Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΧΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ

Σαράντα ημέρες χωρίς τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή

Του Θεοφάνη Μαλκίδη                                                          Είναι βέβαιο ότι στη ζωή κάθε ανθρώπου, η γνωριμία με ορισμένους συνανθρώπους του, έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει την πορεία του. Διαμορφώνεται μία νέα στάση ζωής και αναδεικνύεται λόγος και πράξη που μέχρι πρότινος ούτε καν είχε σκεφτεί η ανθρώπινη οντότητα. Και από τότε φανερώνεται ένας άλλος κόσμος και ο σπόρος βγάζει καρπούς. Στη δική μου περίπτωση ένας από τους ανθρώπους που άλλαξαν τη ζωή μου, με τους οποίους άνοιξε μία νέα πραγματικότητα ιδεών και πολιτισμού, πολιτικής και ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν ο Νεοκλής Σαρρής.

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας: "Όχι στις εξορύξεις στο Πάικο"

Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμετέχει επίσης στη δημόσια διαμαρτυρία των επισήμων φορέων, των υπευθύνων προσώπων και (θέλουμε να πιστεύουμε) συλλογικά του λαού του Ν. Κιλκίς και ειδικότερα του Δήμου Παιονίας για την “παράδοση” της ηρωικής και ιστορικής Κιλκισιώτικης-Παιονικής γης σε μεταλλευτική αξιοποίηση. Με λόγο σαφή και επιστημονικό δημοσιεύθηκαν ήδη οι απειλητικές συνέπειες και για τη ζωή μας και τη ζωή των μελλοντικών γενεών σε βάθος χρόνου (η μάλλον οριστικά) από την εκποίηση της γης μας και του γεωφυσικού περιβάλλοντος.

Τελευταία θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας

Την Κυριακή 22/1 θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας για τελευταία φορά θεία Λειτουργία υπό την σημερινή του μορφή, πριν την εγκατάσταση των συνεργείων-εργολαβιών και την έναρξη των εργασιών στερέωσης-αναστήλωσης-συντήρησης-αποκατάστασης του σημαντικού αυτού εκκλησιαστικού και εθνικού μνημείου για τη Γουμένισσα και όλο το νομό.

Τα εννέα άτομα που κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση «ΙKARUS» και ύστερα από σχετικές διατάξεις, που εξέδωσαν οι Εισαγγελίες Αθήνας, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης, δίνονται στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των εννέα ατόμων, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Η CAMORRA της Θεσσαλονίκης

Η «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης στο σκαμνί. Αυτός θα ήταν ο τίτλος ενός μυθιστορήματος όπου οι πρωταγωνιστές είναι όλοι γνωστά πρόσωπα, υπεράνω υποψίας τα περισσότερα, αλλά και μέλη του υποκόσμου, τα οποία απετέλεσαν τη μηχανή μιας εγκληματικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2003 και από τότε άπλωσε τέσσερα πλοκάμια της στη Βόρειο Ελλάδα.

Ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με την διεξαγόμενη έρευνα στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοινώνονται τα εξής, σχετικά με τη συμβολή του στην διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων:

Νέες, μειωμένες έως 30%, αμοιβές για συμβολαιογραφικά έξοδα

Πάγια αμοιβή …20 ευρώ αλλά και μειωμένη ελάχιστη αμοιβή αναλόγως, προβλέπει για τις αμοιβές των συμβολαιογράφων Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Ευάγγ. Βενιζέλου και Μιλ. Παπαϊωάννου. Εκτιμάται ότι η απόφαση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση έως και 30% των σημερινών αναλογικών τιμών των συμβολαίων.

Αναπροσαρμόζονται τα τέλη δημοσίευσης και φωτογράφησης για χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Νέα Υπουργική Απόφαση, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα τέλη δημοσίευσης και αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τους, επεξεργάστηκαν το Τ.Α.Π.Α. και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ, κατόπιν οδηγίας του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου (η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3046 Β/30.12.2011).

Κιλτίδης: "Αυτό που συμβαίνει με τον ΕΟΠΥΥ είναι απερίγραπτο "

Αποσπάσματα από τη χθεσινή ομιλία του βουλευτή Κωνσταντίνου Κιλτίδη, ως ειδικού αγορητή του ΛΑ.Ο.Σ, στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

Συνελήφθη για συνολικό χρέος 48.000.000 ευρώ προς το δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (19.01.2012) το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, μία 35χρονη ημεδαπή, η οποία στο παρελθόν διατηρούσε εταιρεία στη Χαλκιδική που δραστηριοποιούταν στον τομέα του ρουχισμού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση κατά την χρονική περίοδο από 20-06-2006 έως 31-03-2010. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (48.671.676, 80) ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ληστείες στην Τερπνή και στο Δημητρήτσι Σερρών

Σήμερα (19.01.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τερπνή Σερρών, τρεις άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, διέρρηξαν οικία, ιδιοκτησίας ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) €, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα χρυσαφικά. Οι δράστες αναζητούνται. Επίσης, σήμερα (19.01.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Δημητρίτσι Σερρών, πέντε άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, διέρρηξαν οικία, ιδιοκτησίας ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή όπλων και μαχαιριού τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) € και διάφορα χρυσαφικά. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών.


Σύλληψη τριών διακινητών στους Ευζώνους Κιλκίς

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (18-01-2012) στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων (ύψος Ευζώνων Κιλκίς), συνολικά τρεις (3) διακινητές και πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες.  Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν:

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων, ιατρών και κατοίκων της περιοχής για την συνεχή και πλήρη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Του Δεπούδη  Παναγιώτη
Με μία μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Νοσοκομείο Γουμένισσα και κατέληξε με πορεία στους δρόμους της Γουμένισσας από εργαζομένους, ιατρικό προσωπικό και κατοίκους με την πλήρη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητα Γουμένισσας ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες για την συνεχή υποβάθμιση του ιστορικού νοσοκομειακού ιδρύματος που εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί από το 1937 συμπληρώνοντας 75 χρόνια λειτουργίας.

Γιορτή της Παναγίας της «Παραμυθίας» 20 και 21 Ιανουαρίου 2012 στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πεντάλοφο Γουμένισσας

Ἀνακοινώνεται στούς εὐλαβεῖς προσκυνητές ὅτι στίς 20 καί 21 Ἰανουαρίου 2011 θά τελεσθεῖ στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου (στόν Πεντάλοφο Παιονίας) ἡ ἱερά Πανήγυρις τῆς θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας». Ἡ Παναγία ἡ «Παραμυθία» εἶναι ἡ ἐφέστια εἰκόνα τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου. Τήν παραμονή τό ἀπόγευμα, Παρασκευή 20 Ἰανουαρίου 2011, θά τελεσθεῖ στό Καθολικό τῆς Μονῆς Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός ἀπό τίς 3.30΄–5.00΄ μ.μ. Ἀνήμερα, τό Σάββατο 21 Ἰανουαρίου 2011, τό πρωί θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Πανηγυρικό ἱερατικό συλλείτουργο ἀπό 5-10.00΄ π.μ.

Rebranding Greece

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ: "Με δυο λόγια η εκδήλωση στο Κιλκίς"

"H εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 15-1-12, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου του Κιλκίς ήταν η επιστροφή στον τόπο από όπου ξεκίνησε εδώ και πάνω από δυο μήνες, η προσπάθεια της ενημέρωσης για τις καταστρεπτικές επιπτώσεις, από το ενδεχόμενο της εξόρυξης και της μεταλλουργίας στο Ν. Κιλκίς. Μετά την πρώτη ομιλία στο Κιλκίς στις 11-11-2011 συνεχίστηκαν οι ομιλίες με τους καθηγητές και τους επιστήμονες στο Πολύκαστρο, στη Βάθη, στο Φανό, στη Γουμένισσα, στην Ευκαρπία,στην Τέρπυλλο και στο Κεντρικό.

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΔΑ - Trailer


from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.
Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην Κολομβία τον 16ο αιώνα, νόμιζαν πως είχαν βρει το μυθικό Ελ Δοράδο. Είδαν έκπληκτοι μια τελετή στη λίμνη Γουαταβίτα κοντά στη σημερινή Μπογκοτά, όπου ο αρχηγός των Μούισκας, γυμνός και αλειμμένος ολόκληρος με χρυσόσκονη, (ο "επιχρυσωμένος βασιλιάς", ο "El Dorado"), έριχνε στο νερό τεράστιες ποσότητες χρυσού, προσφορά στους θεούς.