Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η φωτογραφία της νύχτας

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κάπου στο Κιλκίς  στις 21 Δεκεμβρίου 2007 και έχει πλέον μουσειακή αξία!

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μυλοχώρι του δήμου Κιλκίς

Καρχιμάκης: Φοβάται το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία η ΝΔ

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τελική, επίσημη και έγγραφη, άρνηση της ΝΔ να ανοίξουν πιθανοί λογαριασμοί βουλευτών στην Ελβετία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Όσοι αρνούνται να ανοίξουν πιθανοί λογαριασμοί στην Ελβετία, σημαίνει ότι κάτι φοβούνται. Η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς με την άρνηση τους αυτή, δείχνουν και κάτι να φοβούνται και κάποιους από τη ΝΔ να θέλουν να συγκαλύψουν. Όταν κάποιος είναι καθαρός ούτε φοβάται, ούτε αναζητά προσχήματα. Κανένα Κοινοβούλιο δεν έχασε το κύρος του, υιοθετώντας προτάσεις που συμβάλλουν στο να υπάρχει έλεγχος και απόλυτη διαφάνεια. Οι πολίτες που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η άρνηση της ΝΔ."

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ”: "Η Ανάσταση δεν θα έρθει, αν δεν γκρεμίσουμε αυτό που μας σκότωσε…"

"Σήμερα θα αναφερθούμε στην τρέχουσα επικαιρότητα, που μας αφορά όλους αλλά περισσότερο αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Τελεσίγραφο ΔΝΤ και εταίρων. Μέχρι 17 Ιανουαρίου πρέπει να γίνει το περίφημο "κούρεμα" πάνω όμως από 50%. Τι σημαίνει αυτό? Πολυ απλά μερική χρεωκοπία. Προσέξτε όχι επαναφορά στην δραχμή, αλλά μέσα στο ευρώ με τα χέρια δεμένα, το κεφάλι σκυμμένο και παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μιχαλίτσι του δήμου Κιλκίς

Μερικές σκέψεις και απόψεις σχετικά με την εξόρυξη χρυσού και τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή του Κιλκίς

Tου Κιζιρίδη Δημήτρη,                         Γερακαριό 7 Ιανουαρίου 2012
Οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες. Εάν θέλουμε να αποφύγουμε και εμείς αυτήν την καταστροφική για τον τόπο μας δραστηριότητα, (όπως έχουν καταφέρει συντεταγμένα οι συμπολίτες μας στην περιοχή Σκρά και Παιονίας, έχοντας όλοι μαζί, και οι πολιτικοί φορείς και άρχοντες μια δυναμική αρνητική στάση απέναντι στα μεταλλεία), …πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά απέναντι στις ορέξεις τόσο των μεταλλευτικών εταιριών αλλά και στα πληρωμένα φερέφωνα τους, αυτούς τους πολιτικούς “εξ Αθηνών”, που για πολλούς από αυτούς το: Γερακαριό, το Δίβουνο, το Σπουργίτη, η Βάθη, τα Άνω και Κάτω Θεοδωράκια, το Κεντρικό, το Μυλοχώρι, το Παλατιανό, η Αντιγόνεια, το Χειμαδιό και το Κοιλάδι,

Κλειστά τα ιατρεία του ΙΚΑ και αυτή την εβδομάδα

Oι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν και την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία.
Οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου, ζητώντας κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων των γιατρών, στον ΕΟΠΥΥ. «Τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό», ζητούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, οι οποίοι με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Μέχρι 15 τόνους φορτηγά για μελισσοκόμους

Περιθώριο για μεγαλύτερο τονάζ στα φορτηγά ΙΧ των μελισσοκόμων δίνει τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Έτσι με βάση το ΦΕΚ Β΄ 2965/2011, οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να διαθέτουν οχήματα με ανώτατο μικτό βάρος 15 τόνων, από τους 12 τόνους που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι με ένα όχημα θα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερες κυψέλες, μειώνοντας το κόστος της μετακίνησης από τη μία τοποθεσία ανθοφορίας στην άλλη. Για να αποκτήσει, όμως, τη σχετική άδεια κυκλοφορίας ένας μελισσοκόμος θα πρέπει να πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Δράσεις για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία και του διαδικτυακού εκφοβισμού

Η βία, ως κοινωνικό φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνες σε σχολεία της επικράτειας, υπολογίζεται ότι το 10% του συνόλου των μαθητών γίνεται θύμα επιθετικής παρενόχλησης από συνομήλικους του ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, ενώ το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και σε αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας αγοριών – κοριτσιών 3 προς 1 (με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής).
Οι σοβαρές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.