Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Χρηματικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών». Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.

Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών του Κιλκίς για το φλέγον θέμα των μεταλλείων θα γίνει …στην Αθήνα!

Αναδημοσίευση από το http://antigoldgreece.wordpress.com     Οι απλοί άνθρωποι του Ν. Κιλκίς το είχαν ήδη ψυλλιαστεί. “Γιατί δεν έρχονται εδώ να μας ενημερώσουν;” λέγανε. “Αν αυτό ήταν κάτι καλό για τον τόπο μας θα έρχονταν εδώ να μας πουν τα καλά νέα”. Αυτή η εύλογη απορία διατυπώνεται επανειλημμένως από τον κόσμο σε όλες τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις επιπτώσεις των μεταλλείων που έχει διοργανώσει το “Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο” στα χωριά του Νομού. Όπου έγιναν τέτοιες εκδηλώσεις, σε Βάθη, Φανό, Γρίβα, Γουμένισσα, Διπόταμο, Κάρπη, Ευκαρπία, Τέρπυλλο, η συμμετοχή του ανήσυχου κόσμου ήταν παντού μεγάλη και η αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τον τόπο τους ακόμη μεγαλύτερη.

Για τους ταξιδιώτες δύσκολη η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης στη Βουλγαρία

Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και οδικών ατυχημάτων η κατάσταση των δρόμων σε μερικές περιοχές της χώρας είναι περίπλοκη. Προβληματική είναι η κυκλοφορία στην εθνική οδό «Αίμος» προς τη Σόφια στους νομούς Λόβετς και Σόφιας. Σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου και στις ορεινές διαβάσεις όλα τα οχήματα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστός για φορτηγά είναι ο μεθοριακός σταθμός Γκιουέσεβο. Λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, σε 5 νομούς της χώρας κηρύχτηκε «πορτοκαλί συναγερμός» και σε 16 – «κίτρινος». Σε πάνω από 80 οικισμούς στη Νότια Βουλγαρία κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την Ελληνική Αστυνομία: Δελτίο καιρικών φαινομένων για διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων - παγετών - κατολισθήσεων

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
·        Λόγω αύξησης των υδάτων του ποταμού Ερυθροπόταμου, διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας.
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
·        Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία: α) Διάβαση ποταμού Βοσβόζη (περιοχή Ήφαιστου) και β) Σε (9) διαβάσεις του ποταμού Τρελοχείμαρρου (περιοχές Κάλχα, Κοσμίου, Μεσοχωρίου, Δοκού , Σκαλώματος, Σαπών, Ποντικόρεμα, Αρριανών, Φιλύρας, Αετοκορυφής, Διωνής, Λοφαρίου, Στρύμης). Τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης. Επιλαμβάνονται Δήμος Κομοτηνής και Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Συνελήφθησαν δύο επιχειρηματίες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο Το συνολικό χρέος ξεπερνάει τις (194.000) ευρώ

Συνελήφθησαν σήμερα (07.01.2012) το πρωί, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας 50 και 51 ετών, ιδιοκτήτες φυτωρίου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω προσήλθαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και συνελήφθησαν, διότι δεν είχαν καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους (194.077,83) ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ελληνική Αστυνομία: Μηνιαίος απολογισμός Δεκεμβρίου 2011 στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Φωτογραφία Αρχείου
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του 2011, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Γιατί στην Αθήνα;

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Κιλκίς Θ. Παραστατίδη (που δημοσιεύτηκε σήμερα 7/1/12 στο site Γνώμη Κιλκίς), σχετικά με την υπόθεση που αφορά την προκήρυξη δημοπρασίας μεταλλευτικών περιοχών στο ν. Κιλκίς, που χαρακτηρίζονται λατομικές, δρομολογήθηκε η συνάντηση των Βουλευτών του νομού, του Γ.Γ. Περιφέρειας κ. Σώκου, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Κιλκίς, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, και άλλων φορέων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τις 19-01-12 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου και εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των φορέων του νομού, να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης της συγκεκριμένης περιοχής. Σε ότι έχει να κάνει με την περιοχή Σκρα Δήμου Παιονίας, ακυρώνεται κάθε ενδιαφέρον και αναστέλλεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία. 
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι θα πρέπει να μετακινηθούν ένα σωρό άνθρωποι (βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι κ.α εκπρόσωποι φορέων) για μια ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου. Είναι φαίνεται πιο δύσκολο πείσουν τους υπεύθυνους (υπαλλήλους ή διευθυντές;) του υπουργείου να μετακινηθούν στο μακρινό στην Αθήνα Κιλκίς. Είναι η αποκέντρωση για την οποία μιλάμε με βαρύγδουπα προγράμματα τύπου Καποδίστρια, Καλλικράτη και ότι άλλο προκύψει…
Χιλιτίδης Οδυσσέας

Νεκρός ο Κιλκισιώτης ορειβάτης στο Μπέλλες

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού ορειβάτη από το Κιλκίς, ο οποίος έχοντας χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής στο όρος Μπέλλες στις Σέρρες, εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί από ομάδα της ΕΜΑΚ.
Ο άτυχος άντρας βρέθηκε σε δύσβατο σημείο του βουνού, όπου είχε εγκλωβιστεί, σε ύψος περίπου 1.700 μέτρων.

Γ. Μανιάτης: Λεφτά υπάρχουν σε... γη και ουρανό. Για το Κιλκίς δίνεται προβάδισμα σε όσους υποψήφιους επενδυτές κάνουν τις περισσότερες προσλήψεις εργαζομένων από το Νομό Κιλκίς

Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωθερμία, χρυσός, χαλκός αλλά και ήλιος: είναι μερικές από τις πηγές πλούτου που βρίσκονται στο υπέδαφος αλλά και στον... ουρανό της χώρας μας, οι οποίες κατά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτημπορούν «να αποδειχθούν καταλύτες για την εθνική οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη». Όπως τονίζει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr o κ. Μανιάτης, μόνο τα μεταλλευτικά αποθέματα του υπεδάφους της χώρας μας είναι, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ, τρέχουσας αξίας άνω των 28 δισ. ευρώ.

Συνάντηση αρμοδίου υπουργού με φορείς του νομού για το θέμα των εξορύξεων στο δήμο Κιλκίς. Για την περιοχή Σκρα Δήμου Παιονίας, ακυρώνεται κάθε ενδιαφέρον και αναστέλλεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Θ. Παραστατίδη, σχετικά με την υπόθεση που αφορά την προκήρυξη δημοπρασίας μεταλλευτικών περιοχών στο ν. Κιλκίς, που χαρακτηρίζονται λατομικές, σε τηλεφωνική επικοινωνία του αρμόδιου Υπουργού με τον ίδιο, δρομολογήθηκε η συνάντηση των Βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Κιλκίς, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, του Γ.Γ. Περιφέρειας κ. Σώκου και άλλων φορέων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τις 19-01-12 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου και εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των φορέων του νομού, να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης της συγκεκριμένης περιοχής. Σε ότι έχει να κάνει με την περιοχή Σκρα Δήμου Παιονίας, ακυρώνεται κάθε ενδιαφέρον και αναστέλλεται οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για ρεύμα στα αυθαίρετα

Ρεύμα από τη ΔΕΗ σε αυθαίρετα κτίσματα χωρίς προηγούμενη έγκριση της εφορίας και χωρίς να υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να κατονομάσει τους εργολάβους που συμμετείχαν στην κατασκευή, προβλέπει ευνοϊκή ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που ήδη εστάλη στις εφορίες. Για τη σύνδεση όμως του αυθαιρέτου με την ύδρευση, απαιτείται η γνωστοποίηση των στοιχείων του υδραυλικού, ώστε να φορολογηθεί. 

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Καμποχώρι του δήμου Παιονίας