Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ελληνική Αστυνομία

Η προσπάθεια για τη Γενοκτονία συνεχίζεται.

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Μέρος της ομιλίας στους Αρμενίους της Ρώμης. Ιταλία 14 Ιανουαρίου
Στη μνήμη του Αρμένιου δολοφονημένου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ και στον Τούρκο φυλακισμένο αγωνιστή Ραγκίπ Ζαράκολου

Παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια μας έλεγαν όλα αυτά περί Γενοκτονίας, περί ιστορίας και πολιτισμικής παράδοσης, ότι είναι αναχρονισμός, ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, εντούτοις η πραγματικότητα και η πορεία έδειξαν ότι η ιστορική πορεία είναι διαφορετική. Και κυρίως η αλήθεια.

Ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο

Εμείς οι πολίτες του Κιλκίς είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή του τόπου μας σ’ ένα απέραντο μεταλλείο. Η μεταλλευτική δραστηριότητα θα καταστρέψει οριστικά την περιοχή μας μετατρέποντας την για πάντα σε κρανίου τόπο. Η εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων θα έχει αποδεδειγμένα καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες:
· Όξινη απορροή και τοξικά απόβλητα που δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα
· Αναπόφευκτη λειψυδρία της πόλης και των γύρω οικισμών λόγω υπεράντλησης των υδατικών αποθεμάτων

Ανακοίνωση Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας

O Σ.Π.Σ.Β.Ε. παρακολουθεί με προβληματισμό όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος στην Ομοσπονδίας μας, τον ΣΕΓΑΣ. Ο σύνδεσμος αναλογιζόμενος τις μεγάλες ευθύνες της Ομοσπονδίας στο όλο σκηνικό της υποβάθμισης του στίβου, πέρα από αυτές τις πολιτείας και υλοποιώντας τις αποφάσεις της τακτικής ΓΣ στις 17/12/2011 θέλει να υπενθυμίσει τα παρακάτω:

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 58χρονου στο Νεόκαστρο Ημαθίας. Μεταξύ των δραστών είναι η σύζυγος και ο γιος του θύματος

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας με τη συνδρομή των συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ανθρωποκτονία σε βάρος 58χρονου, η σορός του οποίου εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεοκάστρου του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, το βράδυ της 21-10-2011
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 25 (υιός θύματος), 51 (σύζυγος θύματος) και 31 ετών, οι οποίοι μετά την ταυτοποίησή τους, εξετάσθηκαν και παραδέχτηκαν την πράξη τους.

H Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στα όρη Πάικο και Κρούσσια του Νομού Κιλκίς

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στα όρη Πάικο και Κρούσσια του Νομού Κιλκίς, καθώς οι συνέπειες από την εξόρυξη μεταλλευμάτων είναι πολλές και ποικίλες: Κατά την επεξεργασία των προϊόντων εξόρυξης χρησιμοποιούνται ουσίες ιδιαίτερα τοξικές (κυάνιο) που μολύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, δηλητηριάζουν το πόσιμο νερό και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με επικίνδυνα τοξικά σωματίδια, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Απαιτούνται τεράστιες ποσότητες νερού, με συνέπεια την αποστράγγιση των υδάτων και τελικώς τη λειψυδρία.

Ημέρα μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στη Μητρόπολη Κιλκίς

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί σύναξη του κλήρου στο πνευματικό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος»: τιμητική αναγνώριση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε

Σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας ο ΣΒΒΕ σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ ανέλαβαν μια νέα πρωτοβουλία βράβευσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής με τίτλο: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».

Υλοποίηση δέσμευσης Υφυπουργού ΠΕΚΑ στον Γιώργο Φραγγίδη

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς στον ΥΠΕΚΑ για την αναγκαιότητα επίσπευσης της σύνδεσης του Κιλκίς με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου λόγω του υψηλού κόστους θέρμανσης για τα νοικοκυριά που έχει ως αιτία την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ εξήγγειλε την ίδρυση τριών εταιριών παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) μία εκ των οποίων στην Κεντρική Μακεδονία που περιλαμβάνει και το Κιλκίς.

Ευχαριστίες Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς

Η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Γιαννακούλα - Ζιούτα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, απευθύνουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου “Αλέξανδρος Κιλκίς” για την ευγενική δωρεά ενός σώματος καλοριφέρ στον 1ο Παιδικό Σταθμό Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς.

Ληστεία στη Γουμένισσα Κιλκίς

Σήμερα (18.01.2012) τα ξημερώματα, στη Γουμένισσα Κιλκίς, δύο άγνωστοι άνδρες, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 35χρονου και απαίτησαν από αυτόν να τους παραδώσει τις εισπράξεις από το ταμείο, πλην όμως παθών αρνήθηκε, με αποτέλεσμα οι δράστες να τον χτυπήσουν με τα χέρια τους σε διάφορα μέρη του σώματος προκαλώντας του σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφαίρεσαν (130) ευρώ. Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο παθών μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα στα Γιαννιτσά

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν μια νάιλον σακούλα που περιείχε χρηματικό ποσό (35) Ευρώ σε κέρματα, ενώ σε έρευνα του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 19χρονου, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ (13) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν νόμιμη κατοχή τους.

Συνελήφθη 24χρονος για ναρκωτικά στις Σέρρες Ο δράστης είναι μέλος Βουλγάρικου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν χθες (17.01.2012) το βράδυ τη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών (σημείο εισόδου), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο και σε σωματική έρευνα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

40ήμερο μνημόσυνο


Τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΛΙΤΖΑΚΗ
Η σύζυγός του: Καλλιόπη Γιορτσίδου,
Τα παιδιά: Κωνσταντίνος και Κατερίνα-Δήμητρα

Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη δράση 1,1 «Βιολογική γεωργία» πενταετούς διάρκειας

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή όλων των ενδιαφέρων παραγωγών στην δράση 1.1 "ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ" του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013. Σύμφωνα με αυτή, δικαιούχοι μπορεί να κριθούν φυσικά & νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει…
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, υποδέχεται το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
Την Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθούν όλες ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ.

Πρόσκληση Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητά μέλη, οπαδοί και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, η Τοπική Επιτροπή της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κιλκίς σας καλεί στο πατροπαράδοτο κόψιμο της βασιλόπιτας
· στις 20 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.30 μ.μ.
· στη Λέσχη κυνηγών, αρχή 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς.
Στη γιορτή μας θα παραστούν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και στελέχη της κεντρικής διοίκησης. Θα χαρούμε πολύ να γιορτάσουμε όλοι μαζί το καθιερωμένο αυτό ελληνο-ορθόδοξο έθιμο και ποιός ξέρει μπορεί να είσαι και ο τυχερός της χρονιάς.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Σας ευχόμαστε ένα υγιή, ευτυχισμένο και επιτυχή χρόνο «2012».