυχιατρική Πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της νηπιακής ηλικίας (διατροφή, φροντίδα, λοιμώξεις-εμβόλια”.

Προσωρινή αναστολή της θεσμικής ισχύος του Συμπαραστάτη του Δημότη στο δήμο Παιονίας προτείνει η Αθανασία Λιάρτση - Σταυροπούλου

Η Δημοτική Παράταξη ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, θέμα το οποίο απασχόλησε την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στην τελευταία του συνεδρίαση.  Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου κατά την τοποθέτησή της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Συνδυασμός αντιτίθεται στην ψήφιση του Συμπαραστάτη του Δημότη, αφού προηγουμένως ζήτησε συγνώμη από τους έξι υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης.

Βρέθηκε πτώμα στο Ριζάρι Πέλλας

Σήμερα (05.03.2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή στο Ριζάρι Πέλλας, ανευρέθη νεκρός από οικείους του, 81χρονος ημεδαπός που αναζητούταν από την προηγούμενη ημέρα (04.03.2012) το μεσημέρι. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας Πέλλας.

Ληστεία στη Φούρκα Χαλκιδικής

Σήμερα (05.03.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Φούρκα Χαλκιδικής, όπως καταγγέλθηκε, τρεις άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, αφού έσπασαν με βαριοπούλα γυάλινη εξώπορτα οικίας και με την απειλή κατσαβιδιού αφαίρεσαν από δύο ημεδαπούς συνολικά το χρηματικό ποσό (1300) Ευρώ, διάφορα κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνεχεία τράπηκαν σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής.

Κλείνει τα σύνορα στη Δοϊράνη το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο

Το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο συνεχίζει τις δράσεις του και για το Σάββατο 10 Μαρτίου, ώρα 12:00 αποφάσισε να προβεί σε συμβολικό κλείσιμο των συνόρων Δοϊράνης για 2 ώρες. Ζητάμε από τους πολίτες Κιλκίς, Κρουσίων, Παιονίας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να ενισχύσουν τη δράση μας. Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός λήγει 14 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Πρόσκληση εκδήωλσης ενδιαφέροντος για το μέτρο 1.3.3 «Ενημέρωση – προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα τροφίμων»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων ομάδων παραγωγών στο μέτρο 1.3.3 «Ενημέρωση – προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα τροφίμων » του άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του ΠΑΑ 2007-2013.

Εκδήλωση των προσκόπων στο Καβαλλάρι Κιλκίς


Παραδοσιακές γεύσεις της Κεντρικής Μακεδονίας στο μεσογειακό εστιατόριο Meltem του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία των κοινών δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τους Δήμους Νάουσας και Δίου-Ολύμπου, για την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί η φιλοξενία ελληνικών συνταγών στο μεσογειακό εστιατόριο Meltem, στο Καρουζέλ του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. Από αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 και για τους επόμενους δύο μήνες, έως τις 30 Απριλίου 2012, το εστιατόριο Meltem θα προσφέρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, εμπνευσμένα από τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα σερβίρονται σε σουπλά από μακεδονίτικα τοπία, ενώ γιγαντοοθόνες θα προβάλλουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τουριστικές εικόνες της περιοχής.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Π.Κ.Μ. και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεοχάρης Αποστολίδης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εκδήλωση στον Ακρίτα προς τιμήν του Κυπρίου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Εκδήλωση προς τιμήν του Κυπρίου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στον οικισμό του Ακρίτα στις 12 το μεσημέρι.  Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην πλατεία που έχει στηθεί η προτομή του ήρωα, περιλαμβάνει: Επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία με θέμα “Ο ήρωας Γρηγόριος Αυξεντίου”. Κατάθεση στεφανιών. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 8 Μαρτίου

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

“Τα ωραία λόγια της πλήρους υποταγής”

Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου
Σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση προσανατολισμού και σε μια κοινωνία, που τρομοκρατημένη παρακολουθεί την πορεία της προς την απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, μόνο πικρά χαμόγελα θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του δοτού Πρωθυπουργού για τα «ωραία λόγια» που άκουσε – δήθεν – η χώρα μας από τους Ευρωπαίους δυνάστες μας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Αρνούμαστε να γίνουμε στόχος του παιχνιδιού των δύο μεγάλων κομμάτων».

"Τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη του επικεφαλή της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Νικολούδη και του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αργύρη παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. στην Ελληνική κοινωνία τα εξής: Μετά από έρευνα που έκανε κατόπιν καταγγελίας που έγινε από πολίτη σε αυτόν, ο κ. Νικολούδης «ανακάλυψε» ότι βουλευτής – στην συνέχεια ανακάλυψε ότι πρόκειται για σύζυγο βουλευτή – έβγαλε στο εξωτερικό (συγκεκριμένα στην Ελβετία) 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου όπως τα ΜΜΕ αμέσως, δικαίως, ερμήνευσαν να προφυλάξει τα χρήματα του από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς-Παιονίας, για τα αποθεματικά του ΤΥΔΚΥ

"Από την 1 Ιανουαρίου 2012 πού ξεκίνησε την λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ εκτός από τα λειτουργικά του προβλήματα, αμέσως φάνηκε η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση των υπόλοιπων εντασσόμενων φορέων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ στρέφει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ στον μόνο φορέα που διαθέτει άμεσα χρήματα, τον ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ. Το <<ενδιαφέρον>> αυτό εκφράστηκε ήδη με την έκδοση ΚΥΑ/ΦΕΚ 96Β/31-1-2012 που επιμερίζει τις ασφαλιστικές εισφορές που θα εισπράττονται, σε ποσοστό 8% για τον ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ και 92% για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ για τους συνταξιούχους θα αποδίδεται το 100% των εισφορών τους στον ΕΟΠΥΥ. Μεγιστοποιήθηκε όμως με την έκδοση νέας ΚΥΑ/15-2-2012 που αποφασίζει τη μεταφορά κεφαλαίων σε ποσοστό 50% από τα διαθέσιμα 686 εκατομμύρια Ευρώ του ΤΥΔΚΥ που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδας σε λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ.

Τα ακίνητα στο απόσπασμα! - Δεκάδες φόροι και χαράτσια γονατίζουν την ιδιοκτησία

- Ιούνιο οι αυξήσεις των αντικειμενικών
- Ως και 40% οι αυξήσεις στην Αττική
- Αυξάνονται μαζί και περίπου 20 φόροι
- Παραδείγματα με τις αυξήσεις στους φόρους

Το προβλέπει το μνημόνιο που μόλις υπογράφτηκε. Οι αντικειμενικές θα εξισωθούν με τις τιμές της αγοράς και οι αυξήσεις αυτές θα επιφέρουν και δραματικές αυξήσεις στη φορολογία των ακινήτων αφού αυτή τη στιγμή οι αποκλίσεις ξεκινούν από 20% στις ακριβές περιοχές και φτάνουν ως και το 60% σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.
Φυσικά ανάλογες των αυξήσεων των αντικειμενικών θα είναι και οι αυξήσεις στους αντίστοιχους φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα.

Συνάντηση με θέμα την ανάπτυξη και τον τουρισμό στην Π.Ε. Κιλκίς

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματίσει Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον ερχόμενο Ιούνιο – Ιούλιο. Προς το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται προσυνεδριακές συναντήσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα. Η συνάντηση στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής ενότητας υπό την προεδρία του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Διον. Ψωμιάδη. Η διαδικασία ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη ο οποίο συντόνισε την όλη συζήτηση.

Σχηματισμός δικογραφίας για εμπρησμό σε Ι.Χ. επιβατηγά στη Νάουσα

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις εμπρησμών σε Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα. Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας περιπτώσεις εμπρησμών σε Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα στη Νάουσα Ημαθίας κατά το χρονικό διάστημα από 11.01.2012 έως 19.02.2012, όπου ο δράστης προέβη στον εμπρησμό έξι οχημάτων. Ύστερα από επισταμένη αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστες των εμπρησμών 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό. Ο 29χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πέλλα

Χθες (04.03.2012) το βράδυ, στο Λιποχώρι Πέλλας, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 92χρονης ημεδαπής, στο οποίο βρισκόταν ο 53χρονος γιος της ιδιοκτήτριας και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 600€ και διέφυγαν πεζοί. Προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας Πέλλας.

Απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συντασσόμενο με την από 03-03-2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 και την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012.

Όλες οι φήμες για το νέο iPad!

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές μέρες, η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Τετάρτη 7 Μαρτίου τον διάδοχο του iPad 2 και όπως ήταν αναμενόμενο έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες που αφορούν τα χαρακτηριστικά του νέου tablet της Apple αλλά και την ονομασία του. Από πλευράς χαρακτηριστικών οι φήμες θέλουν το νέο iPad να υποστηρίζει δίκτυα 4G, να έχει τετραπύρηνο A6 επεξεργαστή πράγμα που θα κάνει τις εφαρμογές, τα παιχνίδια και γενικότερα όλο το σύστημα να τρέχει πολύ πιο γρήγορα από το iPad 2. Νέα κάμερα 8 MP στο πίσω μέρος του με δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο ενώ και η οθόνη του θα είναι πολύ μεγαλύτερης ανάλυσης (2048×1536).

"Τα πλεονεκτήματα από την ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου"

Γράφει ο Ανανίας Τσιραμπίδης,
Ορυκτολόγος-Κοιτασματολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.

Στην συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής παραγωγής και εμπορίου που έγινε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 από τους 50 βουλευτές της Επιτροπής παραβρέθηκαν λιγότεροι των 30. Έξι από αυτούς ήταν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η συνεδρίαση διήρκεσε 4 ώρες. Προέδρευσε ο κ. Α. Παπαγεωργίου με αναπληρωτή την κ. Α. Παπαθανάση, οι οποίοι κράτησαν σε υψηλό επίπεδο τη συζήτηση. Φωτοαντίγραφα των ψηφισμάτων, της επιστολής του βουλευτή κ. Κ. Κιλτίδη, αλλά και των τοποθετήσεων πολλών ομιλητών ήταν στη διάθεση όλων.

Στον Εισαγγελέα οι 44 συλληφθέντες για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας

Οι 44 συλληφθέντες για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας οι οποίοι δρούσαν σε 13 περιοχές της βόρειας κυρίως Ελλάδας, θα οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των διατάξεων για την αρχαιοκαπηλία, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πλαστογραφίας και της παράβασης των νόμων για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο.
http://www.zougla.gr

Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Πούτιν. Εκτεταμένη νοθεία στις κάλπες καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς συγκεντρώνει το 63,9% των ψήφων, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα με βάση το 98,47% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή, κερδίζοντας το στοίχημα της εκλογής του από τον πρώτο γύρο -παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης και τη μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής στη μετασοβιετική Ρωσία.

Οι Anonymous χτύπησαν την ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης


Η "επίθεση" έγινε το βράδυ της Παρασκευής 2/03/2012
Στη σελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έγινε το τελευταίο διαδικτυακό "χτύπημα" της ομάδας χάκερ Anonymous. Σύμφωνα με το βίντεο ο λόγος της επίθεσης είναι η προπαγάνδα που κάνουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πλέον θα βρίσκονται στο στόχαστρο των Anonymous. Μετά την ταυτοποίηση τριών ακόμα Ελλήνων χάκερς, οι Anonymous αποφάσισαν να "χτυπήσουν" το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με το βίντεο Ο λόγος της επίθεσης στο ΕΣΡ, όπως αναφέρουν, είναι η προπαγάνδα που κάνουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πλέον βρίσκονται από εδώ και στο εξής στο στόχαστρο των Anonymous. Μετά την επίθεση ανήρτησαν στη σελίδα τους στο facebook το μήνυμα "Ο χορός ξεκίνησε. Τango down". Στο μήνυμά τους γίνεται αναφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna, ΣΚΑΪ, Alpha και το ΕΣΡ, που όπως επισημαίνουν δεν αποτελεί πια ανεξάρτητη αρχή."Εσείς και οι ανταποκριτές σας είστε μέσα στους πρώτους μας στόχους", σημειώνουν, προειδοποιώντας για νέα "χτυπήματα".
Η επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα που έχουν αποφασίσει ότι θα πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους.

Προσλήψεις: 9 θέσεις Εποχικού Προσωπικού στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (Γουμένισσα Ν. Κιλκίς) - Κιλκίς

Δείτε