Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για την προετοιμασία του νομοσχεδίου που θα θεσπίζει τις βασικές αρχές του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Ν. Κυκλάδων και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ο βουλευτής Αχαϊας κ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Κοπή πίτας Βλάχων για το 2012

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 21 και 22Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ οι ετήσιες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ_2012_. Οι εκδηλώσεις της ΠΟΠΣΒ φέτος ήταν αφιερωμένες στα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Τις διήμερες εκδηλώσεις πλαισίωσαν χιλιάδες πολιτών βλαχικής και μη καταγωγής.
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών διεξήχθη ημερίδα με θέμα: «Η κοινωνική, εκπαιδευτική και φιλανθρωπική συμβολή των Βλάχων χθες και σήμερα». Σ'αυτή μίλησαν οι Βλάχοι καθηγητές του ΑΠΘ κ. Θεόδ. Δαρδαβέσης και Νικ. Κατσάνης για την προσφορά των Βλάχων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στον όλο Ελληνισμό.

Έρχονται μέτρα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Χωρίς αντίκρισμα εσόδων έμειναν το 2011 τα μέτρα για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Από τη δεξαμενή των 42 δισ. ευρώ που οφείλουν 900.000 φορολογούμενοι το υπουργείο Οικονομικών μετά βίας κατάφερε να εισπράξει 945.800.332 ευρώ.
Οι απειλές κατασχέσεων και αυτοφώρου, η βροχή συλλήψεων από τον Οκτώβριο και μετά αλλά και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που επιστρατεύτηκαν, αποδείχθηκαν ανεπαρκή μέτρα για να μπει ζεστό και πολύ χρήμα στο δημόσιο ταμείο, παρά τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χ. Ράιχενμπαχτ ότι από τα 42 δισ. ευρώ, ποσό της τάξεως 6-8 δισ. ευρώ μπορεί άμεσα να εισπραχθεί.

Απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίζει ομόφωνα:
- Διαπιστώνει την αναγκαιότητα για ουσιαστική βελτίωση του «Καλλικράτη» σε όλες του τις πρόνοιες, μέσα από νέες ρηξικέλευθες ρυθμίσεις, μετά την ενός έτους εμπειρία από την εφαρμογή του.
- Τονίζει ότι η Αυτοδιοίκηση στην Πατρίδα μας κρατά ψηλά τη σημαία της διεκδίκησης και της αναβάθμισης του ρόλου της, με αρνητική εμπειρία από την έως τώρα πρακτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Παλεύουμε για μία Αυτοδιοίκηση αρμοδιοτήτων, ευθυνών και καθήκοντος στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 32χρονης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας ληστεία σε βάρος 32χρονης που έλαβε χώρα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Δράστης είναι ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την 06.01.2012 για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από την 32χρονη, βραδινές ώρες της 15.01.2012 στην Αλεξάνδρεια, ο 20χρονος αφού παραβίασε με κατσαβίδι κεντρική είσοδο του σπιτιού της και εισήλθε εντός, τις προκάλεσε σωματικές βλάβες και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 800 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Βέροια

Συνελήφθησαν χθες (24.01.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 55 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Συγκεκριμένα, στη Βέροια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 55χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση και οι Αστυνομικοί πέτυχαν την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του 55χρονου διότι προμήθευσε τον 29χρονο ποσότητα κάνναβης βάρους ( 31,8 ) γραμμαρίων έναντι χρηματικού ποσού, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά σε Πέλλα και Ημαθία

Συνελήφθησαν χθες και προχθές (24 και 23.01.2012) από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, τρία άτομα 39 (γυναίκα), 40 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», του Νόμου «Περί Αλλοδαπών» και του Νόμου «Περί Όπλων».
Αρχικά, το βράδυ της 23.01.2012, στο Πλεύρωμα Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου, που επέβαιναν ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 39χρονη ημεδαπή, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο λεβιέ ταχυτήτων και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (3,5) γραμμαρίων.

Νίκη στα χαρτιά και μια αναβολή!

Νίκη στα χαρτιά για την όμαδα γυναικων του Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89, την Κυριακή που μας πέρασε, αφού η αντίπαλος της, Νέμεσις Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με 5 παίκτριες. Επόμενο παιχνίδι για την Γυναικεία ομάδα της ακαδημίας Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89 την Κυριακή 29/01/12 με τον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης, ενώ αναβολή πήρε ο αγώνας της ομάδας των Παγκορασίδων για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ε.Σ.Χ.Θ., επίσης για αυτήν την Κυριακή με τον ίδιο αντίπαλο.

Εγκρίθηκε πρόταση του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΟΤΑ ύψους 694.957 ευρώ

Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΟΤΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπέβαλε ο Δήμος Κιλκίς, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα με την απόφαση Φ.Β1/Ε5.4/338/6 της 9-1-2012 του ΥΠΕΚΑ. Η εν λόγω πρόταση συγκαταλέγεται στις 106 προτάσεις που αξιολογηθήκαν θετικά από τις 191 προτάσεις πρώην Καποδιστριακών Δήμων που κατατέθηκαν συνολικά προς υπαγωγή στο Πρόγραμμα και περιλαμβάνει επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης του μικροκλίματος στην πλατεία Ειρήνης.

Σε καλό δρόμο η ΑΚΑΔΗΜΙΑ του Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄΄89

Σε καλό δρόμο αρχίζει να μπαίνει η ΑΚΑΔΗΜΙΑ του Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄΄89 με την ομάδα των Παμπαίδων και των Μίνι Αγοριών, παιχνίδι με παιχνίδι να δείχνουν και να παίζουν καλύτερο handball και να φαίνεται η δουλειά που γίνετε στην ακαδημία.
Το Σάββατο που μας πέρασε στην αναμέτρηση των Παμπαίδων με την ομάδα του Πανοράματος, η ομάδα του Κιλκίς επικράτησε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ 25-21 (13-05). Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκαν και όσοι μικροί αθλητές τής ακαδημίας δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και είναι και μικροί σε ηλικία.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία ΄HOME΄ σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.

Δραστηριότητα Διεύθυνσης Βιομηχανίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Δεκέμβριο 2011

Από το Τμήμα Εφαρμογών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται παρακάτω οι υποθέσεις που έχουν διεκπεραιωθεί κατά το μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2011.
Για το Τμήμα Τεχνικών Εφαρμογών: 1) Δύο (2) άδειες εγκατάστασης Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών συνολικής αξίας μηχανολογικού εξοπλισμού 269.356 ΕΥΡΩ και ισχύος επέκτασης 118,51 KW και δύο (2) παρατάσεις αδείας εγκατάστασης.

Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια

Στις 7 Φεβρουαρίου θα εορταστεί για 9η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Saferinternet.gr, εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Φωτογραφικές αναδρομές από το αρχείο της "ΓΝΩΜΗΣ". Αδελφοποίηση δήμου Κρουσσών με κοινότητα Εργατών Κύπρου στις 5 Μαϊου 2006