Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθεί το “χαράτσι” της ΔΕΗ

- Η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε οτι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων
- 'Εκρινε όμως συνταγματικό και νόμιμο το χαράτσι
- Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να κρίνει και πάλι τη συνταγματικότητά του αν το χαράτσι γίνει μόνιμο

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Συνέντευξη τύπου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες (1 & 2 Μαρτίου 2012)

«Γυρίζω στην Αθήνα πιο αισιόδοξος. Με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, μετά τις συναντήσεις που είχα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José-Manuel Barroso και πολλούς επιτρόπους, είναι σαφές ότι η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης. Συζητήθηκαν θέματα και συγκεκριμένες πολιτικές και πάρθηκαν αποφάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης που είναι μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας. Στο σύνολό τους οι πολιτικές αυτές συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών που θα διευκολύνουν την έξοδο από την κρίση. Δημιουργούν ένα πλαίσιο που θα υποστηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών που καταβάλλει η χώρα, και που επιδιώκει να αντισταθμίσει τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στο εισόδημα και την απασχόληση.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανοί μουσικοί παίζουν ζωντανή μουσική στα ΜΠΑΧΑΡΙΑ στη Μεγάλη Βρύση


Και κρητικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες (Video)


Oι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, βλέπουν στο κίνημα που ξεκινησε από την περιοχή της Πιερίας μία "αχτίδα ελπίδας" για καλύτερες ημέρες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καταναλωτές...

Στις 18 Μαρτίου και από τη βάση η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Στις 18 Μαρτίου, και από την βάση του Κινήματος, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. «Το ΠΑΣΟΚ είναι και παραμένει ο βασικός παράγοντας σταθερότητας, αλλά και η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τις πραγματικές, τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας συζήτηση εφ' όλης της ύλης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόμματος.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή δημοσιεύματα για την προμήθεια υλικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου για την προμήθεια υλικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διευκρινίζουμε ότι: Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου εγκαίρως να προμηθευτεί το υλικό διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εν συνεχεία εγκαίρως να παραληφθεί από τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα. Σχετικά με την προμήθεια υλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει ομαλά όπως ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις που ένας διαγωνισμός κρίνεται άγονος σε πρώτη φάση.

Η Ελλάδα περιόρισε τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων κάτω από τα εθνικά ανώτατα όρια

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος στην οποία φαίνεται η επιτυχία της Ελλάδος ως ένα από τα 15 Κράτη-Μέλη, που περιόρισαν τις εκπομπές κάτω από τα εθνικά ανώτατα όρια για όλους τους ατμοσφαιρικούς ρύπους (Δείτε περισσότερα εδώ). Σημειώνεται ότι στα υπόλοιπα 12 Κράτη-Μέλη παρατηρήθηκαν υπερβάσεις τουλάχιστον σε ένα ή σε περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων και ενεργειών για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από όλες τις πηγές (παραγωγή ενέργειας, βιομηχανίες, μεταφορές κλπ) η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει -από το 2001- ανώτατα όρια εκπομπών για τους βασικούς ρύπους που επηρεάζουν την υγεία του πληθυσμού.

Γκασταρμπάιτερ: «400.000 τεμάχια» (Video)


Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» με τον Στέλιο Κούλογλου ακολουθεί την πορεία των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία και από εκεί πίσω στην Ελλάδα, καταγράφοντας τις καλές και τις κακές στιγμές της, ενώ προσπαθεί να δώσει απαντήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν σε βάρος τόσο των ιδίων των μεταναστών όσο και της ίδιας της χώρας. Ένα αφιέρωμα μνήμης, για να μην λησμονούμε ότι κάποτε μετανάστες ήταν οι Έλληνες.

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένας κλάδος που χρειάζεται την υποστήριξή μας.
Δείτε ΕΔΩ

Έτοιμο το κόμμα της Τζούλιας. Ζητά στελέχη!

Έτοιμο το Π.Α.Ν.Ο. … (Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος) της Τζούλιας. Συνεπής στα λεγόμενά της, η Τζούλια απαντά στα κακώς κείμενα της πολιτικής με κόμμα! Το Π.Α.Ν.Ο. της Τζούλιας Αλεξανδράτου είναι γεγονός και η ίδια δηλώνει έτοιμη για τις εκλογές.Πριν από λίγο καιρό η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της σε κυπριακό site τις πολιτικές της βλέψεις και πλέον μπορεί να δηλώνει πρόεδρος κόμματος για τους αγανακτισμένους και οικολόγους αυτής της χώρας.
Έχει αναφέρει ακόμα πως βρίσκεται σε αναζήτηση των ατόμων που θα βρεθούν στο πλευρό της.!!!!!!
e-radio.gr

Σ.Σ. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες ελέγχονται ιδρύεται νέο κόμμα με έδρα το Κιλκίς και με όνομα Γ.Ο.Β.Α.

Επιστολή Κιλτίδη προς πρόεδρο ΠΑΣΕΕΣ: «Να αναδειχθεί η συνεταιριστική παρεμβατικότητα στις τιμές και στην ελληνική προέλευση των προϊόντων»

Τις δυο τελευταίες δεκαετίες, γίνονται συζητήσεις για την αναγέννηση της ερημοποιημένης υπαίθρου. Πέραν των όποιων ποιοτικών γνωρισμάτων ζωής απουσιάζουν από την ύπαιθρο, ζητούμενο και πρόκληση παραμένει η ανταγωνιστική παραγωγική διαδικασία και το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων γεωργών. Πιστεύω, ότι τώρα εν μέσω της κρίσης που περνά η πατρίδα μας, είναι ευκαιρία να αναδειχθεί το νέο σύγχρονο συνεταιριστικό κίνημα.

Εθνική πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών τώρα!

Η ομάδα πολιτών της Κατερίνης που έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει ηλεκτρονική δημοπρασία για τις απούλητες πατάτες του Νευροκοπίου και να διεκπεραιώσει το αποτέλεσμά της, πέτυχε να βγάλει από τη μέση τους ενδιάμεσους του χονδρεμπορίου και να μοιράσει το υπερβάλλον κέρδος αυτών μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών. Οι παραγωγοί πούλησαν σε διπλάσια τιμή το προϊόν τους και οι καταναλωτές απήλαυσαν υποπολλαπλάσιες τιμές από εκείνες της αγοράς. Ουσιαστικά η έμπνευσή τους υπήρξε απελευθερωτική, σπάζοντας τον άπληστο καταδυναστευτικό μηχανισμό των ενδιάμεσων. Και έδειξαν σε όλους ότι στη σημερινή τεχνολογική εποχή απλές ιδέες, έξω από το κουτί, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

18 διευθύνσεις όπου μπορείτε να βρείτε online δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ

Μέρη στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να δει ταινίες και ντοκιμαντέρ εντελώς δωρεάν, αλλά και νόμιμα. Από κλασικές δημιουργίες σκηνοθετών όπως ο Γκοντάρ, ο Κουροσάβα, ο Ταρκόφσκι και ο Χίτσκοκ έως σύγχρονες ανεξάρτητες παραγωγές, φιλμάκια μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.Σε κάθε περίπτωση όμως, απαραίτητη για τη θέαση είναι η γνώση της γλώσσας προβολής της ταινίας, αφού υπότιτλοι δεν υπάρχουν.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Κιλκίς: "Πράξεις θέλουμε να δούμε"

Η νέα δανειακή σύμβαση με τους επαχθείς όρους της φέρνει για άλλη μια φορά όλους τους εργαζομένους σε δεινή θέση. Η περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων ελέω της περίφημης και μόνο στα χαρτιά ανταγωνιστικότητας θα πλήξει και πάλι τις τσέπες των εργαζομένων της χώρας. Σε συνδυασμό με την νέα φορολογική επιδρομή που θα συμπιέσει κι άλλο το ήδη πενιχρό εισόδημα των απλών ανθρώπων μισθωτών και συνταξιούχων θα έχει ως άμεση συνέπεια την καταβαράθρωση της αγοράς. Η αγοραστική αξία της μεγάλης πλειονότητας των κατοίκων της χώρας προέρχεται ασφαλώς από την μεσαία και χαμηλή τάξη, του κόσμου που μοχθεί καθημερινώς για την εξασφάλιση των προς το ζην. Η νέα αφαίμαξη λοιπόν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καθίζηση της αγοράς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών του Κιλκίς

Σας γνωστοποιούμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ορίσθηκε η σύνθεση του Δ.Σ. του παραρτήματος της στο Κιλκίς η οποία είναι η ακόλουθη:

Ετήσιος χορός του Κιλκισιακού σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


Νέα παράταση ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) με έκπτωση μέχρι 100%, σύμφωνα με εγκύκλιο του οργανισμού. Ειδικότερα, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2012.
Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31/12/2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση και έχουν καταβάλει την πρώτη δόση. Το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να είναι 2.500 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα τέλη καθυστέρησης. Η εξόφληση μπορεί να γίνει με:

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σας προσκαλούμε στο χορό που διοργανώνουμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012-Ώρα προσέλευσης 20.30 στο κέντρο διασκέδασης ΜΕΛΑΘΡΟΝ (2ο χλμ. Αξκιούπολης-Πηγής). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Χαμουρούδη Γιώργου. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ. Περιλαμβάνει πλήρες μενού με απεριόριστο ποτό.

Ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Χάρης Καστανίδης. Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, που διεγράφη επειδή καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον Γ.Παπανδρέου όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. (Newsroom ΔΟΛ)

Απειλούν τους παραγωγούς να μην πωλούν απευθείας στους πολίτες φθηνά προϊόντα

- Μπλόκο των μεσαζόντων στις απευθείας πωλήσεις
- Τους απειλούν ότι δεν θα αγοράσουν τα προϊόντα λέει η Επιτροπή Ανταγωνισμού
- “Σαρώνει” το κίνημα των τροφίμων σε όλη τη χώρα

Πριν καν κλείσει η δεύτερη εβδομάδα απ' την αρχή του “κινήματος της πατάτας” που αμέσως μετατράπηκε σε “κίνημα τροφίμων” και η μαφία των μεσαζόντων αντέδρασε.
Ξεκάθαρα φάνηκε από χθες ότι πλέον οι παραγωγοί δέχονται απειλές, να μην μιλήσουν, να μην αποκαλύψουν (αν και είναι γνωστό δεκαετίες τώρα) πως οι μεσάζοντες εκτινάσουν τις τιμές και κυρίως να μην πουλήσουν.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα χθες (01.03.2012)

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Κατερίνη Πιερίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 18 και 20 ετών, διότι από παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή με άλμα βρέθηκαν στην ταράτσα της οικίας 50χρονου ημεδαπού και εισήλθαν στο κλιμακοστάσιο με σκοπό να εισέλθουν στην οικία του, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζευγάρια γάντια.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

Συνελήφθησαν χθες (01.03.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πιερίας, δύο ημεδαποί 33 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, της απείθειας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, οι Αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 43χρονος κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες, συνέλαβε τον 33χρονο που προμηθεύτηκε ποσότητα ηρωίνης από τον 43χρονο. Ο 43χρονος που επέβαινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό του, αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή και τελικά συνελήφθη στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στη Βέροια

Συνελήφθησαν χθες (01.03.2012) στη Βέροια, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τρεις ημεδαποί 18, 26 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, συνελήφθη από περιπολούντες Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας ένας 26χρονος, διότι εντοπίστηκε να στέκεται έξωθεν ενός Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου και να καλεί τους συνεργούς του που είχαν διαρρήξει παρακείμενο συνεργείο λίγη ώρα πριν.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού νομού Έβρου-690 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

Παραδόθηκε ο ένοπλος άνεργος που κρατούσε όμηρους στην Κομοτηνή

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρίας σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Ο ένοπλος άνεργος κρατούσε δύο εργαζόμενους ομήρους, ενώ νωρίτερα είχε τραυματίσει άλλα δύο άτομα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 12:40 π.μ., και ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο 52χρονος δράστης πείσθηκε και απελευθέρωσε τους δύο ομήρους, ενώ στη συνέχεια, αφού έδωσε το κυνηγητικό όπλο του, παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ.

Πως η Γερμανοί συνεχίζουν την αφαίμαξη της Ελλάδας μέσω του προγράμματος «Ήλιος»

Του Κώστα Βαξεβάνη
Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».

Πέθανε ο Λούτσιο Ντάλα, σύμβολο της μουσικής της Ιταλίας

Την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή άφησε την Πέμπτη ο αγαπημένος Ιταλός ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Λούτσιο Ντάλα κατά τη διάρκεια περιοδείας του για σειρά συναυλιών στην Ελβετία. Ο συνθέτης του θρυλικού Caruso, που ερμήνευσαν με τεράστια επιτυχία ο Λουτσιάνο Παβαρότι και μετέπειτα ο Αντρέα Μποτσέλι, θα συμπλήρωνε τα 69 του χρόνια την προσεχή Κυριακή.  Σοκ και συγκίνηση στην Ιταλία για τον ξαφνικό θάνατο του τροβαδούρου που επί πέντε δεκαετίες ενέπνευσε με τη μουσική και την ερμηνεία του, «υπογράφοντας» ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιταλικής μουσικής σκηνής.