Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στον τόπο που γεννήθηκα…στο Στανό Χαλκιδικής (Το τρέιλερ της εκπομπής)

Στον τόπο που γεννήθηκα…στο Στανό Χαλκιδικής

Μια «βόλτα» στο Στανό Χαλκιδικής θα κάνουμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε.
Ένα πανέμορφο χωριό με ξεχωριστούς ανθρώπους, που με ζεστασιά καλοϋυποδέχονται τον επισκέπτη. Η ιστορία του χωριού, οι παλιοί κάτοικοι, οι νέοι, τα φαγητά, οι χοροί και οι εκκλησιές σε ένα αφιέρωμα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 18-01-2012 για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία 58χρονου ημεδαπού στο Νεόκαστρο Ημαθίας, την 21-10-2011. Η χρηματική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 165.000 ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 18-01-2012 συνελήφθη για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία 58χρονου ημεδαπού στο Νεόκαστρο Ημαθίας (την 21-10-2011) και ήδη κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 18-01-2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).

Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης:"Να κλείσει και να καταργηθεί το νατοϊκό στρατηγείο (NDC-GR) στη Θεσσαλονίκη"

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Σάββατο 28 Γενάρη στις 11 το πρωί, έξω από το πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού έδρα του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου με αίτημα το κλείσιμο του.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά από την πύλη του Στρατηγείου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν συμβολικά τις σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Ζώκας αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη). Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου περνώντας μπροστά από την αμερικάνικο προξενείο οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά την σημαία των ΗΠΑ.

Δήλωση Πάνου Μπεγλίτη για τα σενάρια περί «Επιτροπείας» της Ελλάδος

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στα σενάρια περί «Επιτροπείας» της Ελλάδος:  Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, με την υποστήριξη του ΟΠΟΝΓΑ, συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, προβάλλοντας την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την ταινία "Αναπαράσταση".
Σκηνοθεσία - σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Τούλα Σταθοπούλου, Γιάννης Τότσικας, Θάνος Γραμμένος , Πέτρος Χοϊδάς, Μιχάλης Φωτόπουλος

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του κυκλώματος της Θεσσαλονίκης

Στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης επιστράφηκε ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση της αυτοκτονίας του κουμπάρου του “αρχηγού“ της μαφίας των εκβιαστών.Ο κουμπάρος του φερόμενου ως αρχηγού της μαφίας, βγήκε στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου και πήδηξε στο κενό με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή, λίγες μέρες αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση.Την υπόθεση της αυτοκτονίας είχε αναλάβει το αστυνομικό τμήμα, το οποίο και απέστειλε τη δικογραφία στην εισαγγελία.

Πώς μέσω του Facebook απέτρεψαν την αυτοκτονία 22χρονου

Την τελευταία στιγμή αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έσωσαν σήμερα τη ζωή 22χρονου, ο οποίος είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο facebook, να αυτοκτονήσει. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για το μήνυμα που είχε στείλει ο νεαρός χρήστης του Ιντερνετ και μετά από ψηφιακή έρευνα εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του. Άμεσα, κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου βρέθηκε μόνος του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός είχε κόψει τις φλέβες του και είχε πιει χλωρίνη.

50 εκ. € για την ενίσχυση Συνεργατικών Σχηματισμών (clusters) μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου

Ξεκινά από 30 Ιανουαρίου η υποβολή επενδυτικών προτάσεων από τις υποψήφιες κοινοπραξίες για την ένταξη στο ειδικό καθεστώς ενισχύσεων της Συνέργειας και Δικτύωσης (clusters) του νόμου 3908/2011.H υποβολή επενδυτικών σχεδίων θα είναι δυνατή μέχρι και την 30ή Μαρτίου 2012 και θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr) και έντυπα αποκλειστικά και μόνο μέσω των γραφείων εξυπηρέτησης επενδυτών του ΥΠΑΑΝ/ ΓΔΙΕ στην Αθήνα (Κοραή 4, 6ος όροφος, ΤΚ 10564, Αθήνα, Τηλ: 210-3258800-4) και της ΕΜΑ στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, Γραφείο 203, 2ος όροφος, ΤΚ 54123, Τηλ: 2310 379103 / 2310 379240).

Στις 3 Φεβρουαρίου η απόφαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις! Από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα κριθεί εάν η Ελλάδα πληρωθεί για τα δεινά που της προκάλεσε η Γερμανία

Στις 3 Φεβρουαρίου, συμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE, αναμένεται να εκδοθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Θυμίζουμε ότι η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Πριν από 4 χρόνια, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θόδωρος Καρτσιώτης, που τότε ήταν σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής, μαζί με τη συνάδελφό του Δήμητρα Ανανίδου, πρότειναν τη διοργάνωση ενός μαθητικού συνεδρίου, το οποίο αμέσως υιοθετήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι 450 μαθητές που συμμετείχαν με εισηγήσεις στο 1ο συνέδριο το 2009, έγιναν 1500 στο 2ο το 2010 και έφτασαν τους 4500 το 2011. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 6000.

Τιμητικές εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Άφησαν τα σχολικά έδρανα, τις αίθουσες και τους μαθητές τους και ετοιμάζονται να ζήσουν μια διαφορετική καθημερινότητα. Μια ζωή στην οποία θα τους συνοδεύει, πλέον, ο τίτλος του «συνταξιούχου εκπαιδευτικού», αλλά πάντα θα είναι δάσκαλοι. Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς που αποχώρησαν από την εκπαίδευση το 2010 και το 2011, μετά από πολύχρονη προσφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πολίτες Αριστοτέλη: «Πεινάμε, αφήστε μας να δουλέψουμε στα μεταλλεία…» …Φωνάζουν κάτοικοι της Θράκης!!!

Εικόνες απο το "οικολογικό" μας
παρόν και μέλλον
;
Σε αυτές τις 6 μόλις λέξεις αποτυπώνεται η οργή, η αγανάκτηση και η απόγνωση των κατοίκων των Σαπών του δήμου Μαρωνείας, τους οποίους η ανεργία και η ανέχεια τους απειλεί ευθέως με φυσική εξόντωση.  Τη στιγμή που κάποιοι μεγαλόσχημοι άρχοντες της ακριτικής μας περιφέρειας, μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης, εξακολουθούν να παίζουν… με τις πολύ εύηχες ακουστικά λέξεις, «πράσινη ανάπτυξη» και «υγιείς επενδύσεις», κάτοικοι του Σαπών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, για να τους ζητήσουν να καταλάβουν το αυτονόητο. Πως η επιβίωση τους περνάει μέσα από την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, και όχι διαιώνισης ευχών ή αφορισμών.

Δικαίωση Ψωμιάδη στον Άρειο Πάγο!

Την άμεση επαναφορά στα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναιρεί την καταδικαστκή απόφαση του εφετείου. Τι απαντά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και τον παραπέμπει σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.