Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Η παράδοση καλά κρατεί για την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Η χορωδία και τα παιδιά των κατηχητικών της Ενορίας ενώθηκαν και παρουσίασαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, αναβιώνοντας την παράδοση των παππούδων και των γιαγιάδων μας, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ενορίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο κατάμεστο από κόσμο πνευματικό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Μια εκδήλωση που σκοπό είχε την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μας για το μεγάλο κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 
«Στις μέρες μας σχεδόν τίποτε στην κοινωνία μας δεν μας ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα. Έχουμε ξεχάσει τα παραδοσιακά Χριστούγεννα, τα Ελληνικά Χριστούγεννα, τα ορθόδοξα Χριστούγεννα και έχουμε επιλέξει τα ξενόφερτα έθιμα τα οποία μας αποπροσανατολίζουν» τόνισε στην αρχή της εκδήλωσης ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος καλώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ να ευλογήσει την έναρξη της γιορτής, απευθύνοντας πατρικό λόγο αγάπης.

Η γιορτή ξεκίνησε με το απολυτίκιο των Χριστουγέννων από την ενοριακή χορωδία με χοράρχη τον κ. Σάββα Ηλιάδη ενώ ακολούθως παρουσιάστηκε με επιτυχία ένα θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας το οποίο οργάνωσε και ετοίμασε ο εκπαιδευτικός κ. Θεόφιλος Γουλτίδης με θέμα: «Στο Κάστρο, στο Χριστό», από διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στη συνέχεια η χορωδία τραγούδησε εξαιρετικά παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, από την Θράκη και την Μακεδονία μέχρι την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Την χορωδία συνόδευσαν στο σαντούρι η Σοφία Ηλιάδου, στην Κιθάρα ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, στο τουμπερλέκι ο Τριαντάφυλλος Καμψιάδης και στην ποντιακή λύρα ο Γρηγόρης Κολεσιώτης. Η εκδήλωση έκλεισε ψάλλοντας την φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.