Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Έκαναν "φτερά" 64,5 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες σε μια διετία

Περισσότερα από 64 δισ. ευρώ έφυγαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν σταδιακά από τα 237,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, στα 172,8 δις. ευρώ στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011. 

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».
Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών, της 2008/99/ΕΚ που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω ποινικού δικαίου, και της 2008/98/ΕΚ που αφορά στα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών.

Η κοροϊδία των εξοπλισμών! Μας τα πήραν, δεν μας παρέδωσαν όπλα και τώρα μας δανείζουν!

Ο χώρος των εξοπλισμών και όσα έγιναν σ΄ αυτόν τα τελευταία χρόνια, δείχνει πως Ευρωπαίοι αλλά και Αμερικανοί “φίλοι και σύμμαχοι” που τη τελευταία διετία κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μας ρίξουν στην άβυσσο, είχαν κερδίσει τρελά λεφτά από τους ελληνικούς εξοπλισμούς -γνωστό αυτό- αλλά αποδείχτηκαν ασυνεπείς απέναντι στον καλύτερο πελάτη της Ευρώπης. Τα τρομερά F-16 ακόμη δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας. Τα υποβρύχια … έγερναν. Τα άρματα μάχης… άνοιγαν και τα κανόνια τους …ξεφλούδιζαν! Και τέλος τα περιβόητα μεταφορικά ελικόπτερα NH 90, παραμένουν…αόρατα!

Μ. Τρεμόπουλος: Απαράδεκτη η κατάργηση της Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης

Απαράδεκτη και επικίνδυνη για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς κ.α. λόγους, χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, τη δρομολογούμενη κατάργηση και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, μετά το ομώνυμο Υπουργείο. Η δήλωση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Τρεμόπουλου είναι η εξής:

Παράταση για ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας καθώς και η θέση των οχημάτων σε ακινησία

Αφιερωμένο από αναγνώστη μας στο Δημήτρη

Αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο

Σε 18,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.382.356 άτομα.

Νέα ρύθμιση για τον τρόπο πληρωμής προστίμου για ημιυπαίθριους

Έκπτωση 8% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής από τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων κατά το χρόνο καταβολής της δεύτερης δόσης του ειδικού προστίμου για τη διατήρηση τους, προβλέπει διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, προβλέπεται ότι η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του εν λόγω ειδικού προστίμου παρατείνεται για ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου, για την περίπτωση που έχει αποσταλεί μέχρι την 23.12.2011 το ειδικό έντυπο υπολογισμού του προστίμου και εφόσον καταβληθούν και προσαυξήσεις 2% επί του ποσού της πρώτης δόσης. Στην περίπτωση που δεν έχει αποσταλεί μέχρι 23.12.2011 το ειδικό έντυπο υπολογισμού του προστίμου, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης είναι δύο μήνες από την αποστολή του ειδικού εντύπου υπολογισμού του και πάντως το αργότερο μέχρι την 31.3.2012.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών: "Η τιμωρία ενός αιρετού πρέπει να γίνεται μετά την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου"

Διαβάσαμε στα τοπικά blogs του Κιλκίς για την αναπλήρωση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα. Η περιβόητη απόφαση του Περιφερειάρχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έφτασε επιτέλους στα γραφεία του Δήμου Κιλκίς. Ο Δήμαρχος Κιλκίς από προχθές είναι σε αργία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Δικαστήριο. Κάποιοι ίσως χάρηκαν με την απόφαση αυτή.

Κιλτίδης για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης συνιστά πράξη απαράδεκτη και σηματοδοτεί ολοκληρωτικά την παθητική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης για ό.τι συμβόλιζε το πάλε ποτέ Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Χωρίς υπερβολές και υποκριτικές προσεγγίσεις είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχτεί ξανά με τον προσφορότερο τρόπο η παρουσία του «κυβερνείου» της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία και Θράκη. Γι’ αυτό η συζήτηση πιστεύω ότι τώρα ανοίγει.»

Πολίτες Αριστοτέλη: "Γυρνάει ο τροχός... γελάσει ο φτωχός"

"Γιατί κλαις; Εσύ δεν ήσουν
που γέλαγες μέχρι χθες;"
... και κλαίει ο "πανεπόπτης οφθαλμός"... Παρά τα όσα δυσάρεστα εκτυλίσσονται σε όλη την Ελληνική επικράτεια και συνδέονται άμεσα με την οικονομική ύφεση, που βιώνει η χώρα για 5ο συνεχή χρόνο, άνεμος αισιοδοξίας πνέει από τις πρώτες κιόλας μέρες του έτους στα Μαδεμοχώρια της Β/Α Χαλκιδικής. Από την περασμένη Πέμπτη οι οικογένειες 50 συνδημοτών μας, νιώθουν μια βαθιά ανακούφιση, καθώς ανακοινώθηκαν οι ισάριθμες προσλήψεις μελών των οικογενειών τους από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένων

1) Χθες (12.01.2012) το πρωί, στη Βέροια, άγνωστος άνδρας, πλησίασε 89χρονη ημεδαπή και προσποιούμενοι ότι ο γιός της χρωστάει χρήματα στην εφορία, έπεισε την ηλικιωμένη να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (1.050) ευρώ.
2) Χθες (12.01.2012) το μεσημέρι, στο Νέο Σούλι Σερρών, δύο άγνωστοι δράστες (ένας άνδρας και μία γυναίκα) επισκέφτηκαν την οικία 90χρονου ημεδαπού. Η άγνωστη γυναίκα προσποιούμενη υπάλληλο Εφορίας, απαίτησε και έλαβε από τον ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ για δήθεν τακτοποίηση οφειλής του εγγονού του, ενώ ταυτόχρονα ο άγνωστος άνδρας χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε επιπλέον από την οικία το χρηματικό ποσό των (11.300) ευρώ.

Σύλληψη δύο υπηκόων Βουλγαρίας στις Σέρρες. Μετέφεραν (950) συσσωρευτές αυτοκινήτων και μεγάλες ποσότητες χάλκινων καλωδίων, σταυρών και καντηλιών

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (11.01.2012) στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 43 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ κατείχαν και μετέφεραν μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτων.

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ

‎1 Φεβρουαρίου ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.....
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ
ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
Το "απαγόν" ή σβήσιμο, είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας
που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι Αργεντίνοι
καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα
και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.
Έσβησαν,ταυτόχρονα,τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!
Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ LIKE .....

Μαρία Θεοδωρίδου

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (12.01.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 47χρονος κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες σε άτομα της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, εντοπίστηκε στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και σε έρευνα του ίδιου και της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους κατά τις δικασίμους του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς για μια ακόμη φορά εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στα κατ’ επίφαση δικαστικά μέγαρα της πόλης μας. Ειδικότερα δε θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς σε ακροατήριο το οποίο στερείται θέρμανσης, καθώς η σόμπα που στοιχειωδώς θερμαίνει το χώρο είναι χαλασμένη εδώ και ένα μήνα. Είναι προφανές ότι δικαστές, υπάλληλοι και δικηγόροι είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες ψύχους, την ίδια δε ταλαιπωρία υφίστανται και οι συμπολίτες μας.

« Πράξη Αγάπης» από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Η Διευθύντρια του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς κ. Δουλκερίδου Παρθένα και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τους γονείς των μαθητών-τριών για τη συμμετοχή τους στην «Πράξη Αγάπης». Συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό με το οποίο ενισχύθηκαν οικονομικά, τις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, φτωχές οικογένειες του Σχολείου. Σ’ αυτό συνέβαλλαν και οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης που με τη βοήθεια των δασκάλων τους κ.κ. Στραβοκώστα Εύα και Σαλαβασίδη Ιωάννη, οργάνωσαν ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με χρησιμοποιημένα , αλλά σε καλή κατάσταση παιχνίδια που έφεραν από το σπίτι , με αποδέκτες τους υπόλοιπους μαθητές του Σχολείου που με χαρά έσπευσαν να ενισχύσουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο Αβραμόπουλος απαντά για την θητεία. Μήνυμά του στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων!

"Μην ακούτε αυτά που λέγονται και γράφονται. Το θέμα της θητείας είναι υπό μελέτη και καμία αύξηση του χρόνου της θητείας δεν έχει αποφασιστεί!". Αυτό το μήνυμα έστειλε μέσω του γραφείου του στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος!
Ο ΥΕΘΑ αποφάσισε να απαντήσει απ΄ ευθείας στο Δίκτυο, το οποίο είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση,εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για την συζητούμενη αύξηση.