Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την εκμίσθωση δημόσιων μεταλλευτικών χώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

"Με βάση την με αριθμό πρωτοκόλλου Δ8/Δ/Φ16.34/18218/3349ΠΕ απόφαση (4-1-2012) του ΥΠΕΚΑ, αποφασίστηκε η: «Προκήρυξη δημόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς».

Συζήτηση ενημέρωσης για τα μεταλλεία στο Χειμαδιό Κιλκίς την Κυριακή


Υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων της Ε.Ε. και του Ο.Ε.Κ. το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Ψήφισμα για την αναγκαιότητα συνέχισης τόσο της λειτουργίας όσο και του κοινωνικού έργου που παράγουν η Εργατική Εστία και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας Κιλκίς μέσω των προγραμμάτων και των παροχών τους προς τους εργαζόμενους, αποφάσισε να εκδώσει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στην σημερινή του συνεδρίαση.
Για το θέμα της κατάργησης των δύο Οργανισμών μετά από την σχετική απόφαση της κυβέρνησης ενημέρωσε το σώμα η εκπρόσωπος της Εργατικής Εστίας κ. Μέμα Τεμεκενίδου, στην οποία και δόθηκε ο λόγος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Καλλισθένη Πάκα πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης.

Μαύρες σημαίες σηκώνει το Μέτωπο κατά των Μεταλλείων

Σε εντατικοποίηση του αγώνα του προχωρά το Μέτωπο κατά των Μεταλλείων με αφορμή την ημερομηνία διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού που πλησιάζει οσονούπω, ήτοι στις 14 Μαρτίου 2012. Αυτό τονίστηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο από τον εκπρόσωπο του Μετώπου Άγγελο Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση για τα μεταλλεία που διεξήχθη πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης. Όπως δήλωσε ο κ. Αραμπατζής το Μέτωπο ετοιμάζει πληθώρα μορφών διαμαρτυρίας για τις 14 Μαρτίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν μαύρες σημαίες και πανό και θα μοιραστούν χιλιάδες αντιτύπων κατά των μεταλλείων, καθώς και - αν και όπως πρόσθεσε δεν είναι σίγουρο- θα ηχήσουν πένθιμα και οι καμπάνες ...

Με Βούλα Πατουλίδου η κοπή πίτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Παρουσία της τομεάρχη εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βούλας Πατουλίδου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Τοπικού Τμήματος Κιλκίς του Ε.Ε.Σ.  Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, προτού ξεκινήσει η ομιλία της ολυμπιονίκη με θέμα «Η αλληλεγγύη σε κρίση», το μέλος του Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος κ. Θεόφιλος Γουλτίδης αναφέρθηκε στις πλούσιες δράσεις και στο έργο που έχει παραχθεί το προηγούμενο έτος. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε διάλεξη -επίδειξη στις Πρώτες Βοήθειες από την κ. Ευγενία Τριανταφυλλίδου Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, αναπτύχθηκαν συνεργασίες με τοπικούς φορείς, ενώ χορηγήθηκαν και 25 φιάλες αίμα από την τράπεζα αίματος που διατηρεί το τμήμα, σε 12 συνανθρώπους μας.

Οριστικό ΝΑΙ του Αρείου Πάγου στις Ενώσεις Στρατιωτικών (36 ναι, τρία όχι)

Και με τη “βούλα” του Αρείου Πάγου αναγνωρίζεται το δικαίωμα της δημιουργίας Ενώσεων Στρατιωτικών “αλλά όχι σωματείων με ότι αυτό συνεπάγεται”.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επικύρωσε σήμερα την απόφαση με 36 ψήφους υπέρ και 3 κατά. Ανάμεσα στους τρεις ήταν και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες.

H Εκκλησία ξαναευλογεί τα όπλα

Ο Mακαριότατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που πριν μερικούς μήνες έστελνε χαιρετισμό στην ημερίδα της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. και της Π.Φ.Π.Ο «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» λέγοντας εκείνο το πολύ ωραίο ότι «τα ζώα έχουν θεόσδοτη αξιοπρέπεια» και ότι «...Δεν απέχουμε δε από την αλήθεια αν ισχυρισθούμε πως όποιος αγαπά και σέβεται τη θεία δημιουργία αγαπά τα δημιουργήματα εν καθ’ εν και πως όποιος αγαπά τα δημιουργήματα σέβεται και τιμά τον άκτιστο και άρρητο Δημιουργό», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 14 Φεβρουαρίου 2012 και «ευλόγησε» την έναρξη της εκστρατείας που ξεκινούν οι κυνηγοί, προκειμένου να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας των χαλεπών καιρών.

Μεταλλαγμένα: εγκρίθηκε το πρότυπο AGRO 7 για τα ζωικά προϊόντα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε ότι αφορά στις προδιαγραφές που απαιτούνται για την παραγωγή προϊόντων από ζώα που δεν εκτρέφονται με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Πρωταρχικός στόχος της πολιτικής μας στο τομέα των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων είναι η στήριξη της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων και η ασφαλής και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους και τις μεθόδους παραγωγής τους.

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αίτησης για χορήγηση άδειας Ελεγκτών Δόμησης

Κατ’ εφαρμογή του ν. 4030/2010 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» (Α’ 249), το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δρομολόγησε τις παρακάτω διαδικασίες για τους Ελεγκτές Δόμησης και ενημερώνει ότι:

Πυροβολισμοί και τραυματίες. Ένοπλος κρατά ομήρους σε εργοστάσιο στην Κομοτηνή

Ένοπλος εισέβαλε σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και κρατά δύο εργαζόμενους ομήρους, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα. Οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι ο μεγαλομέτοχος της επιχείρησης που χτυπήθηκε στο στήθος και ένας αλλοδαπός εργάτης που έχει τραύμα στο δεξιό μηρό.Ο άντρας που εργάζονταν στην επιχείρηση και απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες, μπήκε στο εργοστάσιο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα αδιακρίτως, ζητώντας να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία.

Γόνιμο υπόστρωμα τοπικής ανάπτυξης το LEADER Ξεκινούν οι πρώτες επενδύσεις

Η πρώτη σύμβαση για την υλοποίηση της ενταγμένης στο LEADER επένδυσης του κ. Τηλικίδη Γρηγόρη για την παραγωγή υποστρώματος μανιταριών υπεγράφη την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κιλκίς.
Ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ. και αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, τόνισε ότι εν μέσω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και της αβεβαιότητας, οι συγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις του LEADER συνιστούν μια ισχυρή τονωτική ένεση τόσο στο τοπικό αναπτυξιακό γίγνεσθαι όσο και στο αίσθημα αισιοδοξίας επιχειρηματιών και πολιτών για το μέλλον. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν και οι λοιποί 14 επιχειρηματίες δικαιούχοι του προγράμματος οι οποίοι αναμένεται μέχρι τέλος Μαρτίου να υπογράψουν και αυτοί τις σχετικές συμβάσεις.

Δενδροφύτευση και διασκέδαση στον Επτάλοφο Κιλκίς την Καθαρά Δευτέρα από τους ΑΚΡΙΤΕΣ

Τα μέλη και οι φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς, πραγματοποίησαν, δενδροφύτευση στις 26 Φεβρουαρίου 2012. Η ημέρα ξεκίνησε με ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών πως φυτεύουμε και πως φροντίζουμε ένα δέντρο. Αμέσως μετά ακολούθησε ο καθαρισμός του χώρου, και η φύτευση όλων των δέντρων. Η πρωινή ενασχόληση με τη φύση γέμισε ενέργεια τους ανθρώπους των Ακριτών καθώς αμέσως μετά την προγραμματισμένη πρόβα του χορευτικού, ακολούθησε μουχαμπέτι με τα μέλη το Δ.Σ. και τα παιδιά του χορευτικού.

Επιστολή - καταπέλτης της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια

Η γνωστή δημοσιογράφος λοιπόν, Σεμίνα Διγενή, ορμώμενη από την απογοήτευση των πολιτών αποφάσισε να στείλει μια ανοιχτή επιστολή - φωτιά στον ....Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.  Στην επιστολή αυτή μιλά για την απέραντη θλίψη που αισθάνεται για την "απουσία" του κυρίου Παπούλια από τις τραγικές και κρίσιμες στιγμές που ζουν όλοι οι Έλληνες.  Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Ο πεινασμένος… iPad 3 ονειρεύεται


Με την επερχόμενη ανακοίνωση του iPad 3 από την Apple η φαντασία όλων έχει οργιάσει. Ανάμεσα σε άλλα λοιπόν, …είδαμε και ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο από την Aatma Studio. Προφανώς το νέο tablet δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτά. Τίποτε δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε όμως!

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 ο χορός της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Ο χορός της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θα γίνει την Παρασκευή 2-3-2012 στο "Κτήμα των Ευχών" στο Κιλκίς. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και θα βραβευτούν οι πρωτοετείς φοιτητές μας παιδιά συναδέλφων. Το διοικητικό συμβούλιο σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα και πλήρες μενού με μόνο 12 ευρώ. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε.

Η μεταμόσχευση στην Ελλάδα του 2012: "Τα παιδιά ζητούν τη βοήθειά μας"

Η οικογένεια της μικρής μας φίλης Α. που πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία αλλά και τόσες άλλες οικογένειες, των οποίων τα παιδιά πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τα ασφαλιστικά τους ταμεία. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βιώνει καθημερινά το άγχος και την αγωνία αυτών των γονιών. Το κόστος συμβατότητας δότη και το κόστος μεταμόσχευσης στοιχίζει πολλές χιλιάδες ευρώ και τα τελευταία χρόνια αυτό το ποσό δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ασφαλισμένοι τελικά αναγκάζονται να συγκεντρώνουν οι ίδιοι όλο το απαραίτητο ποσό. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Απάντηση της ΚΕΔΕ στον υφυπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη για τους μισθούς των δημάρχων

Με αφορμή την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη χθες στη Βουλή, ότι μεταξύ του πολιτικού προσωπικού που αμείβεται με μισθό άνω των 5.000 ευρώ μικτά, συγκαταλέγονται και οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η ΚΕΔΕ για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει τα εξής: Οι καθαρές αποδοχές των δημάρχων δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων διαμορφώνονται στα 2.941 ευρώ.

Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικής υπαλλήλου στην Πιερία

Σήμερα (01.03.2012) το πρωί, στην Επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Δίου Πιερίας, τέσσερις άγνωστοι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ. Επιβατηγό και φορώντας κουκούλες, εξανάγκασαν ταχυδρομική υπάλληλο που κινούταν με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο να σταθμεύσει αφού της έκλεισαν το δρόμο και στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος αυτής και του συνεπιβάτη της, αφαίρεσαν ένα ταχυδρομικό σάκο που περιείχε περίπου το χρηματικό ποσό των (26.000) ευρώ και ακολούθως εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση – έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς υλοποιεί πρόγραμμα με στόχο την υποστήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) υλοποιεί την πράξη «Υπηρεσία Υποστήριξης για τις ΜΜ εμπορικές επιχειρήσεις». Η πράξη είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (κωδ. ΟΠΣ: 296255) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Διευθυντής, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά τους κκ. Ψάλτου- Βιβλιοπωλείο, Παυλίδης Ν. –Απορρυπαντικά-χαρτικά, κομμώσεις Σοφία Μαυροματίδου, κομμώσεις-Χάρης, Παυλίδου Γεωργία- Μουσικόραμα, Γυναικεία ενδύματα Symbol για την ευγενική προσφορά των δώρων που έδωσαν για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και τον DJ Καραγιαννίδη Κοσμά για την εθελοντική του προσφορά στον ετήσιο Αποκριάτικο χορό των μαθητών και μαθητριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς.

Επιστολή ANATOMIC HELP σε Λοβέρδο: "Το Ελληνικό Δημόσιο αγοράζει χωρίς διαγωνισμούς, με αδικαιολόγητα υψηλές τιμές"

"Κ. Υπουργέ
Σε συνέχεια της από 15 Φεβρουαρίου 2012 επιστολής μας, με την οποία καταγγείλαμε την πάγια πρακτική των νοσοκομείων να προμηθεύονται υγειονομικά υλικά με απευθείας αναθέσεις, αποφεύγοντας τους ανοιχτούς διαγωνισμούς και τη διαφάνεια, σας αναφέρουμε ότι: Δύο χρόνια μετά τη θέσπιση του παρατηρητηρίου τιμών και του συστήματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», οι προμήθειες υγειονομικών υλικών γίνονται κατά πλήρη καταστρατήγηση των σχετικών νομοθετικών διατάξεων, οι ελλιπείς ρυθμίσεις των οποίων παρέχουν προσχήματα ώστε να ακολουθείται η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, με αποτέλεσμα να ελλείπει κάθε προϋπόθεση ορθού ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών και περαιτέρω να γίνονται οι προμήθειες του Δημοσίου σε τιμές πολλαπλάσιες αυτών που πράγματι μπορούσαν να επιτευχθούν σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

1η συνάντηση θεατρικών σχημάτων κεντρικής Μακεδονίας από το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Ένας νέος θεσμός, η 1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης, από τις 2 έως τις 18 Μαρτίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1).
Δεκαεπτά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα παρουσιάζουν 21 παραστάσεις με 25 έργα, που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, από το κλασικό μέχρι το σύγχρονο ελληνικό και ξένο θέατρο, την παντομίμα, το θέατρο για παιδιά και το χοροθέατρο, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας σε επαφή με την τρέχουσα θεατρική παραγωγή της περιοχής μας.

Μισθολογικές διατάξεις για προσωπικό ορισμένου χρόνου

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.4024/2011.
Δείτε ΕΔΩ

Mε 213 «ναι» έναντι 58 «όχι» ψηφίστηκε και ο τελευταίος εφαρμοστικός νόμος 15 «ναι» από 21 διαγραφέντες της ΝΔ , δύο «ναι»- 12 «παρών» από τους 22 του ΠαΣοΚ

Με 213 «ναι» έναντι 58 «όχι» και 12 «παρών» (επί συνόλου 283 παρισταμένων βουλευτών) ψηφίστηκε επί της αρχής και ο τελευταίος εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου, αρμοδιότητας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, ο οποίος περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές όπως η μείωση της δαπάνης για το φάρμακο, τα γενόσημα, οι περικοπές στις δαπάνες του υπουργείου Υγείας, η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, καθώς και η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Πρωτοβουλία δήμου Παλλήνης Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική

Πρωτοβουλία για τη διανομή φθηνής πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, ανέλαβε και ο Δήμος Παλλήνης, στην Αττική, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση στην Κατερίνη. Ο δήμος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς. Το σχέδιο του δήμου είναι να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών, όπως υπολογίζεται.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:
1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.

Επιστολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στον Πρόεδρο της ΔΕΗ

Δείτε την επιστολή
του Γ. Μανιάτη στον Πρόεδρο της ΔΕΗ
αναφορικά με τις εγκαταστάσεις
Φωτοβολταϊκών πάρκων

Ερώτηση Κιλτίδη προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα : «Βιβλίο Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄Λυκείου»

Κυρία Υπουργέ
Τα τελευταία χρόνια, πολλά λέγονται και γράφονται για την προσπάθεια πλαστογράφησης και παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Δυστυχώς, στην προσπάθειά τους αυτή τους βοηθάμε και εμείς με λάθη ή παραλείψεις μας.
Ένα τέτοιο σοβαρό λάθος, που δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε εσκεμμένα, υπάρχει στο βιβλίο μαθητή του μαθήματος Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ΄Λυκείου. Συγκεκριμένα, στη σελίδα 130, υπάρχει χάρτης στον οποίο είναι γραμμένο το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανάμεσα στα ονόματα ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και κάτω από το χάρτη υπάρχει το εξής σχόλιο: «Χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι.

Εργαστήρι δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ- ομάδα ΓΚΟΥΦΥ διοργανώνει εργαστήρια δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά ηλικίας 8-10 χρονών με τίτλο «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες». Μέσα από την αφήγηση των ιστοριών των 11 γατών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν καινούριες γνωριμίες, να εκφραστούν με τρόπο δημιουργικό, χρησιμοποιώντας παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική και να περάσουν καλά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12,26 Μαρτίου και 2 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρες 18:00-19:30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των παιδιών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε καθημερινά πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 2341075311 μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή διαφημιστικών πινακίδων στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (29.02.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων Κιλκίς, ένας ημεδαπός 55 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, στους Ευζώνους Κιλκίς, από κοινόχρηστο οικόπεδο του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν μεταλλικά τμήματα από διαφημιστικές πινακίδες αξίας 400 ευρώ, προκειμένου να μεταπωλήσουν το σίδερο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Νεοχώρι Σερρών

Χθες το μεσημέρι, σε αγροτικό δρόμο του Νεοχωρίου Σερρών, γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 71χρονος ημεδαπός εξετράπη και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροΐων Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπής και απόπειρας κλοπής σε δημοτικές υπηρεσίες στη Βέροια

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας και χθες (29.02.2012) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ομογενούς. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 28χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής του χώρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βέροιας τον Απρίλιο του 2011 όπου αφαίρεσε διάφορα τρόφιμα και της απόπειρας κλοπής του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας τον Μάρτιο του 2011. Ο 28χρονος, που ομολόγησε τις πράξεις του, δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Συλλήψεις τριών ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι ουσίες μεφεδρόνη και κεταμίνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν τη σύλληψη τριών ημεδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στην κατοχή των τριών δραστών κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών μεταξύ αυτών που περιείχαν τις ουσίες μεφεδρόνη (m-cat, miaow-miaow) και κεταμίνη (special-K). Ειδικότερα, χθες (29.02.2012) το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες ότι δραστηριοποιείται κύκλωμα που διακινεί ποσότητες μεφεδρόνης, αρχικά εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 23χρονο να κατέχει (6) συσκευασίες που περιείχαν μεφεδρόνη συνολικού βάρους (8) γραμμαρίων, εκ των οποίων την μία είχε τοποθετήσει επιμελώς εντός του κινητού τηλεφώνου του αντί για μπαταρία.

Ερώτηση Κιλτίδη Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: «Κατάργηση υποκαταστήματος ΙΚΑ Αξιούπολης, Νομού Κιλκίς»

"Κύριε Υπουργέ
Εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και εξουθενώνει τους Έλληνες, παρατηρούμε μια άνευ προηγουμένου αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Η εκ του Συντάγματος απορρέουσα υποχρέωση της πολιτείας, για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και πρόνοιας στους πολίτες, καταστρατηγείται με ολέθρια, για τη συνοχή της κοινωνίας μας, αποτελέσματα.

Ομιλία Π. Ψωμιάδη στην ίδρυση του Ομίλου ΠΑΤΡΙΔΑ (Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στο Βελλίδειο): «Αρνούμαι τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ»

"Φίλες και φίλοι,
· Στις 29 Νοεμβρίου 2009, μόλις τελείωσαν οι προεδρικές εκλογές της ΝΔ, είχα δηλώσει πως το ταξίδι μου δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζεται!
· Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ: «Μεγάλο λάθος του Αντώνη Σαμαρά στην Αριστερά»

"Είδαμε έκπληκτοι στην βουλή τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να επιτίθεται στην αριστερά. Εάν το έκανε με το σκεπτικό ότι η αριστερά είναι γαντζωμένη σε ένα μονότονο ΟΧΙ για το μνημόνιο και πρέπει επιτέλους να αλλάξει τακτική τότε το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα. Όμως με την ίδια σφοδρότητα έπρεπε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στον “καταπληκτικό” Υπουργό οικονομικών που έφεραν την χώρα στην καταστροφή και σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Δεν έφερε η αριστερά την χώρα στο σημερινό χάλι.
Εαν το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους προσπαθώντας να αυξήσει τη συσπείρωση και την επιρροή του κόμματος του και ταυτόχρονα να περιορίσει τις μεγάλες διαρροές των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων προς τα αριστερά, όπως αφήνει να διαρρέει η Συγγρού τότε το επιτελείο του και όσοι το εισηγήθηκαν αυτό είναι για κλάματα."

Παρέμβαση Ηρώς Διώτη σε ημερίδα του ΥΠΕΚΑ για τον ορυκτό πλούτο: «Οι φυσικοί πόροι είναι περιουσία της κοινωνίας»

Τη θέση ότι «η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ δεν είναι σε θέση να εκπονήσουν καμιά δημόσια πολιτική για το ζήτημα του ορυκτού πλούτου και γενικά για κανένα ζήτημα» διατύπωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, στην ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Εθνική πολιτική για την αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών». Διερωτώμενη «κατά πόσον η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ είναι σε θέση να εκπονήσουν οποιοδήποτε εθνικό σχέδιο, και αν με την εθνική πολιτική θέλουν να περιγράψουν μια πολιτική που να αφορά τον ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα, πώς τον εκμεταλλευόμαστε και για ποιού το όφελος», η βουλευτής στηλίτευσε το γεγονός ότι «το ΥΠΕΚΑ πρωτοστατεί στο ξήλωμα κάθε περιβαλλοντικής νομοθεσίας προς διευκόλυνση επενδύσεων. Με τρόπο διόλου προσεκτικό και εξόχως κυνικό καταργήθηκε σχεδόν κάθε περιβαλλοντικό εμπόδιο στις επενδύσεις ακόμα κι αν είναι μέσα σε προστατευόμενες περιοχές ακόμα κι αν θυσιάζονται τοπικές κοινωνίες και φυσικές ομορφιές».

Ή Έλληνας ή παγκόσμιο κορόιδο

Γράφει ο Δημήτρης Τσεχερίδης
Αγαπητοί μου φίλοι όσοι διαβάσατε παλιότερα άρθρα μου θα θυμάστε ότι τίποτα από αυτά που συμβαίνουν δεν ήταν άγνωστο σε όσους παρακολουθούσαμε από κοντά τις εξελίξεις και τα ιστορικά λάθη των εκάστοτε κυβερνώντων ,η σταθερή απαράδεκτη υπεροψία και η πολύ «ύποπτα» προκλητικότατη βλακώδης και εγκληματική συμπεριφορά του μεγαλύτερου μέρους των πολιτικών αυτής της δύσμοιρης χώρας μας έδειχναν τον τεράστιο γκρεμό στον οποίο μας οδηγούσαν οι «Ανεγκέφαλοι Εγκέφαλοι» που είχαν τις τύχες όλων μαζί και της χώρας στα χέρια τους ,και σχεδόν όλα τα είχαμε αναφέρει χρόνια πριν ως πιθανά κακά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν και να μας οδηγήσουν στην απόγνωση.

Διαγωνισμός παρασκευής πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στις 18:00 θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός πιροσκί στην πλατεία του χωριού και προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν μέρος να θέσουν υποψηφιότητα και να ενημερωθούν στο τηλέφωνο 6972428880.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 

Η βασιλόπιτα του "ΑΕΤΟΥ" Κιλκίς στις 11 Μαρτίου

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 11-3-2012 και ώρα 11:30 ο Σύλλογός μας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.
Προσκαλούμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας καθως επίσης τους γονείς και τους φίλους μας στην εκδήλωση μας.

Μεγάλη νίκη του "ΑΕΤΟΥ" Κιλκίς επί του Πανεδεσσαϊκού


Άλλη μία νίκη πρόσθεσε η ομάδα των Ανδρών την Κυριακή 26-2 στον εξ αναβολής αγώνα της 17ης Αγωνιστικής μέσα στην έδρα του Πανεδεσσαϊκού όπου και παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και με μόνο 7 παίκτες συνολικά κάτι όμως που δεν την επηρέασε στο τελικό αποτέλεσμα. Το ξεκίνημα ήταν κακό με την ομάδα μας να χάνει στο 1ο δεκάλεπτο με 11-9, στην συνέχεια όμως ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι παίρνοντας το πάνω χέρι και κλείνωντας το ημίχρονο με 24-28.

Πλημμύρισε με παιδικές φωνές το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς


Πλημμύρισε με παιδικές φωνές το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 4 Φεβρουαρίου. Αφορμή ήταν η συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς προς τιμή των Τριών Ιεραρχών. Στη συναυλία συμμετείχε η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η χορωδία του Γυμνασίου Διαβατών Θες/νίκης και η χορωδία του 4ου Δημοτικού. Ήταν μια φανταστική βραδιά! Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με υπέροχα τραγούδια. Μάλιστα η συναυλία διήρκησε περισσότερο απʼ όσο είχε προγραμματιστεί αφού τα παιδιά δεν ήθελαν να σταματήσουν να τραγουδούν. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά τον κύριο Σπύρο Λάμπρου, την κυρία Αθανασία Λάμπρου και την κυρία Νατάσα Καββαδία. Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς που με την πολύτιμη βοήθειά τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
Χορηγοί: Μπρόζος Χρήστος, Καζαντζίδης Αναστάσιος, Παπαϊωάννου Ανέστης, Γκουγκουσίδης Στέργιος, Καραγιαννίδης Παναγιώτης, Ορφανίδης Ζαχαρίας, Καρβουνίδης Πέτρος, Βασιλειάδης Κων/νος, Ζιούτα Αικατερίνη, Γκαϊτατζής Στέλιος, Τσαρίδης Γεώργιος.
Οινοποιοί: Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Πούλος Κώστας, Αϊδαρίδης, Βαλτάρας Νικόλαος, Αρχοντάκης Ιωσήφ, Συκουρίδης Δημήτριος, Τάτσης, Γιαμπατζίδης Βασίλειος, Σμυδάκης Δημήτριος, Δεβετζόπουλος Αθανάσιος, Πετείνης Νικόλαος, Μαγλουσίδης Νικόλαος.
Δώρα: Μουρχουτάς Ιωάννης, Μπίτσου-Διαμαντίδου Νίκη, Τσιραμπίδης Αθανάσιος.
Βιντεοκάλυψη: Κανάλι 4Ε
Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ομιλία Φραγγίδη στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο

Κύριε Πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η υγεία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής και ο εκσυγχρονισμός της, καθώς και αναπροσανατολισμός της, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που πλέον δίνει νέους προσανατολισμούς στα συστήματα υγείας, είναι καθοριστικής σημασίας για μια Κοινωνική Πολιτική, που πραγματικά θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία.

Ομιλία Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ με θέμα "Εθνική πολιτική για την αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών"

"Κυρίες και Κύριοι,
Η Μεταλλευτική βιομηχανία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κάθε φορά κυρίαρχες εθνικές και κυρίως διεθνείς οικονομικο-πολιτικές συγκυρίες, πολύ περισσότερο σήμερα, στη μέση μιας βαθιάς και πολυεπίπεδης κρίσης με ρίζες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.
Στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε ετησίως περισσότερους από 3 δις τόνους Ορυκτών Πρώτων Υλών από τις οποίες, αν εξαιρέσουμε τα αδρανή υλικά στα οποία παρουσιάζεται σχετική αυτάρκεια, η ΕΕ εισάγει το 70%! Ειδικότερα, στην περίπτωση των ορυκτών που έχουν χαρακτηριστεί ως «κρίσιμα» (σπάνιες γαίες, μέταλλα υψηλής τεχνολογίας, κλπ) η εξάρτηση πλησιάζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 100%.