Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Κοπή βασιλόπιτας από τους ¨ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ"

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, σας προσκαλεί στις 5 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου. Θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας, η παρουσία όλων των φίλων του συλλόγου, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν σύντομο χορευτικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη των ΑΚΡΙΤΩΝ, θα χαρούν να σας υποδεχθούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου και να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος.

Ερώτηση Κ. ΚΙλτίδη προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο με θέμα, «Μουσικό κείμενο σε αρχαία μαρμάρινη πλάκα»

Κύριε Υπουργέ
Είναι γνωστό στους ειδήμονες το εύρος και το μεγαλείο της ελληνικής Μουσικής από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι όποιες σύγχρονες μουσικές κλίμακες είναι μέρος του εύρους των αρχαιοελληνικών μουσικών κλιμάκων. Πρόσφατα απεκαλύφθη ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα μουσικά κείμενα της αρχαιότητας. Στην ουσία, πρόκειται για «σκελετό μελωδίας» με συμφωνικό (οργανικό) χαρακτήρα! Η εν λόγω μαρμάρινη επιγραφή (διαστάσεων 54,8 Χ 48,2 cm και πάχους 19,4cm) ευρέθη στην περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης. Αργότερα, στην ίδια περιοχή απεκαλύφθη φρουριακό συγκρότημα του 3ου π.χ. αιώνα. Η πλάκα ήταν εντοιχισμένη στο βόρειο πύργο του αρχαίου φρουρίου και χρονολογείται στον 3ο και 4ο π.χ. αιώνα.

Κάλαντα και ευχές στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, του Ειδικού Σχολείου και τμήμα της 71ης Ταξιαρχίας ‘ΠΟΝΤΟΣ’, δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης την παραμονή των Χριστουγέννων στο γραφείο του. Οι τρεις ομάδες έψαλλαν τα κάλαντα στον κ. Γκουντενούδη. Ευχές αντάλλαξε και με τους γονείς των παιδιών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης καθώς και με μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων ‘Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ’.

Απάντηση από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στην ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη με θέμα: Σύνδεση δικτύου Φυσικού Αερίου με το Κιλκίς.

Η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς είναι ενταγμένη στην ΕΠΑ ( Εταιρία Παροχής Αερίου) Κεντρικής Μακεδονίας η ίδρυση της οποίας προβλέπεται στους νόμους 2364/1995, 3428/2005 και στην υπ’ αριθμόν Δ1/Α/25302 απόφαση του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 2638/Β/9.11.11).
Ως εκ τούτου η ΔΕΠΑ θα προκηρύξει στις αρχές Ιανουαρίου 2012 διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα συμμετάσχει μαζί της στην ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας η οποία βάσει του χρονοδιαγράμματος μέχρι το τέλος του 2012 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Παράλληλα έχουν εξαφανισθεί με την απόφαση τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής SA 31225 (Ν/11)-Ελλάδα οι αναγκαίες επιχορηγήσεις ύψους 11,94 εκατ. Ευρώ προκειμένου μέχρι το 2015 να αναπτυχθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές διανομής σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και η πόλη του Κιλκίς.

Η απόφαση της Επιτροπής στην υπόθεση C-3/2010 – Κρατικές ενισχύσεις μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες το 2008 και 2009

Στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 262037/30-1-2009 των τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και Υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα.
Στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας.

Πρόσκληση Νίκου Αφεντουλίδη στους κατοίκους των χωριών σε λαϊκές συνελεύσεις με θέμα ‘’Τοπικά προβλήματα της περιοχής μας –Τρόποι αντιμετώπισης και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης’’


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΧΩΡΙΟ  ΩΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/1/2012 ΠΑΛΙΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ ΩΡΑ 5:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1/2012 ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΩΡΑ 5:30
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1/2012 ΜΟΥΡΙΕΣ ΩΡΑ 5:30

Παρατείνεται ηημερομηνία υποβολής αιτήσεων για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού

Η διαδικασία για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού τροποποιήθηκε με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2834/Β/2011), αποκλειστικά και μόνο ως προς την ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού (πριν την 20-12-2005) για αρδευτικές γεωτρήσεις, η οποία παρατείνεται 16 Ιουνίου 2012, ημερομηνία που ισχύει και για όλες τις άλλες περιπτώσεις υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού. Για περισσότερες πληροφορίες κάθε υπόχρεος ή ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Περ/ντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Κιλκίς, Α. Παπανδρέου 3, 61100 –Κιλκίς Τηλ. 23413 50217