Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κιλτίδης: "Κλέβουμε τη ζωή των παιδιών μας"

Για ύψιστη πράξη κριτικής και ευθύνης έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Κιλτίδης, αρχίζοντας την ομιλία του στη βουλή κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του ΥΠ.ΟΙΚ. με θέμα «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου ν.4046/2012». Ξεκαθάρισε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και για τα άρθρα 1,2,5,6 και για τις δυο τροπολογίες. Μίλησε για την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και να διασύρεται ο πολιτικός κόσμος για το 1.000.000€.

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Α.Παπανδρέου - Ζ.Μ.Μπαρόζο

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπαρόζο, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και την Ελλάδα.
Ειδικότερα, συζήτησαν την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος ενός αρνητικού κλίματος για τις δυνατότητες της Ελλάδας.

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του Ν.4030/2011 «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών»

Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινά η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (Ν. 4030/2011). Με το νέο νόμο απλοποιούνται και ελαχιστοποιούνται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και συγκεκριμένα:
Η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου εντός πέντε ημερών και μόνο με την κατάθεση από μέρους του ενδιαφερομένου πολίτη:

Ημερίδα για την εθνική πολιτική αξιοποίησης των Ορυκτών Πρώτων Υλών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Εθνική Πολιτική για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9:00 στην αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του ΕΒΕΑ – Ακαδημίας 7.Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της εξειδίκευσης της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες και στοχεύει στην ανάδειξη Εθνικής Πολιτικής και στρατηγικής στον τομέα. Θα παρουσιασθούν οι βασικοί άξονες, οι απαιτούμενες επιμέρους κατευθύνσεις και οι εξειδικευμένες ενέργειες που θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της εθνικής πολιτικής για την αξιοποίηση του ορυκτών πρώτων υλών της χώρας, όπως διαμορφώθηκαν μετά από εισήγηση της σχετικής ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε, από στελέχη του ΥΠΕΚΑ, εκπροσώπους των Ι.Γ.Μ.Ε, Τ.Ε.Ε, ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και τη δημόσια διαβούλευση που επακολούθησε. Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Αρχίζει η αξιολόγηση δομών στο δημόσιο

Η διοικητική μεταρρύθμιση στο κράτος σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ως προμετωπίδα την πολιτική της αξιολόγησης. Το πρώτο σημαντικό βήμα γίνεται με την αξιολόγηση δομών, η οποία μάλιστα ξεκινάει από το ίδιο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο iPad «θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα»

Επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται, το αμερικανικό δίκτυο CNBC μετέδωσε την Τρίτη ότι τα αποκαλυπτήρια του iPad 3 θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η νέα έκδοση της ταμπλέτας διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυση, υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE, προσφέρει τη λειτουργία φωνητικών εντολών Siri και βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή -αν και αυτό «μένει να το δούμε» όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο παρουσιαστής.

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο Β. Ελλάδος παίδων-κορασίδων της Ένωσης (Ε.ΤΑ.Β.Ε.) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας στη Θες/νίκη, στις 18-19 Φεβρουαρίου 2012. Οι ηλικίες που αγωνίστηκαν, με ηλικιακές κατηγορίες, ήταν 1997-98/ 1999-2000 και ξεχωριστά η 2001 η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας. Η συμμετοχή ανερχόταν στου 420 αθλητές-ριες και οι αναμετρήσεις σε ορισμένες κατηγορίες ήταν έως τέσσερις και πέντε.

Ε.Σ.Α.μεΑ: Τέλος στην αγωνία συνταξιούχων που έχουν στη φροντίδα τους ΑμεΑ

Υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη απέναντι στην Ε.Σ.Α.μεΑ., την Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ και τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία με την τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στον εφαρμοστικό νόμο αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Με αυτή την τροπολογία, η επίμαχη παράγραφος στ΄ της παρ. 1 του άρθρου 37 δεν εφαρμόζεται για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης γονέων/συζύγων ΑμεΑ οι οποίες είχαν κατατεθεί πριν την 4η Αυγούστου 2011. Κατ’ αυτό τον τρόπο τελειώνει ο Γολγοθάς που βίωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ: "Όλοι στα συλλαλητήρια Α.Δ.Ε.Δ.Υ. & Γ.Σ.Ε.Ε. στις 29 Φεβρουαρίου 2012"

"- ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ 
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 3 τελευταίες ώρες του ωραρίου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η «Συγκυβέρνηση του Μνημονίου», αφού ψήφισε το νέο -καταστροφικό για τους εργαζόμενους και την Κοινωνία- Μνημόνιο Συνεργασίας με την Τρόικα, προωθεί τώρα με διαδικασίες εξπρές την ψήφιση των Εφαρμοστικών Νόμων στη Βουλή.

Σύσκεψη της Περιφέρειας με σκοπό την άμεση έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών

Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας, με σκοπό το συντονισμό δράσεων των συναρμοδίων αρχών για την άμεση έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και την αντιμετώπιση γενικά του προβλήματος των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.

Ψήφισμα συμπαράστασης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου Κιλκίς

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς για αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Αναγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει όλο το προσωπικό για να διατηρήσει το ίδρυμα την αξιοπρέπεια του.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη πέντε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερέων

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ιερείς σε όλη τη χώρα. Εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις απάτης σε Ρέθυμνο, Καβάλα, Ρόδο, Λέσβο και Θεσσαλονίκη. Το συνολικό χρηματικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες, από την έως τώρα παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 108.000 ευρώ.
Συνεχίζονται οι μεθοδικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων σε όλη την επικράτεια.

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη έβγαλε το 1 εκατ! – Τι απαντά...

Ισχυρό πολιτικό πλήγμα δέχεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την αποκάλυψη ότι ο συγγενής πολιτικού που εξήγαγε στην Ελβετία το 1 εκατ. ευρώ, είναι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος. Κάνει λόγο « για αδιανόητη προσπάθεια σπίλωσης» καθώς τα χρήματα είναι νομίμως δηλωθέντα και εξήχθησαν για αγορά πλοίου και δεν έχουν καμία σχέση με το «πολιτικό χρήμα στην Ελβετία». Κάνοντας λόγο για την Δημοκρατική Συμμαχία, υποστηρίζει ότι «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», αφήνοντας σαφείς αιχμές για σκόπιμη προσπάθεια συκοφάντησης του πολιτικού φορέα. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου:

ΠΑΣΚ Νομού Κιλκίς: «Καπιταλιστική αδιέξοδη και καταστροφική η νέα δανειακή σύμβαση»

"Η υπερψήφιση από την πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου που συνοδεύουν το κούρεμα του δημόσιου χρέους, συνεχίζει την εφιαλτική πολιτική που οδηγεί τη χώρα και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.  Πρόκειται για μια καπιταλιστική πολιτική αδιέξοδη και καταστροφική, που μέχρι σήμερα:

Παρουσίαση του βιβλίου «Δεν ντρέπομαι πια» της Έλενας Αρτζανίδου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, το Βιβλιοπωλείο Σύμμετρο και οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς στην 
παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Αρτζανίδου «Δεν ντρέπομαι πια», την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, στις 19:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Το βιβλίο, που αναφέρεται στον αυτισμό, παρουσιάζουν ο Άρης Παπαδόπουλος (Διευθυντής Ειδικού Σχολείου Κιλκίς) και ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς).

Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου: "Ουδέν ψευδές και αναληθέστερον"

Με έκπληξη διαβάσαμε σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες ότι στην ετήσια εκδήλωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, για την κοπή της Βασιλόπιτάς τους στο καταφύγιο στην Μαυροπλαγιά, που έλαβε χώρα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην οποία ήταν προσκεκλημένος και παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ αναρτήθηκε «σημαία» της Χούντας καθώς ότι ακούστηκαν ανάλογα τραγούδια.
Ουδέν ψευδές και αναληθέστερον.

Ανάκληση προϊόντων από την ΙΚΕΑ

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης συρμάτινων ραφιών φούρνων DÅTID, NUTID ή FRAMTID. Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 10 τεμάχια ημερομηνίας παραγωγής από 1134 έως 1150 (έτος-εβδομάδα), στα οποία το συρμάτινο ράφι που παρέχεται δεν είναι αρκετά πλατύ και μπορεί να πέσει κατά τη διάρκεια της χρήσης με κίνδυνο να προκληθεί μικροέγκαυμα. Η IKEA παγκοσμίως έχει λάβει δύο αναφορές για ράφια που έχουν πέσει κατά τη χρήση, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ανάκληση αυτοκινήτων HONDA

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων HONDA μοντέλο Civic Type R. Η ανάκληση αφορά 522 οχήματα, παραγωγής από 07 Δεκεμβρίου 2006 έως 05 Νοεμβρίου 2010, στα οποία ενδέχεται η τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα κατά την συναρμολόγηση να έχει γίνει κάτω από την βίδα συγκράτησης της βάσης του κινητήρα και όχι στο πλάι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προκληθεί φθορά της καλωδίωσης, με ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος ενώ σε εξαιρετική περίπτωση υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου

«Η οικονομική κρίση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταργήσει τον ήλιο και τη θάλασσά μας». Αυτά τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης ως επικεφαλής της συμμετοχής της ΠΚΜ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σερβίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 24 ως τις 26 Φεβρουαρίου 2012. Στην έκθεση συμμετείχαν 1.000 εκθέτες από 46 χώρες, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Ισραήλ.

«Θησαυρίσαμε από πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα» ομολογούν οι Γερμανοί

Κυνική ομολογία συνιστά δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η εξοπλιστική βιομηχανία της χώρας θησαύρισε από την Ελλάδα! Όπως γράφει η οικονομική «Handelsblatt», ο κύκλος εργασιών της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίες ανέβηκε στα ύψη από παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα!
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Δώστε στην Ελλάδα την ευκαιρία της». Ολοσέλιδη αγγελία στις γερμανικές εφημερίδες με αυτόν τον τίτλο

Στις εφημερίδες Die Welt, Der Tagesspiegel και Frankfurter Allgemeine Zeitung καταχωρήθηκε ολοσέλιδη αγγελία για την Ελλάδα με τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα την ευκαιρία της».
Το κείμενο της αγγελίας:«Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί στο πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της σύγχρονης ιστορίας.Μεγάλες φορολογικές αυξήσεις καθώς και δραματικές περικοπές σε συντάξεις και μισθούς συνέβαλλαν στη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος του προϋπολογισμού από τα 24,7 δις. ευρώ στα 5,2 δις. ευρώ μέσα σε μόνο δύο χρόνια…εξέλιξη που επέδρασε δραματικά στις συνθήκες ζωής όλων των Ελλήνων.Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε προσφάτως περαιτέρω καθοριστικά μέτρα. Θα στρέψουμε την προσοχή στις δομικές μεταρρυθμίσεις γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα. Μια σύγχρονη και παραγωγική Ελλάδα με βιώσιμο μέλλον στην Ευρώπη.

Την αξιοποίηση του «εργαλείου» των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζει η ΕΣΕΕ

Με αφορμή την έναρξη του πρώτου κύκλου υποβολής επενδυτικών προτάσεων από συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters), ώστε να ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο, η ΕΣΕΕ προέβη σε σχετική ενημέρωση των Ομοσπονδιών και των επιχειρήσεων μελών της.
Ο πρώτος κύκλος υποβολής των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα ολοκληρωθεί την 30η Μαρτίου 2012. Το ειδικό αυτό καθεστώς αφορά σε συνεργασίες επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και νομικής μορφής, ερευνητικών ιδρυμάτων, συλλογικών φορέων κ.λπ. υπό τη μορφή κοινοπρακτικού σχηματισμού. Για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης η ελάχιστη συνεργασία καθορίζεται σε 10 επιχειρήσεις, ενώ για την υπόλοιπη επικράτεια σε 5 επιχειρήσεις.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 από 11,00 π.μ. έως 3,00 μ.μ. πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των Δημαρχείων

"Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται.  Η ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι), προκειμένου ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών.

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών Ταε Κβον Ντο του Α.Σ. "H Τόλμη" Kιλκίς

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών Cup-Poom (βαθμός) Ταε Κβον Ντο του Α.Σ. "H Τόλμη" Kιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2012 στην Αίθουσα Μητρόπολης πρώην Νομαρχίας Κιλκίς.  Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δυο τμήματα. Στο πρώτο από 10ο έως 6ο Cup, και στο δεύτερο από 5ο έως μαύρη ζώνη συλλόγου. Η διαδικασία αυτή γίνεται δυο φορές το χρόνο, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κάθε κατηγορία, που διαχωρίζεται με το χρώμα ζώνης, έχοντας απαραίτητα τη δική της ύλη, όπως και τη βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης υπολογίζοντας πάντα και την ηλικία.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (27-02-2012) το βράδυ, στο Κιλκίς, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς και του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς σε καφενείο-κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, τρεις (3) ημεδαποί, για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι 36χρονη ημεδαπή, η οποία εργαζόταν ως υπεύθυνη του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, όπου διενεργούνταν τυχερά παίγνια από δύο ημεδαπούς θαμώνες. Πέραν των παιγνιομηχανημάτων, κατασχέθηκε επιπλέον το συνολικό χρηματικό ποσό των 82,5 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων ενώ με αντιολησθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.Τα ξημερώματα σήμερα απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια και οι 16 επιβάτες τριών αυτοκινήτων στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου.
Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Ψηφίζεται σήμερα το «ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις. Στις 12:30 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων.  Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Δεύτερη ξενιτιά δεν θα την αντέξω

Ένας αγανακτισμένος Έλληνας
Για τον κύριο Κοντογούρη, πρόεδρο της Namco,
Για τον κύριο Νίκο, πρόεδρο της Kleemann,

Για τον κύριο Χαραλαμπίδη, εκδότη της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ,
Έχω 40 χρόνια εμπειρίας (17 στην Γερμανία, 23 στην Ελλάδα), τα τελευταία 10 χρόνια στην MERCEDES στην Γερμανία (Werk Untertürckheim), τα τελευταία 3 χρόνια στην Klefer στην Ελλάδα, απόφοιτος νυχτερινής σχολής Δημόκριτου 1971-1975, μετεκπαίδευση ένα χρόνο στην Γερμανία, άνεργο, με άρρωστη γυναίκα (επιληπτική), με 3 ανήλικα παιδιά. Εύχομαι το Ελληνικό Κράτος να δώσει έγκριση στον κύριο Κοντογούρη NAMCO ΕΛΛΑΣ και να μπορέσω να εργαστώ στον τόπο μου για να θρέψω και να σπουδάσω τα 3 ανήλικα τέκνα μου, δεύτερη ξενιτιά δεν θα την αντέξω.

Aνακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων

Την ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει από όλες τις εμπορικές τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, σε συνέντευξη. Ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων, είπε ο κ. Σπυράκος, ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης των οριστικών αποφάσεων, τον οποίο προσδιόρισε εντός του Μαρτίου.

Εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία: Μέχρι την Τετάρτη οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω ΟΑΕΔ

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ(http://ait.oaed.gr), από όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία». Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργωναπό τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες:

Ευχαριστήριο Μετώπου ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο

Το Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο ευχαριστεί και δημόσια την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου για την αμέριστη συμπαράσταση της στο κρίσιμο για το νομό μας θέμα των μεταλλείων. Χωρίς τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης, και προσωπικά του σεβασμιότατου κ.κ. Εμμανουήλ, καθώς και του πρωτοσύγκελου πατέρα Επιφάνειου, θα ήταν δύσκολη η συμμετοχή του Μετώπου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δεδομένης της «δημοκρατικότητας» που χαρακτηρίζει ως τώρα την όλη διαδικασία.