Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ξεκινούν τα Προγράμματα Κοινοφελούς Εργασίας με την πρόσληψη 31.341 ανέργων

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοινώνει την έναρξη της υλοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 188.000.000 ευρώ.
Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των Δικαιούχων φορέων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την πρόσληψη 31.341 ανέργων με προϋπολογισμό 100.161.088 ευρώ. Εντός της επομένης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για την Περιφέρεια Αττικής και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

«Έλεος και ήμαρτον μαζί»

Είναι κοινά παραδεκτό ότι ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ από την έλευσή του στην πόλη του Κιλκίς και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταφέρει να μιλήσει στην καρδιά των Κιλκισιωτών. Και όχι μόνο αυτό αλλά στα δύο περίπου χρόνια που βρίσκεται στο Κιλκίς, έχει καταφέρει να μνημονεύει συνεχώς ο κόσμος του Κιλκίς τον προκάτοχό του μακαριστό Απόστολο. Η εικόνα του στους Κιλκισιώτες ούτε λίγο ούτε πολύ συνοψίζεται στην άποψη αναγνώστη μας, η οποία αναφέρει τα εξής: «Επιτέλους, ας του πει κάποιος ότι το έργο του δε είναι να κριτικάρει, σχολιάζει, χλευάζει, ειρωνεύεται και να απαξιεί οτιδήποτε έχει αυτή η πόλη... Έλεος και ήμαρτον μαζί.
Ας βγει λίγο έξω από το καβούκι του και ας "γνωριστεί" με την πόλη που τον φιλοξενεί και παραπονιέται κιόλας πως δεν τον καλοδέχτηκε. Τι θέλει επιτέλους; Και αν δεν θέλει, οι δρόμοι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα».

Κοπή βασιλόπιτας "Αργοναυτών"

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» προσκαλεί τους φίλους,τα μέλη και γενικά όλο τον κόσμο στην ετήσια εκδήλωση προβολής των τμημάτων του και κοπής βασιλόπιτας του συλλόγου, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 6μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. Συμμετέχουν τα μικρά τμήματα χορευτικών αρχαρίων και παραστάσεων, η χορωδία του συλλόγου και μέλη του θεατρικού τμήματος.

Θεματικοί κύκλοι λαϊκού πανεπιστημίου Παιονίας «Μέγας Αλεξανδρος»


Α΄ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ-  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
15-1-2012
«Έννοια του πολιτισμού»  
Εισηγ. Όλγα Κούρτογλου, Δρ. Ανθρωπιστικών Σπουδών.
21-1-2012
«Πολιτισμός: Παγκοσμιοποίηση-Οικουμενικότητα»
Εισηγ. Νικολαΐδης Χρήστος, Καθ. στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής , Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επιστολή Φραγγίδη και άλλων Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με θέμα: «Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές»

Για άλλη μια φορά επειδή πονάει ένα δόντι, εμείς ετοιμαζόμαστε να κόψουμε το …κεφάλι.
Πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προχωράει με Προεδρικό Διάταγμα, σε καθολική απαγόρευση της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Ανεύρεση πτώματος στη Χαλκιδική

Στην περιοχή «Λάκκες» Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, μέσα σε ρέμα με θαμνώδη έκταση σε βάθος (8) περίπου μέτρων, βρέθηκε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε πτώμα ατόμου σε προχωρημένη σήψη. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 69χρονο ημεδαπό, το οποίο αναγνωρίσθηκε από συγγενικό του πρόσωπο και για τον οποίο την (15.07.2011) είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής από τους οικείους του. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή στα Γιαννιτσά

Συνελήφθησαν σήμερα (11.01.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, τρεις ημεδαποί ηλικίας 23, 34 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, οι συλληφθέντες διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, πλην όμως κατά την είσοδό τους ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Κατά την αποχώρηση τους έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και σε έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) κατσαβίδι, (1) ζευγάρι κάλτσες και (2) πετσέτες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς: "Να καταγγέλονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί αν χρεώνουν επιπλέον"

Το νέο έτος ξεκίνησε με εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές για τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, εξαιτίας των δραματικών αδιεξόδων στα οποία οδήγησαν οι κυβερνητικές πολιτικές με το θνησιγενές μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας), τις αδιέξοδες παραπλανητικές μεθοδεύσεις της διοίκησής του, καθώς και με τη συνεχόμενη υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Ομιλία Κιλτίδη με θέμα «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις»

Αποσπάσματα από τη χθεσινή ομιλία του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνου Κιλτίδη στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».
Ολοκληρωμένη διαχείριση – Ιχνηλασιμότητα «Εκείνο που βρίσκεται μπροστά μας και είναι το στοίχημα στη γεωργική παραγωγή λέγεται «ολοκληρωμένη διαχείριση», δηλαδή ορθολογική χρήση των εισροών.

Γύροι Πόλεων Μιχάλης Κούσης, 2ος αγώνας, Νέα Σμύρνη. Συμμετέχει και ο πρωταθλητής του ΓΑΣΚ Γιάννης Παπαδόπουλος

Ο δεύτερος εφετινός αγώνας της σειράς «Γύροι Πόλεων» που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ και οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα αθλητή «Μιχάλη Κούση», θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 15 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη. Τον διοργανώνουν η ΕΑΣ Πειραιά και ο Δήμος Νέας Σμύρνης υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτή τον Πανιώνιο ΓΣΣ. Πρόκειται για τον 56ο δρόμο επί δημοσίας οδού στη μνήμη «Κ. Κοτζιά», ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στους «Γύρους Πόλεων» του ΣΕΓΑΣ.

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη


Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,
Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε,
ότι θα ακούγαμε την θλιβερή είδηση του θανάτου σου.
Ο πόνος είναι βαθύς, και τα λόγια περιττά.
Η έλλειψή σου θα είναι οδυνηρή στη μικρή κιλκισιώτικη κοινωνία.
Ο θεός να παρηγορεί τους γονείς, τα αδέλφια σου και η μνήμη σου να είναι αιώνια.

ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Στους δρόμους για την οδική μας ασφάλεια