Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (5)

Του φίλου και αναγνώστη της ΓΝΩΜΗΣ,  Χρήστου Ανδρεανίδη

Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου                                                           Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012                                                                Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Χιονισμένο Πολύκαστρο με το φακό του Παναγιώτη Δεπούδη


Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα: "Νίκη δια πυρός και σιδήρου"

Μεγαλειώδη εμφάνιση που συνοδεύτηκε και από νίκη με 1-3 σκορ πέτυχε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα έναντι του Ηρακλή Φύσκας. Μεγάλη και σπουδαία καθώς αντιπαρήλθε το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, που με την ανοχή του διαιτητή επιδίδονταν από το πρώτο έως και το ενενηκοστό πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, και κατάφερε να φτάσει στην νίκη αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Το σκορ άνοιξε για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα ο Παναγιωτίδης Πασχάλης με κεφαλιά στο εικοστό λεπτό της αναμέτρησης ενώ δέκα λεπτά μετά ο ίδιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Τελικά αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Παπαδήμο - Η μείωση του κατώτατου μισθού θα φτάσει τελικά το 22%

- Αργά το βράδυ θα μεταβεί στο Μαξίμου η τρόικα για να καθαρογράψουν τα νέα μέτρα με τον Λ. Παπαδήμο
- Μέχρι την Κυριακή πρέπει να έχουν ψηφιστεί τα νέα μέτρα από τη Βουλή
- Ωρομίσθιοι-Αναπληρωτές-Συμβασιούχοι πρώτοι στη σειρά για να φύγουν από το Δημόσιο
- Η μετενέργεια θα ισχύει για τρίμηνο και όχι εξάμηνο και εξαιρούνται οι νεοπροσλαμβανόμενοι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημήτρης Δρούτσας σε γερμανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς: "Δεν μπορεί η Ευρώπη να επιθυμεί την εξαθλίωση μίας ολόκληρης χώρας και ενός ολόκληρου λαού"

Σημεία συνεντεύξεων προς γερμανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Radio Bremen και Hessischer Rundfunk:
Η συνέντευξη στο Radio Bremen: http://www.radiobremen.de/mediathek/index.html
Για την κριτική στην Ελλάδα ότι δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα: Πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις και ελλείψεις στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα.
Οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας έδωσαν δυστυχώς, με την στάση που επέδειξαν στο παρελθόν, τη δυνατότητα να ασκηθεί αυτή η κριτική στην Ελλάδα. Με την στάση τους αυτή δυσφήμισαν χώρα και λαό. Αυτό μπορείτε να το εκλάβετε ως ανοιχτή κριτική και αυτοκριτική.

Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης ο Τούρκος εκδότης και συγγραφέας Ραγκίπ Ζαράκολου.

Ο Τούρκος εκδότης
και ακτιβιστής
Ραγκίπ Ζαράκολου 
Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης
Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε επισκεφθεί την Καβάλα και είχε μιλήσει σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων. Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο, είχε συλληφθεί στην Τουρκία για φημολογούμενες σχέσεις που είχε με το ΡΚΚ. Ο λόγος για τον Τούρκο εκδότη και ακτιβιστή Ραγκίπ Ζαράκολου (Ragip Zarakolu), γνωστού για τις προσπάθειές του να εκδώσει βιβλία που «ενοχλούν» το καθεστώς στην Τουρκία και για στον οποίο βουλευτές του Σουηδικού κοινοβουλίου, προτείνουν να δοθεί φέτος το Νόμπελ Ειρήνης.

Ανακαλούνται δίκυκλα Piaggio-Apprilia

Η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΠΙΑΤΖΙΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης µοτοποδηλάτων PIAGGIO / APRILIA µοντέλα Vespa LX50 4T 4V, S50 4T 4V και Scarabeo 50 4T 4V. Η ανάκληση αφορά 403 δίκυκλα, στα οποία κατά τη φάση εκκίνησης υπάρχει ενδεχόµενο να εμφανιστούν πιθανές ανωµαλίες κατά την παραγωγή του σπινθήρα στο σπινθηριστή. Αυτό το πρόβληµα, σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, ενδέχεται να προκαλέσει την εµφάνιση του πρόβλημα καύσης στο εσωτερικό του συστήµατος εισαγωγής αέρα του κινητήρα µε πιθανότητα να επεκταθεί και στο υπόλοιπο όχηµα.

Αιτήσεις για προώθηση προϊόντων ομάδων παραγωγών ως 30 Απριλίου

Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου
προϋπολογισμού,
ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών,
ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.
Από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου θα γίνεται η κατάθεση των φακέλων από Ομάδες Παραγωγών για την ένταξη τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης», σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων αυτών, όσο και την προώθησή τους.

Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στις 5 και 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για την πιστοποίηση της γνώσης της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής γλώσσας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 20 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου 2012. Οι αιτήσεις και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου κατοικίας ή διαμονής των υποψηφίων. Οι σχετικές με τις εξετάσεις πληροφορίες θα παρέχονται στους υποψηφίους από την ιστοσελίδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας: www.kpg.minedu.gov.gr και από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υποχρέωση εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια

Απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια: 
"Ο επιμελητηριακός θεσμός αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται ότι μετά και από σχετική διαπραγμάτευση με την Τρόικα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια όλης της χώρας, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα καίριο χτύπημα στη βιωσιμότητα των επιμελητηρίων.

Επίκαιρη ερώτηση κ. Κιλτίδη με θέμα: «Η νοσηλεία των ψυχικώς πασχόντων στον αέρα»

Είναι γνωστό, ότι με τη φροντίδα της πολιτείας και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επετεύχθη η αποκαλούμενη αποασυλοποίηση των «ξεχασμένων» ψυχικώς πασχόντων σε νοσηλευτήρια-κολαστήρια. Δεν έπαψε όμως η πραγματικότητα να υπάρχει και οι οργανικές ψυχώσεις και ψυχοσύνδρομα να νοσηλεύονται ή να φιλοξενούνται σε ιδρύματα ιδιωτικού χαρακτήρα. Εδώ και δύο χρόνια παρατηρείται χαρακτηριστική αδιαφορία των ασφαλιστικών φορέων, που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε εγκληματική απραξία.

Yπεγράφη η απόφαση για τη σύσταση του Γενικού Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας. Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώνεται ότι υπεγράφη από τον Υπουργό κο Γεώργιο Κουτρουμάνη η απόφαση για τη σύσταση του Γενικού Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας.
Mε την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται:
- τα κριτήρια ένταξης και εγγραφής στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας των τριών κατηγοριών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Ένταξης, Κοινωνικής Φροντίδας και Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού), των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης.(Κοι.Σ.Π.Ε.) και των άλλων Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας

Αίρεται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ! - Στις 21.00 μετατέθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Άγνωστο πότε θα δοθεί το κείμενο στους πολιτικούς αρχηγούς!

- Συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα στις 18.30
- Παζάρια μέχρι και την τελευταία στιγμή για ειδικά μισθολόγια και επικουρικές
- Ενημερώθηκαν οι υπουργοί για πιθανό υπουργικό μετά τη συνάντηση των αρχηγών
- Ωρομίσθιοι-Αναπληρωτές-Συμβασιούχοι πρώτοι στη σειρά για να φύγουν από το Δημόσιο
- Xαράματα “σώθηκαν” 13ος-14ος και μετενέργεια
- Αμπαρώμενοι σε σύσκεψη με την τρόικα Βενιζέλος και Κουτρουμάνης
- Τους λείπουν μέτρα άλλων 700 εκατομμυρίων

Ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Το Σχέδιο Νόμου που έδωσε για διαβούλευση το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων και προσαρμογές στο σύστημα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης δημιουργεί πρόσθετα, αντί να επιλύει, προβλήματα.
Οι επισημάνσεις μας είναι οι παρακάτω:
• Υπάρχει έντονο πρόβλημα δεοντολογίας επειδή παρ’ όλες τις εξαγγελίες του Υπουργού και του Υφυπουργού Εσωτερικών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Κομοτηνή και τις διαβουλεύσεις με την διοίκηση του θεσμικού οργάνου της αυτοδιοίκησης, καμία από τις εξαγγελίες αυτές δεν περιλήφθηκε στο σχέδιο νόμου, όπως και κανένα από τα αιτήματα της ΚΕΔΕ. Αυτό αποτελεί τουλάχιστον ασέβεια απέναντι στο θεσμό και επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς προς την ελληνική αυτοδιοίκηση.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο επαρχιακό και παλαιό οδικό δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας. Χρειάζεται προσοχή λόγω παγετού.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Απαιτείται μεγάλη προσοχή. Παγετός στην οδό Ασβεστοχωρίου – Παπανικολάου.  Από το βράδυ της Δευτέρας 6/2/2011 οπότε και ξεκίνησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο.

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τα μεταλλεία

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με θέμα συζήτηση και λήψη απόφασης για τα μεταλλεία, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.00μ.μ.

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων οφείλει να σας ενημερώσει για τα εξής:
Στις 30/01/2012 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ένωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών του Ν.Κιλκίς, (Ε.Ν.Ι.Κ.) με θέμα την ανάδειξη των προβλημάτων του νοσοκομείου,την υποστελέχωση σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, την γνωστοποίηση των κλαδικών τους αιτημάτων και για να καταγγείλουν την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς

Μαζική ήταν η προσέλευση των εργαζομένων του ΓΕΝ. Νοσοκομείου Κιλκίς, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24/01/2012 για την ανάδειξη των μελών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων καθώς επίσης και για τους αντιπροσώπους στο συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς,έτσι όπως αυτό προέκυψε μετά την πρώτη συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών αλλά και των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν στις 01/02/2012 ειναι:

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο επαρχιακό και παλαιό οδικό δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Από το βράδυ της Δευτέρας 6/2/2011 ,οπότε και ξεκίνησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης, παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο.

Κατά των μεταλλείων η δημοτική παράταξη “Στροφή στο Δημότη”

“Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της διενέργειας μεταλλευτικών ερευνών σε περιοχές του Δήμου μας, επιλέξαμε να τοποθετηθούμε αφού λάβουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, στα πλαίσια της σοβαρότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει μια δημοτική αρχή στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 όλα τα σχολεία του δήμου Κιλκίς

Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κιλκίς, μετά από συνεννόηση της Δημοτικής αρχής Κιλκίς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με απόφαση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, κλειστοί θα είναι και όλοι οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου.

Κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 όλα τα σχολεία του δήμου Παιονίας


Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 08-02-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (5)

Είναι όμορφα στο χιονισμένο Κιλκίς .. Ο Αη Γιώργης μας!!!! 
Λέει ο φίλος μας Munsur Coala 


Πρόσκληση Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και το Enterprise Europe Network – Hellas, σας προσκαλούν στην εκδήλωση, με θέμα:  «Οικονομική Κρίση και Διακυβέρνηση» τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (4)

Με τον φακό της Κικής Χαραλαμπίδου, Αξιούπολη

Η Προαγωγή της πρόληψης στο Σχολείο με το Εκπαιδευτικό Υλικό. Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού


Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς και η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, με την υποστήριξη του ΟΠΟΝΓΑ, θα προβάλει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την ταινία του Φρανσουά Τριφό:  “Τα 400 χτυπήματα”
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό
Σενάριο: Φρανσουά Τριφό, Μαρσέλ Μουσί
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πιερ Λεό, Κλερ Μοριέ, Αλμπέρ Ρεμί, Πατρίκ Οφέ
Χρονολογία παραγωγής: 1959
Χρώμα: Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 99'

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (3)

Kαλημέρες από τον κυριολεκτικά παγωμένο Άσπρο.... μας λέει η φίλη Zoi Kon

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (2)

Με τον φακό του Λάζαρου Λαζαρίδη

Το ελληνικό εμπόριο «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για εσωτερική παύση πληρωμών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταφέροντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου αλλά και εφιστώντας τους, την προσοχή στον κίνδυνο για εσωτερική παύση πληρωμών. Ως κύριος φορέας εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου, η ΕΣΕΕ, προσδοκά σε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση.

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (1)

Φωτογραφία: Χαράλαμπος Τοπαλίδης

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, απαγορεύεται λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2012 η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, που κινούνται στην ΠΑΘΕ από τον Σ.Σ. Ευζώνων έως και τα όρια του νομού Κιλκίς με νομό Θεσσαλονίκης έως τις 2.00 μ.μ.

Άλλα λέει ο Αβραμόπουλος κι άλλα ο Ρέππας για τις απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Θα λέγαμε ότι πρόκειται για φαρσοκωμωδία. Κρίνονται όμως ζωές ανθρώπων και οικογενειών,γι΄ αυτό μόνο ως τραγωδία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Το Σάββατο ,από το ΥΕΘΑ κορυφαίοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση, θέμα απολύσεων στις ΕΔ δεν υπάρχει.”Μας ζήτησαν παράλογα πράγματα”,ήταν η φράση πηγής από το ΥΕΘΑ,η οποία όμως έκανε σαφές ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.Προς το παρόν τουλάχιστον,γιατί με την τρόϊκα κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα.
Από χθες όμως πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγαν ότι στις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπάλλήλων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, περιλαμβάνονται άπαντες.Άρα και ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Θέλουν να παρατείνουν για έναν χρόνο την κυβέρνηση Παπαδήμου! – Με πρώτον τον Γ. Παπανδρέου, που ζητά εκλογές το… 2013! ·Μάχη για αντικειμενικές αξίες και επικουρικές δίνει ο Αντ. Σαμαράς – Πέτυχε τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και τη μείωση του κατώτατου μόνο για τους νεοεισερχόμενους ·Καταργούν τις συμβάσεις με εξαίρεση τα επιδόματα και κόβουν 30% το εφάπαξ – Σχέδιο – καρμανιόλα με δούρειο ίππο τη μείωση του κατώτατου μισθού
ΑΥΓΗ ·Σκηνικό κατοχής!- Κόβουν 12ο, 13ο, 14ο μισθό, καταργούν συλλογικές συμβάσεις·Σήμερα από ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ – Αντίσταση – Γενική απεργία·Καταστροφολογία Παπαδήμου…