Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τη διακίνηση μαρμελάδας


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος 
Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση μαρμελάδας, στην οποία ανιχνεύθηκε το μη επιτρεπόμενο, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, συντηρητικό "σορβικό οξύ".
Πρόκειται για το προϊόν «μαρμελάδα Δαμάσκηνο», με την εμπορική ονομασία «Ανεμώνα Γαρδικίου», σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 31/12/2012. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γαρδικίου» που εδρεύει στην Πηγή Τρικάλων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται στη φωτογραφία, να μην το καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΦΕΤ, σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, διεξάγει στοχευμένους ελέγχους σε προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Στόχος του ΕΦΕΤ, αλλά και δικός μου, είναι από τη μία η προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών, από την άλλη η προστασία των υγιών επιχειρήσεων. Δεν θα επιτρέψουμε η κρίση να γίνει διατροφική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου