Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η "γούρνα" και η "λασπουριά" του Μητροπολίτη Κιλκίς

Γούρνα.. Με τη μειωτική αυτή λέξη επέλεξε σήμερα ανήμερα των Θεοφανίων ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ στο τέλος της Λειτουργίας να χαρακτηρίσει το -παλιό όντως και μη ενδεδειγμένο για την περίσταση- σιντριβάνι του Δημοτικού πάρκου, όπου έγινε σήμερα το πρωί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην πόλη του Κιλκίς. Δυστυχώς όμως ούτε θάλασσα έχουμε, ούτε λίμνη, ούτε πισίνα!

Τι μπορώ να κάνω αν χρειαστεί να μετακινηθώ οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο;

Να φροντίσω το όχημά μου να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να χρησιμοποιώ πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κλπ.).
Να φορώ πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
Να ενημερώνομαι για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσω.
Να ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
Να φροντίζω ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
Να μειώνω ταχύτητα και να αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορώ να σταματήσω με ασφάλεια.

Από την Ελληνική Αστυνομία: Δελτίο καιρικών φαινομένων για διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων - παγετών - κατολισθήσεων

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
   Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία: α) διάβαση ποταμού Βοσβόζη (περιοχή Ήφαιστου) και β) σε 3 διαβάσεις του ποταμού Τρελοχείμαρου (περιοχές Κάλχα, Κοσμίου και Μεσοχωρίου). Τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης. Επιλαμβάνονται δήμος Κομοτηνής και Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση την 30 Μαρτίου 1939


Θεοφάνια 2012 στο Πολύκαστρο

Αγιασμός των Υδάτων του Αξιού ποταμού στον Δήμο Παιονίας

Του Παναγιώτη Δεπούδη
Με κάθε επισημότητα έγινε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων σε κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα στον Δήμο Παιονίας. Ο Αξιός ποταμός κυρίαρχα είναι αυτός που ενώνει όλη την δυτική περιοχή του Νομού Κιλκίς στον ενιαίο πλέον Δήμο Παιονίας και πάνω στην γέφυρα του έγινε από κοινού ο Αγιασμός των υδάτων από τις εκκλησίες του Πολυκάστρου, της Αξιουπόλεως και εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Γουμένισσας. Ακόμη και η ο καιρός που ήταν έντονα βροχερός δεν στάθηκε ικανός να εμποδίσει τον κόσμο να παρευρεθεί και κάποιους τολμηρούς να πέσουν στα παγωμένα νερά του για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό του. Η κάθε εκκλησία έριξε το δικό της σταυρό.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Χειμαδιό του δήμου Κιλκίς

Από την Ελληνική Αστυνομία: Δελτίο καιρικών φαινομένων για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων - παγετών

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε. Ο. Φλώρινας – Κοζάνης,  έως 24ο χλμ.
Ε. Ο. Φλώρινας – Νίκης.
Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας).
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών. 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Κιλκίς

Φωτογραφία αρχείου
Χθες (05.01.2012) το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Μαυρονερίου – Ξυλοκερατιάς Κιλκίς (ύψος Ξυλοκερατιάς), Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Μαυρονερίου Κιλκίς.

Θεοφάνια 2012 στο Κιλκίς



Με κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Ιανουαρίου 2012 ο εορτασμός των Φώτων στην πόλη του Κιλκίς. Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε Λειτουργία στη Μητρόπολη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, καθώς και μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στο συντριβάνι του Δημοτικού Πάρκου, όπου και έλαβε χώρα ο αγιασμός και η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Παρόλο τον βροχερό καιρό πολλοί ήταν οι Κιλκισιώτες που παρέστησαν στις εκδηλώσεις. Σημειώνεται ακόμη, ότι λόγω του κακού καιρού, δεν πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και η προγραμματισμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη λίμνη Δοϊράνη.

Έτσι το βλέπουν οι Βούλγαροι: "Η Ελλάδα απειλείται από ανεξέλεγκτη χρεωκοπία"

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της βουλγαρικής ραδιοφωνίας                                                                   Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ Λουκάς Παπαδήμος, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η χώρα του δεν καταφέρει να λάβει το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων €, θα περιπέσει σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Ο κ Λουκάς Παπαδήμος θεωρεί ότι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μέχρι την άφιξη της αποστολής της Κομισιόν, της Κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, θα είναι καθοριστικά για το αν η χώρα θα παραμείνει στη ζώνη του € ή θα επιστρέψει στη χρήση της Δραχμής. Ο κ πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι χωρίς την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα δεν θα λάβει το επόμενο πακέτο δανειακής βοήθειας.

Η Βουλγαρία θα κατασκευάσει νέο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό "Κοζλοντούι"

Η Βουλγαρία σχεδιάζει να κατασκευάσει νέο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό «Κοζλοντούι». Ο αντιδραστήρας θα είναι ισχύος 1000 μεγαβάτ και ενδιαφέρον για το σχέδιο εκδήλωσαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επενδυτές. Ο στόχος είναι η νέα μονάδα να υποκαταστήσει τους τέσσερεις μικρούς αντιδραστήρες ισχύος 440 μεγαβάτ, που κλείσθηκαν.
Θα υπενθυμίσουμε ότι η Βουλγαρία συμφώνησε να κλείσει τις τέσσερεις μονάδες για να εκπληρώσει ένα μέρος των προϋποθέσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Τώρα στον πυρηνικό σταθμό λειτουργούν δύο αντιδραστήρες 1000 μεγαβάτ ο καθένας, που παράγουν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

"Τεστ αντοχής" για το πυρηνικό εργοστάσιο Κοζλοντούι στη Βουλγαρία

Η κατάρτιση ενός σχεδίου αντίδρασης σε περίπτωση ρήγματος στον τοίχο του υδρολογικού συστήματος "Ζελέζνι Βράτα" (Σιδηρά Πύλη), που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από το βουλγαρικό πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι, στα σερβο-ρουμανικά σύνορα, περιλαμβάνεται στις συστάσεις της έκθεσης για τα "τεστ αντοχής" (stress tests) στο συγκεκριμένο πυρηνικό σταθμό. Σήμερα, η Πυρηνική Ρυθμιστική Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει τα πλήρη αποτελέσματα των "τεστ αντοχής", που αφορούν το Κοζλοντούι, αλλά και παρόμοιων ελέγχων που σχετίζονται με το σχέδιο της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.

Τί αλλάζει στα λύκεια

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές για τα λύκεια καθώς και οι νέες βάσεις, στις οποίες τίθενται τα τεχνολογικά λύκεια. Αυτές τις μέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στελεχών στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καταλήξουν στα οριστικά κείμενα, που θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο. Δεδομένος φαίνεται ο υπολογισμός της βαθμολογίας του λυκείου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στο νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο όμως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τώρα.

Δραστηριότητα Δεκεμβρίου 2011 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2011, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -569- άτομα και ειδικότερα:

Πλήρωσε 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας

Αδυνατούσε όπως και πολλοί άλλοι να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, έστειλε αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πλήρωσε 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr, πρόκειται για τον Απόστολο Ζέρβα, κάτοικο Πάτρας.Ακολουθεί η αίτηση-δήλωση όπως την δημοσίευσε η ιστοσελίδα.«ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Αποστόλου Ζέρβα του Αντωνίου Κατοίκου Πατρών Αρόης 50 Κάτοχος του υπ' αριθμόν κυκλοφορίας [...] οχήματος, Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 58637152 1089738 066000

ΥΠΕΣ: Προσλήψεις 1.509 συμβασιούχων στους δήμους

Σε 1.348 συμβάσεις μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους δήμους ενέκρινε η επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 στο τέλος του 2011. Οισυμβάσεις αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και 161 συμβάσειςιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, και δε βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των δήμων λόγω του χαρακτήρα τους.