Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Διάταξη για τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών κατατίθεται άμεσα προς ψήφιση, διάταξη που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Με τη διάταξη αυτή επιλύεται εκκρεμότητα μιας ολόκληρης δεκαετίας και εξαλείφεται έλλειμμα ποσού ύψους 137.000.000 ευρώ. Μέσα από την εξυγίανση του Ταμείου κατοχυρώνεται η απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων στους μετόχους του και θωρακίζεται το μέλλον του Ταμείου, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βόμβα στη Βουλή! Βουλευτής "φυγάδευσε" στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται και οι… 300 λαμβάνουν μέτρα που κατακρεουργούν τα λιγοστά εισοδήματα της πλειοψηφίας των πολιτών, ένας εξ αυτών - βουλευτής ή βουλευτίνα - έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ.
Κι αυτό τον περσινό Μάη, μία περίοδο… λαίλαπας για την Ελληνική κοινωνία, με περικοπές συντάξεων, μισθών, χαρατσίων κλπ., κι ενώ η Κυβέρνηση απηύθυνε τότε και συνεχίζει να απευθύνει έκκληση στους… πολίτες να μη βγάζουν τα χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλες της αλλοδαπής…!

Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του Eurogroup και θα ήθελα και εγώ και ο κ. Βενιζέλος να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης καθώς και των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του IIF και γενικότερα των ιδιωτών πιστωτών της χώρας.  Όπως γνωρίζετε, το Eurogroup ενέκρινε το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και την τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Μασκέ party στο Cafe STAΤUS στο Κιλκίς


Φιλανθρωπικός χορός στο κέντρο "ΘΕΑΤΡΟ" το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, διοργανώνουν φιλανθρωπικό χορό το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν, στα συσσίτια των απόρων της Μητροπόλεως και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κιλκίς. Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.

Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής βρεφών και νηπίων από 10 μηνών έως 5 ετών



Εργασία στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Δείτε

Πιο «αλμυρή» η ασφάλιση στον ΟΓΑ για τους αγρότες το 2012

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές
ξεκινούν από τα 562,44 ευρώ
για την 1η κατηγορία και κλιμακώνονται
μέχρι τα 1.587,24 ευρώ για την 7η
.
Αυξημένες από 26,1 ευρώ έως 74,61 ευρώ σε ετήσια βάση είναι οι εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν για το 2012 οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ αγρότες, όπως προκύπτει από το σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός. Η επιβάρυνση αυτή δε θα είναι η μόνη αφού από τη φετινή χρονιά ισχύει και η υποχρεωτική μετάταξη των αγροτών σε υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, κάτι που συνεπάγεται «αυτόματες» αυξήσεις στις εισφορές. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον πίνακα με τον πίνακα του ΟΓΑ, οι νέες ασφαλιστικές εισφορές (σε ετήσια βάση) ξεκινούν από τα 562,44 ευρώ για την 1η ασφαλιστική κατηγορία και κλιμακώνονται μέχρι τα 1.587,24 ευρώ για την 7η.

Ανακοινώθηκαν τα Kρατικά Bραβεία Παιδικού Βιβλίου 2011

Από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2011, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2010, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψηφίων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις. Παράλληλα δίνεται στη δημοσιότητα, όπως επιτάσσει η νέα νομοθεσία που διέπει τον θεσμό των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, αιτιολογημένη Έκθεση της Επιτροπής, στην οποία αναλύεται το σκεπτικό της βράβευσης και αναφέρονται οι απόψεις της μειοψηφίας, όπου υπήρξε.
Οι βραβευθέντες έχουν ως ακολούθως:

Καταγραφή όλων των συλλογικών οργάνων και επιτροπών του δημοσίου ως τις 9 Μαρτίου

Στη διασφάλιση της εύρυθμης και με χαμηλό κόστος λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης στοχεύει η εγκύκλιος που υπογράφθηκε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα για την καταγραφή όλων των Συλλογικών Οργάνων (επιτροπών, ομάδων εργασίας κ.λπ.) των Υπουργείων, των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Ο.Τ.Α. και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. Με την εγκύκλιο καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταχωρήσουν στο διαδίκτυο μέχρι τις 9 Μαρτίου τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των επιτροπών, το αντικείμενό τους, τον αριθμό των μελών, τυχόν αμοιβές, διάρκεια λειτουργίας, κ.λπ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Βρέθηκαν χημικές ουσίες. Αποσύρονται από την αγορά παρτίδες με αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite

Σε προληπτική απόσυρση ανθρακούχων αναψυκτικών από την ελληνική αγορά, μετά από καταγγελίες καταναλωτών για δυσάρεστη οσμή και γεύση προχώρησε η εταιρεία Coca - Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Όπως ανακοινώθηκε, η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Αποκριάτικα είδη: Χαρά αλλά και κίνδυνοι

Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά. Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα. Για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών μας, πρέπει να τηρούμε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα:

Ενδιαφέρον Μιχάλη Αρκούδα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Παιονίας

Πλώρη για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας βάζει σήμερα ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας και Οικονομολόγος-Διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης Μιχάλης Αρκούδας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Στα πλαίσια της Καλλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέκυψε και ένας νέος θεσμός- Ανεξάρτητη Αρχή- που σκοπό έχει να υπηρετήσει και να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες στις σχέσεις τους ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, την επιχείρηση και το κράτος, αλλά και στην ποιότητα ζωής, στην απασχόληση, στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, των ανήλικων παιδιών, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Α.Μ.Ε.Α) καθώς επίσης και σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εξαφανίστηκαν τα αρχαία μάρμαρα από το παλιό Μοναστήρι του Γερακαριού Κιλκίς

Αναφορά του μετώπου αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια- Πάικο
Είναι κοινή διαπίστωση ότι η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας είναι έρμαιο στις διαθέσεις κάθε είδους τυχοδιωκτών. Δεν είναι μόνο η ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας η στην εθνική πινακοθήκη που με τόση ευκολία έγιναν και εξόργισαν τον καθένα μας . Είναι και η διαχρονική απαξίωση των περισσοτέρων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που έχουν εγκαταλειφθεί από την ελληνική πολιτεία. Το ίδιο δεν θα μπορούσε να μην συμβαίνει και στο άσημο Κιλκίς που στον τομέα της ανάδειξης και προστασίας των αρχαίων και νεώτερων μνημείων υστερεί σημαντικά παρά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την πληθώρα των αρχαιολογικών χώρων.

Καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ υπόψη σοβαρές και αυξανόμενες αναφορές και καταγγελίες σε πανελλήνιο επίπεδο από δικηγόρους και άλλους για υφαρπαγή δικηγορικής ύλης και άμεσα και συγκεκαλυμμένα
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ότι σύμφωνα με τις αναφορές και τις καταγγελίες σε τέτοιες πρακτικές υφαρπαγής έχουν προχωρήσει τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και ομαδικά σχήματα, όπως οι λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες περιέργως έχουν πολλαπλασιαστεί εκπληκτικά σε αριθμούς τα τελευταία χρόνια, παντελώς διαφορετικές όμως από τις δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες αποτελούνται αποκλειστικά από δικηγόρους εγγεγραμμένους σε δικηγορικό σύλλογο της χώρας και οι οποίες είναι αναγνωρισμένες και επιβλέπονται από τους δικηγορικούς συλλόγους

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι του Κιλκίς μέχρι την Τετάρτη 29/02/2012

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς που συνεδρίασε στις 20-02-2012, συντασσόμενη με την από 18-02-2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους μέχρι την Τετάρτη 29/02/2012. Επίσης, υιοθέτησε το από 18-02-2012 δελτίο τύπου της Ολομέλειας των Προέδρων.

Ολοκληρώνεται η Παλαιοντολογική Έκθεση του Δήμου Κιλκίς

Ένα νέο, ιστορικής αξίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος απόκτημα, προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εσωτερικό του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς. Πρόκειται για μιά αναπαράσταση της στικτής ύαινας των σπηλαίων - Crocuta crocuta spelaea - σε μια στιγμή της ζωής της που κουβαλάει τροφή για τα μικρά της.
Το μεγάλου μεγέθους ομοίωμα έχει τοποθετηθεί στο... φυσικό του περιβάλλον, στην παλιά φυσική είσοδο του Σπηλαίου και συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα, με στόχο να προκαλεί δέος και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του.

Ευχαριστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την επιτυχή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες αναβίωσης του ελληνικού εθίμου της Τσικνοπέμπτης και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς-κηδεμόνες για την σημαντικότατη συμβολή τους και τη γενναία οικονομική στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρά την οικονομική κρίση.

Επιμελητήριο Κιλκίς: "Απορρίπτουμε κάθε προοπτική μεταλλευτικής δραστηριότητας για εξόρυξη χρυσού, χαλκού κλπ στην περιοχή Πάϊκου και Κρουσίων"

Με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Μετά τη γενική ενημέρωση του Σώματος για τα τρέχοντα ζητήματα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη, ζήτησε την αρωγή των μελών σε μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως ανέφερε ο κ. Τονικίδης, το Επιμελητήριο βρίσκεται σε επαφή με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας ώστε να εξασφαλισθεί η χρήση του χώρου του πρώην στρατοπέδου ΔΟΓΑΝΗ για τη διοργάνωση μιας Έκθεσης Αγροτικών προϊόντων Πανελλήνιας εμβέλειας. Η έκθεση έχει προγραμματισθεί για τα τέλη του προσεχούς Αυγούστου και ο βασικός της διοργανωτής είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο η Διοίκηση του Επιμελητηρίου συμφώνησε για την χωροθέτηση της Έκθεσης στο Κιλκίς.

Επιτυχιών συνέχεια για τον ΓΑΣ Κιλκίς Στον περιφερειακό ανώμαλο δρόμο του Λαγκαδά

Οι επιτυχίες για τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς συνεχίστηκαν και το περασμένο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στα Λουτρά του Λαγκαδά όπου διεξήχθη το περιφερειακό πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.Ο αγώνας που ήταν η τελευταία σημαντική διοργάνωση σε ανώμαλο έδαφος πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πάρα πολλών δρομέων από όλη τη Μακεδονία και Θράκη και ο ιδανικός καιρός για αγώνες αντοχής βοήθησε στην επιτυχία αρκετά καλών επιδόσεων.

Α’ Προκριματικοί αγώνες πάλης στον Ευρωπό – Παιονίας

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιηθήκαν οι Α’ Προκριματικοί αγώνες πάλης στον Ευρωπό – Παιονίας, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012. Περίπου 1000 επισκέπτες φιλοξενήθηκαν το διήμερο αυτό, στο κλειστό γυμναστήριο Ευρωπού και παρακολούθησαν τους 108 αθλητές που αγωνίστηκαν το Σαββάτο 18/02 στο στυλ Ελληνορωμαϊκής πάλης και τους 120 αθλητές που αγωνίστηκαν την Κυριακή 19/02 στο στυλ Ελευθέρας πάλης.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Παιονίας κος Λαπόρδας Αθανάσιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Κιλκίς κος Γκουντενούδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δερβεντλής Αναστάσιος καθώς και ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης Αρζουμανίδης Ιωάννης.

Καταγγελία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΚΙΛΚΙΣ και η Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, ο οποίος τιμώρησε με μονοήμερη αποβολή 68 μαθητές του σχολείου του, γιατί οι τελευταίοι «τόλμησαν» να συμμετέχουν σε πορεία που καλούσαν φορείς της πόλης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Ζητούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και διατύπωση δημόσιας συγνώμης και καλούμε την αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος. Τη στιγμή που απειλείται η ζωή μας και υποβαθμίζεται η ποιότητα της, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό να εγκαλούνται μαθητές λυκείου, γιατί την υπερασπίζονται. Εξάλλου, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να περιορίζεται στα στενά πλαίσια του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δημιουργούν ελεύθερους, ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την πυρκαγιά του εστιατορίου “Γεύσεις Αρχοντάκη” στην Αξιούπολη

Μόνο θλίψη προκάλεσε η είδηση της ολοσχερούς καταστροφής λόγω πυρκαγιάς του εστιατορίου “Γεύσεις Αρχοντάκη” στην Αξιούπολη. Ήταν ένα λαμπρό δημιούργημα που βασίσθηκε στο συνδυασμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ενίσχυση κονδυλίων μέσω σχετικών επενδυτικών προγραμμάτων. Στο φίλο επιχειρηματία Ιωσήφ Αρχοντάκη εκφράζω τη συμπαράστασή μου και εύχομαι ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς, ώστε ο εξαιρετικός χώρος εστίασης να αποδοθεί και πάλι στη χρήση των επισκεπτών του.
Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης

Απαντήσεις του ΥΠΕΚΑ στα ερωτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για τα μεταλλεία

Διαβιβάστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το κείμενο με τις απαντήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στις έγγραφες ερωτήσεις που είχε υποβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα και που αφορούσαν στο ζήτημα του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή του π. δήμου Κρουσσίων.

Συνελήφθη 22χρονος για ναρκωτικά και αντίσταση στην Πέλλα

Συνελήφθη χθες (20.02.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης ένας ημεδαπός 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» και αντίσταση.

Σύλληψη ατόμου για ληστεία, κλοπή, απείθεια στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (20.02.2012) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κιλκίς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή, απείθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αστική ανάπλαση και αναβάθμιση του κεντρικού τμήματος της οδού 21ης Ιουνίου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς καλεί με ανοικτή πρόσκληση όλα τα μέλη και μη, να συμμετέχουν στην συζήτηση – ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δήμου Κιλκίς. Θέμα της συζήτησης είναι:
“Αστική ανάπλαση και αναβάθμιση του κεντρικού τμήματος της οδού 21ης Ιουνίου”
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση»

Ενημερωτική συνάντηση, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ) συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης του προγράμματος.

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Χιονιού στα Μεγάλα Λιβάδια Δήμου Παιονίας.

Τη γιορτή με την παρουσία τους τίμησαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Δημήτρης Κουλίνας και Χρήστος Καραθόδωρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Ιωάννης Τόδας και Ιορδάνης Τσιτουρίδης, καθώς και αρκετοί πολίτες που έσπευσαν να απολαύσουν ζεστή φασολάδα, κρασί και τσίπουρο που προσφέρονταν στη γιορτή.

Παρέμβαση του Δημάρχου Παιονίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα των μεταλλείων στο Πάικο

Την Πέμπτη 16/2/2012 μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κου Γιάννη Μανιάτη, ο Δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας παρέστη και παρενέβη στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή. Ο Δήμαρχος επέμενε στην παρέμβασή του ότι η διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να επιτρέψει την λειτουργία των μεταλλείων εάν έστω και στο ελάχιστο διαφανεί ότι θα κινδυνέψει η Υγεία των Δημοτών, η Ποιότητα του Νερού και η προστασία του Φυσικού Κάλλους του Πάϊκου.

Κιλτίδης προς Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων: «Προκλητική συμπεριφορά των τελωνειακών αρχών των Σκοπίων σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ»

Κύριε Υπουργέ
Προκλητική συμπεριφορά αντιμετώπισαν εκδρομείς-φίλοι του ΠΑΟΚ κατά την επιστροφή τους από την Ιταλία. Όταν έφθασαν στα σύνορα ιδιωτικά αυτοκίνητα και εκδρομικά λεωφορεία, οι τελωνειακές αρχές των Σκοπίων με προκλητικό ύφος και πράξεις καθυστερούσαν αναίτια τις διαδικασίες διέλευσης. Η συμπεριφορά των Ελλήνων εκδρομέων ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική προς αποφυγή κάθε γεγονότος, που θα μπορούσε να σταθεί αφορμή αντίδρασης των αρχών των Σκοπίων.

Καρναβάλι στο Βαφειοχώρι Κιλκίς


Θέσεις εργασίας στο δήμο Πεντέλης

Δείτε 

Θέσεις εργασίας στο δήμο Ρόδου

Δείτε 

Προκήρυξη θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων

Σύμφωνα με το Α.Π. 887/3-2-2012 , έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α), o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών προϊόντων (ECHA) προχώρησε στις ακόλουθες προκηρύξεις για θέσεις Εθνικών Εμπειρογνωμόνων:

Σύσκεψη για το συγκοινωνιακό πρόβλημα στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς

Σύσκεψη για το πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς λόγω ελλιπών συγκοινωνιακών συνδέσεων μεταξύ του Ο.Α.Σ.Θ. και του Κ.Τ.Ε.Λ. προς την περιοχή συγκαλεί ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012, στις 13.00, στο Αθλητικό Κέντρο στο Νέο Αγιονέρι. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Μπάμιατζης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Σ.Θ. Ανδρέας Ζερβούλιας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κιλκίς Χαράλαμπος Μωϋσίδης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και τοπικών συλλόγων.

Ο Ετήσιος χορός των "Αργοναυτών"

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» προσκαλεί όλους τους φίλους, τα μέλη και όλο τον κόσμο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9μμ. στο κέντρο ΘΕΑΤΡΟ-Κιλκίς  στον ετήσιο χορό του συλλόγου. Πλούσιο ποντιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και χορευτικά των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ για μια βραδιά κεφιού και ποντιακού γλεντιού. Τιμή πρόσκλησης 15€ πλήρες μενού και ποτό.  Πληροφορίες 2341022125, 6977510614

Eurogroup: Εγκρίθηκε το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ Λουκάς Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας απόφαση -Η επιτήρηση από τους πιστωτές θα ενισχυθεί -Το δημόσιο χρέος να φτάσει το 2020 το 120,5% του ΑΕΠ - Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η ανταλλαγή ομολόγων

«Ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία είναι η σημερινή ημέρα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος μετά την ανκοίνωση της συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έπειτα από δωδεκάωρες διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το πακέτο περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση κατά 53,5% του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οi Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ολι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ.

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Σχόλιο αναγνώστριας της ΓΝΩΜΗΣ για την ανάρτηση
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή (Τέταρτο μέρος) του Θανάση Βαφειάδη

Κύριε Ζαφειράτο, εγώ είμαι από Χαλκιδική και θέλω να σας κάνω μια ερώτηση: Είναι αλήθεια αυτό που έχει κυκλοφορήσει στο Κιλκίς ότι η μεταλλουργία δεν θα γίνεται εκεί αλλά στη Χαλκιδική; Σας παρακαλώ μην μου απαντήσετε "δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί από τον επενδυτή" και μη μου πείτε ανοησίες σαν του Παπαβασιλείου που στο Κιλκίς "δεν ήξερε" καν αν υπάρχει κοίτασμα. Ξέρετε και καλοξέρετε. Μας είπατε ποσότητες, περιεκτικότητες, τρόπο εκμετάλλευσης, ποσοστό της επιφανειακής εξόρυξης επι του συνόλου της παραχώρησης, σίγουρα το ξέρετε κι αυτό. Αυτοί που το διαδίδουν στο Κιλκίς κάπου το άκουσαν.

Λειτουργία του εκκλησιαστικού κημειλιαρχείου Ι. Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου

Επίσκεψη στο εκκλησιαστικό κημειλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και  Κιλκισίου πραγματοποίησαν ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Τους επισκέπτες ξενάγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και οι οποίοι θαύμασαν τις ανακαινισμένες μεταβυντινές φορητές εικόνες, τα εκκλησιαστικά σκεύη, όπως ευαγγέλια, αγιοπότηρα, στέφανα γάμου, κ.α. καθώς και αρχιερατικά άμφια των επισκόπων που διετέλεσαν μητροπολίτες Πολυανής & Κιλκισίου, Αποστόλου Παπακωνσταντίνου, Αμβροσίου Στάμενα, Χαρίτωνος Συμεωνίδη και Ιωακείμ Σμηρνιώτη.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η απάντηση του μεταλλειολόγου Γ. Ζαφειράτου σε όσους χαρακτηρίζουν "Φάντασμα", τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης"

"Αλλού υπάρχουν φαντάσματα..."
Η απάντηση που μας έστειλε ο κ. Γιάννης Ζαφειράτος, μεταλλειολόγος και τμηματάρχης του Τμήματος Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικού Πλούτου του ΥΠΕΚΑ, υπό τη μορφή σχολίου στην ανάρτηση μας με τίτλο: «H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..., ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...;», νομίζουμε πως απαντά εμμέσως πλην σαφώς και σε αυτούς, που χαρακτηρίζουν την εφαρμογή της ακαριαίας τήξης (flash smelting) «μέθοδο φάντασμα».

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ: «Βενιζέλος, ο άνθρωπος που θα μείνει στην Ιστορία»

"Ο Βενιζέλος θα μείνει στην ιστορία ώς ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα .
Γιατί είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε σε όλα τα επίπεδα με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, και μας έφερε εδώ που μας έφερε. Γιατί είναι αυτός που μαζί με τον Γ.Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγανε τα μύρια ψέματα στον Ελληνικό λαό και στους ξένους για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας.